מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ציפורן שחורהשולה10/11/2013
בוקר טוב
מזה כמה ימים שכואבת לי הבוהן ברגל, חשבתי שזה ציפורן חודרנית.
אתמול הכאב החמיר כך שלא יכלתי לנעול נעל, הסרתי את הלק שהיה לי על הציפורן וגיליתי שהיא השחירה ממשהו שמתחיל מתחת הציפורן בבסיסה ועולה כלפי מעלה.
הבוקר כבר התפשט על פני כמעט כל הציפורן.
כואב מאד.
הולכת היום לרופא משפחה.
מה ניתן לעשות בינתיים?
כמו מה זה נראה?
(מצ"ב תמונה)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורן שחורה - תגובה
ירון משיח14/11/2013כנראה מכה שקיבלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בterbinafine טרבינאפיןצביה23/10/2013
שלום רב
אני סובל מפטרת בציפורן הרגל ורוצה להתחיל לקחת את התרופה terbinafine
אשתי ואני מתכננים להיכנס להיריון. האם זה ישפיע לרעה מבחינה בריאותית בעובר שעתיד לבוא או בפוריות הגבר? במידה ואקח כדורים בזמן זה? אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בterbinafine טרבינאפין - תגובה
ירון משיח24/10/2013רצוי להתייעץ עם רופא פוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת ציפורניים + ציפורניים חודרניותצדי24/09/2013
שלום
אני סובל זמן רב מציפורניים חודרניות בבוהן בשני הרגליים ובשני הצדדים, דבר זה גורם לכאב בלתי נסבל וטיפול כואב מאוד אצל הפדיקוריסט פעם בחודש.
מכיוון שבגלל הפטרת ההוצאה של הציפורן החודרנית קשה במיוחד הכאב ממש בלתי נסבל.
אני מעוניין להסיר את הציפורן מהבוהן לפחות של הרגל הבעיתית או משניהם.
1. מה אני צריך לשקול לפני טיפול כזה ?
2. ולאן אני צריך לפנות בשביל להסיר את הציפורן ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת ציפורניים + ציפורניים חודרניות - תגובה
ירון משיח07/10/2013תפנה לכירורג כף רגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריותתודה16/09/2013
יש לי פטריות בציפורניי הרגליים ובנוסף בעור בכף הרגל.עכשיו אני בטיפול בפטריות.מה עושים עם הנעליים?הנעליים נגועות?את הנעליים הפתוחות ניקתי בסבון נוזלי.אבל הנעליים הסגורות?נעלתי עם גרביון דק.הגרביון מנע הדבקה של הנעל?או שדרך גרביון דק הפטריות יעברו לנעל? ומה עושים כדי לא להדביק את הידיים?והאם לייזר לפטריה יעיל?תעזור לי בבקשה להעלים את זה. . .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פטרת ציפורניים - המסה עם משחה?ירון משיח08/09/2013
אני הרבה זמן סובלת מפטרת בצפורניים ברגליים. התוצאות שעשיתי במעבדה היו: Candida parapsilosis צמיחה דלה ציפורן רגל Yeast Culture Vitek. וגם היה רשום בבדיקה Trichophyton Rubrum ציפורן רגל. מה זה אומר? איזו סוג פטריה? הרופאה לא רצתה לתת לי כדורים ונתנה לי משחות תמיסה חיצונית שלא עזרה. גם קרם על בסיס צמחי לא עזר. לקחתי מתוך קריאה באינטרנט טרבינפין לתקופה של 3 -4 חודשים וזה לא עזר. האם יש כדורים המתייחסים ספציפית לסוג זה של פטריה ואיך נפטרים מזה סופית. היה גם רופא שאמר לי שיש אנשים שאין מצב להיפטר מהם והציע לי להמיס את כל הציפורניים עם משחה ..? זה כדאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת ציפורנים
יוסף רחמים10/09/2013שרי שלום,
ממצאי המעבדה מצביעים על סוג של פטרת שמקורה בקנדידה (פטריה שמקורה במעיים או בהדבקה מקומית .
הטיפולים המומלצים במקרה זה : שמן מריחה טיפולי על הציפורנים, שינוי תזונתי, דיקור , צמחי מרפא והורדת לחץ בחיים.
נוסף לכך ממצא המעבדה מראה על פטריה אנטרופופילית העוברת מבע"ח לאדם , ייתכן מקור הדבקה נוסף בבריכת שחיה (אם היית) .
הטיפולים שאני מכיר יעילים ומשקמים את הציפורן וכמובן שמטפלים גם בקנדידה שהיא מקור כל הבעייה .
מזמין אותך לקרוא מאמרים מקצועים בנושא
יוסף רחמים PHD
מטפל בכיר
057-7738220* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולאילנית11/08/2013
שלום רציתי לדעת מה זה הטיפול ipl?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול - תגובה
ירון משיח18/08/2013ipl הינו טיפול בפטרת בקרן אור חמה החודרת דרך גוף הציפורן ישירות אל הרקמה שם שוכנים שורשי הפטרייה ועל ידי חום הקרן צורבת את שורשי הפטרייה על מנת שהציפורן תצמח ללא פטרייה. הוספתי לך לינק לסרטון ביוטיוב שמראה את התהליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה בציפורנייםאילנית08/08/2013
שלום
אני בונת ציפורניים. נתקלתי בבעיה שקיימת אצל כל בונה או לקוחה שלה.
ציפור אמתית מתנתקת מהבשר ונוצר חלל רק והוא גודל .
במצב כזה אנו מורדים בניה ונותנים טיפול נגד פטרת ומחכים כמה חודשים. הבעיה שזה שום פעם קורה באותו ציפורן או בציפורניים אחרות. שאלה למה זה קורה? אולי יש חוסר באיזה ויטמין ,או בגלל טראומה של ציפורן בגלל מכה? בבקשה צריכה הסבר. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מה ניתן לעשות ואם אפשר לשקם ציפורןזיו05/08/2013
שלום רב ! אני סובל מזה שנים בפטריה בבוהן ברגל שמאל שבשנה האחרונה הדביקה את בוהן רגל ימין . הפיטריה נוצרה מניתוח בצבא בבוהן (ציפורן חודרנית ) כנראה הכירוג עבד בכלים לא סטריליים.
המצב היום שהציפורן גודלת מצהיבה לאט לאט הציפורן מתנתקת מהעור ואני נאלץ לגזוז אותה .
העור מתחת מתייבש עד שגודלת ציפורן חדשה וחוזר חלילה .
האם ניתן לשקם את הציפורן הזו ללא נטילת כדורים .
במה מדובר ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם יש לי פטריה בציפורן היד?בר29/07/2013
*מצורפת תמונה של הציפורן הבעייתית בהשוואה לאותו ציפורן ביד השניה.
שלום אני רוצה לשאול אם יש לי פטריה התחלתית בציפורן האצבע ביד ?
בהתחלה חשבתי זה היינו תוצאה של מכה אך היא לא נעלמה לי כבר 3 שבועות .בגלל התעבות קלה של קצה הציפורן ,אני גוזרת אותו מה שהעלים לי את שטח הציפורן לכמעט חצי מהרגיל.
ממה ששמעתי תרבית לציפורניים תקח כחודש עד שיתקבלו תוצאות. האם זה לא זמן המתנה ארוך מדי? מה שיכול להחמיר את המצב אם ויש פטריה?
מודה מראש, בר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש לי פטריה בציפורן היד? - תגובה
ירון משיח31/07/2013לא נראה כמו פטרת אך רק בדיקת מעבדה יכולה לקבוע בוודאות. אין ברירה אלא לחכות לתוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Candida guilliermondiiרוני18/06/2013
היי,
כתם לבן בבסן הרגל אובחן כ Candida guilliermondii לאחר שנלקחה דגימה. מה זה אומר? רשום שנדיר למצוא פטריות כאלו ברגל? שמראה על כשל חיסוני? ממה מגיע? ואיך מטפלים? . תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת וקנדידה
יוסף רחמים24/06/2013שלום,
ישנם מקרים בהם מתפתחת פטרת כתוצאה מקנדידה שמתעוררת בדרכי העיכול .
הטיפול במקרים אלה לרב יכלול : דיקור, שמן טיפולי, תזונה, איזון נפש , פרחי בך
יוסף רחמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנדידה
תמר09/07/2013אני מטופלת על ידי שמן אורגנו פראי, הוא נחשב לאחד הצמחים העשירים והחזקים מבחינה רפואית, הוא טוב בעיקר לטיפול בקנדידה ובאמת משפר את המצב. אני לוקחת את של סולגאר, 2 כמוסות ביום עם הארוחה בהמלצת נטורופתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCandida guilliermondii - תגובה
ירון משיח18/07/2013קנדידה הינה פטריית שמרים שיש לכל אדם בגוף. כשהערכים של הפטרייה גבוהים נוצרות בעיות במערכת העיכול שיכולות להתבטא גם בצפורניים. טיפול ניאותורופתי טוב יכול לפתור את הבעיה במערכת העיכול. עדיין תצטרכי לטפל בפטרייה. אני ממליץ על טיפולי IPL את יכולה לפנות אלינו - מנדרין אסתטיקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות בפטרת ציפורנייםדנה15/06/2013
יש לי פיטרייה בציפורן ברגל ורציתי לדעת האם ניתן להדביק את ציפורני הידיים כאשר אני נוגעת עם היד בציפורן הרגל?
שאלה נוספת היא אם אני שמה לך על הציפורן הנגועה ואח"כ מורחת את אותו הלק בציפורני הידיים האם ניתן להידבק מזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות בפטרת ציפורניים - תגובה
ירון משיח07/07/2013פטרת צפורניים במקרים מסויימים אכן עוברת מהרגליים לידיים ולהפך. גם לק יכול להדביק וגם גרביים, נעליים ומערכת כלי גזירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים לטיפול בפטריה והריוןורד29/05/2013
האם זה נכון שלאחר סיום נטילת הכדורים תקופה של חצי שנה צריך להמתין עוד חצי שנה ורק אז לתכנן הריון ?
החומר עדיין פעיל בדם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים לטיפול בפטריה והריון - תגובה
ירון משיח03/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיבוי של ציפורניים על הידחיים27/05/2013
שלום
מזה מספר חודשים אם לא יותר מספר ציפורניים על היד מתעבות. זה התחיל מהפינות וכעת המצב הוא שקשה לחתוך אותן והן לבנות בקצוות ובפנים. בנוסף קיים מן ריח כזה של ציפורניים כאשר חותכים אותן מה שלא קיים בציפורניים אחרות. נעשו 2 בדיקות בקופת חולים על מנת למצוא אם מדובר בפטריה והתוצאות שלילייות. האם מדובר בשינוים כתוצאה מטראומה או מזיהום חיידקי? כיצד ניתן לאבחן זאת ואילו עוד בדיקות ניתו לעשות?
בנוסף, האם יש סכנה להשתמש באצבעות הרלוונטיות באכילה או ביחסי מין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיבויי ציפורניים
יוסף29/05/2013חיים שלום , עיבויי מעיד על שינויי , ריח מעיד על עובש וייתכן תחילת פטרת .
אם הצבע לבן חלבי - התחלת פטרת
צבע - צהוב פטרת , צבע ירוק- פטרייה
יוסף רחמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה קיים מזה כשנה
חיים29/05/2013והריח גם קיים כבר כמה חודשים.
בדיקות הפטריה נעשו כשכבר כל זה היה מורגש וחזרו שליליות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיבוי ציפורניים
יוסף30/05/2013חיים , אם כך את צריך לבדוק כיוון קנדידה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיבוי של ציפורניים על היד - תגובה
ירון משיח03/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי פטריה?גיל05/05/2013
שלום רב, אני בת 25 ובימים האחרונים יש לי תחושה של צריבה וגירוד מעצבן בעור סביב הציפורן בבוהן כף הרגל.
על הציפורן עצמה אין שום סימנים והיא לא שינתה צבע (קראתי שאלו תופעות הלוואי) אבל העור סביבה הפך קצת "רפוי" כזה ומוזר.. כואב לי מאוד ללכת בכפכפי אצבע שנוגעים במקום.
האם זו התחלה של פטריה? ואם כן מה ניתן לעשות בכדי למנוע החמרה של המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת
יוסף06/05/2013שלום, ייתכן וזו פטרת וגם ייתכן שהתפתח יובש בעור עם אלרגיה לחומר מסויים .
הטיפול יכול להיות עם שמן טיפולי בדרך כלל מהיר ויעיל , באם יש סימנים לבנים כנראה שזה יותר יובש עם אלרגיה - שמן טיפולי איכותי יעבר לך זאת במהירות ,
אשמח לסייע לך,
יוסף רחמים
מטפל בכיר ברפואה אינטגרטיבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש לי פטריה? - תגובה
ירון משיח19/05/2013בכדי לבדוק האם זאת פטריה - מומלץ לעשות בדיקת תרבית (פני לרופא העור שלך והוא יתן לך הפניה). אם זאת אכן פטריה ישנן כמה אפשרויות טיפול: כדורים, לייזר או משחות. הטיפול היעיל ביותר הינו טיפול IPL. באם תצטרכי את מוזמנת לפנות אלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזירת ציפורןשרון27/04/2013
יש לי פטרייה בציפורן ולאחרונה החלה להתרופף וגרתי כמעט את כולה.
האם יש סיכוי שתמצח במקומה ציפורן בריאה?
ואם לא מה מומלץ לעשות (נמצאת בחודש 9).
תודה: שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזירת ציפורן - תגובה
ירון משיח02/05/2013אם אכן ישנה פטרת צפורניים, אזי בוודאות הצפורן החדשה שתצמח , תצמח עם פטרת. פטרת צפורניים לא נעלמת ללא טיפול. טיפול מומלץ: טיפולי IPL משולבים משחות ופדיקור רפואי. ניתן לפנות אלי באופן פרטי לשאלות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזירת ציפורן
יוסף05/05/2013שלום לך,
ממליץ לגזור ציפורן ולטפל עם פורמולת שמן טבעי של משפיעה על הכבד וטחול ,
טיפול יעיל וטבעי , צריך לשמור על היגיינה מוקפדת.
אשמח לסייע לך,
יוסף רחמים PHD
מטפל בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)