מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- משך זמן תביעת ניידות של ביטוח לאומימייה24/07/2016
שלום. אני בחורה בת 29, חולה במחלה מולדת SPINA BIFIDA ובסביבות גיל 20 תבעתי(ללא עו"ד) לניידות וקיבלתי 60%. לפני 5 שנים בעקבות קטיעת 2אצבעות עקב זיהום אני משתמשת בכסא גלגלים וערבתי עוד דין (נחשב גדול בתחום..) הייתה וועדה ראשונה בעפולה, נתנו לי 80% (כמו שסוכם עם העוד שאקבל מעל ממה שהיה לי) שילמתי לעוד של קרוב ל24אלף שח (=החישוב היה שאתן לו במיידי 24תשלומי קצבאות) ולאחר כמה חודשים ביטוח לאומי ערר על הוועדה בעפולה וזומנתי לוועדה בתל אביב תל השומר ושמה כבר 2 וועדות שהייתי בהן הורידו לי את האחוזים ל60% למה שהיה לי.. אני ככה כבר מאז, קרוב ל5 שנים. נוסף לזה אני בחוב של 40אלף בביטוח לאומי
השאלה לי אליכם.. האם זה נשמע שזה הדרך? משיחה שקיימתי עם עו"ד שעובד במשרד הוא אמר שלכל תביעה יש את פרק הזמן ווההליך שלה.. אך אשמח לשמוע צד נייטרלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עו``ד אימבר גולן פרטוש07/11/2016שלום
לא ברורה השאלה
המוסד לביטוח לאומי יכול להגיש ערר על החלטת וועדה עד 60 יום מיום ההחלטה, לא מעבר לכך.
מניחה שההליך הגיע לבית הדין לעבודה? ואז לוקח זמן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לרכב גדול יותר- תביעת ניידותטובי14/06/2016
מדובר באשה נכה מוכרת ניידות 80% ללא רישיון נהיגה . כרגע מעוניינת לרשום אותי(הבת שלה) בתור מורשה נהיגה על מנת לקנות רכב אבל הבנתי שהרכב מוגבל עד 1300 סמ"ק. האם ניתן לבקש רכב גדול יותר בתירוץ ששלפעמים היא רוצה להכניס לתוכו את הכסא חשמלי שלה ולכן זקוקה לרכב גדול יותר?! (משרד הבריאות קבע שהיא זקוקה לכסא גלגלים ואכן אישר לה השתתפות רק בכסא גלגלים ידני)
תודה רבה
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ניתן להגיש בקשה לעמוד בפני וועדה לגודל רכב
שם בודקים את כל הנתונים, יכול לכיפוף הרגליים, רכב נמוך או רכב גבוה
הכל תלוי במגבלות הרפואיות
בריאות ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישה בעלת נכות רפואית - שאלה בנושאדן05/06/2016
שלום,
אמי היא אישה בעלת תג נכה עם נכות רפואית בביטוח לאומי.
ברצוני לרכוש רכב ולרשום את הרכב על שמה בלבד של אמי למרות שכל מימון הרכב הוא מכספי בלבד וקיים תיעוד של משיכת כספים על כך.
אציין והוסיף כי לאמי אין רישיון.
כיצד היני יכולה שבגלל רכוש זה אמי לא תיפגע בקצבה של ביטוח לאומי או במקרה של חוב כלשהו שיהיה כלפיה בעתיד וכתוצאה מכך אני יפגע ורכבי יהיה משועבד.
האם עליי להכין הסכם כלשהו שיגן עלייה ועליי ? האם הסכם צריך להיות חתום על ידי עו"ד או מספיק שהסכם זה נחתם מולי ומולה? האם הסכם זה יכול להגן על הרכוש שלי שלא יפגע אם וחס וחלילה יהיה משהו בעתיד כלפי אמי? האם לא יכולים לבוא בטענה שזהו רכושה של אמי ולא שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
זהו פורום שעוסק בביטוח לאומי בלבד
אין כל בעיה לקבל נכות כללית ולהיות בעלים של רכב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רפואי מתקבל לתביעת נכותלירון03/06/2016
שלום, יש לי הרבה בעיות רפואיות שהחלו מיום היוולדי והחמירו עם השנים, היום אני בת 29, ועברתי הרבה נתוחים בחיי.
1, מגיע דמי נכות על בעיות רפואיות למרות שאין
לי בעיית אי כושר עבודה?
2, אני כל הזמן הולכת לבדיקות ומעקבים שלא
מרצוני, אלו מעקבים מחייבים ואני משלמת
הרבה כסף על שירות רפואי: התחייבויות וביקור במכונים. רק מי שמקבל דמי נכות פטור מתשלום הנ"ל.
אם מגיע לי נכות אז אני מסודרת, אם לא יכירו בי איך אני יכולה להשיג פטור מתשלום שירות רפואי?
אודה על עזרתך בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
נבדקים בנכות כללית אם יש בעיות רפואיות ואובדן כושר עבודה במקביל
פטור משירותים רפואיים ניתן רק לזכאים על ידי הביטוח לאומי
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש עבודה פוגע בקבלת קצבת נכות?לירון02/06/2016
שלום, הגשתי תביעה לנכות עקב כאבי גם כרוניים מניתוח שעברתי לפני חצי שנה, בוועדה שאלו אותי במה אני עוסקת, השבתי שאני פקידה וכרגע לא עובדת ומחפשת עבודה,
1. האם זה שהשבתי שאני מחפשת עבודה יכול להרוס את הסיכוי לקבלת קיצבת נכות?
2. באופן כללי עבדתי פקידה משרה מלאה, ויצא במקרי שלפני חצי שנה פוטרתי עקב סגירת החברה ואז עברתי ניתוח בגב ומאז כאבים קשים שעקב זה אני אחפש עבודה לחצי משרה כפקידה.
הרי יש להוכיח ירידה של 50% בהכנסה, איך אוכיח אם אני כרגע לא עובדת?
אשמח לדעתך
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
התשובה איננה מסכלת דבר
בוחנים את המצב הרפואי אל מול היכולת לעבודה במקצוע שלך או בכלל עקב המגבלה
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבקל בין נכות רגילה לבין נכות + שרמאני31/05/2016
בוקר טוב,
רציתי לדעת מה ההבדל בין נכות רגילה 40 אחוז לבין נכות ושרמ 40 אחוז שקובעים בועדת נכות כללית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
אני28/07/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההבקל בין נכות רגילה לבין נכות + שרמ - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר24/08/2016שר"מ - היא קצבה נוספת הניתנת בנוסף לנכות הכללית
התנאי הראשון הוא 60 אחוזי נכות רפואית למקבלי קצבת נכות
ובמידה וזה קיים בודקים תנאים נוספים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלגת לימודים מביטוח לאומי לנכים מה היא כוללת? ואיך לקבל?אני27/05/2016
שלום רב,
ברצוני לדעת לגבי לימודי תואר בסיוע ביטוח לאומי;
קראתי באתר זכויות, שהביטוח לאומי מממן לימודי תואר לנכים שמתאימים לכך.
אני רוצה ללמוד ולרכוש מקצוע, מה הזכויות שלי באם אני עונה על הקרטריונים?
אודה לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלגת לימודים מביטוח לאומי לנכים מה היא כוללת? ואיך לקבל? - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר01/06/2016עליך לפנות למחלקת שיקום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחון קטן בברך אחרי ספורט זכאות למשהו?אביהו27/05/2016
שלום אני בן 27 ועברתי ניתוח קליל בברך למניסקוס,אורתסקופיה אני משחק בקבוצת כדורגל ומרוויח חמשת אלפים שקלים,האם אני זכאי למשהו מהביטוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחון קטן בברך אחרי ספורט זכאות למשהו? - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר01/06/2016שלום,
אני מניחה שמדובר בניתוח בעקבות עיסוקך .
ניתן להגיש תאונת עבודה
ממליצה להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום .
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתביעת ביטוח לאומי
אביעד16/08/2016בטח אני תבעתי על מקרה מאוד דומה וקיבלתי פיצויים + כסף כל חודש לבנק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכות שהופחתו בגלל אי הבנה כנראהאני26/05/2016
שלום רב,
הייתה לי ועדה רפאית בגלל המיגרנות שאני סובלת מהן שנים.
עד היום היה לי 33 אחוזי נכות על מיגרנה.
הרופא הפחית לי את אחוזי הנכות ל 0 ואני חושהת שאני יודעת מאיזו סיבה;
בועדה אמרתי לו שנתנו לי אימטרקס בנוסף לתרופות שאני לוקחת ושאני יותר לא קונה את האימטרקס כי הוא לא עוזר לי.
הרופא כנראה הבין שאני לא אקנה גם את שאר התרופות ובגלל זה הפחית לי את אחוזי הנכות.
מה לעשות?
מבקשת עצה
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות שהופחתו בגלל אי הבנה כנראה - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר01/06/2016אני לא חושבת שזאת הסיבה , בכל אופן ניתן לערר על החלטה זו
ממליצה לך להתייעץ עם עו"ד בתחום הביטוח הלאומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח לאומי, שיקום - אפשרי בפעם השנייהמייה24/05/2016
שלום. אני בחורה בת 28, עם נכון רפואית 80% יציבה. למדתי בשנת2011 תואר ראשון בניהול דרך שיקום בט"ל. עד היום איני מוצאת עבודה ראוייה ונורמאלית -גם לא דרך יועצי השמה דרך השיקום שבביטוח לאומי. במהלך השנים נחשפתי דרך העבודה למעבדות סלולר ותיקונים ואני נורא רוצה ללמוד את המקצוע אך עלותו גבוהה בשבילי. פניתי למחלקת שיקום אך הפקידה לא רואה סיכויי ש"אמצא את זכאותי בשנית" מה לדעתכם ניתן לעשות.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שיקום מקצועי ניתן פעם אחת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורי נפטרו שהיינו חמישה אחים קטינים, רציתי את עזרתכםסובלת22/05/2016
הורי נפטרו שהיינו חמישה ילדים קטינים, היה לי אח בוגר שנראה לי שהוא לקח את כל הכסף שהיה לאבי בחשבון הבנק, יתרה מזאת גם קצבת שארים לא קיבלנו כלום, היינו חמישה רעבים ללחם, איכשהו גדלנו, עכשיו אני רוצה לדעת אם הוא לקח את הכסף, ואין לי תעודת זהות של אבי, מה אני עושה ואיך אוכל לבדוק,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורי נפטרו שהיינו חמישה אחים קטינים, רציתי את עזרתכם - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר01/06/2016גש למשרד הפנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לקבלת קצבת נכות כללית עקב דיכאוןשרה שוורץ18/05/2016
בשנת 2000 חליתי בדיכאון קליני קשה. לא עבדתי 9 חודשים. אח"כ חזרתי לעבוד בחצי משרה ולבסוף במשרה מלאה (עד היום).
מאז ועד היום אני מטופלת בנוגדי דיכאון וחרדה.
מעולם לא פניתי לביטוח הלאומי בנושא.
האם יש מקום לבקש קצבת נכות כללית למרות שאני עובדת במשרה מלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה לקבלת קצבת נכות כללית עקב דיכאון - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר01/06/2016על מנת להיות זכאית יש להגיע לרף רפואי 60 אחוז או 40 אחוז עם ליקוי שהוא 25
כמו כן צריך להוכיח ירידה בהכנסות לצורך קביעת אי כושר .
יש לעבור על כל המסמכים בצורה פרטנית כדי לתת לך תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון אי ספיקה ורידית רגליים ואגןנתי09/05/2016
שלום, אני בת 31, הריון שבוע 18, אתמול רופא מומחה כלי דם כתב כך: " מדובר על מחלה מתקדמת עם ורידים בפיזור ספנה בשתי הרגליים אבל צריך לציין שיש מחלה גם בפירנאום שמעיד על אי ספיקה ורידי האגן". ממליץ על שמירת הריון עד לסיום ההריון.
לציין, כי העניין גורם לי לכאבים ואני צריכה להימנע מישבה ועמידה ממושכת. מאחר והעבודה שלי מתבצעת בישיבה, יש לי קושי וחוסר נעימות בעבודה.
הבנתי שהאישור בעניין הוא דרך הביטוח הלאומי ומדובר רק בהמלצה בלבד, כך שנוצר מצב אבסורדי שאני צריכה לצאת לשמירת הריון ורק בשלב מאוחר אדע אם בכלל אני זכאית לגמלה?! מה הסיכוי שביטוח לאומי יאשר שמירת הריון בעניין זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון אי ספיקה ורידית רגליים ואגן - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר01/06/2016בדרך כלל רופא המוסד מקבל המלצות מפורטות של רופאים מומחים לשמירת הריון
ממליצה לך להגיש חומר רפואי התומך בהמלצה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת דם האם מוכרת לצורך תביעה .תודהיצחק05/05/2016
בן 53. לאחרונה אובחנתי כסובל ממחלת דם תרומבוציטמיה ראשונית.
למחלה יש סימפוטומים שונים שמגבילים
את היומיום.
האם יש זכאות להטבה כלשהי בביטוח לאומי?
אני מובטל ועד לאחרונה קיבלתי דמי אבטלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת דם האם מוכרת לצורך תביעה .תודה - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר01/06/2016באופן כללי ניתן לקבל נכות אך יש לבדוק את מצבך באופן אישי -
יש לבחון את רמות הטסיות , אישפוזים , תופעות לוואי , טיפול רפואי , מעקב מומחים ,
יש לבדוק את ההשלכות הרפואיות - מסמכים רפואיים
ממליצה להתייעץ עם עו"ד הבקיא בתחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ביטוח לאומי בנושא קצבת נכותטל04/05/2016
שלום,
אני מקבל קצבת נכות של ביטוח לאומי, האם אני גם יכול לקבל השלמת הכנסה או הבטחת הכנסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
תלוי
יש באתר הביטוח הלאומי מחשבון הבטחת הכנסה, תנסה לבדוק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)