מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות קשב וגלי מוח - העלאת גלי ביתאאריק16/07/2016
שלום
אני מאובחן בבעית קשב וריכוז בעבר ניסיתי 2 פרוטוקלים לנוירו פידבאק האחד להעלות גלי בתא השני להוריד גלי תטא
אני חייב לציין שכאשר עשיתי את האימונים להוריד את גלי התטא האימון היה טוב ובאמת הרגשתי מרוכז
אך אם זאת באימון השני לא הצלחתי להעלות את גלי הביתא
האם הדבר הוא בילתי הפיך ?
ואם אני יעשה בדיקה של qeeg תוכלו להמליץ לי אם בכלל אני יכול להעלות את הגלי הבתא ? ואםכן מה המקסימום שאוכל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קשב וגלי מוח - תגובה
ד``ר דורון תודר17/07/2016שלום רב
לא מן הנמנע שלאדם אחד יהיה קל יותר להעלות גל מסוג אחד ופחות קל להעלות גל אחר.
באופן עקרוני קל יותר להוריד תטא מלהעלות ביתא.
בד"כ תרגול נוסף משפר זאת.
נראה לי שאתה קצת מפספס מטרה: אם הרגשת יותר מרוכז לאחר אימוני תטא - אז מה אכפת לך שלא הצלחת עם הביתא ?
בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור "אדרל" ובעיות קשב, סיכונים? המלצות?ליטל מור24/05/2016
שלום,
אני בת 25, מאז ומתמיד שמתי לב שקשה לי מאוד להתרכז בלימודים. אני קמה המון פעמים במהלך למידה ממושכת, מתעייפת מהר מדי וצריכה לחזור על חומר כמה פעמים (אלה אולי תופעות סבירות והרבה סטודנטים יסכימו איתי אבח דיין אצלי זה מורגש אקסטרה). בהמלצת חברים פניתי לנוירולוג וקיבלתי ניסיון לריטלין, הכדור עזר פלאים והתפוקה והריכוז אצלי השתפרו מאוד, עם זאת התחילו תופעות לוואי לא נסבלות - עצבנות וקצת כאבי פרקים. בהמלצת חבר טוב ניסיתי כדור "אדרל", הבנתי שהפעולה שלו דומה לזו של ריטלין ורק מלווה בהרבה פחות תופעות לוודאי. השאלה שלי - האם הכדור מסוכן? מה הפעולה שלו? יש סיכונים לאורך זמן מלבד תופעות לוואי בטווח קצר? יש לציין שמדובר בתדירות נמוכה שכן רק כשיש ימים ארוכים (תקופות מבחנים) אני נעזרת בכדור, בעבודה (הנהלת חשבונות וכדומה) אני לא נתקלת בבעיות כמו שבזמן הלימודים. תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור "אדרל" ובעיות קשב, סיכונים? המלצות? - תגובה
ד''ר דוד וילנסקי24/05/2016כאן זה לא פורום על תרופות ועדיף שתשאל שמה. באופן כללי אפשר להגיד שהסיכונים בשימוש באדרל דומים לאלו של ריטלין. ד'ר וילנסקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי מוח ביתא באונה הפרונטאליתאלון11/05/2016
שלום רציתי לדעת האם יש תרופה שיכולה לעזור להגדיל את גלי המוח ביתא ( הכוונה להגדיל את גובה האמפליטודה של הגלים ) בנוסף לטיפול הנוירופידבאק כמובן מה שיעזור לשיפור הטיפולים , תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי מוח ביתא באונה הפרונטאלית - תגובה
ד''ר דוד וילנסקי11/05/2016הייתי רוצה להבהיר קודם שיש סוג של הפרעת קשב עם עודף בטה באיזור הפרונטלי ולכן חשוב QEEG לפני שמחליטים על סוג טיפול. נדמה לי שריטלין יגביר גלי בטה אבל אולי ד'ר טודור גם יגיב. ד'ר וילנסקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי מוח ביתא באונה הפרונטאלית - תגובה - תגובה
ד``ר דורון תודר13/05/2016שלום רב
אכן, תרופות כמו ריטלין מעלות גלי ביתא ומורידות גלים איטיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם המטופל צופה בסרט למה גלי נמוח שלא יגיבו בצורה לא תכינה?יגל אררט12/04/2016
אם המטופל צופה בסרט למה גלי נמוח שלא יגיבו בצורה לא תכינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם המטופל צופה בסרט למה גלי נמוח שלא יגיבו בצורה לא תכינה? - תגובה
ד``ר דורון תודר18/04/2016שלום רב
השאלה אינה ברורה.
אם נניח שאדם מסויים סובל מפגיעה מוחית בעקבות חבלת ראש.
ישנו איזור במוח שעובד באופן לא תקין כל הזמן. ללא קשר לשאלה אם הוא צופה או לא צופה בסרט.
הסרט משמש רק כחיזוק.
בכל פעם שאותו איזור יעבוד מעט יותר טוב המטופל יקבל חיזוק.
מקווה שברור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמחת חיים , השפעה על האישיות ותוצאות בדיקהאמא שואלת28/03/2016
ערב טוב
הבן שלי עבר את הבדיקה ונמצא כי הוא סובל מבעיית קשב הוסבר לי כי האיזון בין הגלים המהירים לגלים האטיים עומד על 400 בטווח הנורמה לבני התוצאה הייתה 1200
אשמח להבין מה המשמעות של התוצאה?
ושאלה נוספת חשובה לא פחות האם הטיפול משפיעה על האישיות של הילד או על שמחת החיים הטבעית שלו ?היות והבנתי שהטיפול גם מאזן את הרגש
אודה לתשובה שתסייע לי בקבלת החלטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמחת חיים , השפעה על האישיות ותוצאות בדיקה - תגובה
ד``ר דורון תודר04/04/2016שלום רב
טיפול בנוירופידבק לא משנה את אישיותו של הילד.
מעבר לכך - על מנת לבדוק את התאמת הדו"ח לבדיקה עלי לקבל את ממצאי הבדיקה עצמה ולא רק את הדו"ח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי נוירופידבק לילדה בירושליםאמא08/03/2016
היינו היום אצל פסיכיאטרית ילדים במחשבה שנקבל מרשם לרטלין.
אבל היא המליצה לחכות עם הרטלין כמה שאפשר
ולנסות נוירופידבק.
האם אתם מכירים מרפאה מתאימה בירושלים?
מדובר על ילדה בת שש ורבע, עם ASD קל מאוד והיפראקטיביות.
מאוד זקוקה לתנועה אך לא מפספסת מילה מהתכנים הנלמדים בגן.
מטרת הנוירופידבק למתן את ההיפראקטיביות-אם יעזור עם דברים נוספים כמובן שמעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי נוירופידבק לילדה בירושלים - תגובה
ד``ר דורון תודר10/03/2016שלום רב
הטיפול בנוירופידבק בילדים עם ASD הוא מומלץ מאוד.
בד"כ התגובה היא מהירה וכוללת לא רק מרכיבים של הפרעת קשב אלא גם שינויים בהפרעת ה ASD עצמה כפי שהדבר מתועד במחקרים על מאות ילדים.
את יכולה לפנות ל-דוד לגבי טיפול בירשלים,
או לחילופין ניתן לעשות טיפול אצלך בבית, שאותו אנו מציעים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכבוד ד"ר דוד וילנסקי
אמא10/03/2016אשמח לדעת איך ליצור אתך קשר.
אין תשובה במספר למעלה בשעות שניסיתי.
גם במספר הפלאפון שמופיע באתר אפ"י אין תשובה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה זאת הייתי אני
אמא10/03/2016הניק מפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכבוד ד"ר דוד וילנסקי - תגובה
ד''ר דוד וילנסקי16/03/2016דברנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת גלי אלפא נוירופידבקאריק03/03/2016
אני מתעניין שלומ קצת על הנוירופידבק
רציתי לדעת 2 שאלות אחת האם מותר להוריד גלי אלפא במקום שיש עודף ?
(כי הבנתי שזה מגדיל חרדות )
ושאלה שניה גלי ה smr nמאיזה נקודה במוח הם באים ?
תודה אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לנוירופידבק........... - תגובה
ד``ר דורון תודר09/03/2016שלום רב
נוירופידבק מעצב את הפעילות המוחית.
תמיד מדובר במפגש בין 3 אלמנטים:
גלים בתדר מסויים
מיקום במוח
סימפטומים.
?הורדת אלפא תלויה בסימפטומים של האדם, במקום, במידת החריגה יחסית לנורמה.
גלי SMR מגיעים רק מאיזורים מרכזיים. אבל גלים מאותו תדר נמצאים בכל המוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Tmsאלון05/01/2016
שלוםאני יודע שאני חא בפורום הנכון כי לא מצאתי אותו השאלה שלי פשוטה האם tms יכול לשפר תפקידים קוגנטיבים כי הנוירופידבאק לא עוזר לי יש יותר מידי בעיות במוח והנוירופידבאק יכול לטפל רק בדברים ספציפים אם כי יש שיפור אבל זה ממש לא מתקרב למספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Tms - תגובה
ד``ר דורון תודר10/01/2016שלום רב
איני יכול לענות על השאלה באופן מלא:
הגריה המגנטית מאושרת לשימוש באנשים עם בעיות זכרון על רקע דמנציה (למשל אלצהיימר).
נוירופידבק היא טכנולוגיה שיש בה מורכבויות שונות. ייתכן ופרוטוקול אחד לא עזר ואילו פרוטוקול שמבוסס על טכנולוגיית Z-SCORE יעזור.
ייתכן ונוירופידבק שישתמש ב SLORETA יהיה יותר יעיל. בשורה התחתונה - צריך לעשות הערכה מלאה של הטיפול ועל פי זה להחליט אם יש ואיך לתרום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירופידבאקאלון03/01/2016
שלום עשיתי לא מיזמן בדיקה לבעיות קשב וריכוז בצפון , עשיתי מבחנים רבים כולל מיבחן טובה ונוספים .. כאשר הגענו לחלק של המסקנות נאמר לי שיש בעיית קשב והתחלתי טיפול בויואנס אך נאמר לי שיש לי עוד בעיות חוץ מבעיות קשב לדוגמא באחד המבחנים נאמר שיש לי חוסר בלעבור בין הסטים של המיבחן )חוסר בגמישות מחשבתית ) לפי מה שיצא לי לדבר עם הנואירולוג הוא אמר לי שתרופות ממריצות לא עוזרת הפן הזה .. בדקתי לגבי הנוירופידבאק ונאמר לי שיש אפשרות לשפר גמישות מחשבתית ויכולות נוספות שהויואנס אינו עושה הדאלה שלי שלי האם זה באמת ככה ? כי תמיד משווים את הנוירופידבאק לתרופות אחרות)ממריצים ( וזה נאמר שזה עושה בידיוק את אותה בפעולה רק שבנוירופידבאק זה ללא תרופה ,אפשר לדעת האם זה באמת נכון ? ואם זה נכון קצת פרוט חמה זה ככה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירופידבאק - תגובה
ד''ר דוד וילנסקי03/01/2016זה נכון שנורופידבק יכול לעבוד על הרבה דברים מעבר למה שתרופה ממריצה מסוגל לעשות - כולל מצבים רגשיים וליקויי למידה במידה שהמערכת מספיק משוכללת. היום יש אפשרות לעבוד על COHERENCE או הקשר בין אזורים של המוח כדי להגיע לשיפורים בתפקודים ניהוליים וקוגניביביים. כמובן בלי לדעת פרטים על ממצאים האבחון ולדעת מה התמונה בQEEG קשה לתת תשובה ספצפית לגבי מצבך. ד'ר דוד וילנסקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלקטרודותאלון24/10/2015
שלום .. האם באימון נוירופידבאק חשוב איך האלקטרודה תיהיה מונחת על הראש כלומר עם הטיה לשמאל או לימין אחורה או קדימה או שאין לזה חשיבות ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלקטרודות - תגובה
ד``ר דורון תודר29/10/2015שלום רב
למיקום האלקטרודה יש חשיבות קריטית בטיפול.
כל נקודה על פני הקרקפת מקבלת את עיקר הקריאה בעת הטיפול באיזור שמתחתיה.
כל איזור מוח אחראי לפעילות מעט אחרת.
יש הבדל קריטי בטיפול אם שמים אלקטרודה מקדימה ימין לקדימה שמאל למשל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלותדנה21/10/2015
שלום,
אני מעוניינת ללמוד את התחום ויש לי מס' שאלות:
1. מה ההבדל בין אגודת אילים ל-IBNA? האם שניהם מכירים בלימודים?
2. מהו המכשיר אותו כדאי לקנות ומה עלותו למטפל? האם מכשיר של VINISTUS מוכר ומומלץ? האם יש מכשיר אחר מומלץ?
לפני הוצאה על קורס אני מעוניינת לקבל מעט פרטים כדי לבדוק כדאיות הלימודים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מס' שאלות - תגובה
ד``ר דורון תודר22/10/2015שלום רב
1. איל"ם היא אגודה שבה יש עשרות חברים. אגודת אילם היא גוף מבוקר, עם סטנדרטים ברורים, ועדות הסמכה וכן הלאה. ככל הידוע לי מרבית חברות הביטוח מוכנות לבטח ביטוח מקצועי רק מטפלים שעברו הכשרה שהוכרה באיל"ם.
אני אחראי על נושא הנוירופידבק באגודה זו. לגבי IBNA אני מציע לברר עימם.
2. בארץ אין מגבלה חוקית לעסוק בנוירופידבק או ביופידבק. ולכן יכול כל אדם לקום בבוקר ולהחליט לטפל. ולשנות את מוחם של אנשים (אבסורדי אך זה המצב). לכן אין משמעות לשאלה של הכרה בלימודים.
3. הקורס שאני מעביר (מתחיל בשבועות הקרובים) ניתן מטעם איל"ם ומטעם ה BCIA (האגודה האמריקאית). אנא שימי לב שמדובר בקורס שאושר על ידם וכל השקפים בכל ההרצאות הוכנו בארצות הברית והם יועברו בקורס ככתבם וכלשונן. לכן אם לאחר הקורס תרצי לגשת למבחני ההסמכה של ה BCIA תהיה רשאית לעשות זאת רק אם תיקחי את הקורס הזה ולא קורס אחר.
4. אני משתמש ומשווק מכשירים של חברת BRAINMASTER. ללא ספק הם המכשירים המתקדמים ביותר בשוק וניתן לבצע בהם את כל סוגי הנוירופידבק הקיימים (רגיל, קישוריות, Z-SCORE, SCP, HEG, ILF). כמו כן ניתן לתכנת את המכשירים בכל אופן בו האדם רוצה ולשלוט על עשרות פרמטרים בטיפול (שבד"כ אין אליהם גישה במערכות אחרות).
לגבי ה VINISTUS מציע שתבררי אם המערכת יכולה לספק לך את כל מה שהייתה רוצה כמטפלת עצמאית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אם אפשר עוד שאלה... - תגובה
ד``ר דורון תודר22/10/2015שלום רב
1. עלות מכשיר רפואי היא חלק אחד במכלול השיקולים בבחירת מכשיר. המיכשור איתו אני עובד כולל אפשרויות לטיפולים מגוונים. אם את מראש מגדירה לעצמך שאת רוצה להתמקצע בתחום אזי ראוי שתהיה לך מערכת שתאפשר לך לטפל במגוון האפשרויות. העלות השולית של מערכת מקצועית מחזיר את עצמו כאשר את יכולה לטפל במגוון גדול יותר של חולים ומצבים. מכשיר רפואי שעבר אישור fda עולה יותר מאשר מכשיר ללא אישור כזה.
2. הדרכות מקצועיות אינן חלק מהקורס והן מתומחרות בנפרד.
3 הדרכות על המכשיר - יש סרטים מפורטים באינטרנט על הפעלת המיכשור של brainmaster.
4. עלות מיכשור תלויה במספר הערוצים בהם מטפלים. 2, 4, 20. עלות מערכת מינימלית של 2 ערוצים היא כ 2500 דולר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניורופידבק וocdחן08/10/2015
שלום, רציתי לשאול האם ניורופידבק מועיל לאובססיה/חרדה ומצבי לחץ? למחשבות שליליות ושחוזרות על עצמן למשל? והאם הוא מועיל לטינטון? אני בת 24 ואיני יכולה לטפל בעצמי בתרופות לכן חשבתי לנסות בשיטה הזאת, ולפי הבנתי בעתיד יכול להיות לאחר כמה שנים שההשפעה תרד? מה הסיכוי שזה יקרה? אני נורא מתלבטת בגלל שהעלות יקרה ומפחדת שההשפעה תרד. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניורופידבק וocd - תגובה
ד``ר דורון תודר18/10/2015שלום רב
הטיפול בנוירופידבק יכול לעזור למגוון התלונות שציינת.
אכן יכולה להיות התדרדרות לאחר שנים אם כי לאור המחקרים על השינויים החיוביים שהמוח עובר בעקבות הטיפול ייתכן גם שלא.
אפשרות שניה היא לבצע טיפולי החזקה. יש לי מטופלים שעושים טיפולי החזקה כדי לשמר את הישג הטיפולים אחת לשבועיים ואפילו אחת לחודש. המאמץ הנדרש הוא לא גדול ומבחינתם התועלת המתקבלת מצדיקה זאת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה קטנהאלון04/10/2015
מהם גלי המוח smr ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה קטנה - תגובה
ד``ר דורון תודר06/10/2015גלי מוח בתחום 12-15 הרץ שנמצאים באיזור האונה המרכזית.
ראשי תיבות של סנסו-מוטור-רידם(קצב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין ונוירופידבקאלון01/10/2015
האם ריטלין /קפאין יכול לפגוע בטיפול של הנוירופידבק ? האם נעשה על זה מחקרים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין ונוירופידבק - תגובה
ד``ר דורון תודר06/10/2015שלום רב
באופן עקרוני התשובה שלילית- לא צפויה פגיעה.
יש לא מעט מחקרים בילדים שבוצעו כך שהילדים קיבלו במקביל גם ריטלין וגם נוירופידבק.
כמובן שאת השפעת הטיפול בודקים כאשר הילדים לא מקבלים ריטלין (למשל בעת ביצוע המבחנים הממוחשבים).
ניתן לקרוא על מחקרים שנעשו באתר שלי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירופידבקאסתי01/09/2015
שלום רציתי לדעת האם היום אלטרנטיבות טובות יותר לשיפור היכולות הקוגנטיביות ?
אני יודעת שהנוירו פידבאק טוב אך רוצה לדעת האם ש התקדמות בנושא
הבעיה שלי העיקרית היא חוסר התמצאות המרחב ובעיות קשב וריכוז
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירופידבק - תגובה
ד``ר דורון תודר05/09/2015שלום רב
ההתקדמות העיקרית היא בסוגי הנוירופידבק שזמינים היום.
היכולת שלנו היום לכוון את הטיפול לאיזורי מוח ספציפים היא מאוד טובה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)