מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גנגליון בשורש גב הידאנונימי08/10/2012
שלום, אני בן 18,
לאחרונה(תווך של שבועיים) שמתי לב שיש לי בליטה מוזרה ולא ייחסתי בהתחלה חשיבות.. כשראיתי שהיא גדולה יחסית החלטתי לבדוק לפי כל הסימנים האפשריים וזה גנגליון..
מלבד ביקור אצל רופא, יש אפשרות להמנע מניתוח כלשהו? זה לא כואב או מפריע לתנועה.
ושאלת השאלות- אם המצב ישאר דומה גם בחצי שנה הקרובה, האם זה עלול לפגוע בשיבוצי ליחידות קרביות בצבא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנגליון בשורש גב היד - תגובה
ד``ר דן הוט10/10/2012אם זה לא מפריע לא צריך לנתח, לא בטוח שיפריע להצבה שלך בצה"ל, אני לא בקי ברזי ספר הפרופילים הצהלי
בברכה
ד"ר דן הוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקובי07/10/2012
האם אימון בקפיץ, שכביכול אמור לחזק את כף היד, עלול לגרום לתסמונת התעלה הקרפלית? שהרי מופעל בו מאמץ גדול לאחר מספר רב של חזרות.
תודה מראש,
קובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר דן הוט18/10/2012כל אימון רצוי שיעשה בגבולות הסביר. תאורטית הפעלת לחץ חוזר ונשנה על העצב יכולה לגרום לנזק. לא זכור לי מנסיוני שנתקלתי בחולה עם תסמונת התעלה הקרפלית שנגרמה כתוצאה מאימון כזה. ידוע ומוכר שתסמונת זו שכיחה בקרב אנשים שעובדים עם מכשירים רוטטים כגון פטישי אויר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף יד עזרהאורן30/09/2012
לפני 3 שנים שברתי את כף היד בתאונה.
לאחר בדיקות EMG שנמצא בהם תעלה קרפלית בולטת ונזק באקסונים
ומיפויי שהעלה חשד לRSD נשלחתי לCT
התשובה היא:
מצב לאחר שבר ישן בזיז הסטילואידי האולנרי עם התארגנות.כמו כן מודגמים שני פרגמנטים זעירים במקום זה.דפורמציה לאחר שבר באזור הזיז הסטילואידי הרדיאלי.קיים מעיין שינויי ציסטי תוך לישדי עם פגימה קורטיקלית בקטע זה.
מצב לאחר שבר ישן עם NON UNION ופסוידו ארטרוזיס בסקפואיד.שינויים ציסטיים הן בסקפואיד והן בלונטום.
שינויים ציסטיים גם בטרפציום.
רקמות רכות שמורות ויתר המבנים הגרמים שמורים.
רציתי לדעת מה זה אומר פחות או יותר?
בנוסף ברצוני לציין שבשרות הצבאי היה לי שבר בשושר כף היד.היום אני בן 38 ומצב כף היד רע מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף יד עזרה - תגובה
ד``ר דן הוט30/09/2012אורן שלום
נראה שיש לך מחלה ניוונית בשורש היד. לגבי המשמעות ודרך הטיפול צריך לבדוק אותך ולראות את הצילומים ואת בדיקת הסי טי.
בברכה
דר׳ דן הוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מרפק נימול שתי אצבעות ידאיציק30/09/2012
שמאל.
עשיתי בדיקות EMG וצילום רנטגן.
הרופא אורטופד ממליץ לבצע ניתוח פתוח במרפק ע"י חיתוך ושחרור העצב.
קראתי שיש גם שיטה אינדוסקופית.
מה השיטה העדיפה שמבטיחה תוצאה טובה יותר? והאם אתה\ם עובדים בשתי השיטות?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מרפק נימול שתי אצבעות יד - תגובה
ד``ר דן הוט30/09/2012איציק שלום
אין מספיק מידע לגבי השיטה האנדוסקופית, האם היא טובה והאם יש הבדל לטובה או לרעה בתוצאות. אנחנו לא מנוסים בשיטה הזאת ולא עושים אותה, אני לא יודע מי בארץ עושה אם בכלל
בהצלחה
ד"ר דן הוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכונים בניתוח פתוח?
איציק05/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכונים בניתוח פתוח? - תגובה
ד``ר דן הוט05/10/2012יש סיכונים תאורטיים רבי כולל זיהום בפצע הניתוח, כאבים בצלקת, פגיעה בכלי דם גידים ועצבים, חוסר הצלחה של הניתוח וכיו"ב, סיכונים אלה קיימים גם בניתוח אנדוסקופי במידה פחותה אולי, למעו פגיעה עצבית שהיא בשכיחות גבוה יותר. מעשית רוב האנשים עוברים את הניתוח די בקלות בשיטה הפתוחה, אחוז הסיבוכים קטן וזניח אך מעשית קיים. יש להדגיש שוב שאין ניתוח ללא סיכוי לסיבוכים כולל ניתוחים אנדוסקופיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
איציק05/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנימול שתי אצבעות כתוצאה מניתוח במרפ
יאיר15/11/2012שלום אימי נפלה ושברה את המרפק כתוצאה מכך עברה ניתוח וחיברו לה פלטות במרפק, לאחר הניתוח לא הרגישה תחושה בשתי אצבעותיה האצבעות רדומות.
1. האם בניתוחים מהסוג הזה קיים סיכון לפגיעה בעצב, או שמא הייתה רשלנות.
2. האם לאחר מספר חודשים אפשר להוציא את הפלטות כיוון והפלטות מפריעות ולא נעימות .
אודה להתייחסות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנימול שתי אצבעות כתוצאה מניתוח במרפ - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט15/11/2012בניתוח באזור המרפק עלול להפגע העצב האולנרי המספק תחושה לאצבעות 4+5
הפגיעה עלולה להגרם בעקבות השבר ו/או בעקבות הניתוח.
לרוב התחושה מתאוששת עם הזמן
באשר להוצאת הפלטות, ניתן להוציאן לאחר איחוי השבר, לא לפני שחלפה שנה מהניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסוכן?מייק21/09/2012
שלום, בן 39 בצעתי בדיקת א.ס. עקב גולה שחשתי בכף ידי עם רגישות קלה. להלן ממצאי הבדיקה: "באזור המכוון, מודגם מוקד ציסטי, בעל תוכן מעט בלתי צלול באורך 0.8 ס"מ רוחב 0.25 ס"מ, בעל גבולות סדירים וללא זרימת דם בתוכו. יתכן ומדובר בסינובייאל ציסט". האם הדבר מסוכן? האם קיים קשר בין זה לסינוביאל סרקומה?
תודה לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסוכן? - תגובה
ד``ר דן הוט21/09/2012"דברים מסוכנים" נדירים בכף היד, בכל מקרה האבחנה לא נעשית רק על סמך בדיקת אולטראסאונד. מומלץ שתפנה למומחה לכירורגיה של היד כדי להשלים את האבחון. ככל הנראה אתה יכול להיות רגוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריםרון21/09/2012
שלום, בן 42, במהלך עבודה נחתכתי בכף יד בין האגודל לאצבע, בכרית כף היד. בוצעו לי תפרים לחתך באורך 2 ס"מ (כולל תפרים בגיד של מנגנון היישור).
לאחר 4 ימים מהתפירה, פתחו את התחבושות והחליטו לגבס את היד והאגודל בזוית מסויימת. האורטופד אמר להוריד את הגבס בעוד חודש.
השאלה היא: האם לא מוגזם לשהות חודש ושבוע עם התפרים? ידוע לי שבדרך כלל מורידים תפרים לאחר שבועיים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרים - תגובה
ד``ר דן הוט21/09/2012את התפרים והגבס יש להוריד שלושה שבועות לאחר התפירה ואז יש להתחיל טיפול בריפוי בעיסוק ובפיזיותרפיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה קטנה בנושא הידהילה13/09/2012
היד שלי חבושה וצריכה להשאר במשך שבועים האם הכרחי להחליף תחבושת גם אם לא התלכלכה ....תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה קטנה בנושא היד - תגובה
ד``ר דן הוט14/09/2012זה כמובן תלוי במנתח שלך
אני מנחה את המטופלים שלי להחליף אם מתלכלך או שהם חושבים שיש איזה שהיא בעיה
ובדרך כלל מעדיף שלא יחליפו עד הוצאת התפרים (שבועיים או שלושה בדרך כלל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח בכף הידהילה12/09/2012
עברתי אמש ניתוח להוצאת גנגילון בכף היד כמה היד צריכה להיות מעל גובה הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח בכף היד - תגובה
ד``ר דן הוט12/09/2012למשך 24 שעות, לאחר מכן יש להשתמש כרגיל בידיים ולהרים את היד רק אם מתנפחת
בברכה וד"ש לצוות בתל השומר
ד"ר דן הוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשתי הזרתותרינה08/09/2012
שלום, מזה כשבועיים כואבות הזרתות בשימוש אבל לא רק כל המפרקים העליונים של האצבעות ובעיקר באצבעות שצמודות יותר לזרת. ממה נובע הכאב להערכתכם?
יש לי גם כאב במפרק הירך ונשלחתי לבדיקת MRI.
האם יתכן ויש קשר ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשתי הזרתות - תגובה
ד``ר דן הוט09/09/2012רינה שלום
יתכן ויש קשר, לפעמים דלקות מפרקים גורמות לכאב במספר מפרקים
יש לבצע בירור לאחר בדיקת מומחה. בכל מקרה אם הכאב הוא רק של שבועיים מומלץ להתחיל טיפול בתרופה נוגדת דלקת למשך 10 ימים. אם הכאב לא חולף אני ממליץ לך לפנות למומחה בכירורגיה של היד להמשך בירור
בברכה
ד"ר דן הוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רינה09/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעניין שבר סקפואיד שלא מתאחהמודאג07/09/2012
שלום,
אם לאחר ניתוח ותקופה של שלושה חודשים עם גבס השבר לא התאחה .
אין סיכוי שהוא יתאחה כבר בלי שתל עצם ?
או יכול להיות שיתאחה יותר מאוחר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעניין שבר סקפואיד שלא מתאחה - תגובה
ד``ר דן הוט09/09/2012האיחוי יכול לקחת יותר זמן
בשלב כזה אם אין סימני איחוי בצילום כדאי לבצע בדיקת CT
בברכה
ד"ר דן הוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בכף ידאיה06/09/2012
היי,
אני בחורה בריאה לא ל וקחת כדורים פרט לגלולות.
שאני עושה ספורט-הליכות
כף ידי מתנפחת ואדימה
אחרי הספורט זה יורד
מה הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בכף יד - תגובה
ד``ר דן הוט18/10/2012יכולות להיות לכך סיבות רבות, לא בהכרח מדובר בבעיה, יתכן שקשור למאמץ. יש לבדוק אותך בזמן שהסימנים קיימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר מאוחר במותן כף הידדורון03/09/2012
שלום רב
לפני כ 4 חודשים נפלתי על כף היד במהלך משחק כדורסל.
לאחר כחודשיים גילו שיש לי שבר במותן כף היד ושמו לי גבס למשך חודש. לאחר שהורידו את הגבס גילו שיש חיבור חלקי גם לפי צילום CT.
המליצו לי להשתמש במכשיר ה"מלמק" למשך חודשיים.
האם הוא יהיה יעיל בשביל שבר במותן כף היד שיש לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר מאוחר במותן כף היד - תגובה
ד``ר דן הוט04/09/2012דורון שלום
קשה לי לדעת אם אני לא רואה את הצילום. היעילות של מלמק מוגבלת ותלויה בסוג השבר והזמן שעבר מאז המקרה. בכל מקרה מאחר שהמכשיר אינו מזיק שווה אולי נסיון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול באצבעאסנת03/09/2012
ביתי עברה לפני שנתיים וחצי ניתוח להסרת gaint cell tuomur שנה אחרי האצבע החלה לגדול שוב והפנו אותנו לmri לפי התוצאות הרופאים חשבו שמדובר בצלקת הפנימית
כיום שנה נוספת אחרי האצבע תפחה עוד וגם כואבת ונשלחנו לmri שאומר כך:
כעת מודגם גוש רקמה רכה שנימצא בין הגיד הפלקסורי לבין הפלנגס הפרוקסימלי הדיסטלי השני גודלו 8 על 5 ממ רוחב 1.2 סמ
הוא גדל משמעותית מאז הבדיקה הקודמת אין להפריד בינו לבין הגיד הפלקסורי ולכן הוא מתאים לגידול תענק
התהליך בילתי נפרד מהעצם וגורם לאידנטציה על העצם אך פחות סביר שחודר לתוכה
שאר הגידים הפלקסורים ולשד העצם מראים אות רגיל
והשאלה שלי מה זה אומר הרופא שלה בחופשה ואני מודאגת
לא ציינתי את גילה היא בת 20 חיילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול באצבע - תגובה
ד``ר דן הוט03/09/2012אסנת שלום
הגידול האמור הוא גידול שפיר אך לעיתים אם לא מוסר בשלמותו- יכול לחזור מקומית. כמו כן יש לו נטיה להתפשט וככל שממתינים נוצר קושי גדול יותר להסיר את הגידול מאחר והוא יכול לעטוף את כלי הדם והעצבים. אי לכך מומלץ שתפני עם ביתך לכירורג יד בהקדם האפשרי (לא מדובר בדחיפות מידית) כדי לבצע הערכה. יש לקבוע אם הגידול אכן חזר ואם כן מומלץ לבצע שוב ניתוח להסירו.
בברכה
ד"ר הוט דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף יד ימיןדור29/08/2012
מיום שבת האחרון אני מרגיש בכף יד ימין ועד לכתף מין חולשה כזאת וכבדות, ומדי פעם נימול קל.
האם זה יעבור? יש לזה אולי קשר לתזונה לא בריאה?
זה די מדאיג אותי, זה כבר כמה ימים
אני חייל, ועד שאשיג תור לרופא מומחה זה לפחות חודש במקרה הטוב.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף יד ימין - תגובה
ד``ר דן הוט29/08/2012תמיד צריך לשמור על רמה מסוימת של דאגה. לענין- יכולות להיות סיבות רבות לנימול ביד. אין מנוס מאשר להבדק אצל רופא מומחה ליד. ניתן לארגן זאת גם במסגרת פרטית וגם במסגרת צבאית. בינתיים מומלץ שתבדק על ידי רופא היחידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דור29/08/2012כמה עולה, בערך, טיפול פרטי?
הייתי אצל חובש, והוא נתן לי כדורים שלא עוזרים לי.
כל התהליך שאני צריך לעבור עד שאראה רופא מומחה הוא מתיש ודי ארוך.
ובנתיים אני ממשיך לסבול...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ד``ר דן הוט30/08/2012עלויות בדיקה במסגרת רפואה פרטית תלויות ברופא אליו תפנה. יש לברר מול המרפאה הרלוונטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחקן כדורסל, כאבים אחרי פריקת אצבעשגיא22/08/2012
אני בן 16 שחקן כדורסל, לפני חודשיים בערך פרקתי את הזרת של יד ימין, החזירו לי אותה למקום בבית חולים והייתי שלוש שבועות עם גבס. לא מזמן חזרתי להתאמן אבל יש לי כאבים בזמן האימון באיזור שבו פרקתי וזה ממש מציק במהלך האימון ומפריע לי.
ניתן לעשות משהו כדי למנוע את כאבים או להקל עלים במידה מסויימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחקן כדורסל, כאבים אחרי פריקת אצבע - תגובה
ד``ר דן הוט23/08/2012שגיא שלום
כדי להעריך את מידת הנזק יש צורך בבדיקה גופנית וצילום עדכני. בהנחה שמדובר רק בפריקה ולא קיים בנוסף גם שבר, ניתן להגן על האצבע במהלך משחק בעזרת סד יעודי אותו מכינים מרפאים בעיסוק. אנא פנה לכירורג כף יד המטפל בך כדי להמשיך בברור.
בברכה
ד"ר דן הוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)