מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- Cubital tunnelאלעד03/07/2013
שלום,
לפני כחודשיים פניתי לרופא בשל כאבים שהחלו באצבעות יד ימין ואצבע 3 שקיבלה "זוית"
תוצאת בדיקת EMG במרפק 41 MS
אבחנת כירורג כף יד לתעלה קוביטלית בדרגה קלה ללא פגיעה כרגע בחוזק שריר
הומלץ טיפול שמרני.
1. נוגדי דלקת למשך 10 ימים - לא הביאו לשינוי
2. זריקת דיפרוספאן לפני כשבועיים הביאה להעלמות הסימפטומים למשך כ 3-4
ימים,אך לאחריהם התחילו לחזור חזרה.
כרגע המשך של לחץ באזור המרפק ותחשת נימול וחולשה באצבעות 4+5, פעולת כף היד מסורבלת יותר לעומת מה שהייתי רגיל.
האם התערבות כירורגית הכרחית בשלב זה ? יש אלמנטים נוספים של טיפול שמרני ?
במידה וכן האם בשיטה אנדוסקופית לשחרור העצב ?
מה הסיכוי לפגיעה בלתי הפיכה בעצב כל עוד התסמונת במצב "קל" ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cubital tunnel - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט03/07/2013שלום אלעד
בדיקת EMG היא רק בדיקת עזר
כמובן שיש להתרשם בעיקר ממצבך הקליני, מתלונותיך
במקביל יש להשוות את תוצאות בדיקת ה EMG ליד הבריאה
בעקרון, אם הרושם הוא לפגיעה קלה, ניתן להמשיך במעקב ולחזור על בדיקת EMG עוד מס חודשים
במידה ותהיה החמרה- יומלץ על ניתוח
בשלב זה עדיין לא מדובר בנזק בלתי הפיך (כמובן שיש להתרשם ממצבך ולוודא שאכן אין פגיעה מוטורית)
אין הבדל בתוצאות בין אנדוסקופי לפתוח
אתה יכול ליטול ויטמינים מקבוצת ה B (טריבמין) בנסיון לעזור לתלונותיך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקה של הזרתיוספה01/07/2013
שלום,
בכל יום במשך מספר חודשים אני פורקת את הזרת ומחזירה אותה למקום. הדבר כואב מעט. מה שמטריד אותי הוא למה זה קורה ומה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקה של הזרת - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט01/07/2013יש להבדק ע" י מומחה לכירוגיית כף יד. ייתכן ומדובר באצבע הדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גידיםנדיה30/06/2013
שלום רב
לאחרונה אובחנתי כי חולה בדלקת גידים (גם נטייה אישית וגם סוג העבודה ) והופנתי לייעוץ כירורג כף היד אשר ישר המליץ לעבור ניתוח בשורש כף היד :שם יש לי מין גולה שכל הזמן גודלת ונורא כואבת לי לאחר יום עבודה מאומץ ,רציתי לקבל קצת יותר פרטים על הניתוח מסוג הזה : האם החלמה קשה, האם יכולת תפקודית חוזרת במלאה ?(מדובר ביד ימין ואני ימנית לגמרי?
תודה רבה
נדיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גידים - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט01/07/2013שלום נדיה
מהתאור נראה שמדובר בגנגליון (כיס נוזל שמקורו מהמפרק)
במידה ואכן זו האבחנה, לאחר הכריתה צפוייה בד"כ חזרה לתפקוד מלא
תקופת ההחלמה בד"
כ קצרה (מס' שבועות)
ממליץ שתתיעצי עם הרופא המנתח שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US זרת כף ידאריאל24/06/2013
ס"ד
שלום ,
לאחר 6 חודשים מפציעת זרת כף יד בילדה בת 11 שנה( פציעת מעיכה ע"י טריקת דלת, נותחה בהרדמה+תרופתי+פיזיותרפיה ) ולאור תלונות חדשות על זרמים בזרת ואיטיות בכיפוף ,להלן תוצאות הUS :
" בגיד הפלקסור ניתן לזהות טנוסיביטיס ,מומלץ המשך טיפול ומעקב לפי שיקול קליני" .
א. מה המלצותיך?
ב. האם יש חשש לנכות קבועה בעתיד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US זרת כף יד - תגובה
ד``ר דן הוט24/06/2013אריאל שלום
לפי המצורף יש תהליך דלקתי בגידים. לאור הזמן שעבר, לא בטוח שקשור לחבלה. כדאי להתרשם ולצורך זה ממליץ כי תקבעי תור למרפאתי
בברכה
ד"ר הוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה באצבענעמה19/06/2013
שלום, במיקום החיבור של אצבע "האצבע" לכף היד מרגישה מן כדור קשה, נדמה לי שטיפה גדל. מה זה יכול להיות? למי פונים לבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה באצבע - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט23/06/2013יש להבדק ע"י מומחה לכירוגיית כף יד
מומלץ לבצע US מכוון לאזור טרם הבדיקה
ככל הנראה מדובר בגוש נוזלי שפיר הנקרא גנגליון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר mallet fingerאבנר19/06/2013
שלום
יש לי שבר mallet finger בזרת יד ימין מיום שלישי בלילה.
ביום רביעי בלילה השבר קובע תחת שיקוף בבית חולים בלינסון. נראה מהשיקוף כי לא בטוח שיהיה איחוי ללא ניתוח.
רכשתי היום אצבעון mallet finger splint, ושאלתי היא האם אני יכול והאם רצוי לפתוח את הקיבוע מבית החולים אתמול ולהעביר את האצבע למקבע הפלסטיק שרכשתי? אולי כדאי לעשות זאת רק בסמוך לצילום רנטגן נוסף?
תודה רבה
אבנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר mallet finger - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט23/06/2013תעשה את ההחלפה במסגרת מרפאה אורטופדית
יש לחזור על צילומים עם הסד החדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ,נפיחות ולחץ באזור הצלקתמילאנו18/06/2013
שלום רב
לפני חודשיים נפצעתי מסכין יפנית ותפרו לי את היד,
ומאז יש לי שם כל הזמן לחץ,וגם כאבים שבאים וחוזרים,
בנוסף יש גם נפיחות וסימן לבן שנראה לי לא תקין.
וגם המראה החיצוני נראה ממש לא יפה ולא אסתטי !
יש גם סימני לחץ שאפשר לראות בתמונה כשאני פותח את כף היד,
אני לא יודע כל כך מה לעשות ואם זה תקין,אני פשוט לא יודע למי לפנות,
כי אחריי שהלכתי לבדיקה לפני שהוציאו לי את התפרים הרופא אמר לי
שזה ייקח עכשיו זמן,ועם הזמן ,כמה זמן ?,זה נראה לי משהו מוזר מאוד,
כי זה לא אמור לכאוב לי,וגם לא אמור להיות נפוח ועם לחץ!.
מקווה שתוכלו לתת לי אינדיקציה שתרגיע אותי,כי אני ממש מרגיש נורא עם זה.
ואני תמיד מסתיר את זה מהמראה המכוער כשאני בחוץ,ואמרו לי שאני צריך
לא להיות בשמש באזור החתך.
אשמח לתשובה,ותודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ,נפיחות ולחץ באזור הצלקת - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט18/06/2013צלקות באזורים מסויימים גורמות לכיווצים (קונטרקטורות) ולמראה שאת המציג בתמונה
כמו כן ייתכן ונשאר תפר בפנים, והנפיחות היא תגובתית אליו
כדאי שתראה את החתך לכירורג כף יד
בינתיים אתה יכול לשים פס סיליקון "לעידון" הצלקת, דוגמת scar ban
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאוד ד''ר ישי רוזנבלט.!
מילאנו19/06/2013תודה רבה על התגובה המהירה,ויום נפלא נעים וטוב!.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ותחושת "עצבים" במפרק כף הידאלון06/06/2013
לדר שלום רב
אני בן 24 , עם רקע ללא מחלות , בריא בד"כ, לא לוקח תרופות (אולם מטופל בריטלין LA 40 מ"ג 3 פעמים בשבוע).
בהיסטוריה הרפואית הרלוונטית לאורטפדיה יש לי "סטייה מאוזנת קלה בעמוד השדרה".
בשלושת החודשים האחרונים אני חש בכאבים הולכים ומתגברים בכף היד הימנית, שמתגברים ככל שיום העבודה מתקדם, והופכים לבלתי נסבלים עד סופו, במהלך ההתחזקות הם מתחילים להקרין אל אזור הכתף והצוואר.
הכאבים מלווים בתחושת של "רידום" ותחושות של חום ועצבים מידי פעם בכל היד ובדגש על מפרק כף היד.
חשוב לאמר כי אני עובד בתחום המחשבים ובשעות הערב אני לומד לתואר שמצריך ממני גם הקלדה רבה נוספת וכתיבה מרובה.
בנוסף אני גם נתון , מטבע הדברים והנסיבות תחת לחץ רב בשגרה היומיומית.
אני עוסק בפעילות גופנית לא מאומצת (ריצה בד"כ) פעם בשבוע לערך.
הייתי אצל אורטופד בנושא (לא מומחה) שציין בסיכום הבדיקה שמדובר בבעיה של ציבה (?) ישיבה ופעילות לא נכונה,
בסיכום רשם "ללא איתור בעיה ממוקדת על הזרוע לרבות ללא תעלה קרפלית" , ציין בסיכום גם שאין הקרנת כאב ואין כאבים באזור הצוואר למרות שאני ציינתי שכן.
הוא נתן לי טיפול באטודלק, כדור ליום למשך עשרה ימים והורה לי לנוח, וביקש שאחזור אליו רק לאחר 6 שבועות (טווח פעילות התרופה לטענתו) במידה והכאבים לא חלפו.
עבר חודש ולא קרה דבר - רק החמרה.
נכון לעכשיו, גם מנוחה לא עוזרת לי , וחופשות בנות 3 ימים משכיחות את הכאבים, אך כמה שעות לאחר תחילת העבודה הם חוזרים,
ואני משתדל לעבוד עם יד שמאל בלבד בגלל הכאבים העזים מה שכמעט בלתי אפשרי.
מה מומלץ לי לעשות? האם האם לקבוע תור נוסף לאותו אורטופד או לקבוע למומחה כף יד או בהתמחות אחרת?
וגם - האם ניתן לקבוע על סמך הבדיקה השטחית שנעשתה לי (ללא צילום) שאכן לא מדובר בתעלה קרפלית או בלחץ עצבי אחר, למרות שכל התסמינים מעידים על כך?
אני מפחד מאוד מהעתיד לבוא ומהאופציה להתפתחות תופעה כרונית שתאפיל על המשך אורח חיים תקין.
תודה על כל תשובה שתבוא ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ותחושת "עצבים" במפרק כף היד - תגובה
ד``ר דן הוט10/06/2013אלון שלום
כדי להשלים את הבירור מומלץ לבצע צילום של עמוד השדרה הצווארי וכן בדיקת EMG כולל בדיקת מחט.
לאחר מכן אתה מוזמן לקבוע תור למרפאתי לבדיקה
הטל. למטה
בברכה - ד"ר הוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך שורש כף הידמרב30/05/2013
שלום רב,
חתכתי (יש לציין שבאופן יסודי) את שורש כף ידי. נחתכו 3 גידים והעצב המדיאני.
הניתוח שעברתי לפי מה שכתב המנתח: SUTURE OF CRANIAL AND PERIPHERAL NERVES 2 FDS 2-3
FCU MEDIAN NERVE 2 LEFT (עיקרי).
היום, לאחר חודש, תנועה מאוד מוגבלת באצבעות וחוסר תחושה באצבעות 2-3.
עושה ריפוי בעיסוק. מה יכולת הריפוי של העצב והגידים? האם אוכל לחזור לתפקוד עם היד? לשחק כדורשת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך שורש כף היד - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט30/05/2013שלום רב
מבחינת התפקוד הגידי- מקווה שתגיעי לריפוי טוב (תלוי כעת בך במרפאים בעיסוק והפיזיותרפיסטים שלך)
לגבי העצב- חלק צפוי להתאושש וחלק לא
אינני נביא, אך מקווה להתאושוות מקסימלית (ככל הנראה לא תהיה התאוששות מלאה)
ככל הנראה תוכלי לחזור לכדוררשת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעת זרת של ילדהורדה29/05/2013
שלום
א.ביתי בת 10.5 שנים, נפצעה בבי"ס לפני 5 חודשים ,הזרת נפצעה קשה כתוצאה מטריקת דלת השירותים בכוונה ע"י תלמיד ..( כל החלק העליון הבשרי מעצם הזרת נתלש והעצם והעצבים נחשפו) היא נותחה בהרדמה ,וקיבלה 21 ימי מחלה+טיפול אנטיביוטי ומעקב רופאת ילדים ורופא אורטופד. נותרה לה צלקת לאורך הזרת ,
לאחרונה, ורגישות יתירה במגע עם זרמים קלים בזרת.
למזלנו, אין בעיה בכיפוף וביישור הזרת.
מה המלצתך :
1 עם הרגישות המתמשכת בזרת ועם תחושת הזרמים ?
2. האם מדובר בצלקת אסתטתית בלבד או נכות כלשהיא ?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעת זרת של ילדה - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט29/05/2013שלום רב
ראשית, יש צורך שתבדק ע"י מומחה לכירורגיית כף יד שיחווה דעה ע"פ מראה עיניים
תחושת הזרמים והרגישות קשורה ככל הנראה לפגיעה העצבית
לגבי נכות וכו'.. תשובה רק לאחר בדיקת האצבע
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על תשובת ct דחוףףףדניאל27/05/2013
לפני חודשיים לערך עברתי ניתוח בעקבות שבר וריסוק במסרק כף היד. הוכנסו ליד מסמרים, ולאחר חודש הם הוצאו. מאז אני סובל מהגבלה ביד וכאבים בלתי נסבלים. לפני שבוע בצעתי בכף היד ct והתשובה שנכתבה לבדיקה היא כדלקמן :
נראה שבר מרוסק בבסיס מטהקרפל עם תעלה מ - orif קודם.
השבר מערב את מפרק ה - mcc .
ברצוני להבין מה בדיוק הכוונה בתשובה הזו, ומה ניתן לעשות לתקן את המצב ו/או לשפר את המצב, ומה היית ממליץ לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר על תשובת ct דחוףףף - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט27/05/2013אין זה המקום לקבלת תשובות מסוג זה
פנה לרופא שניתוח אותך עם ההדמייה שביצעת
אין המלצה להמשך טיפול מבלי שתציג את כף ידך + ההדמייה לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר ישן בעצם הסירהאייל19/05/2013
שמי אייל ואני חייל בקבע.
לפני כחצי שנה גיליתי שיש לי שבר בעצם הסירה לאחר כשנה של כאבים. התחלתי את תהליך הבדיקות אצל רופאה בירושלים, עברתי צילומים, בדיקת CT ו-MRI. מהבדיקות נראה כי השבר ישן יחסית (שנה וחצי לערך), ללא תזוזה, במרכז העצם וככל הנראה קיים נמק א-ספטי בחלק המקורב של העצם. הרופאה הסבירה לי כי בגלל החשש לנמק לא ניתן יהיה לאחות את השבר, ולכן כשתבצע את הניתוח היא תבחן את נושא הנמק- אם ידמם החלק המקורב של העצם כשהיא תקדח בו היא תוכל לאחות אותה בעזרת חתיכה מהרדיוס, ואם לא- העצם תוצא מהגוף ושאר עצמות שורש כף היד יקובעו. היות ומועד הניתוח נקבע רק לסוף יולי השנה, הלכתי לשמוע חוות דעת נוספת בה אמרה לי רופאה אחרת כי מקרה שבו מקבעים את עצמות שורש כף היד ומוציאים את עצם הסירה הוא מקרה קיצוני ובנוסף, קיים סיכוי של כ-70% להצליח באיחוי העצם בעזרת חתיכה מהרדיוס על אף הנמק.
מועד הניתוח הולך ומתקרב ואני לא ממש מצליח להחליט היכן לבצע את הניתוח ובאיזה סוג של ניתוח לבחור, בעיקר בשל החשש מנכות כתוצאה מניתוח הקיבוע ותוצאותיו הבלתי הפיכות. לכן רציתי לשמוע חוות דעת נוספת.
בתודה מראש,
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר ישן בעצם הסירה - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט19/05/2013כל האינפורמציה שקיבלת נכונה. בנוגע לחווד מציע שתתאם בדיקה עם כל
בדיקות ההדמיה אצל אחד המומחים בתחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך את עזרתכםשלמה11/05/2013
שלום ד"ר
לפני 3וחצי חודשים שברתי את עצם הסירה.
לאחר חודש מתאריך השבר התחלתי טיפול במלמק
הרופאים אמרו בהתחלה שלא צריך ניתוח וכדי להמתין ולהתחיל שימוש במכשיר
לאחר חודשיים רופא אחד אמר לי שלפי דעתו חבל לי על הזמן וממליץ ניתוח ובדיקה אצל רופא אחר אמר חכה עוד חודש תעשה צילום סי טי ונראה מה המצב.
לפני שבועיים בהמלצתו של הרופא עשיתי צילום סי טי והתשובות היו מאכזבות ואמרו שאין איחוי . ורופא ראה את הצילומים ואמר שלפי דעתו הוא חושב שמתחיל איחוי של השבר מהחלק התחתון ולא חושב שצריך ניתוח והמליץ להיות עם גבס עוד חודשיים ואז לעשות עוד צילום סי טי ולראות אז מה יהיה הוא אמר שהוא מאמין שעד אז נראה התקדמות משמעותית.
אני ממש מקוה שהוא צודק ואכן יהיה איחוי.
אבל האמת שאני קצת חושש שלא יהיה איחוי
שאלתי היא מה מה הסיכון בניתוח עוד כמה חודשים במידה ולא יהיה איחוי לאומת ניתוח בזמן הקרוב ואם אחרי כל כך הרבה זמן זה יכול להיות שיהיה איחוי אני קצת חושש מניתוח אבל מצד שני אני לא רוצה שזה ימשך יותר מדי זמן ואז הניתוח יהיה ברמת סיכון גבוה יותר
דילמה גדולה מבחינתי
אשמח לקבל את חוות דעתכם בהקדם
בתודה מראש שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך את עזרתכם - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט11/05/2013מהסיפור נראה שככל הנראה השבר אינו הולך לכיוון איחוי.
לאור זאת ככל הנראה כדאי ללכת על האופציה ניתוחית (קח בחשבון שהתשובה היא מבלי שראיתי את ה CT)
הישארות בגבס חודשיים נוספים מעלה את הסיכון להתפתחות נוקשות ביד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- nail matrix nevusלביא10/05/2013
דוקטור יקר שלום.
אתמול בביקור אצל רופא עור אבחן nail matrix nevus באצבע בכף היד. קיים כשנה ברוחב ארבע מילימטר. הפנה בדחיפות לניתוח כריתת הציפורן והנגע. אודה לך על המלצה דחופה על כירורג מומחה הכי טוב בתחום.
תודה.
לביא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר nail matrix nevus - תגובה
ד``ר דן הוט10/05/2013כל מי שמומחה לכירורגיה של היד יכול לבצע את הניתוח
הכי טוב? זו שאלה סוביקטיבית..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהnail matrix nevus
לביא10/05/2013תודה רבה.
האם אתה מבצע ניתוחים אלה?
בברכה.
לביא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהnail matrix nevus - תגובה
ד``ר דן הוט10/05/2013כמובן, צריך לראות במה מדובר קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים נמשכים בכפות הידייםסיון09/05/2013
שלום רב,
מזה כ-6 שנים אני סובלת מכאבים חוזרים ונשנים בכפות הידיים ובשורש כף היד, שמחמירים לאחר הקלדה או כתיבה.
הכאבים באים לידי ביטוי בעיקר במפרקי כל האצבעות (בד"כ אלו הקרובים יותר לכף היד עצמה) וכן בשורש כף היד.
התופעה בד"כ סימטרית, למרות שקיימות התפרצויות א-סימטריות ביד אחת בו המצב מחמיר יותר בצד אחד.
בבדיקות EMG שביצעתי לפני מספר שנים לא נמצאו ממצאים חריגים, וכן לא נמצאו ממצאים חריגים בבדיקת מיפוי עצמות וברנטגן.
כמו כן, ראומטולוג טען שהדלקות נובעות מגמישות יתר מולדת במפרקי הידיים.
ניסיתי לקרוא לא מעט באינטרנט ואף קיבלתי חוו"ד מרופאה מומחית לכירורגיית כף יד, שביקשה להפנות אותי לריפוי בעיסוק בטענה שאני ככל הנראה עובדת לא נכון עם הידיים.
בנוסף, בעבר חשדו שאולי אני סובלת מטנוסינוביטיס.
אני מתקשה להבין מכל האבחנות והטיפולים שעברתי בעבר במה אני באמת לוקה, וכעת החשש העיקרי שלי הוא שאני לוקה בדלקת מפרקים שגרונית שלא מאובחנת.
אשמח לקבל את דעתך בנושא.
תודה רבה,
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה נוספת
סיון09/05/2013הערה נוספת חשובה - חשוב לציין שאיני מרגישה קושי להזיז את המפרקים בשעות הבוקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה נוספת - תגובה
ד``ר ישי רוזנבלט09/05/2013שלום סיון
קשה לתת מענה לשאולתייך מבלי שתעברי בדיקה חוזרת
עברת ברור מקיף עד כה, ועדיין אין אבחנה
אמנם אכן נשמע שמדובר בבעיה ראומטולוגית וייתכן שכדאי לפנות לראומטולוג נוסף לצורך חוו"ד נוספת.
במידה ולא יימצא פתרון על ידו, ובמידה והריפוי בעיסוק וייעוץ ארגונומי לא יועילו, פני למומחה כף יד נוסף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)