מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- אמי בת 75 עומדת לעבור ניתוח להורדתElaa5606/10/2015
רחם.האם מגיע לה עגרה אחרי הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמי בת 75 עומדת לעבור ניתוח להורדת - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר14/10/2015לא הבנתי את שאלתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערר על אי כושר עבודהקס22/09/2015
רציתי לדעת בתביעת נכות כללית , הייתה לי ועדה רפואית וועדת ערר רפואית ופגישה עם איש שיקום , קבעו שאני לא זכאי לקצבה כי אין הגבלה בכושר עבוה , מהו הליך הערר ?האם צריך לכתוב להם למה כן יש הגבלה ולשלוח ואז מחליטים או שמגישים בקשה לערר ומזמנים אותי לפגישה ורק אז מחליטים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערר על אי כושר עבודה - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר14/10/2015מגישים ערר מפורט על אי כושר ולאחר מכן תוזמן לועדה
מומלץ להתייעץ עם עו"ד הבקיא בתחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלהצחי21/09/2015
בן 52.
התפטרתי ממקום עבודתי ב15 ביולי לאחר 4 שנים בגלל מצב בריאות של בן משפחה.אושרה לי התפטרות מוצדקת.
את התביעה לביטוח לאומי הגשתי רק בספטמבר.
במידה ולא תמצא עבודה האם ישולמו לי דמי אבטלה רטרואקטיבית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר14/10/2015אין תשלום רטרואקטיבי באבטלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניית רכב נכהיוגב19/09/2015
שלום אני בתהליך קניית רכב הונדה סיוויק 1.8 סדאן קומפורט מביטוח לאומי ורציתי לדעת:
1)כמה משלמים ביטוח אם יש השתתפות מביטוח לאומי?
2)האם מקבלים מענק חד פעמי לקניית רכב פעם ראשונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קניית רכב נכה - תגובה
עו``ד אימבר גולן פרטוש02/12/2015שלום
תלוי באחוזי הנכות בניידות
יש לבדוק בביטוח לאומי במחלקת ניידות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצבה לשירותים מיוחדיםאורן16/09/2015
אשה נכה שמקבלת גם כן קצבה לשירותים מיוחדים גרה כרגע בגפה. אם תעבור לגור עם הבת שלה (שבעצמה עם נכות ומטפלת בילדים משלה) האם יש זכות לבט"ל לבטל לה את הקצבה הזאת ?!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצבה לשירותים מיוחדים - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר14/10/2015לא, אלא אם כן יש שינוי במצבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניה ביתיקיר15/09/2015
היי שלום אישתי מקבלת מביטוח לאומי 75% נכות ועוד 15 % שהוסיפו לה.
ליפני הלידה קיבלה הכנסה מביטוח לאומי 2300 כמעט 2400 ולאחר הלידה היום
3400.
ברצוני לדעת העם מגיע הטבות/מענק הלוואה או כל עזרה אחרת לקניית דירה.
עכשיו לאישתי יש נכות כללית תודה רבה לכם וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קניה בית - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר16/09/2015עליך לפנות למשרד השיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות ועבודה של האשהמוטי13/09/2015
שלום אני נשוי+2 ילדים מקבל קצבת נכות כבר מעל לשנה 3500 ש"ח בחודש
דרגת אי הכושר שנקבעה לי היא 65%
אחוז הנכות הרפואית שנקבעה לי הוא עד 49%
עכשיו אני יודע שיש מחשבונים לבדיקת חישוב סכום ההכנסה שאפשר להרוויח ועדיין לקבל קצבה
אבל אני רוצה לדעת אם אשתי עד עכשיו עבדה אצל מעסיק והיו מחשבים לי את הקצבה
לפי מה שהרויחה כל חודש ולפעמים כשהייתה מרוויחה קצת יותר אז היו מורידים לי ל 2750 ש"ח בחודש
וכרגע היא רוצה לפתוח עוסק זהיר פטור ממס האם זה אפשרי?
או שבמקרה כזה שהעסק הוא שלה מבטלים לי את הקצבה ישר ולא משנה כמה היא מרוויחה תודה לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות ועבודה של האשה - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר16/09/2015גם כאן יבדקו את הכנסותיה , היא תצטרך לדווח על הכנסותיה כל 3 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור גידצליל11/09/2015
שלום, בני בן השנתיים ועשרה חודשים מועמד לניתוח להארכת הגיד, הייינו בבדיקה בביטוח לאומי באשר לנכות, קיבלנו דחיה, כשיעבור את הניתוח האם אפשר לברר שוב לגבי נכות?והאם ניתוח זה שווה נכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור גיד - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר16/09/2015שלום ,
יש לבחון את המסמכים הרפואיים על מנת לבחון האם עומד בקריטריונים לקבלת גמלת ילד נכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירהא.י11/09/2015
לאשתי נכות רפואי 67%, אי כושר 100%, ניידות 40%, יש לה הלוואה עומדת על רכב, לפני כחודשיים עברה השתלת מפרק ירך והגשנו בקשה לשרותים מיוחדים, לפני שבועיים היה לה וועדה שהיא זכאית לקצבת שר"מ לפי 50% אך עלי לבחור את הזכאות בין הניידות לשר"מ,שאלתי מה החסרונות והיתרונות בין קיצבת הניידות לשר"מ ומה עדיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירה - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר16/09/2015אני מציעה לך להיכנס לאתר של הביטוח הלאומי ולקבל מידע על כל קצבה
באופן כללי הטבות מסוג הלוואה עומדת לרכב ניתנת רק בניידות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות כלליתלירון30/08/2015
שלום,
רציתי לדעת מה ההבדל בין 75% ל 100% אי כושר
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות כללית - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר16/09/2015באופן כללי אין הבדל מכיוון שרואים את מי שאיבד את כושרו ב75% כמי שאיבד 100% לעניין גובה הקצבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית הגשת בקשה לדמי אבטלהאיש אחד30/08/2015
שלום,
פוטרתי לאחרונה מעבודתי ואני מתכוון לבקש דמי אבטלה כחוק.
האם אפשר לדחות את הגשת הבקשה לדמי האבטלה לשנה הבאה (2016) על מנת להימנע מתשלום מס הכנסה בהנחה שלא אעבוד כלל בשנה הבאה?
או על מנת להיות בכלל זכאי אני חייב להירשם ולהגיש בקשה סמוך ליום הפיטורין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית הגשת בקשה לדמי אבטלה - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר16/09/2015עליך להגיש ולהתייצב פעם אחת על מנת לשמור את זכאותך, אחרי שתביעתך תתקבל ,תוגדר לך תקופת זמן בה אתה יכול לחתום בלשכה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הועדות בביטוח לאומיקס27/08/2015
אני הגשתי נכות כללית ובמקביל גם נכות מעבודה , סיימתי את הועדות כולל ערר בנכות כללית ובפרוטוקולים של הועדת ערר הרופאים שם קצת דפקו אותי מבחינת גובה אחוזי הנכות ומבחינת תיאור מצבי הנפשי לפי הבדיקה שלהם , הבנתי שלא ניתן לערער לבית משפט על גובה אחוזי נכות אלא רק בשאלה משפטית שבמקרה שלי אין בעיה אז יצא שאין מה לעשות , השאלה שלי היא מה לגבי הנכות מעבודה ? האם בועדות של הנכות מעבודה הרופאים שם יכולים להסתמך על מה שנאמר ונבדק בועדות של נכות כללית ?האם זה מובא לידיעתם ? והאם לנכות הכללית שהינה נמוכה יחסית תהיה השפעה לגובה הנכות מעבודה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הועדות בביטוח לאומי - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר27/08/2015כל תיק אמור להיבחן לחוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבטחת הכנסה ודמי אבטלה בחל"תא25/08/2015
שלום רב,
אני בת 30, רווקה, אקדמאית. נמצאת בחל"ת החל מה 1.7.15 (כלומר, כבר כמעט חודשיים), נכון לעכשיו עד ה1.10.15 אך איני בטוחה מה יהיה אח"כ. נקבע לי אובדן כושר עבודה מלא לתקופה זו ע"י רופא תעסוקתי מסיבות רפואיות והיות וימי המחלה שלי נגמרו, לבקשתי הוציא אותי המעסיק לחל"ת ומקום העבודה נשמר לי. יש לי מספר שאלות שלא קיבלתי מהביטוח הלאומי תשובה ברורה עליהן:
1. אני מבינה שבחל"ת יש זכאות לדמי אבטלה (עבדתי במקום העבודה לפני כן כשנתיים) אם היא ביוזמת המעסיק אך מה קורה אם היציאה לחל"ת נעשתה לבקשתי אך מסיבות רפואיות בשל אובדן כושר עבודה, האם בכל זאת אני זכאית לדמי אבטלה והחל ממתי? התייצבתי רק היום בלשכה כיוון שלא ידעתי קודם שתיתכן זכאות כזו בחל"ת.
2. במידה ולא ימצאו זכאות לדמי אבטלה, האם אני זכאית לקבל הבטחת הכנסה? אין ברשותי רכב, דירה או נכס אחר אך יש לי בעו"ש כ110,000 שחסכתי בעבודה. הבנתי מנציג השירות במוקד שאם הכסף בחסכון זה בסדר אך בע"וש צריך שלא יהיה מעל 4000 ש"ח, מה שנשמע לי לא הגיוני כי מה ההבדל איפה הכסף יושב (וגם אם אעביר אותו כעת לחסכון זה לא משנה כי הם מבקשים פירוט 3 חודשים אחרונים) וגם מצאתי פס"ד בנושא שאומר שאכן אין הבדל וזו לא סיבה לדחיית תביעה. אם כן, מהי המדיניות בנושא זה?
3. מה קורה אם רק עכשיו גיליתי את זה והתייצבתי בלשכה, האם בשום אופן לא אהיה זכאית לתשלום רטרואקטיבי על החודשיים הקודמים?
4. מהי התקופה המקסימלית לזכאות לדמי אבטלה והבטחת הכנסה במקרים כאלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבטחת הכנסה ודמי אבטלה בחל"ת - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר27/08/20151. באופן כללי את לא זכאית לדמי אבטלה אם בחרת מרצונך לצאת לחל"ת, אך אם מדובר בסיבות רפואיות שמונעות ממך לעבוד באותה עבודה עליך לעמוד בתנאים הקבועים בחוק לצורך קבלת אבטלה.
2. במידה ואת עומדת בתנאים הזכאות היא מהחודש שהתייצבת בלבד, אין תשלום רטרואקטיבי.
3. לעניין הבטחת הכנסה - עליך לגשת לסניף עם כל המסמכים לבדיקתך זכאות
4. תקופת זכאותך לדמי אבטלה הינה 100 יום , השלמת הכנסה נבדקת בכל חודש ספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצבת סיעוד מכלל ביטוח ושר"םרפאל23/08/2015
שלום רב,
ברצוני לברר בתודה מראש האם קבלת קצבת סיעוד מכלל ביטוח (הנני מבוטח קופ"ח מכבי) על סך 4570 למשך 5 שנים, פוגעת בגובה קצבת נכות? והאם ניתן לקבל אותה בנוסף לשר"ם? אני מקבל קצבת נכות מלאה ושר"ם 50%. חלק ממי שאלתי אומרים שקצבת סיעוד מקופ"ח מבטלת את שר"ם וחלק טוענים שממש לא.
בתודה, רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצבת סיעוד מכלל ביטוח ושר"ם - תגובה
עו``ד אימבר גולן פרטוש14/10/2015שלום
קצבת סיעוד מחברת ביטוח איננה פוגעת בגמלת נכות כללית ולא בשרמ.
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה על עדכון פרטים אישייםיניב23/08/2015
שלום רב
מזה 8 שנים אני בעל נכות יציבה 96% רפואי ו100% אי כושר יציבה.
אני מעוניין ללמוד קורס כלבנות . משך הקורס 7 חודשים (יום בשבוע, 7 שעות ביום).
בדקתי את טופס עדכון פרטים אישיים מביטוח לאומי , שכולל פרטים מזהים, שינוי כתובת, שינוי מצב משפחתי, שינוי בפרטי חשבון הבנק, והצהרה על חזרה לעבודה ושינוי הכנסות.
האם עלי להודיע לביטוח לאומי על הקורס לכלבנות?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה על עדכון פרטים אישיים - תגובה
עו``ד מורן כהן בלסטקר27/08/2015לא
הקורס לא מהווה מקור הכנסה כרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)