מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יכול לעזור גם לדיסקלקוליה?נטשה01/05/2018
הבת שלי מאובחנת עם דיסקלקוליה, האם טיפול בנוירופידבק יכול לעזור לה? קראתי בתשובות קודמות שזה משהו שצריך לתחזק זה אומר שמרגע שמתחילים זה לתמיד? זאת אומרת שאם היא תתחיל ותפסיק אז תחזור לה הלקות? בתוך כמה זמן רואים תוצאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לדיסקלקוליה
ד``ר דורון תודר04/05/2018שלום רב
נעשו מחקרים מסודרים על השפעת הטיפול באמצעות טכנולוגיית נוירופידבק על לקויות למידה.
הוכח שיש לטיפול השפעה חיובית (כפי שאנו גם רואים בקליניקה).
נעשו מספר מחקרים שבדקו את ההשפעה ארוכת הטווח של הטיפול ולא נצפתה רגרסיה. כך גם התרשמתי בקליניקה.
ולכן בדרך כלל אין צורך בתיחזוק לאחר תום הטיפול.
את יכולה לקרוא עוד על הטיפול בלקויות למידה באתר שלי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו משך הטיפול בנוירופידבקאליס26/04/2018
כמה זמן נמשך הטיפול? שבועות? חודשים? שנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: מהו משך הטיפול בנוירופידבק
ד``ר דורון תודר30/04/2018שלום רב
השאלה אינה כה פשוטה למענה.
זה בעיקר תלוי בבעיה.
בהפרעת ריכוז וקשב נעשו מחקרים ארוכי טווח שהוכיחו שבמרבית המקרים לאחר 40 מפגשים הטיפול מגיע לסיומו והשפעתו מתמשכת (אפילו למספר שנים, ככל שהנושא נבדק).
כך הדבר גם בטיפול בבעיות כגון אוטיזם, לקויות למידה ועוד.
בבעיות אחרות כגון דמנציה, ישנו תהליך ניווני במוח. הטיפול משפר את המצב בטווח הקצר. אך להערכתי (ולא נעשו מחקרים ארוכי טווח ) יש צורך בתחזוקה מתמדת אחרת המצב עשוי להתדרדר שוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירופידבק לטיפול בכאבי פאנטום?אילן24/04/2018
קראתי קצת על השיטה, ואם אני מבין נכון זה בעצם אימון של המוח. אני אמור לעבור כריתה של הרגל בעקבות גידול, חלק מהשיקום של אחרי הוא התמודדות עם כאבי פאנטום. אם השיטה עובדת על אימון של המוח היא יכולה לעזור לי גם נגד כאבי הפאנטום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: נוירופידבק לטיפול בכאבי פאנטום?
ד``ר דורון תודר25/04/2018שלום רב
שאלה מרתקת אך ללא מידע מסודר בספרות.
תאורטית מאוד ברור מדוע נוירופידבק או שיטות נוספות יכולות להיות רלוונטיות בכדי לטפל בכאבי הפנטום.
יש לבחון את הסוגיה באם יחלו אכן כאבי הפנטום להתפתח.
החלמה מלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במה כרוך תהליך האבחון?גילי22/04/2018
שלום ד"ר, קראתי בכתבה שלך על נוירופידבק לטיפול בדיכאון. במה כרוך האבחון עצמו אם אני כבר מאובחנת עם דיכאון קליני ואיך הולך הטיפול עצמו? וכמה טיפול כזה עולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך האבחון
ד``ר דורון תודר22/04/2018שלום רב
ההנחה היא שהאבחנה שלך ברורה.
אבל דיכאון יכול להיגרם מפגיעה באיזורים שונים במוח.
המטרה היא לזהות באיזה איזור הפגיעה אצלך ובהתאם לכך להציע טיפול.
יש לנו טכנולוגיות שונות לטיפול בדיכאון כל אחת שונה מרעותה במגוון פרמטרים כמו מספר פעמים שבוע, טיפול בקליניקה או בבית סוג הטיפול ועוד.
לכל טכנולוגיה תימחור שונה שתלוי בין השאר בעלויות המיכשור.
את מוזמנת ליצור קשר לפרטים נוספים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירופידדבק - במקום או בנוסף לתרופות?לבנת17/04/2018
לבן שלי יש הפרעות קשב וריכוז, לוקח ריטלין ועוזר לו. קראתי קצת על נוירופידבק ורציתי לדעת אם אפשר להתחיל את הטיפול כשלוקחים את התרופה או שחייב להפסיק? הטיפול משולב או שהוא בהכרח בלי תרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: נוירופידדבק - במקום או בנוסף לתרופות?
ד``ר דורון תודר21/04/2018שלום רב
חלק מהמחקרים על השפעת הטיפול באמצעות נוירופידבק על ילדים עם הפרעת קשב נעשו כשהילדים קיבלו תרופות במהלך הטיפולים.
אנחנו לא רואים בעיה מהותית בטיפול במקביל לקבלת התרופות.
עם זאת חשוב לבצע את מבדקי הבקרה שאנו עושים במהלך הטיפול כאשר הילד ללא תרופות כדי שנוכל לעקוב אחרי ההתקדמות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך נוירופידבק עוזר לאנשים על הרצף?יונתן15/04/2018
הייתי רוצה לדעת מידע על איך טיפול נוירופידבק עוזר לאנשים שנמצאים על הרצף האוטיסטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: איך נוירופידבק עוזר לאנשים על הרצף?
ד``ר דורון תודר17/04/2018שלום רב
איך נוירופידבק עובד היא שאלה מאוד מסובכת.
נוירופידבק משפר את התפקוד המוחי באיזורים עליהם הוא עובד.
כשאיזורים אלה משתפרים אנו רואים שיפור גם בחייו של האדם.
אם אנו משפרים את התפקוד של איזור שעוזר לנו להבין סיטואציות חברתיות הרי נראה שיפור ביכולת זו.
הטיפול בנוירוקליניק, מסייע בשיפור כישורי שפה, תקשורת, מיומנויות חברתיות, הפחתת אימפולסיביות, התקפי זעם וחזרתיות בהתנהגות ובדיבור.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה קלה, אולי נוירופידבק יעזור?שלומית12/04/2018
קראתי קצת על הנושא ורציתי לדעת, יש לי חרדה קלה, הולכת לפסיכולוגית לא לוקחת כדורים, האם נוירופידבק יכול לעזור למצבים קלים כמו שיש לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחרדה
ד``ר דורון תודר14/04/2018שלום רב
השפעת נוירופידבק על חרדה נבדקה במחקרים רבים.
במחקרים אלה השתתפו אנשים עם ספקטרום רחב של חרדה: החל מחולים קלים וכלה בחולים עם חרדה עזה.
בד"כ הפרעה זו מגיבה במהירות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעה לטיפול נוירופידבק בהריוןמאיה10/04/2018
האם ישנה מניעה לעשות טיפולי נוירופידבק בזמן הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: מניעה לטיפול נוירופידבק בהריון
ד``ר דורון תודר11/04/2018שלום רב
מדובר בשאלה מורכבת:
מצד אחד לא נעשו כל מחקרים בתחום וגם לא ייעשו...
מצד שני קשה לחשוב על מנגנון שבו העובר ייפגע מהטיפול.
לאור זאת, כתמיד, יש לשקול את היתרונות הצפויים אל מול החסרונות (שכנראה במקרה זה לא ממש צפויים).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מ- OCD, נוירופידבק יכול לעזור?ניצן08/04/2018
קראתי קצת על השיטה והיא נראית לי לעניין, רציתי לדעת אם היא מתאימה גם לבעיות כמו OCD (קל)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ל OCD
ד``ר דורון תודר11/04/2018שלום רב
יש כמה מחקרים שבדקו את הסוגיה (דווקא בחולים קשים ועמידים) והוכיחו כי מדובר בשיטה יעילה.
דווקא ב OCD אנו יודעים לא מעט על איזורי המוח הפגומים בהפרעה ולכן קל יותר לטפל בהם.
לכן אנו משתמשים גם בשיטה זו (כמו גם באחרות) לטיפול ב OCD.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גיל אפשר לטפל בנוירופידבקתמיר03/04/2018
מאיזה גיל אפשר להתחיל את הטיפולים בנוירופידבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: מאיזה גיל אפשר לטפל בנוירופידבק
ד``ר דורון תודר07/04/2018שלום רב
מרבית המחקרים נעשו עם ילדים מעל גיל 6.
זה הגיל שבד"כ אנו מתחילים.
במצבים בהם יש בעיה התפתחותית משמעותית (אוטיזם, אפילפסיה קשה...) שלזמן החולף יש משמעויות רבות, אנו מטפלים בילדים מגיל 3 ומעלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נוירופידבק טוב גם לטיקים?הלית01/04/2018
הבן שלי בן 12 עם טיקים בעיניים, האם טיפול בנוירופידבק יכול עזור גם לבעיות כאלה?
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לטיקים
ד``ר דורון תודר02/04/2018שלום רב
טיקים מגיבים מאוד מהר לטיפול באמצעות נוירופידבק.
לעיתים רואים שיפור ניכר כבר לאחר מפגשים בודדים.
ניתן לקרוא עוד על טיפול בטיקים באתר שלי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירופידבק לטיפול בליקויי למידהמילה29/03/2018
הבן שלי בן 9 ויש לו ליקויי למידה, האם הטיפול יכול לעזור גם לבעיות כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: נוירופידבק לטיפול בליקויי למידה
ד``ר דורון תודר30/03/2018שלום רב
השפעת הטיפול באמצעות טכנולוגיית נוירופידבק נבדקה בקרב ילדים עם לקויות למידה. המאמרים שהתפרסמו הוכיחו את יעילות השיטה גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.
במרפאה שלי אנו מלווים את הטיפול במבחנים אובייקטיבים שמדגימים את השיפור שהטיפול נותן בנושא זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של נוירופידבקרוחמה27/03/2018
האם לטיפול יש תופעות לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: תופעות לוואי של נוירופידבק
ד``ר דורון תודר29/03/2018שלום רב
כל טיפול שעוזר ומשפיע על המוח יכול לעשות גם תופעות לוואי. סוגייה זו הוצנעה הרבה שנים כי היה לכולם אינטרס כלכלי להצניע אותה. פירסמתי 2 מאמרים בסוגיה זו והמסקנות הן שבידיים מקצועיות ייתכנו תופעות לוואי אבל הן מינוריות וניתנות לשליטה. האדם לא אמור לחיות איתם כי ניתן בדרך כלל להפסיקם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות משפיעות לרעה, אולי נוירופידבק יעזור?תומר27/03/2018
בן 32 עם בעיות קשב וריכוז. התחלתי לקחת תרופות אבל הן עושות לי לא טוב. אולי נוירופידבק יכול לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: תרופות משפיעות לרעה, אולי נוירופידבק יעזור?
ד``ר דורון תודר29/03/2018בוקר טוב
נוירופידבק יכול לעזור להפרעות קשב בכל גיל.
טיפלתי בבעיה זו באנשים עם גיל 65 ללא בעיה מיוחדת.
בספרות הגיל לא קיים כפקטור מקביל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נוירופידבק יכול לשפר יצירתיות?עדינה27/03/2018
קראתי בוויקיפדיה שהטיפול יכול לשפר יצירתיות, מאוד הייתי רוצה לנגן אבל אין לי כישרון גדול. האם נוירופידבק יכול לעזור לי בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: האם נוירופידבק יכול לשפר יצירתיות?
ד``ר דורון תודר29/03/2018שלום רב
תשובה מורכבת...
מחד כאשר עשו אימון לאנשים מומחים (מנתחי עיניים, מוזיקאים רקדנים..) האימון שיפר את ביצועיהם.
גם כאשר אימנו אנשים לעשות סדרת תנועות פשוטה באצבעות האימון שיפר את יכולתם.
אני לא מכיר מחקר שהוכיח שהאימון משפר יכולת למידה של משימה מסובכת (נגינה) יחסית ללימוד ללא האימון...
החלק הזה בפאזל חסר למרות שכפי שכתבתי 2 הצעדים שסביבו -הוכחו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)