מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה בבקשהבת 1926/07/2014
יש לי פטריה בבוהן (אני מאמינה שזה פטריה לא נבדקתי)
הציפורן נשברה לי מאמצע האצבע אז גרתי אותה ועכשיו הפטריה חשופה.
הציפורן תגדל לי למרות הפטריה? כאילו היא תגדל עליה?
זה מסוכן שהפטריה חשופה? אני ישים על זה פלסטר?
איך מטפלים לאיזה רופא פונים? אני בצבא ואני צריכה לבקש הפניה כדי ללכת לרופא
אני מבקשת לרופא עור ? יש משחה שאני יכולה לשים בינתיים עד שאני ילך לרופא? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תמונה
בת 1926/07/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ראשוניות של בדיקהאבי14/07/2014
שלום ירון.
סיימתי סדרת טיפולים נגד פטרת בלייזר.
עשיתי בדיקת תרבית פטרת.
התוצאות הראשוניות של הבדיקה (לאחר יום) הן
במשטח ישיר נראו קורים.
מה זה אומר?
תודה
אבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ראשוניות של בדיקה - תגובה
ירון משיח16/07/2014שלום אבי
הבדיקה אומרת שבבדיקה מיקרוסקופית ראו פטרת. אבל אתה צריך לחכות לתוצאות בדיקת התרבית ( זה לוקח 5 שבועות) ושם תתקבל התוצאה החשובה - אם אין צמיחה אזי הטיפול צלח. אם יש צמיחה (במקרה כזה גם יציינו את סוג הפטרייה) אזי הטיפול לא צלח ויש צורך בעוד טיפולים. בהצלחה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת וכדוריםניר12/07/2014
אני בן 38 כבר שנתיים יש פטרת בשני הזרתות ברגליים ולפני 3 חודשים עבר לבוהן ברגל ומרגיש עכשיו עקצוצים בבוהן השניה ברגל ויודע שמתחיל גם שם פטריה... האם כדאי לקחת כדורים? האם למיסיל מומלץ? מה המינון ומתי לוקחים? כל כמה זמן עושים בדיקות דם ואיזה? האם זה מסוכן? מהו משך זמן הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאלהשימי10/07/2014
יש לי כבר כמה חודשים פטרייה בציפורן(נראה לי או משהו אחר )ברגל ימין בזרת מה שקורה זה שהציפורן גודלת רקובה ואני גוזז אותה עד הסוף אין לי רגש בה בכלל לא הייתי עוד אצל הרופא חשבתי זה יעבור לבד חייב טיפול תרופתי מה מומלץ לקחת או למרוח שעושה את העבודה
האם לתת לציפורן לגדול ולא לגזוז אותה עד הסוף?
אשמח לתשובה מפורטת
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ירון משיח10/07/2014הטיפול הכי יעיל וללא תופעות לוואי על פי כל המחקרים זהו טיפול ב ipl.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת בציפורן והדבקהמיכל03/07/2014
שלום רב,
יש לי שתי שאלות. בשנה האחרונה אני לוקחת איטרנול ולאחר שהיתה לי פטרת כמעט בכל הציפורניים כעת אני ממש בסוף והפטרת נעלמה ממש.
שתי השאלות שלי:
1)בשבוע הבא מגיעה אלי לביקור חברה ויש לה פטרת בציפורנים. אצלנו בבית מורידים נעליים בכניסה והשאלה היא האם זה מדבק? האם לבקש ממנה להתקלח עם נעלי אצבע? האם לבקש ממנה להיות בבית עם נעליים? אני ממש לא יודעת עד כמה זה מדבק ולא רוצה לחזור בעצמי לזה היות והיה מאוד קשה לצאת מזה.
2) עכשיו שנפטרתי מהפטרת, האם עלי לזרוק את כל הגרביים שלי והנעליים בהן הלכתי ללא גרביים? או שיש דרך לחטא את הנעליים? שוב, עד כמה זה מדבק?
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת בציפורן והדבקה - תגובה
ירון משיח07/07/2014היי מיכל.
לגבי ההדבקה - פטרת אכן מדבקת ולכן נא להימנע ממקומות כמו מקלחת או שטיחים מקיר לקיר ולבקש מהחברה להתקלח עם כףכף. מעבר לזה תשתדלי שרצפת המקלחת תהיה יבשה לחלוטין לפני שאת נכנסת.
לגבי גרביים וכלי גזירה - צריך לזרוק ולקנות הכל מחדש.
לגבי נעליים - יש ספריי בבתי מרקחת שנקרא - למיסיל ספריי ניתן לרכוש ללא מרשם ולחטא את כל זוגות הנעליים.
בהצלחה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף! דחוף! דחוף! חייבת הצלהמלכה16/06/2014
איזה כמוסות הכי יעילות במקרה של פטרת הציפורניים?
אני רוצה לקנות כבר מחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדקת מול רופא??
דקלה18/06/2014כי זה הדבר הראשון לעשות, להתיעץ עם רופא שיבדוק אם זה באמת פטרת. אחרי זה הוא ימליץ מה נכון בשבילך כטיפול אבל אני מכירה שמן אורגנו פראי (מכירה של סולגאר מהתנסות אישית) שהוא אנטי דלקתי/פטרייתי ואני חושבת שכדאי לברר על השמן הזה כטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שהתור יגיע... תודה על העצה, אנסה
מלכה18/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות בגדילת ציפורן חדשהalm10/06/2014
שלום
לפני כשנה נפל על הציפורן דבר מה כבד במהלך הזמן הציפורן השחירה עד שנפלה מעצמה לאט לאט גדלה ציפורן חדשה ונראה לי שמשהו אינו תקין כמצ"ב צילום האם מדובר בפטרת ציפורן ? האם ניתן בכלל לריפוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות בגדילת ציפורן חדשה - תגובה
ירון משיח16/06/2014עפ"י התמונה (קצת מטושטשת) נראה שמדובר בפטרת אתה מוזמן לפנות אלינו בטלפון ונשמח לעמוד לשרותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיםקים31/05/2014
יש לי פטריה רצינית בציפורן ברגל.הציפורן עלתה למעלה במין בליטה והיא בצבע עכור ויש בה סדקים והיא קצת מתנדנדת.העור באצבע עצמה מתקלף ואדום כהה והכל מגרד כולל בציפורן עצמה.הרופא נתן משחות, לק למרוח,ושמן, אבל כלום לא עזר.הרופאים לא ממש עוזרים.מה ניתן לעשות? איך אני אוכל לרפא את זה? מה באמת יעיל? חייב להיות פתרון..לא הגיוני שאף רופא לא מוצא פתרון לזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנה למרפאות מנדרין כי על פי התיאור
דני01/06/2014נראה שיש לך פטרת. הם הכי מקצועיים בתחום בטיפול בנושא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהניסיון שלי כדאי לך לנסות
רוית02/06/2014למרוח על זה שמן אורגנו. לי יש את זה בכמוסות של סולגאר. יכול להיות שיש אבל עוד סוגים...
זה מטפל במיוחד בזיהום ובפטריות.. תנסי לראות אם זה יעזור.
ותהיי סבלנית. קחי בחשבון שפטרת ברגל זה משהו שלוקח זמן לטפל בו וזה לא עובר ישר כי זה סוג של זיהום כזה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בפטרת?נועה26/04/2014
שלום,
לפני כחצי שנה נפלתי ונחבלתי ברגל, היה לי שטף דם מתחת לציפורן ועם הזמן הציפורן החלה מתעוותת ומתרוממת(הציפורן צובטת את הבשר מתחתיה),עברתי כאבי תופת עד שלא יכולתי לדרוך על הרגל.עד שיום אחד הסרתי את הלק הכהה וגיליתי צבעים מעורבבים של צהוב כחול סגול.לאחר התייעצות עם רופא משפחה נרשם לי אגיספור טיפות,משתמשת פעמיים ביום מזה כשבועיים. בנוסף משרה את האצבע באקונומיקה מזה כחודש. כעת אחרי שלחצתי על רופא העור לקבל טיפול, פשוט מלחיץ ("גם אם זה פטריה אז אפשר לחיות עם זה ככה לא צריך לגעת")הוא רשם לי הפניה למעבדה.אציין כי שייפתי וגזרתי את הציפורן, מרגישה כאילו היא מנותקת בחלקה העליון. החתיכות שדבוקות על העור מתחת לציפורן נמצאות עמוק למטה, הציפורן לא מתפוררת.מאז האקונומיקה נהיה יובש מסביב לציפורן.האם עד לתרבית מותר לשים אקונומיקה? האם אוכל לבקש להסיר את הציפורן כולה באם מדובר בפטרת?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תמונה...
נועה26/04/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מדובר בפטרת? - תגובה
ירון משיח05/05/2014מדובר בפטרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהמשה22/04/2014
עשו לי בדיקת תרבית פטרת.
אלה התוצאות:
צמיחה עשירה וטהורה של Pennicillium sp.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה תוצאה חיובית
משה22/04/2014גם לי הייתה תוצאה כזו וזה אומר שיש פטרת.
משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה - תגובה
ירון משיח22/04/2014חיובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירורgfa27/03/2014
הציפורניים שלי חזקות, אבל בזמן האחרון הן גדלות בצורה שונה מרגיל...האם זה מצביע על בעיה גופנית?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי
דקלה18/06/2014צורה שונה מהרגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים של פטרת אחרי טיפול בלייזראליהו18/02/2014
שלום ירון.
סיימתי לא מזמן סדרת טיפולים בפטרת בלייזר. ביצעתי בדיקת תרבית פטרת, אין עדיין תוצאות סופיות.
לאחר הפסקת הטיפול הופיעו שוב פעם סימנים של פטרת שבאו לידי ביטוי בהתפוררות של הציפורניים. אני מניח שזה לא אומר בהכרח שהטיפול לא הצליח.
מה יכול להיות ההסבר לכך בהנחה שהטיפול אכן הצליח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים של פטרת אחרי טיפול בלייזר - תגובה
ירון משיח24/02/2014יכול להיות שאלו שאריות של פטרת שעדיין לא נפלטו. כחצי שנה לאחר הטיפולים ניתן לראות האם החלה צמיחה נקייה של ציפורן מהשורש עד אז ניתן להסתמך על בדיקות התרבית בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אני צריך עזרה בדחיפות..חסויי09/02/2014
שלום ..
אני צריך עזרה בנוגע למה שיש לי בציפורן באגודל ברגל..צירפתי לזה תמונה מה זה?ואיך מטפלים בזה והאם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אני צריך עזרה בדחיפות.. - תגובה
ירון משיח11/02/2014מדובר בפטרת צפורניים. זה לא מסוכן וניתן לריפוי. תוכל ליצור עימנו קשר ב *9677 מכל טלפון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בצפורןלידיה14/12/2013
שלום
קיבלתי מרופא עור מרשם לטיפול בפטריה בציפורן בשם "טרבינאפין"
לקחתי את הכדורים במשך 22 יום על פי הנחיית הרופא, ולאחר 22 יום
ביצעתי בדיקות דם ...הכל היה בסדר והרופא ביקש שאמשיך לקחת את
הכדורים שוב..לאחר 5 ימים נוספים איבדתי את חוש הטעם...הפסקתי מיד
לקחת את הכדורים בהנחייתו של הרופא....מאז שהפסקתי עברו 8 ימים
ועדיין תחושת הטעם לא חזרה...
שאלתי מתי אני אמורה להתחיל להרגיש את תחושת הטעם...כמה זמן זה
לוקח...אני פשוט סובלת כי אין לי גם את הרצון לאכול ויוצא שבמשך ימים
שלמים אני יכולה לא לאכול.
מה אתה מציע לי לעשות??? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בצפורן - תגובה
ירון משיח18/12/2013לפנות לרופא העור שנתן לך את הכדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה על טיפול טבעי !
רבקה21/12/2013אני כבר שנים מנסה כמעט את כל סוגי התרופות שהרופא נתנה לי ללא הצלחה. לאחרונה גיליתי דרך חברה מוצר טבעי חדש בשוק בשם פטר-אין
תוך שלושה חודשים שימוש של השמן הזה נעלמו לי לגמרי כל הפטריות !
מומלץ בחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה?אורטל18/11/2013
לפני כחודשיים הבחנתי בנקודה שחורה מתחת לציפורן של הבוהן.עם הזמן הבחנית שהשחור התפשט טיפה לציפורן,אין לי כאבים או אי נוחות,זה פשוט לא אסתטי במיוחד ,זה הכול.
בבדיקה שביצעתי לפני יומיים נתגלה ש:
MYCOLOGY-DIRECT SPORES/HYPHAES NOT FOUND
בדיקת התרבית עדיין לא הושלמה
מה זה אומר בדיוק?
אם אין לי נבג או עובש כמו שהתוצאה מראה,האם ייתכן שמדובר במשהו רציני יותר כמו גידול סרטני?
חשוב להדגיש כי הנקודה השחורה לא משנה צבע,צורה,מרקם או גודל,היא פשוט התפשטה טיפה על הציפורן.
אני נורא חוששת מאחר ואף פעם לא נתקלתי בדבר כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה? - תגובה
ירון משיח18/11/2013נסי לשלוח צילום של הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום של הציפורן?
אורטל18/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום של הציפורן? - תגובה
ירון משיח21/11/2013צילום של הבדיקה - של התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתוצאות המלאות יהיו רק בעוד כחודש
אורטל21/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטרייה? - תגובה
ירון משיח01/12/2013לא ראו פטריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)