מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- תשלום ביטוח לאומי באבטלה ולאישה נשואהשירי19/04/2017
1 - האם ביטוח לאומי מקוזז מדמי אבטלה? 2- אישה נשואה שבעלה מבוטח לא צריכה לשלם ביטוח לאומי או רק אם הצהירה שהיא עקרת בית?
3- אישה נשואה שחותמת אבטלה והיא בתקופת 90 ימי אכשרה לקבלת דמי אבטלה, צריכה לשלם ביטוח לאומי או שמתוקף נישואיה למבוטח לא צריכה לשלם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עו``ד אימבר גולן פרטוש09/05/2017שלום
רק אם אישה עקרת בית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וועדה למחיקת חובות (חוב בדמי גביה) בביטוח לאומידנה04/04/2017
שלום, הגשתי בקשה לוועדה למחיקת חובות לגבי חוב בדמי גביה . תוך כמה זמן מאז הגשת בקשה אני אמורה לקבל תשובה מוועדה והאם וועדה אמורה לזמן אותי לטעון בפניה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר06/04/2017בד"כ מדובר בוועדה שמתכנסת כל 3 חודשים
הוועדה תשלח לך את ההחלטה בדואר
הוועדה היא ללא נוכחות על סמך המסמכים שהוגשו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכה פוליו חסר כל שאושפז במוסדערן22/03/2017
אח שלי ערער לבית הדין לעבודה על החלטת ועדה רפואית שלא להכיר בו כנפגע פוליו
בינתיים המצב שלו החמיר והוא אושפז במוסד סיעודי על חשבון המדינה. הוא חתם על מסמך בו הוא הצהיר שאין לו הכנסות כלשהן ,ואם יהיו המוסד יהיה רשאי לקזז אותם. כדאי לו למשוך את הערעור? הרי בלאו הכי הוא לא יהנה מהכסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
זו שאלה כללית
ותמיד כדאי לממש את הזכויות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור ממס רכוש לצורך אבטחת הכנסהיוסי14/03/2017
שלום,
הגשתי בקשה לאבטחת הכנסה לביטוח הלאומי.
בין שלל הטפסים שדרשו ממני בביטוח לאומי להביא היה אחד: "אישור ממס רכוש לגבי הנכסים שברשותי ואם הם מושכרים".
ברשותי דירת חדר ותו לא. הדירה משמשת אותי למגורים ואינני משכיר אותה לאיש.
סרתי למס רכוש ואחר טלטולים וטרטורים נשלחתי עם שובר תשלום לדואר לשלם סכום הגון למדי תמורת השירות של מס רכוש.
אחר המתנה של כמעט יום שלם שלף הפקיד במס רכוש מהמחשב הדפסה בה מופיע בפירוט רשימת כל הדירות שקניתי ומכרתי בימי חיי. הפקיד שם על דף המחשב חותמת "מיסוי מקרקעין" ואף הוסיף עליה חתימה בכתב ידו.
כשהגשתי את הטופס לביטוח לאומי נדחתה תביעתי בטענה שברשותי 4 דירות (כמספר הדירות שקניתית ומכרתי במשך כל ימי חיי) ושלא דיווחתי אם אני משכיר את הדירות הללו או שהן משמשות אותי לעבודתי (אינני עובד, אני מובטל כבר 8 שנים).
אחר שערערתי על החלטת המוסד לביטוח לאומי נשלחתי בשנית למס רכוש להביא אישור אודות מצבת נכסי הנדלן שברשותי (יש לי דירת חדר בדיור מוגן ותו לא) לצורך הוכחה שאין בידי 4 דירות מהן אני מפיק רווחי השכרה או בשימוש כמשרד לעסקי המגוונים (אין לי שום עסק, אני מובטל).
סרתי שוב למשרדי מס רכוש. טולטלתי וטורטרתי ונשלחתי שוב עם שובר תשלום לדואר.
בסוף יום קשה ומורט עצבים קיבלתי שוב את אותו הטופס המפרט את רשימת הדירות שקניתי ומכרת במשך כל חיי !
הפקידה בביטוח הלאומי נזפה בי על כך שאני מביא את האישור הלא נכון. ביקשתי ממנה דוגמא לטופס מעין זה בכדי שאדע מה לדרוש ממס רכוש,. איך אני יכול להתווכח עם פקידי מס רכוש כאשר אינני יוגע באיזה טופס מדובר ?!
הפקידה ענתה לי לחפש ב "גוגל" את הטופס.
לא מצאתי.
יש מוצא לדרך ללא מוצא בה מצאתי את עצמי?
תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
תפנה במס רכוש למנהל שיסייע לך
יש טופס כזה שהם מנפיקים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלות על נכס מבלי שלילת השלמת הכנסהשלמה25/02/2017
שלום
הורים שלי בני 69 ו71 גרים ביחד עם אח שלי . הם מקבלים קיצבת זיקנה והשלמת הכנסה
הם רוצים למכור דירה שלהם ולקנות 2 דירות קטנות אחת להם ואחד לאח שלי
השאלה היא איך לעשות את זה מבלי שישללו מהם השלמת הכנסה
חשבנו על אפשרות שהם יהיו בעלי דירה שלהם וחצי דירה של אח שלי - ככה לא תישאר להם יתרה
בבקשה לעזור עם עצה איך לעשות את המהלך נכון
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
בעייתי, אם יהיו בעלים של דירה נוספת תשלל ההשלמה
ב צלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שהות בחול קצבת נכותיעל19/02/2017
שלום.אני מקבלת קצבת נכות נפשית פסיכיאטרית. במידה ואטוס למזרח ל חמישה חודשים עד חצי שנה, האם ברגע שאחזור יפסיקו לי לצמיתות את קצבת הנכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכובה
משלמים קצבה ליוצא לחול בחודש היציאה ולאחר מכן עוד 3 חודשים
לאחר מכן מופסקת הקצבה ואמורה להתחדש שחוזרים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעה תאונת עבודה שבר בקרסוליונתן06/02/2017
שלום
בדרך לעבודה בתאונת אופניים שברתי את הקרסול. נותחתי וקיבלתי חופשת מחלה של שלושה חודשים מהרופא.
ביטוח לאומי הכיר בזה כתאונת עבודה ואני מקבל דמי פגיעה בסך 75% מהמשכורת.
רציתי לשאול מה עוד אפשר לתבוע מביטוח לאומי וכיצד זה מתבצע,
וכן האם כדאי לי בכל מקרה להישאר בבית כדי להגדיל את הסיכויים שלי בביטוח לאומי, או שאני לא אפגע בכך גם אם אחזור לעבודה קודם. אני הולך כבר, אם כי עם כאבים ובעזרת קביים חלק מהזמן.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
בתום מיצוי 91 ימי דמי הפגיעה ניתן להגיש תביעה לקביעת נכות מהפגיעה.
חזרה לעבודה לא תפגע בנכות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות זמנית ונכות יציבהא29/01/2017
שלום וברכה
אני בן 28
אני מקבל קצבת נכות מביטוח לאומי כבר 3 שנים (כל פעם מאריכים לי בשנה)
40% רפואי ו100% דרגת אי כושר
בשנה הראשונה לאחר האשפוז הראשון שלי זה היה על הפרעת אישיות גבולית עם תסמינים דיכאוניים
בשנה השנייה זה היה על "הפרעה פיקטבית אצל הפרעת אישיות גבולית"
ובוועדה האחרונה זה היה על "הפרעה אפקטיבית"
פניתי גם למחלקת שיקום עם הזמן
מה שאני רוצה לדעת זה איך לקבל כבר נכות יציבה כי כל פעם מאריכים לי את הנכות וזה עושה לי חרדות שאי פעם יפסיקו לי את זה כי אין לי תמיכה מהצד (אין לי הורים) ואם יפסיקו לי את הקצבה אחזור למצב לא טוב שאני נורא חושש שיקרה כי פעם כשזה קרה כמעט פגעתי בעצמי..
מה מומלץ לעשות? יש לי ועדה בעוד חודשיים אבל העניין הזה כל היום מעסיק אותי
אני גם מטופל במרפאה לבריאות הנפש גם אצל פסיכיאטר וגם אצל פסיכולוגית..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
לצעירים קצת קשה לקבל לצמיתות כי הרצון הוא לשקם אותם שיוכלו לחזור למעגל העבודה.
אך עם חומר רפואי מתאים וטענות שהמצב קבוע יש מקרים שמאשרים.
אשמח לסייע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי חוק לרון וזימון לוועדה מחודשתאריק17/01/2017
שלום רב,
אני נכה, 40% נכות, 100% אי כושר השתכרות, על רקע נפשי, לצמיתות.
אני לא מצליח להתקיים מהקצבה בלבד, לכן חושב על לצאת לעבודה, בשליש משרה, משכורת שלא תעלה על 1500-1800 ש"ח בחודש.
קראתי באינטרנט על "מלכודת הדבש" של חוק לרון- שאלתי היא כזו: אם אני יוצא לעבוד, במשכורת כ"כ נמוכה, האם יש סיכוי שיזמנו אותי לוועדה מחודשת ויקחו לי או יורידו את הקצבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
עו``ד אימבר גולן פרטוש22/01/2017שלום
יש מקרים
עת מגישים משנסדקים בשנית ע"י הווכדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת קיצבה ללא חשבון בנקדני16/01/2017
שלום
האם אדם שלא רוצה להחזיק חשבון בנק או לא מעוניין שיהיה לו חשבון או מנוע מלהחזיק חשבון – יכול לקבל קצבת ביטוח לאומי (זקנה) לחשבון בנק של אשתו?
תודה
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ניתן לקבל קצבה ע"י כרטיס נטען או ע"י משיכה מבנק הדואר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וועדה רפואית ביטוח לאומי ומשרד החינוךאבי12/12/2016
שלום רב,
אשתי מורה ולפני כשבוע קבלה התמוטטות עצבים וכנראה תפרוש מעבודתה.
עליה לפנות לוועדה רפואית של משרד החינוך לקביעת אחוזי נכות.
כמו כן נאמר לנו שהיא יכולה לתבוע גם את הביטוח הלאומי.
שאלותיי:
1. האם רצוי ואפשרי שעו"ד ייצג אותה בוועדה של משרד החינוך?
2. מה להערכתך יהיו אחוזי הנכות שייקבעו ע"י ביטוח לאומי (בלי התחייבות)
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר12/12/2016שלום,
לשאלתך , תמיד אמליץ על ליווי מקצועי של עו"ד לוועדות ,
אין באפשרותי להעריך את אחוזי הנכות ללא בחינת המסמכים הרפואים
מאחלת רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אני עבדתי בשנת 70דני04/12/2016
שולם אני עבדתי בשנת 70 חמש שניים אך בביטוח לאומי אומרים שעבדתי משנת 72. איך יש באפשרותי למצוא תלושים ישנים? אם החנות נסגרה ובביטוח לאומי יש להם תלןשים רק משנת 72
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר12/12/2016אולי תבדוק במס הכנסה ? האם דווח עליך כעובד
אולי ניתן ליצור קשר עם המעסיק ולבדוק מי היה רו"ח / מי טיפל בתלושים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלילת תושבות לנכה שגר בתאילנדיונה חיים21/11/2016
אני גר בתאילנד 4 שנים ביטוח לאומי יודע כל כך.אני נכה בשיעור 60%.ועוד 20 % עקב פגיעה נוספת. אני מקבל 2 קצבות.שאלתי ההם ביטוח לאומי יכול לשלול לי תושבת אחרי 5 שנים. שמעתי שביטוח לאומי שולל תושבות לנכים השואים יותר מ5 שנים.תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אכן ניתן לשלול תושבות באם לא עומדים בקריטריונים שנדרשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה ביטוח לאומיאני16/11/2016
בשנה וחצי האחרונות הועסקתי אצל אחי.
לפני כשבועיים פוטרתי עקב קשיים כלכליים בעסק ואי יכולת לשלם משכורת.
הגשתי תביעת אבטלה, ביטוח לאומי שלח טופס שאלון לבדיקת יחסי עובד מעביד. וביקש גם לצרף העתק הפקדת שכר של שישה חודשים אחרונים. יש לי 5 אחרונים אבל לפני חצי שנה לא הועברה לי משכורת לבנק עקב הקשיים שנקלענו וקיבלתי את השכר במזומן.
מה אני אמורה להגיד לביטוח לאומי?
שאלה נוספת- התלוש שכר האחרון שלי כולל את כספי הפיצויים . כרגע הועבר לחשבוני רק המשכורת והפיצויים יועברו בפעמיים. מה עליי להגיד להם בשאלת האם שולמו כספי הפיצויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עו``ד אימבר גולן פרטוש16/11/2016שלום
בדיוק מה שכתבת כאן
הבחינה היא גם מול מקום העבודה, האם עבדת והיית במקום או שזה היה כסיוע משפחתי - עדים וכדומה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטול הבדיקה מחדש של כושר ההשתכרות למי שהשתלב בעבודה והפסיק אותה כעבור תקופה?גיל11/11/2016
שלום ,
מתוך אתר הביטוח הלאומי למתווה הקצאת קצבאות נכות : - ביטול הבדיקה מחדש של כושר ההשתכרות למי שהשתלב בעבודה והפסיק אותה כעבור תקופה כלומר, מי שיש לו דרגת אי כושר צמיתה יוכל לחזור ולקבל קצבה ללא בדיקה מחדש ללא הגבלת זמן.
בנאדם שעובד מעל 3 שנים יוזמן לוועדה רפואית חדשה או שהסעיף הזה מבטל את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עו``ד אימבר גולן פרטוש12/11/2016שלום
בדרך כלל מזמינים לבדיקה מחדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)