מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ההבדל בין נוירופידבק לביופידבקמיכל05/08/2012
שלום רב! לבני בן ה-11יש ADD. לאחר שניסינו טיפול תרופתי בקשת רחבה של תרופות, שהעלו את רמת הקשב והריכוז, אך גרמו לתופאות לוואי בלתי נסבלות, התחלנו בטיפול בנוירוביופידבק בתל השומר. שם עבר סדרה של כחמישה טיפולים. לא סיימנו את הטיפול היות והיה קשה להתמיד בנסיעות לשם. לדעתי, מדובר בביופידבק, היות והאלקטרודות היו מחוברות לאצבעותיו, ולא לראשו. שאלות: מה ההבדל בין ביופידבק לנוירופידבק, ומה נמצא כיעיל יותר בטיפול ב ADD? תודה. מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל בין נוירופידבק לביופידבק - תגובה
ד''ר דוד וילנסקי05/08/2012את צודקת שמדובר בביופידבק אם האלקטרודות מחוברות לאצבעות. ביופידבק מודד תגובות בגוף כמו מולכות חשמלית בעור, מתח בשרירים, נשימות וכו'. נירופידבק מודד פעילות חשמלית של המוח על יד' חיישנים שמחוברים על הראש. הוא הטיפול היעיל יותר לADD . בהצלחה, ד'ר וילנסקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים בחופששירה26/07/2012
בני התחיל לעשות מספר טיפולים לפני הקיץ והפסיק כי נסענו לחו"ל
האם עכשיו כדאי להמשיך בטיפול או להמתין לשנת הלימודים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים בחופש - תגובה
ד``ר דורון תודר28/07/2012שלום רב
איני מוצא טעם בלהמתין.
נכון שיותר קשה לעקוב אחר השיפור בחופש אבל מצד שני יש לדעתי יותר חשיבות להביא אותו יותר "מוכן" לבית הספר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות הטיפול מניסיון!!!!חסוי17/07/2012
בני בן 10 עבר מעל 40 טיפולים (נוירופידבק) ועדיין אין שינוי משמעותי(זניח,ממשיל ליטול ריטלין), הומלץ לנו להמשיך בטיפולים נוספים. הייתי מעוניינת לדעת אם יש ילדים שעברו טיפולים ואכן חל שינוי משמעותי !!! על מנת שאוכל לשקול אם להמשיך בטיפולים היקרים.
אשמח לתגובות.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעילות הטיפול מניסיון!!!! - תגובה
ד''ר דוד וילנסקי17/07/2012לא ברור לי האם רציתים תגובה של המנחים או דווקה מטופלים אחרים?
צער לי שלא ראיתם שינויים משמעותיים אצל הילד שלכם. אין אף טיפול שמצליח ב100% מהמקרים אבל בתשובה לשאלה בהחלט יש הרבה מקרים שכן מגיבים טוב לניורופידבק. קשה להתיחס למקרה הספציפי בלי לדעת באיזה סוג של ניורופידבק מדובר, האם הילד שיתף פעולה, האם הצליח לשנות את המדדים במסך, וכו. תמיד ניתן לבקש דעה שנייה לפני שמחליטים על המשך טיפול. ד'ר וילנסבקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת ממטופלים
חסוי18/07/2012הייתי רוצה לשמוע חוות דעת ממטופלים שאכן יכולים להגיד שהטיפול עזר להם!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אתם ממליצים על מתן רטליןנועם11/07/2012
בתקופת החופש הגדול כשהילד בבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אתם ממליצים על מתן רטלין - תגובה
ד``ר דורון תודר11/07/2012שלום רב
לא ניתן לענות על שאלה זו מבלי לבדוק את הילד ואת התנהגותו.
לדוגמא, אם הילד "הורס את הבית" בחופש, אבל מתפקד באופן סביר עם ריטלין- אזי דווקא כדאי לתת לו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחקרים מאוששים בנושאחדווה02/07/2012
הטכניקה הזאת נבדקה לפרטים? בטוח?
גם תופעות לוואי וכאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחקרים מאוששים בנושא - תגובה
ד''ר דוד וילנסקי02/07/2012התשובה כן לכל השאלות. ד'ר וילנסקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום ואיבחוןנירית22/06/2012
שלום,
אני בת 44. מעולם לא הובחנתי אך יש לי בעיות בריכוז, מאוד קשה לי ללמוד, ללמוד דברים בעלפה, כך היה גם בבית הספר, וכן יש לי נטייה לדיכאון קל (לוקחת ציפרלקס).
חשבתי לבדוק אם נוירו פידבק יכול לעזור לי ורציתי לדעת כמה יעלה לי האיבחון ואם תוכלו לתת לי הארכה של כמה טיפולים אצטרך וכמה זה יעלה לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום ואיבחון - תגובה
ד``ר דורון תודר24/06/2012שלום רב
בד"כ מטפלים בנוירופידבק גובים תשלום די דומה לטיפול פסיכולוגי- עלות שמשתנה בין השאר גם על פי איזור המגורים.
מחקרים בעולם מראים שבממוצע יש צורך בכ 40 מפגשי טיפול. את השיפור ניתר לראות קודם אבל אם לא מסיימים את הכמות המתאימה ההפרעה חוזרת, בעוד שאם מבצעים את הטיפול באופן מסודר ומדוייק אזי ההפרעה נוטה שלא לחזור.
מחקרי מעקב בעולם, של שנה, שנתיים ושלוש לאחר תום טיפול מוכיחים שההשפעה מתמשכת.
המטופל המבוגר ביותר בו טיפלתי בשל הפרעת ריכוז וקשב היה בין 65 כך שסביר להניח שהגיל לא יהיה פקטור משמעותי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכניםעמית19/06/2012
שלום
איזה תכנים למעשה משודרים בנוירופידבק לילדים להפרעות קשב וריכוז?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנים - תגובה
ד''ר דוד וילנסקי20/06/2012אחלק את התשובה לשניים:
קודם יש שאלה איזה מידע נאסף. יש שני סוגים של ניורופידבק - אחד מודד זרימת דם למוח (HEG) והשני מודד פעילות חשמלית של המוח (EEG ניורופידבק).
המידע אחר כך מוצג בצורות גרפיות שונות תלוי בתוכנה הספציפית שהמטפל משתמש בו.
אני מקווה שזה עונה על השאלה. ד'ר וילנסקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירופידבק באזור הדרוםחנה11/06/2012
היי
רציתי לדעת האם יש מקום שמטפל בנוירופידבר באזור באר שבע ודרומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אובדת עצותהילה מלכה24/05/2012
בני השני מתוך 4 מוגדר עם בעיות קשב וריכוז,(אבחון טובה)שנה הבאה עולה לכיתה א'
צריך לעבור לריטלין LAממושך,רוצה ללא ולא יודעת מה לעשות?
התייעצתי עם המון חלקם פרפ וחלקם צוות פרא רפואי,על השיטה לא שמעתי ולא מכירה עד כמה אמיתי ועובד. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות - תגובה
ד``ר דורון תודר24/05/2012שלום רב
את מוזמנת לקרוא על השיטה ועל המחקרים שהוכיחו את יעילותה באתר (כתובתו מופיעה כלוחצים על "לפרטים נוספים" תחת השם שלי למעלה)
ברמה העקרונית נוירופידבק והשפעתו על הפרעות ריכוז וקשב נחקר בקרב אלפי ילדים עד היום.
מדובר בשיטה שהמאמרים על יעילותה פורסמו בעיתונים החשובים ביותר ברפואה ובמדע.
רוב האנשים לא מכירים אותה - אך זאת כיוון שאנשים לא קוראים את הספרות המדעית הענפה (גם בגלל שבסופו של דבר אנשים צריכים לבחור מה לקרוא ומה לא לקרוא מתוך השפע).
כיוון שהתגובה של מרבית הילדים לטיפול היא מהירה ובטווח של חודש ימים ניתן לראות שיפור- נראה לי שבמקום להתלבט כדאי לנסות ולהיווכח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם השימוש באטנגו מוממלץ?צחי17/05/2012
הי
טרם אובחנתי כבעל הפרעות קשב וריכוז אך אני יכול להעיד כי אני מזהה הרבה מן התסמינים אצלי.
לאחרונה שמעתי על תוכנת אטנגו שמסייעת לשפר את יכולות הקשב והריכוז ע"י אימון נוירו-קוגניטיבי.
מעוניין לדעת האם ממליצים.
כמו כן, מה הדרך לעבור אבחון אמין וזול? האם יש משהו דרך קופה"ח?
אימי סובלת מדמנסיה בשלביה הראשונים, האם אטנגו יכולה לסייע גם במקרה זה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם השימוש באטנגו מוממלץ? - תגובה
ד''ר דוד וילנסקי18/05/2012אני לא מכיר מחקרים ספציפיים לגבי ATTENGO. לגבי אבחון לכל קופת חולים יש סידורים שונים ולכן צריך לברר בקופה שלך. ד'ר וילנסקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן מוצע נוירופידבק במרכז?יובל10/05/2012
אשמח מאוד לדעת למי רלוונטי לפנות על מנת לבדוק אפשרות של טיפולי נוירופידבק בהפרעות קשב באיזור המרכז, המיועדים למבוגרים.
תודה,
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן מוצע נוירופידבק במרכז? - תגובה
ד``ר דורון תודר12/05/2012שלום רב
מסיבות שונות אני מעדיף לא לתת המלצות מעין אלה.
אתה מוזמן ליצור קשר עם מרפאתי ואוכל להמליץ לך טלפונית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי תדירות הטיפול בנוירופידבקיפעת04/05/2012
דורון שלום
יש לי 3 ילדים מאובחנים
1.PDD
2. ADHD
3. אספרגר
הייתי מעוניינת להתחיל בטיפול ורציתי לברר לגבי תדירות הטיפול מכיוון שהעלויות הן דיי יקרות
בתודה יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי תדירות הטיפול בנוירופידבק - תגובה
ד``ר דורון תודר06/05/2012שלום רב
בבסיס, נוירופידבק הוא תהליך לימודי של מערכת העצבים.
וגם ברמה זו הכלל של "תרגול משפר ביצועים" נכון.
מקובל ששני טיפולים בשבוע עדיפים על אחד.
לעיתים אני נוהג לעשות 3 טיפולים בשבוע במקרים בהם יש מרכיב של דחיפות בזמנים או חומרת מחלה קשה.
לגבי העלויות הן תלויות בגורמים רבים. אבל בכל מקרה מדובר בטיפול שעלותו בערך כעלות טיפול פסיכולוגי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירופידבקערן23/04/2012
שלום
רציתי לשאול בבקשה לגבי עלות ממוצעת של טיפול נוירופידבק בהפרעות קשב וריכוז לילדים. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירופידבק - תגובה
ד``ר דורון תודר25/04/2012שלום רב
טיפול בנוירופידבק עולה כמו טיפול פסיכולוגי בממוצע.
זה משתנה ממקום למקום, אבל 250 ש"ח לטיפול בודד הוא סדר הגודל,
כאשר לטיפול יעיל בהפרעת קשב וריכוז לילדים, יש צורך בכ 20-40 טיפולים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך זמן היעילותרון15/04/2012
שלום ד"ר,
אתמול שודרה כתבה בערוץ 10 בה דובר גם על הנוירופידבק.
אמנם נאמר שם כי השיטה אכן יעליה אך רק לאורך זמן הטיפול ולאחר סיום הטיפול חוזרת ההפרעה. ניתנה שם דוגמה שזה כמו שריר שעובדים עליו בחדר כושר והוא מתחזק אך עם ההפסקה הוא חוזר למצבו המקורי.
האם תוכל להסביר בבקשה לכמה זמן, ע"פ המחקרים, יעיל הטיפול מיום סיומו? האם לנצח יהיה חייב מטופל לחזור בסבבים על הטיפול?
(הפנייה למחקר הדן בנושא תתקבל בשמחה)
תודה
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך זמן היעילות - תגובה
ד''ר דוד וילנסקי16/04/2012אני שמח שהעלת את הנקודה. בהחלט התקוה זה שכשהמטופל משנה את הפיזיולוגיה של המוח על ידי אימון בניורופידבק , השינוי בתפקוד כן יחזיק מעמד לאורך זמן. בדרך כלל אנחנו מדללים את מספר הפגישות בהדרגה לקראת סיום הטיפול כדי לבדוק האם אמנם הגענו לשלב שתוצאות מחזיקים מעמד לפרקי זמן יותר ארוכים. אין לי גישה למחקרים כרגע (אולי ד'ר טודור גם יוסיף תשובה) אבל יש מחקר אחד של ד'ר לובר שעשה מעקב טלפוני אחרי 10 שנים ומצא שרוב האנשים דווחו על המשך תפקוד טוב.
גם בדוגמה של חדר כושר אתה לא חוזר למצב ההתחלתי . במקרה של המוח אנחנו ממשיכים להפעיל אותו במשימות שדורשות ריכוז. אני חושב שמטפורה יותר מוצלחת היא למידה של כלי נגינה. גם אם אתה לא מנגן תקופה ,כשאתה חוזר לנגן לא לוקח הרבה זמן לחזור למה שלמדת. כל טוב ד'ר וילנסקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב מבוגרים + OCDאמיר09/04/2012
ד"ר תודר שלום,
אני בן 35, אובחנתי לפני כ3 חודשים כבעל הפרעת קשב. בנוסף גם יש לי OCD המתבטא בטקסים ונגיעות בכל מיני מקומות. הרבה כיף!
התחלתי טיפול בריטלין כולל החלפת מינון וסוגי כדורים ללא הצלחה. קשה לומר שהטיפול עוזר, בנוסף נהיו לי מצבי רוח וכאבי ראש. בקיצור לא עובד.
הרופא שמטל בי ורשם לי את הריטלין הפנה אותי למאמנת שעובדת עם מופרעי קשב, שמה נורית רביץ והיא הציעה שכדאי לבדוק את האופציה של נויורופידבק.
רציתי לדעת אם ניתן לטפל גם בהפרעה וגם בPCD ביחד.
מה עוד חשוב לדעת?
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב מבוגרים + OCD - תגובה
ד``ר דורון תודר10/04/2012שלום רב
התשובה אינה פשוטה ותלויה בעיקר ב QEEG, קרי במיפוי הפעילות המוחית של האדם.
לפעמים ניתן לעשות טיפול בו זמנית בכמה בעיות ולעיתים לא.
באופן עקרוני יש איזורים במוח שקשורים לשתי ההפרעות ולכן טיפול באותו איזור יכול לשפר את שתי הבעיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)