מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- קצת ארוךמגי10/08/2015
אני חד הורית מקבלת הבטחת הכנסה
לא תבעתי את אב ילדי למזונות מכיוון שלא רצעתי קשר איתו
בשנה האחרונה הוא הופיע וטען שנכנס לחובות ועיקולים
וביקש שאתן לו שקים ובמשכורת שלו הוא יחזיר לי מזומן
עכשיו ביטוח לאומי ביקש כחידוש הזכאות להביא תנועות בחשבות וצילום של שני צ'קים שהפקדתי בחשבון
הצ'קים הם על שמו של הגרוש
הסברתי בתצהיר שאני עוזרת לו בצ'קים ושהוא מחזיר לי מזומן
האם יאשרו את התביעה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת ארוך - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר27/08/2015קשה לי לענות לך , זה נמצא בשיקול דעת של פקיד התביעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבטחת הכנסה עם קבצת נכות מעבודהאורי06/08/2015
שלום רב
לצערי עברתי תאונת עבודה והגשתי תביעה לביטוח הלאומי, בזמן שחיכיתי לוועדה רפואית קיבלתי קצבת הבטחת הכנסה למשך מספר חודשים.
בוועדה הרפואית הוחלט לתת לי קצבה חודשית. הבנתי כי אני מקבל את תשלום קצבת הנכות רטרו. ברצוני לדעת האם לאותם חודשים בהם קיבלתי הבטחת הכנסה יקוזז הסכום מקצבת הנכות רטרו?
תודה אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבטחת הכנסה עם קבצת נכות מעבודה - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר27/08/2015במידה והנכות מעבודה גבוהה יותר , יתבצע קיזוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבלת מבעיות נפשיות וזקוקה עצה בבקשהקס31/07/2015
אני סובלת מבעיות נפשיות,הגשתי נכות כללית והייתה לי ועדה עם פסיכיאטר , הפסיכיאטר שאל אותי בועדה לגבי התרופות שאני לוקחת והמינונים , למרות שהכל רשום כבר בחוות דעת ומסמכים של רופא מטפל שהגשתי , עניתי בצורה מדוייקת על כל השאלות מתוך הנחה שבועדה צריך להתכונן ולתאר בדיוק ממה אני סובל , לעומת זאת אמרו לי מי שטוען שמכיר את הועדות שזה למעשה הייתה בדיקה ורצו לבדוק אתבוחן המציאות וחשיבה מאורגנת כחלק מהקריטריונים לאבחונים ,ובגלל שעניתי בצורה עניינית ונכונה אז למעשה הצלחתי את המבחנים ולכן יפגעו לי בגובה אחוסי הנכות , אני ללא עורך דין ולכן אני מבולבלת, האם כאדם הסובל מבעיות נפשיות צריך לבוא לועדה ולמרות הבעיות הנפשיות להתאמץ ולפרט את מצבו בצורה עניינית עד הפרטים הקטנים ולהסביר או שמא במצב כזה הוא רק פוגע בזכויותיו ובתיאור האמיתי של מצבו הנפשי היומיומי ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבלת מבעיות נפשיות וזקוקה עצה בבקשה - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר27/08/2015יש להמתין לפרוטוקול הוועדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכותאני29/07/2015
שלום,
אני מורה מוערכת מזה 22 שנים (בעלת קביעות). יש לי בעיה רפואית באוזניים מילדות (עברתי ניתוח מעקב וטיפולים שונים). היתה ירידה מסויימת בשמיעה שאיפשרה לי תפקוד תקין שכולל עבודה לימודים בהצטיינות (ללא בקשת הקלות).
בחודשים האחרונים חלה ירידה חמורה בשמיעה ולאור בדיקת השמיעה האחרונה אני חייבת במכשירי שמיעה בשתי האוזניים.
שאלותיי:
1. האם פנייה למוסד לביטוח לאומי עלולה לפגוע בתנאי העסקתי- פיטורים, הכנסה נמוכה יותר וכד'?
2.האם אני יכולה לפנות למוסד לביטוח לאומי באופן עצמאי ללא חשש או שמומלץ על ליווי משפטי?
3.מה עלות ליווי משפטי שכזה?
4.האם מנהלת ביה"ס מקבלת דיווח מפורט על הנכות שאבקש (אם תאושר/לא) מאחר והיא מפיצה ברבים נושאים רבים וזה מבייש ומביך
5.האם יש לי בכלל עילה לפנייה - מאחר וזה לא נכות חדשה אלא נכות שהחמירה מאוד לאחרונה?
6.היכן אני יכולה לקבל פרטים על הפרוזדורה של ההליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות - תגובה
עו``ד אימבר גולן פרטוש14/10/2015שלום
נכות שנוצרה עקב מחלה או כל דבר שאיננו תאונת עבודה זו תביעה לנכות כללית.
קבלת גמלה תלויה בהכנסות שלך, מעל שכר מסויים לא מקבלים גמלה.
הפרוטוקול מגיע אליך ולמייצג עו"ד אם יש לך, לא מגיע למקום העבודה.
אשמח לסייע ולהסביר פרטים מדוייקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות כללית+עוסק זעיררבקה נעים23/07/2015
שלום
מזה שנים אני מקבלת קצבת נכות 80%.
ברצוני לפתוח עוסק מורשה זעיר כמדריכת אומנות.
אני גמלאית .
האם אני רשאית לפתוח עוסק מורשה למרות קצבת הנכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות כללית+עוסק זעיר - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר27/08/2015את רשאית לפתוח עוסק מורשה
שימי לב לגובה הכנסותייך - מציעה לך לגשת לסניף ולבדוק כמה את יכולה להשתכר בלי לפגוע בקצבתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בחו"ל - פנסיונריתשרון20/07/2015
שלום,
חמותי עברה תאונה בחו"ל (נפילה).
הוטסה לארץ באמצעות הביטוח ומאושפזת כבר 3 שבועות עקב מספר שברים.
הינה פנסיונרית.
.
האם תקבל פיצוי מביטוח לאומי בגין תאונה אישית? מה הדין לגבי פנסיונרים ולפי מה מחושב הפיצוי, אם בכלל?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה - ילידת 1.7.1952
שרון20/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרכב ועדה רפואית ראשונהדנה19/07/2015
לא ועדת ערר.
ועדה ראשונית.
רופא ילדים אחד ומזכירה-כשר?!
2. ואם התיק מובהק פסיכיאטרי -האם אין חובה עפי פסיקה /נהלים שיעבור לעיון מומחה נוסף של הועדה ברפואת נפש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרכב ועדה רפואית ראשונה - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר19/07/2015ועדה מדרג ראשון מורכבת מרופא אחד ומזכירת ועדה
במידה ולא מונה רופא בתחום הרלוונטי יש לערר ולציין זאת בצורה מפורשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד כמה שימושית "ועדת תביעות" לעניין
דנה19/07/2015ןעדת תביעות-פרקטית?
האם אי אפשר למנוע מראש את הצורך בערר, כדי שרופא מומחה מתאים יבדוק לצורך פקיד תביעות?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד כמה שימושית "ועדת תביעות" לעניין - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר19/07/2015אם לא התקיימה הועדה ויש רק זימון , ניתן לפנות למחלקת נכות כללית בסניף
במידה והתקיימה יש להגיש ערר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקיימה ועדה לפני יומיים
דנה19/07/2015אין עוד תוצאות. אז? ילד נכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקיימה ועדה לפני יומיים - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר19/07/2015להמתין לפרוטוקול ואז להחליט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחגית18/07/2015
אני בת 45. מזה שנתיים יש לי 43% נכות רפואית יציבה ו- 65% אי כושר עבודה יציב.
לאחרונה, עקב כאבי גב הומלץ לי על פילאטיס ותרגילים לחיזוק שרירי הבטן. אני חוששת שביטוח לאומי "יעלו" עליי ואני מתלבטת.
האם חששי מוצדק, ואם בכלל מותר לי להתאמן במכון כושר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר19/07/2015את יכולה להתאמן בחדר כושר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נושא בביטוח לאומייוסי15/07/2015
קבעו לי 41 אחוזי נכות רפואית כתוצאה מצירוף נכויות מעבודה האם אני זכאי לנכות כללית מכיוון שאני עדיין לו עובד ואין לי הכנסה חוץ מהקיצת נכות מעבודה האם אני זכאי לזכויות נוספות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נושא בביטוח לאומי - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר19/07/2015אין כפל גמלאות , במידה ואתה זכאי גם לנכות כללית עליך לבחור בקצבה הגבוהה
כמו כן אתה יכול לפנות למחלקת שיקום נפגעי עבודה על מנת לקבל אפשרות הכשרה מקצועית שתתאים ליכולתיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות לצמיתותדורית10/07/2015
שלום ברצוני לשאול : לבעלי קבעו נכות כללית 100% לצמיתות ו85% אי כושר עבודה כבר מעל שנה וחצי רציתי לדעת אם הוא יכול לצאת לעבוד בעבודה שתתאים לו מבחינת הקושי והאם יש אפשרות שיבטלו לו את הקצבה או רק יורידו באופן יחסי לפי ההכנסה והאם בהמשך יזמנו אותו לוועדה מחדש. ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות לצמיתות - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר19/07/2015שלום ,
ניתן לעבוד ולקבל קצבה במקביל
אך יש לכך מספר השלכות: ניתן לעבוד עד גובה סכום מסוים , יש ניכוי מסוים מהקצבה , לאחר 3 שנים ניתן לזמן שוב לועדה
אני ממליצה לך לקרוא את חוק לרון ולגשת לסניף ולבדוק את גובה השכר שנכה יכול להשתכר בהתאם לאחוזי נכותו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלה+חולאייל08/07/2015
אני מובטל ומקבל דמי אבטלה.
חותם פעם בשבוע.
במהלך יולי מתוכננת לי חופשה בחו״ל ל 8 ימים.
אי לכך, אפספס יום חתימה בלשכה.
נאמר לי שבשל כך ,לא ישולמו לי שבועיים אבטלה. האם אסור למובטל לנפוש? מה עושים?
יש לציין שבמהלך אוגוסט אני מפסיק את דמי האבטלה כי מצאתי עבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטלה+חול - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר09/07/2015לצערי עליך להתייצב בלשכה , אין אפשרות אחרת
גם ימי מחלה מנוכים מהתשלום אלא אם כן יש לך אישור על 12 יום רצופים לפחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות כללית ודמי אבטלהחגית02/07/2015
אני בת 45 מקבלת קצבת נכות נכות כללית יציבה. אי כושר עבודה 65% רפואית 43%. פוטרתי מעבודתי (עבדתי שנה) שהייתה בהיקף 3/4 משרה - לפי שעות. 1) האם אני זכאית לדמי אבטלה בנוסף לקצבה ? 1) מהו השכר ברוטו שאני אמורה להשתכר כדי שלא יפגעו לי בקצבה ? או לחילופין - באיזה היקף משרה אני אוכל לעבוד בעתיד ? 2) אם אעבוד משרה מלאה (למשל 43 שעות שעות שבועיות) - האם יש סיכוי שזה ישפיע בעתיד על הקצבה (הפחתה משמעותית או שתישלל ממני הקצבה לגמרי) ? אשמח לתשובה מהירה בהקדם.
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות כללית ודמי אבטלה - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר08/07/20151. את זכאית לדמי אבטלה , אם את מקבלת תוספת לקצבת נכות ( ילדים , בן זוג) אז לתקופה זו היא תשלל .
2. לענין גובה ההשתכרות ישנה טבלה באתר המוסד לביטוח לאומי המפרט את גובה ההשתכרות המותר, הניכוי וכו'.
3. ביטוח לאומי יכול לזמן אותך לבדיקה מחדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכות ועדת מללאבי30/06/2015
ועדה נפגעי עבודה לצירוף נכויות קבעה לי 41 אוחזי עם וכולל תקנה 15 בחצי מזה אומר מגיע לי קיצבה בנוסף קבעו לי שנתיים וחצי אחורה האם אני זכאי למענק בנוסף לקיצבה אני מבקש תשובה תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות ועדת מלל - תגובה
על פי המידע שמסרת כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גימךת סיעודליאור29/06/2015
1. האם שמטופל סיעודי עובר לבית אבות עדיין משלמים לו 2. במידה והמטופל הסיעודי מחליט לעזוב את הרץ ולגור אצל הבן שלו בארצות הברית האם עדיין ישלמו לו קצבת זקנה ודטרים וגימלת.סיעוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גימךת סיעוד - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר30/06/2015מי שנמצא בבית אבות לא זכאי לגמלת סיעוד , כמו כן עליו להיות תושב ישראל ( מרכז חיים בישראל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת תלויים + שר"םדוד27/06/2015
שלום רב
אני הוכרתי כנכה מ2012 עם 100% אי כושר עבודה ו67% רפואי.
יש לי ילדה בת 8 (נולדה בישראל) מנישואים הקודמים שגרה בחו"ל ובהתחלה ביטוח לאומי שילם עבור הילדה תוספת תלויים.
לאחר כשנה הם הפסיקו את התשלום בתענה שהיא לא נמצעת בארץ ואני לא זכאי לתוספת עבורה (יש לציין שאני משתתף בהוצאות על בית הספר וכו' באופן רציף) כמו כן נדרשתי לשלם חוב על סך 9000 ש"ח על זה שקיבלתי כסף מהביטוח לאומי על ילדה שגרה בחו"ל.
מלבד נכות כללית אני מקבל פנסיית נכות ממנורה מבטחים, ועכשיו ביטוח לאומי תוען שגם התוספת על אישה לא מגיע לי וחייב אותי ב 21000 ש"ח חוב.
ברצוני לשאול האם צודקים בביטוח לאומי לגבי תוספת תלויים לילדה ולאישה? ואם הם אכן צודקים מהי תקנה בחוק שעליה הם מסתמכים בתענות אלה?
כמו כן רציתי לשאול לגבי קצבת שר"ם, שאותה אני שוקל להגיש בזמן הקרוב, מכיוון שמצב הבריאותי שלי החמיר ואני תלוי במידה רבה בעזרת הזולת. בפרוטוקול האחרון של ועדה רפואית אין שום התייחסות לאחוזים לשר"ם.. (במספר ועדות לפני זה היו אחוזים לשר"ם). האם ניתן להגיש בקשה לשר"ם אפילו שבפרוטוקול של ועדה האחרונה לא מופיעים אחוזים לשר"ם? לפי מה שאני יודע צריך להיות רשום לפחות 60% לשר"ם כדי להגיש בקשה.
בתודה מראש
בברכת שבוע טוב
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת תלויים + שר"ם - תגובה
על פי הנתונים שמסרת נראה שהביטוח לאומי צודק לעניין התלויים ובת הזוג.
ניתן להגיש תביעה לשרמ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)