מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- אחוזי נכות וליקוי במעי רגישזהר ק26/06/2015
הגשתי בקשה לנכות כללית ועברתי ועדה ראשונה , אני סובל בין יתר בעיותיה מתסמונת מעי רגיש כרונית בצורה קשה , קבעו לי הועדה 10 אחוז לפי סעיף 13, 1ב . בתקנות הנכות ראיתי שזה המקסימום נכות שניתן למעי רגיש עם שלוש כוכביות , הבעיה היא שבחישוב המשוקלל של סך הנכויות לא חישבו לי את הנכות של המעי רגיש כי זה לטענתם ליקוי שלא משפיע על כושר העבודה , בגלל זה 3 כוכביות , האם זה למעשה המצב ומעי רגיש חמורה ככל שתהיה למעשה לא מחושבת בכלל בסך הנכות המשוקללת לפי תקנות ביטוח לאומי ולא ניתן לערער על כך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות וליקוי במעי רגיש - תגובה
עו``ד אימבר גולן פרטוש26/06/2015שלום זהר
אם יש 3 כוכביות אז אכן לא נכלל.
אבל אם נפגע הכושר לעבוד ולא עברת את הרף אולי ניתן להעלות בתחום אחר.
זה מצריך לעבור על חומר רפואי ופרוטוקול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור זכויותי.כ.25/06/2015
שלום,
בעקבות סיבוך של ניתוח כריתת כיס מרה נאלצתי לעבור ניתוח מורכב שכלל פתיחת בטן ואשפוז תחת הרדמה והנשמה במשך כחודש בטיפול נמרץ.
היום, כחצי שנה אחרי, חזרתי לשגרת חיי אך תחת מספר מגבלות.
יש לי בקע לרוחב הבטן שיחייב ניתוח נוסף ובשלב זה אני אני מוגבלת בהרמת חפצים (חייבת ליווי לסופר, לא יכולה להרים את גיגית הכביסה וכו').
ניסיתי לבדוק מול ביטוח לאומי אם מגיעה לי הכרה כלשהי ונאמר לי מהמוקד שלהם שכיוון שאת ימי המחלה שילמה לי העבודה וכיוון שאני עובדת לא מגיעה לי כל הכרה. אני די בתחושה שנופנפתי ומצד שני לא יכולה להרשות לעצמי להתחייב לחברה כלשהי שתנהל את הבדיקה במקומי - איך אני יכולה לבדוק למה אני זכאית?
אגב, גם מקופת החולים נמסר לי שכיוון שאיני עונה על הגדרות הסיעוד היום איני זכאית לפיצוי על תקופת ההחלמה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור זכויות - תגובה
עו``ד אימבר גולן פרטוש26/06/2015שלום
יש הרבה דברים שחסרים בכדי לענות לך
בת כמה את?
כמה משתכרת ברוטו?
אשמח לסייע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהענת25/06/2015
מה ההבדל בין נכות יציבה לנכות לצמיתה מהמלל תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
עו``ד אימבר גולן פרטוש26/06/2015שלום ענת
אין הבדל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות צירוף נכויותענת25/06/2015
ועדה ביטוח לאומי לצירוף נכויות מעבודה בקיצור היו לי שתי תאונות עבודה ועדה לצירוף נכויות קבעה לי 41 אחוזי נכות יציבה מה אני אמור לקבל קיצבה לכול החים המשך שלחו לי מכתב מהמלל רשום תאונה 1 חישוב שנה אחורה תאונה 2 חישוב שנתיים וחצי אחורה אני אמור לקבל מענק בנפרד איך עושים חישוב בבקשה תשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות צירוף נכויות - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר30/06/2015החישוב נעשה ע"פ השכר הקובע, אחוזי הנכות , בקיזוז תשלומים שניתנו לך ,
כדי לדעת את החישוב המדויק עליך לגשת לסניף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בית דין לעבודה בעררמ.יעקובי23/06/2015
הגשתי תביעה לנכות כללית עם מספר חוות דעת הקובעות 40 אחוז בהתאם לסעיף של ביטוח לאומי , באתי לועדה ראשונה וקבעו לי 15 אחוז , ברור לי שהרופאים בועדה לא נהגו איתי ביושר ,ערערתי על הועדה ובועדה השנייה הסכימו עם הועדה הקודמת ולא עם חוות הדעת הפרטיות שלי , לא ניתן נימוק או הסבר , רק תיאור קטן של המצב ותיעוד קטן מהתיק רפואי . האם יש טעם לגשת לבית דין לעבודה לערער על הועדת ערר ? או שבית דין לעבודה רק מתערב בטעויות טכניות ואז למעשה אני צריך להשלים עם הקביעה שאין מה לעשות ואני מתמודד מול מערכת של רופאים משוחדים שאין דין ואין דיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי בית דין לעבודה בערר - תגובה
עו``ד אימבר גולן פרטוש26/06/2015שלום יעקובי
בודאי שיש מה לעשות
אם אין נימוק ראוי והתייחסות לחומר רפואי ניתן להגיש ערעור
בית הדין מתערב בעניין משפטי.
אשמח לסייע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי שווה לבדוק להחליף את חוות הדעת
ירדנה דוידוב28/06/2015חוות הדעת הרפואית זה עניין קריטי.
שווה להתייעץ עם המרכז הארצי לחוות דעת רפואיות ולבדוק אולי הם יכולים לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי שווה לבדוק להחליף את חוות הדעת - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר30/06/2015לא הייתי ממהרת לחוות דעת נוספת , עליך להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום זה , על מנת שיבחן את התנהלות הועדה ויציג טענות משפטיות בבית הדין לעבודה לצורך החזרת התיק לועדה נוספת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן במקרה זה לבקש הבטחת הכנסהאורן21/06/2015
שלום רב,
יש לנו שני ילדים 100% שאנחנו מקבלים עבורם קצבת נכות כמו כן לאשתי יש קצבת נכות חלקית - דרגת אי כושר 60% צמיתה. היא איננה וגם לא יכולה לעבוד גם בגלל הטיפול בילדים ולמעשה גם אני גם לא ממש עובד אלא מסייע לה. אין לנו הכנסות בכלל אלא מסתמכים רק על בט"ל ואין ברשותינו דירה או רכב, מה שכן יש כרגע בחשבון שלנו סכום כסף משמעותי עקב מכירת דירתה של אשתי בחו"ל עקב עלייתה ארצה. סכום כסף זה נועד לקניית דירה עבורינו. האם במצב הזה אשתי יכולה לבקש הבטחת הכנסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן במקרה זה לבקש הבטחת הכנסה - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר30/06/2015במידה ויש לכם סכום ממכירת דירה בעו"ש - סביר להניח שלא יאשרו לכם הבטחת הכנסה
יש לגשת לסניף למחלקת הבטחת הכנסה ולנסות להסביר שסכום זה מיועד לדירה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה עם קצבת נכותסמדר21/06/2015
שלום
בן 29, מקבל קצבת נכות מלאה. אי כושר 100% ו66 דרגת נכות רפואית. רוצה לנסות לעבוד במשרה חלקית שתכניס לו 1900 שח ברוטו . האם יש מצב שתשקל שוב דרגת אי הכושר אם יעבודף גם אם במשרה חלקית ששכרה לא אמור לפגוע בקצבה על פי חוק לרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה עם קצבת נכות - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר30/06/2015לאחר 3 שנים יכולים לזמן שוב לבדיקה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה אלרגית חלחבדנה17/06/2015
שלום רב.
בתי אלרגית לחלב ברמה מסכנת חיים. הגשנו תביעה לביטוח לאומי לגמלת ילד נכה. יש בידינו מכתב מרופא אלרגיה הקובע כי האלרגיה היא 10/10, היא זקוקה להשגחה כל הזמן ונושאת אפיפן כל הזמן.
כמו כן, אושרה סייעת רפואית בגן. (הילדה בת 4).
כאשר אכלה מעט גבינה לפני כשנתיים התנפחה והשתעלה (הרגשתי שאני מאבדת את הילדה תוך שניות) והזמנו אמבולנס. עד שהגענו למיון מצבה השתפר אך עדיין השתעלה וצפצפה.
בשל כך - קיבלנו דחייה! הרופא בועדה כתב כי האירוע לא היה מסכן חיים והילדה לא זקוקה להשגחה!
מה שעומד בסתירה למכתב מהרופא.. ולמה שאמרו לנו מהמיון.. וכמובן למה שקורה בפועל - אין לנו מוצרי חלב בבית, לא הולכים למסעדות, הילדה הולכת לחברות רק עם ליווי שלנו, לא משאירים עם בייביסיטר ועוד.
זה הזוי.. האם אני צריכה לחשוף את הילדה שלי לחלב ולסכן את חייה על מנת לקבל את הגמלה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן זה מה שהילדה צריכה
סיגל21/06/2015אני רוצה להגיד לך שזה בדיוק מה שביטוח לאומי מחפש.
ההגדרה אירוע מסכם חיים איננה תקינה כלל או שנתונה לפרשנויות של הביטוח הלאומי.
יש לי שני ילדים אלרגים. אחד מקבל והשני לא. האחד מקבל כיון שגילינו את האלרגיה לאחר אירוע חריף והשני לא כיון שלא חיכינו לאירוע החריף אלא מראש עשינו טסטים ואכן הוא אלרגי אף הוא. שניהם עם מזרק וסייע וכו'.
הראשון כמו שאמרתי קיבל והכול בסדר. השני לא קיבל שלוש פעמים ניסינו.
כעת אנחנו בתהליך עם החברה המרכזית למימוש זכויות - נראה אם נקבל.
זה דבר מטומטם - מחכים שיקרה אירוע בשביל לאשר את הקצבה בשעה
שהזכאות בסופו של דבר היא הגלל השגחה, וכפי שאנחנו יודעות, לא עוזבים את הילדים האלו לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן זה מה שהילדה צריכה - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר30/06/2015ממליצה לך להיעזר בשירותי עו"ד ולערר על הועדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות זמנית ועבודהניצה10/06/2015
שלום,
הנני נכה 100 אחוז ורפואית 58 אחוז. ( 40 אחוז נפשית).
פעם שנייה שקבעו לי נכות זמנית עד שנה הבאה.
1.אם אמצא עבודה המתאימה לי ל 3 או 4 שעות ביום, האם ביטוח לאומי ישללו לי את הקצבה?
מה גם שזו נכות זמנית.....
2. קראתי שרק מי שיש לו 70 אחוז רפואית רשאי לקבל את הקצבה בנוסף למשכורת.
האם זה נכון?
מבקשת תגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות זמנית ועבודה - תגובה
עו``ד אימבר גולן פרטוש11/06/2015שלום ניצה
יש את חוק לרון שמעודד נכים לעבוד
אך יש גם הרבה מעבר
אשמח לסייע אם תרצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת עוד שאלה
ניצה11/06/2015תודה על התגובה.
מה לגבי לימודים אם אני רוצה ללכת ללמוד יום אחד בשבוע, בעזרת בקשת מלגה, האם אני יכולה?
כי את מבינה, רוב הזמן אני בבית, ומרגישה מחנק וריקנות.
לא ישללו לי את הקצבה אם אלך ללמוד?
אני סובלת ממאניה דיפרסיה המצב שלי לא יציב..... אם אעבוד כמה ימים ואז אתפטר בגלל הקושי?
אני לא עובדת שנים וגם בזמנו כשעבדתי, נשרתי מכל עבודה.
אפסיד גם את הקצבה.
מה לעשות?
אשמח לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת עוד שאלה - תגובה
עו``ד אימבר גולן פרטוש11/06/2015ללמוד אפשר בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כיסוי לטיפול-תאונת עבודהקס01/06/2015
אני סובל מפוסט טראומה בעקבות תאונת עבודה , אני מקבל פטור מתשלום על ביקורי רופא ותרופות,לאחרונה אני מתעניין בשילוב עם רפואה משלימה , הייתי במכבי טבעי והומלץ לי על דיקור ורפלקסולוגיה , השאלה שלי האם זה מוכר מבחינת הביטוח לאומי ואני יכול לקבל החזרים מהקופת חולים כמו התרופות או שיש בעיות עם זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי כיסוי לטיפול-תאונת עבודה - תגובה
עו``ד אימבר גולן פרטוש11/06/2015שלום קובי
אין כיסוי
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה שנוגעת לרפואה תעסוקתיתדן30/05/2015
שלום
הייתי רוצה את עצתכם
אני אדם שסובל במשך יותר מ 10 שנים מכאבים כרונים
בשנים האחרונות זה אובחן כפיברומיאלגיה
קבלתי טיפולים שונים החל מכדורים נפשיים המיודעים בנוסף לכאב עצבי שלא עזרו לתופעה (אלטרול אלטרולט ציפרלקס)
רוקסט טרמדקס פרקוסט מדבקות לשיכוך כאב...
כרגע אני במצב שפשוט לא מוכן להתמודד עם הכאבים הנוראיים האלו
רציתי לפנות למומחה על מנת לקבל רשיון לשימוש בקנאביס רפואי
עכשיו הבעיה מעבר לקבלת אישור
היא האם אישור שכזה יכול לפגוע בי בתעסוקה
התחלתי לעבוד כמנופאי ואני פוחד שאישור כזה יפגע לי ברשיון ובכך בפרנסה
(אני מעוניין להמשיך לעבוד!!!)
פשוט בלילות במקום לסמוך על כדורי שינה ומשככי כאבים שלא רק שלא עוזרים הם גם הורסים בוקר בגלל הטשטוש שלהם
אז האם טיפול בקנאביס ימנע ממני לקבל אישור להמשיך לעבוד ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה שנוגעת לרפואה תעסוקתית - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר01/06/2015יש להפנות את השאלה לרופא תעסוקתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה לגבי ביטוח לאומייעקובי24/05/2015
אני עבדתי אצל מעסיק שפשט רגל , תבעתי אותו בבית משפט ובפסק דין נקבע שהוא צריך לשלם לי - 4500 שכר עבודה + 500 הוצאות נסיעה +1000 עוגמת נפש +1500 הוצאות משפט . סהכ 7500 שח .
הגשתי את המסמכים לביטוח לאומי כי המעביד פשט את הרגל ולא שילם .
ביטוח לאומי שילם לי רק 5000 שח שכר עבודה + הוצאות נסיעה .
האם זה נכון? האם ביטוח לאומי לא אמור לשלם את כל הסכום לפי מה שנקבע בפסק דין ?
ואם הוא לא אמור לשלם , אז האם אני צריך לפנות למפרק של פושט הרגל או להוצאה לפועל שישלם לי את יתרת הסכום שלא שולם מהביטוח לאומי 2500 שקל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה לגבי ביטוח לאומי - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר01/06/2015עליך לפנות למפרק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלילת קצבת זקנה שהייה בחו"ליוסף24/05/2015
אמי ביקרה את בנה בארה"ב ועקב מצבה הרפואי לא יכלה לטוס ונאלצה לבטל את כרטיס הטיסה חזרה שלה ולהישאר 10 חודשים עד אשר התייצב מצבה, רכשה כרטיס טיסה חדש וחזרה לארץ.
כאשר הגיעה לארץ הופתעה לגלות כי מחשבון הבנק שלה הועברו כספים למל"ל וכי הופסק תשלום קצבת זקנה מזה תקופה.
האם תוכל אמי לקבל את קצבת הזקנה המגיעה לה רטרואקטיבית?
קצבת הזקנה היא הכנסתה היחידה ושלילת קצבתה מהווה פגיעה אנושה. תודה מראש לכל עזרה או ייעוץ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלילת קצבת זקנה שהייה בחו"ל - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר01/06/2015אני מציעה לגשת לסניף ולהציג את כל האישורים הרלוונטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלהורד21/05/2015
שלום, אני בת 55 עובדת כמטפלת בתינוק מזה שנה וחצי (במשרה מלאה). כיוון שהתינוקת נכנסת לגן אקבל מהאמא מכתב פיטורין. יתכן ותצטרך לאחר מכן שאמשיך לעבוד אצלה מס' שעות בשבוע ותהיה לי הכנסה של כ1000 ש"ח. האם אוכל לחתום אבטלה למרות ההכנסה? האם תוכלו לומר לי מה שיעור דמי האבטלה? אני יחידה, אין לי רכב/חסכונות. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר01/06/2015כן , יקזזו לך את ההכנסה מהסכום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמי אבטלה - תגובה - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר01/06/2015גובה הקצבה תלוי בהכנסות שדווחו לביטוח לאומי , יש מחשבון דמי אבטלה באתר ביטוח לאומי , את יכולה לבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי פגיעה...שי17/05/2015
שלום אני מוכר כנפגע עבודה וכתוצאה מהפגיעה אני צריך לעבור ניתוח לא דחוף עוד כמה חודשים ולבנתיים אני יכול לחזור לעבודה משרדית השאלה שלי היא לאחר הניתוח זמן ההחלמה הוא מספר שבועות האם זה יורד לי מיתרת חופשת ימי מחלה ? הוא שהביטוח לאומי אמור להשלים לי את יתרת ימי דמי הפגיעה כתוצאה ישירה לתאונה? אשמח לתשובה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי פגיעה... - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר18/05/2015ביטוח לאומי משלם עד 90 יום דמי פגיעה
לאחר מכן ניתן להגיש תביעה לקביעת נכות בה תבדק ע"י ועדה רפואית שיכולה לקבוע נכויות זמניות בעבור תקופת ההחלמה מהניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)