פורום נוירופידבק - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חדשה כאן
    דין דין
    02/10/2014

אני בת 40+.
    ונראה לי שסוף סוף גיליתי מה הבעיה שלי - למה יש לי בראש רעש ומתח גבוה, למה אני תמיד על מתח גבוה של תגובה.

אני כנראה מבוגרת עם הפרעת קשב וריכוז.
    אני לא יודעת מה לעשות, מהיכן להתחיל.

אשמח למשוב.
    חג שמח! וחתימה טובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חדשה כאן

הוספת תגובה

• חדשה כאן - תגובה

ד``ר דורון תודר
    06/10/2014

שלום רב
    הייתי מציע לך לפנות למרכז העוסק באיבחון וטיפול בהפרעת ריכוז וקשב.
    תוכלי לעבור איבחון מסודר ולקבל אבחנה.
    לאחר מכן, במידה ואכן זו הבעיה, תוכלי לבחון טיפולים שונים.
    2 אפשרויות סבירות הן או טיפול תרופתי או טיפול באמצעות טכנולוגיית נוירופידבק.
    שתי אפשריות אלה הוכחו במחקרים רבים כיעילים לטיפול בבעיה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון לבעיות קשב אצל מבוגרים
    לימור
    01/10/2014

שלום שמי לימור סטודנטית לתואר 1 מאובחנת עם בעיית קשב וריכוז הבנתי שאחרי כ 40או50 טיפולים התוצאות נשמרות אצל ילדים האם זה גם תופס לגבי מישהי בגילי ? אודה לך על התשובה

הוספת תגובה

• אימון לבעיות קשב אצל מבוגרים - תגובה

ד``ר דורון תודר
    02/10/2014

שלום רב
    שאלה טובה.
    כל המחקרים שבדקו את ההשפעה ארוכת הטווח נעשו בילדים. שם אכן הוכח שהשפעת הטיפול מתמידה לשנים ארוכות.
    ישנו דיווח אחד בספרות ששם ביצעו ראיונות טלפוניים עם מבוגרים שעשו את הטיפול וחזרו אליהם כ 10 שנים לאחר סיום הטיפול.
    רובם דיווחו שההשגים נשמרים -אך לא כולם דיווחו זאת.
    גם מניסיוני זה המצב. רוב המבוגרים מדווחים על כך שההישגים נשמרים אך מיעוטם (להערכתי כ 10%) מרגישים שהם צריכים החזקה מתמידה. למדע אין עדיין תשובות אם הצורך הזה הוא צורך פיזיולוגי אמיתי או צורך פסיכולוגי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפקטיביות נוירופידבק לקשב וריכוז
    סיגל לביא
    19/07/2014

בני בן ה- 8 אובחן לאחרונה כסובל מבעיית קשב וריכוז קלה יחסית (לא היפראקטיבי), המקשה עליו בעיקר בהבנת הנקרא (עומס חזותי). כיוון שיש לכך השפעה ברמה הרגשית (ביטחון עצמי, הימנעות, אימפולסיביות וכיוב), אנחנו שוקלים מה לעשות כדי לשפר את המצב והיינו שמחים כמובן להימנע משימוש בתרופות.

עם זאת, להפתעתנו, 2 נוירולוגים שונים המתמחים בילדים (אחד מהם מנהל מחלקה) ששוחחנו איתם טענו במפורש שאינם מאמינים בשיטה לטיפול במקרים של קשב וריכוז.
    מדוע שרופאים בכירים ומכובדים יתנגדו לשיטה ולא יציעו אותה כאופציה למי שיכול להרשות זאת לילדיו מבחינה כלכלית? אם יש הרבה מחקרים מדעיים המוכיחים את הצלחת השיטה, מדוע הם לא מקבלים אותה? למיטב הבנתי אין להם אינטרס אמיתי להתנגד לשיטה.

תודה רבה מראש!

הוספת תגובה

• אפקטיביות נוירופידבק לקשב וריכוז - תגובה

ד''ר דוד וילנסקי
    19/07/2014

אני לא יכול באמת לענות למה הרבה רופאים מתנגדים לניורופידבק, אבל בהסטוריה של הרפואה יש הרבה דוגמאות של התנגדות לדברים חדשים שאחר כך הפכו להיות שגרתיים ברפואה טובה. דוגמה מפורסמת היתה כשרופא נשים שם לב שרחיצת ידיים בין ניתוחים הוריד את מספר המקרים של זיהומים ומוות לאחר לידות ניתוחיות. כל הכירורגים של אותו זמן בקרו אותו קשות במשך שנים עד שעמדתו התקבלה.
    אני רק יכול לציין שהאגודה של רופאי הילדים בארצות הברית פרסמו לפני שנה נייר עמדה שקובע שנירופידבק הוא אחד הטיפולים המוכחים מחקרית כיעיל בהפרעת קשב. ד'ר וילנסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות QEEG ושאלות
    דני
    15/07/2014

שלום טופלתי בעבר בנוירופידבק, 1)האם יש לך אתר שמסביר לגבי כל נקודה אפילו בקצרה על מה היא משפיעה ? לדוגמא נקודה Xמשפיעה על בעיות קשב ונקודה Yמשפיעה על בעיות דיכאון
    אודה לך אם תסביר או תפנה אותי לאתר מסויים אני מעוניין לדעת
    2) לגבי הגלים גלי המוח כאשר בעבר השתמשתי במכשים הגלים לא היו סדירים פעם מהירים ופעם איטיים אני צריך שהגלים יהיהו קבועים בכדי שאני אתפקד טוב והנוירו באמת שיפר רק חלק מהזמן את הגלים אשמח לישמוע את תגובתך
    3) דבר אחרון שרציתי לדבר הוא על אכילה כאשר אני אוכל אני מתפקד טוב יותר זה אומר שהתפקוד משתפר אבל בצורה דרסתית כאשר אני לא אוכל כמה שעות אני לא מתפקד טוב וזה אומר שאני השתפרתי אך רק בחלק מהזמן נכון שהגוף צריך אנרגיה או יותר נכון המוח צריך ארגיה אבל אנשים שאיתי בריאים אם גלי מוח תקינים (אני מאמין ) אינם צרכים לאכול כל כמה שעות

לקביעת תור
    סגירה
    נקודות QEEG ושאלות

הוספת תגובה

• נקודות QEEG ושאלות - תגובה

ד``ר דורון תודר
    17/07/2014

שלום רב
    1. אין אתר כזה. ואם הוא היה לא היה כדאי לקרוא בו. המודל שבו נקודה מסויימת עושה דבר מסויים הוא מאוד פשטני. באופן עקרוני היום אנו מאמינים שיש רשתות שמבצעות פעולות ולא נקודות. ניתן לראות נקודות חשובות ברשת בכל אתר שיסביר על מבנה המוח פעילותו.
    2. לא ממש הבנתי את שאלתך.
    3. לאנשים שונים רגישות שונה לגורמים שונים. יש אנשים שאם הם לא אוכלים באופן מסודר הם מרגישים רע ונוטים לפתח כאבי ראש. אחרים יכולים לא לאכול יום שלם בלי בעיה. כנ"ל עם שינה. בשורת התחתונה- תקשיב לגוף.
    בהצלחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות ריכוז במחלות פסיכיאטריות
    ירון
    25/03/2014

האם נבדק השימוש בנוירופידבק בחוסר ריכוז אצל חולים במחלות פסיכוטיות (סכיזופרניה , סכיזו-אפקטיביות, מניה דיפרסיה)? יש על כך מחקרים?
    בני מנסה לחזור לתיפקוד אבל לא לאחר תקופה ארוכה לא סובל מפסיכוזה אבל מתקשה בריכוז בקריאה ובקליטת שיעור. בנוסף לכך יש לו תופעה לעתים של מחשבות משתוללות ומלחיצות שפסיכיאטר העלה השערה שהן תופעה אפליפטית פנים מוחית (לא מוטורית) ואכן הגיבו לתרופה אנטי אפליפטית - דפלפט, מה שאולי מראה על סוג הבעיה המנטלית.

הוספת תגובה

• בעיות ריכוז במחלות פסיכיאטריות - תגובה

ד''ר דוד וילנסקי
    27/03/2014

שוב פעם, אני חושב שד'ר טודור יוכל לתת תשובה יותר טובה , אבל בינתתים אני אגיד שנראה לי שניורופידבק יכול לתת אולי מענה נוסף למערך הטיפול הקיים. כמובן זה תלוי בממצאים בQEEG שצריך להעשות על ידי רופא מנוסה. ד'ר וילנסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות ריכוז במחלות פסיכיאטריות - תגובה - תגובה

ד``ר דורון תודר
    28/03/2014

שלום רב
    שאלה מורכבת:
    1. אין מחקר על טיפול בהפרעת ריכוז וקשב בחולים עם מחלה ביפולארית. יש בחולים עם דיכאון. המחקר הוכיח שיפור גם בדיכאון וגם בהפרעת הקשב.
    2. התרופות נגד אפילפסיה יכולות לפגוע ביכולות הקוגנטיביות כך גם מגוון תרופות אחרות שאולי הוא מקבל.
    3. לא מן הנמנע שיש גם פעילות חשמלית לא תקינה במוח אבל אז ניתן בד"כ לזהותו בבדיקת QEEG.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתך לבעיות ריכוז במחלות פסיכיאט'

ירון
    30/03/2014

לד"ר תודר, תודה על תשובתך.
    בנוסף:
    1. חסרה התייחסותך בפרט למחלה פסיכוטית, כלומר עם מרכיב של סכיזופרניה שקיים
    אצלו (כפי שציינתי).
    2. האם תוכל להסביר את הפואנטה שבסוף תשובתך: "לא מן הנמנע שיש גם פעילות
    חשמלית לא תקינה במוח אבל אז ניתן בד"כ לזהותו בבדיקת QEEG":
    א. משתמע מדבריך שכדאי לבדוק אם יש הפרעה שאפשר לזהות במעבדה ואז גם הטיפול
    בעזרת נוירופידבק יעיל?
    ב. מה ההסתברות, אם קיימת הרעה, לגלות אותה (יעילות הבדיקה)?
    ג. האם החוזק העיקרי של הטיפול הוא בהפרעות חשמליות, כך שאם האותות נורמליות זה
    כנראה לא יעזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתך לבעיות ריכוז במחלות פסיכיאט' - תגובה

ד``ר דורון תודר
    31/03/2014

שלום רב
    הרבה שאלות ועל כל אחת ניתן לכתוב פרקים בספר. לצערי פורום הוא לא מקום לפרט עד כדי כך.
    בקצרה:
    1. אין עבודות על הפרעת ריכוז וקשב בחולים ישיש להם גם הפרעה פסיכוטית. מניסיוני בחולים עם בעיה משולבת כזו, כן ניתן לשפר יכולות קוגנטיביות.
    2. אם רופא אמר שיתכן ויש הפרעה חשמלית (והוא בדק את הילד) אזי הנחתי שיש לו סיבה לטעון זאת. בד"כ ניתן לזהות הפרעות חשמליות בבדיקת QEEG. יש הפרעות חשמליות שונות ובעלות משמעויות שונות. ספרים רבים נכתבו על כך...
    3. יש מקום לבירור בכל מקרה אם רופא חשב שאולי יש הפרעה חשמלית. נוירופידבק היא עוד כלי טיפולי שניתן להשתמש בו במצבים שיש בעיות כאלה.
    4. ההגדרה של גלים נורמלים שונה בין קבוצות ודיסיפלינות רפואיות. מה שאני אגדיר כלא תקין יוגדר על ידי נוירולוגים רבים כתקין. קנה המידה שלי הן נורמות הקיימות בעולם. נוירולוגים בד"כ לא מתבססים על נורמות. הטיפול בנוירופידבק ניתן גם לאוכלוסיה בריאה לשם שיפור ביצועים ולכן גם אם הכל תקין יש מקום לשפר.
    5. לכל בדיקה יש את המגבלות שלה. ברפואה בד"כ כל הבדיקות הן בדיוק של 95%.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר תודר!

ירון
    01/04/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי באבחון ASD או ADHD
    אמא
    24/02/2014

בני בן 5, אובחן לפני למעלה משנה כלוקה ב ADHD והפרעה בוויסות חושי, בנוסף אובחן קושי חברתי. עקב התפתחויות שקצרה היריעה מלפרטן עלתה השנה השאלה (ע"י גורמים מקצועיים בגן) האם האבחון נכון או שאולי יש לו ASD. האם אבחון QEEG מסוגל לספק לכך תשובה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קושי באבחון ASD או ADHD

הוספת תגובה

• קושי באבחון ASD או ADHD - תגובה

ד''ר דוד וילנסקי
    24/02/2014

אולי ד'ר טודור תכתוב אחרת, אבל לפי דעתי ASD הוא אבחנה קלינית וצריך להקבע על ידי צוות מומחים לתחום. יכיול להיות ממצאים בQEEG שיתמכו באבחנה אבל בבסיס הוא אבחנה קלינית. ד'ר וילנסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי באבחון ASD או ADHD - תגובה - תגובה

ד``ר דורון תודר
    24/02/2014

שלום רב
    כיום האיבחון היחיד לבעיה בספקרום הוא קליני ולא מעבדתי. Qeeg כיום הוא בעיקר כלי חשוב בשלילת גורמים אחרים למצב וקביעת פרוטוקול הטיפול אם עושים טיפול בנוירופידבק. יש בבדיקת ה qeeg מדדים שקשורים להפרעה אבל זה לא יכול לשמש ככלי איבחוני בודד ללא הרקע והבדיקה הקלינית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז
    צליל
    04/02/2014

היי איך אדע אם בני סובל מקשב וריכוז??. עוד חודשיים בן 4יהיה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב וריכוז

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז - תגובה

ד''ר דוד וילנסקי
    04/02/2014

כמובן בגיל הזה יותר קשה לקבוע בודעות אבחנה של בעיות קשב וריכוז אבל הדרך הטובה
    ביותר זה להתיעץ עם איש מקצוע מומחה בתחום , כגון רופא ילדים התפתחותי או פסיכיטר לגיל הרך. יש שאלונים סטנדרטיים לגננת ולהורים שעוזרים בקביעת האבחנה אבל בסופו של דבר האבחנה מבוססת על הבנה אנטגרטיבית של הקשיים של הילד. ד'ר דוד וילנסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת ה 6
    דנה
    27/01/2014

שלום
    בתי בת 6 אובחנה שסובלת מבעיה dmdd רציתי לדעת מה הכלים שאני יכולה לקבל כדי להתמודד עם הבעיה הנל ?

לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת ה 6

הוספת תגובה

• בתי בת ה 6 - תגובה

ד``ר דורון תודר
    28/01/2014

שלום רב
    מדובר בבעיה יחסית חדשה ולכן קשה למצוא כלים שנחקרו באופן ייחודי.
    במקרה זה הטיפול בטכנולוגיית נוירופידבק יכול אולי לעזור.
    הטיפול הזה הוכח הן בבעיות מצב הרוח מחד והן ביכולת להוריד את תכיפות ועוצמת התפרצויות הזעם מאידך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל סף
    טניה
    20/12/2013

שלום,
    שמעתי שנוירופידבק פועל על אנשים עד גיל 30.
    מה לעשות שכבר עברתי את הגיל אבל הפרעת קשב וריכוז וזכרון עבודה לא רוצה להעלם?
    האם נוירופידבק נותן תקווה גם לאנשים שעברו את ה-30 ואם כן עד איזה גיל אחוזי ההצלחה עדיין בתוקף?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גיל סף

הוספת תגובה

• גיל סף - תגובה

ד``ר דורון תודר
    22/12/2013

שלום רב
    איני יודע היכן שמעת את זה אבל זה לגמרי לא נכון.
    נוירופידבק בשימוש קבוע לשם שיפור ביצועים באוכלוסיות רבות ומגוונות כולל אוכלוסיות בוגרות.
    באופן אישי אני יכול להגיד שטיפלתי בנוירופידבק במטופלים עד גיל 80 בערך ולא התרשמתי שיש בעיה.
    בימים אלה סיימנו מחקר באוניברסיטה עם אנשים שסובלים מהתחלה של דמנציה (ירידה בזיכרון), הגיל הממוצע היה בסביבות 70. רובם השתפרו.
    מחקרים רבים פורסמו על בוגרים עם הפרעות קשב, חרדה, אפילפסיה, חבלת ראש ועוד ועוד. רוב המחקרים הללו היו עם אוכלוסיה בוגרת.
    בשורה התחתונה- נוירופידבק אינו מוגבל בגיל !
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן קיימים

טניה
    22/12/2013

מכונים כאלה בירושלים?
    תודה
    ומה טווח המחירים לפגישה או לסדרת טיפולים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 6
    מיכל
    19/12/2013

שלום
    בתי בת 6 נמצאת במסגרת חינוך מיוחד . ( שנה שניה )
    היא מוגדרת עם בעיה ברגולציה שכוללת הפרעה לא מסווגת רגשית המשקפת גם בעיה בוויסות חושי ובכללו וויסות הקשב . אובחנה עי פסכאטרית
    כרגע אנחנו נמצאים במצב שהגן טוען שאין כלים לטיפול בבעיה של הילדה
    זה בא לידי ביטוי שבכול יום כבר בשעות הבוקר המוקדמות אנחנו נאלצים להוציא אותה מהגן. כי הילדה לא עומדת בכללים ובגבולות .
    זה בא לידי ביטוי שהילדה בוכה משתוללת מוציאה חפצים וגם זורקת כסאות
    הציעו לנו לאשפז אותה בבהח פסכאטרי לילדים.

עלי לציין שניסנו מס רב של כדורים אך ללא הצלחה
    השאלה שלי האם כדי ללכת על האופציה של האישפוז ?
    תודה מראש מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 6

הוספת תגובה

• ילדה בת 6 - תגובה

ד''ר דוד וילנסקי
    19/12/2013

למיכל שלום רב,
    לצערי אני לא חושב שניתן לתת לך עיצה טובה במקרה כל כך מסובך דרך מיילים. אני מציע לך לחפש חוות דעת שנייה על ידי פסיכאטר של הילד אם את לא בטוחה בחוות דעת הראשונה. ד'ר וילנסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לאחד המאמרים
    טל
    18/11/2013

שלום רב
    שמי טל מרום ואני סטודנטית לחינוך מיוחד בתל חי (שנה ב').
    לאחר חיפוש ממושך של מאמרים בנוגע לכלי אבחון של הפרעות קשב וריכוז נתקלתי בתקציר המאמר "איבחון אובייקטיבי של הפרעת קשב וריכוז" שנכתב ע"י ד"ר דורון תודר.
    הייתי שמחה לקבל את המאמר בשלמותו במידת האפשר מכיוון שהדבר יכול מאוד לעזור לי בעבודה בנושא של אבחון הפרעות קשב.
    אשמח לעזרתם:)
    תודה מראש
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לאחד המאמרים

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לאחד המאמרים - תגובה

ד``ר דורון תודר
    19/11/2013

שלום טל,
    בפורום הזה, אין לי אפשרות לצרף קישורים לאתרים חיצוניים.
    השבתי לך בהודעה ששלחת בפייסבוק.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהיסטריה!!!!!!
    shay
    05/11/2013

היי, אני בת 25 חיה בשלום עם ADD שאובחן בגיל 13..
    אני מטופלת בקונצרטה 54 מ"ג, במספר החודשים האחרונים הפסקתי את הטיפול, ובשבועיים האחרונים חזרתי ליטול את הכדורים, אך כהרגלי לא שמתי לב (מה שכמובן מאפיין אותי) שפג תוקפם של הכדורים בחודש יוני!!! כפי שציינתי אני נוטלת אותם כבר שבועיים, ברגע ששמתי לב נכנסתי להיסטריה רצינית.. אני בחרדה מה שבטוח לא עוזר כשנוטלים קונצרטה ועל אחת כמה וכמה כשהיא פג תוקף!!!! לא חשתי בשום שינויים קוגניטיביים והתרופה עובדת יחסית בסדר.. יכול להיות שגרמתי לעצמי נזק כלשהו? שייגרם נזק? שיקרה לי משהו מסכן? או שפשוט אם פג תוקף של תרופה אז היא לא משפיעה וזהו? אני ממש בהיסטריה!!! ואני די מתביישת לגשת לרופא המשפחה.... קצת פאדיחה להודות שלקחתי תרופה בלי לשים לב לתאריך!!!
    HELP !!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    בהיסטריה!!!!!!

הוספת תגובה

• בהיסטריה!!!!!! - תגובה

ד''ר דוד וילנסקי
    05/11/2013

שי, את יכולה להרגע. אין שום סכנה בתרופה שפג תוקפה. מקסימום אולי זה ישפיעה קצת פחות אבל לפי הדווח שלך זה עובד בסדר. לילה טוב ותשני בשקט. ד'ר וילנסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטלין ללא מרשם
    יונתן
    28/09/2013

שלום ברצוני לשאול שתי שאלות:

*האם אבחנה של ADHD תהווה מכשול ללמודי רפואה ?

*עד לפני כמה ימים לא השתמשתי ברטלין, אף על פי שהיה לי איבחון לפני הצבא אך הורי מנעו את הטפול, לכן לא השתמשתי ברטלין.
    כעת אני לומד לפסיכומטרי ולקחתי מחבר כמה כדורים LA30.
    הרגשתי שאכן חל שיפור למשך 7 שעות, בעקבות כך הלכתי לרופא המשפחה וביקשתי רטלין, הרופא סירב והפנה אותי לנירולוג שאותו אני עתיד לפגוש בעוד חודש.
    השאלה שלי היא :
    האם כדאי להמשיך את השימוש ברטלין עד לתור עם הנירולוג שכן אני מפסיד חודש לימודים איכותיים או להמתין לתור ?
    תודה יונתן.

לקביעת תור
    סגירה
    רטלין ללא מרשם

הוספת תגובה

• רטלין ללא מרשם - תגובה

ד``ר דורון תודר
    29/09/2013

שלום רב
    המלצתי שתלך לפסיכיאטר או נוירולוג באופן פרטי כדי שתוכל לקבל מענה מהיר.
    פגיעה בלימודים אינה הגיונית כמו גם שימוש בתרופה ללא ייעוץ רפואי.

לגבי לימודי הרפואה-
    באופן עקרוני הפרעת ריכוז וקשב מקשה על יכולת הלמידה וככזו עשויה לגרום לקשיים.
    עם זאת אני מכיר סטודנטים רבים לרפואה שסובלים מ ADHD והם יהיו רופאים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי ריטלין
    דנציגר
    19/08/2013

שלום רב! אני בחור בן 27 הפסיכיאטר המליץ לי על ריטלין, התחלתי לקחת והוא באמת עוזר אך בכל פעם שאני לוקח ריטלין מתלווה להשפעה כאבי ראש חזקים, שאלתי היא: האם הגוף מתרגל וכאבי הראש מפסיקים ואז אם אני אקח כל יום ריטלין הכאבים יעברו? או שהכאבים תמיד יישארו?
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי ריטלין

הוספת תגובה

• תופעות לוואי ריטלין - תגובה

ד''ר דוד וילנסקי
    19/08/2013

אני מציעה שתיעץ עם הרופא שרשם לך את הריטלין. אנחנו לא יודעים מה בדיוק אתה לוקח - מה סוג הריטלין ומה המינון. לפעמים שינוי בסיג או המינון יכול לעזור. ד'ר וילנסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכולת הריכוז אצל ADHD
    רחל ק
    02/07/2013

שאלה:
    אצל ילדים עם ADHD רואים שבלימודים קשה להם להיות מרוכזים ולעומת זאת הם יכולים להיות שקועים במשחק או בספר למשך שעות ארוכות ללא כל קושי בריכוז. למה זה כך? ואם כן - מדוע שתהיה בעיה לילד להתרכז בסרט שמרתק אותו? כיצד זה ישפר את יכולת הריכוז שלו, אם ממילא אין לו בעיה להתרכז בסרט?

לקביעת תור
    סגירה
    יכולת הריכוז אצל ADHD

הוספת תגובה

• יכולת הריכוז אצל ADHD - תגובה

ד''ר דוד וילנסקי
    02/07/2013

הבעייה אשל ילדים עםADHD בדרך כלל עם חומר משעמם. שיש הרבה גירויים כמו במשחק מחשב זה מעורר את המוח ונותן להם לתפקד יותר טוב. יש גם תופעות של מיקוד יתר למשל שהוא קורא ספר ואז לא שם לב למה שקורה מסביב. יש משהוא בטענה שלך לגבי שימוש בסרטים בטיפול, ויש מטפלים שדווקה משתמשים במשוב שלא כל כך מענין. מצד שני הסרט הוא רק פיצוי ליצירת גלים נכונים במוח והוא רץ
    ומפסיק בהתאם לגלים. הילד כל פעם צריך לעשות מעמץ מחדש ליצור גלים הנכונים כל פעם שהסרט מפסיק. אני מקווה שזה עונה על השאלות שלך. דיר וילנסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה