בדיקת קרדיוליפין Iga מוגברת- בהמשך לתשובתך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת קרדיוליפין Iga מוגברת- בהמשך לתשובתך
    אביטל אייזנברג
    21/11/2018

בהמשך לתשובתך אכן ביצעתי את הבדיקה פעמיים בהפרש של 3 חודשים ובשתי הבדיקות האנטיקרדיוליפין iga יצא מוגבר פי 3 מהנורמה וכל שאר הבדיקות יצאו תקינות. בעבר הומלץ לי ע"י המטולוג שלפני פרוצדורות פולשניות יש לשקול טיפול בקלקסן ונטילת גלולות למניעה רק מפרוגסטרון ללא אסטרוגן. שאלותיי הן: האם על סמך 2 הבדיקות החיוביות הללו ניתן לומר שאני אכן סובלת מתסמונת apla? האם בעתיד כשארצה להרות זה עלול להוביל לבעיות כלשהן? האם הריון עם תסמונת apla נחשב להריון בסיכון? האם יש צורך בטיפול כלשהו ובכל מצב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ACL

ד``ר אורי רוביו
    22/11/2018

הי אביטל,
    שתי בדיקות עם ANTICARDIOLIPIN חיוביות מהווה קריטריון מעבדתי שאינו מספק לכשעצמו, האבחנה של APLA חייבת גם קליניקה תואמת.

לא פרטת את ההסטוריה המילדותית שלך או מצבך הבריאותי בגינו נעשו הבדיקות הנ"ל .
    הפורום אינו מיועד לתת יעוצים ברמה זו הדורשת גם חשיפה של פרטים אנמנסטיים ובריאותיים
    לכן אני מציע לפנות ליעוץ המטולוג מסודר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו