מידע רפואי
פורומים
- בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- פסיכותרפיה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- שימור פוריות
- רפואת ספורט
- סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
- גניקולוגיה - רפואת נשים
- גמילה מעישון, גמילה מאכילה רגשית
- יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- הפרעות שינה ועייפות
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- טיפול IPL מאושר משרד הבריאות?יוני06/11/2018
האם הטיפול ב-IPL בטוח ומאושר על ידי משרד הבריאות? זה לא מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול IPL מאושר משרד הבריאות?
ד``ר אנדרו פינק07/11/2018יוני שלום
IPL עם המכשיר LUMENIS M200 מאושר על ידי משרד הבריאות לטיפול בעיניים יבשות/דלקת עפעפיים ועובד מצוין להרבה מקרים שלא מגיבים לטיפולים אחרים רגילים בקופ"ח. זה לא מסוכן. כמו כל טיפול יש צורך לעבור יעוץ ובדיקה מקיפה לפני טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעיניים במקומות חשוכיםאביחי04/11/2018
כשאני במקומות חשוכים, כמו באולם קולנוע לפני שהסרט מתחיל, יש לי כאבים בעיניים ותושת יובש, זה עובר רק אחרי שאני ממצמץ כמה פעמים. זה לא היה בעבר, זה לא נורא אבל אני חושש, בצדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בעיניים במקומות חשוכים
ד``ר אנדרו פינק05/11/2018אביחי שלום
בקולנוע ומקומוות כאלו, יש מיזוג חזק. יתכן אכן עינייך מתיבשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש יתר בתחליפי דמעותאליה01/11/2018
האם שימוש יתר בתחליפי דמעות גורם לניוון מנגנון יצירת הדמעות הטבעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש יתר בתחליפי דמעות
ד``ר אנדרו פינק01/11/2018אליה שלום,
שימוש יתר לא יכול לגרום לניוון כזה. אבל שימוש מוגזם כמו פעם בשעה עלול לשטוף החוצה את כל המרכיבים הטובים שיש בדמעות כמו נוגדנים ומינרלים, לכן לא מומלץ. צורך לתחליפי דמעות יותר מ3 פעמים ביום סימן שיש צורך לטיפול נוסף ולבירור של מקור הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש על רק עאוטואימוניהרשי31/10/2018
יש לי יובש בעיניים , 5 במבחן שירמר, ככל הנראה על רקע אוטואימוני. נוסף ליובש עצמו יש תחושה נלווית של סחרחורת קלה. האם יש קשר בין הדברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת ויובש
ד``ר אנדרו פינק31/10/2018לא, לא ידוע לי על קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים מרגישות יבשות יותר אחרי הטיפותאלה29/10/2018
מרכיבה עדשות מגע ותמיד יש לי תחליפי דמעות בהישג יד. בזמן האחרון אני מרגישה שהיובש חמור יותר אחרי השימוש בטיפות, זה אומר שצריך להחליף טיפות או שיש משהו חמור יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש עם עדשות מגע
ד``ר אנדרו פינק31/10/2018ראשית, יש לברר למה עינייך יבשות. סתם שמוש של טיפות לטווח ארוך לא מטפל במקור של הבעיה. אחרי הבדיקה לאבחנה של הבעיה, אפשר להמליץ מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים שורופות כשיש רוחאילן28/10/2018
כשיש רוח, אפילו לו חזקה במיוחד, העיניים שלי מתחילות לשרוף ולדמוע. אנחנו רק בתחילת החורף ואני חושש לקראת הבאות. חוץ ממשקפיים שטובים רק ביום, מה עוד אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים שורפות כשיש רוח
ד``ר אנדרו פינק29/10/2018יש לבדוק למה עיניים כל כך רגישות. יש משקפיים אטומים עם זכוכית שקופה בהירה שאולי יעזרו לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיניים שורפות כשיש רוח
ד``ר אנדרו פינק29/10/2018יש לבדוק למה עינייך כל כך רגישות. יש משקפיים אטומים עם זכוכית שקופה בהירה שאולי יעזרו לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ארוך טווח לעיניים יבשותבתיה25/10/2018
לצערי אני כל היום מול מסך המחשב, יש לי יובש בעיניים ואורח החיים שלי רק תורם להחמרה של המצב. משתמשת בתחליף דמעות שבאמת עוזר, אבל אני מחפשת משהו ארוך טווח, אשמח לשמוע המלצה. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים יבשות מהמחשב
ד``ר אנדרו פינק29/10/2018שמוש במסכים גורם סיכון משמעותי לעיניים יבשות. יש לקחת יותר הפסקות, לבדוק שהמחשב בזווית הנכונה, להגן על העניים עם משקפיים אטומים ולשלול גורמי סיכון אחרים ליובש שבדרך כלל קיימים ולטפל בהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של גוף זר בעיןקורין23/10/2018
אתמול בערב הרכבתי עדשות מגע אחרי תקופה ארוכה מאוד שהייתי רק עם משקפיים. הייתי עם העדשות בסך הכל 4 שעות, כשהורדתי אותן עין ימין הייתה ממש יבשה ועם הרגשה של גוף זר בעין, כאילו גרגר חול נתקע מתחת לעפעף. קמתי הבוקר והמצב לא השתפר. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורין שלום
ד``ר אנדרו פינק24/10/2018אם העין לא משתפרת או אפילו מחמירה, חשוב להיבדק דחוף כדי לשלול זיהום. אחרת כדאי להתייעץ עם מומחה עדשות מגע. כאבים אחרי הרכבת עדשות עלול להיות עקב עין יבשה, או העדשה לא מתאימה, בין היתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר להריון?דפנה22/10/2018
כבר כמה שנים סובלת מיובש קל בעיניים, צריכה לשים טיפות אחת לכמה ימים. אני בתחילת הריון ואני שמה לב שאני משתמשת בטיפות בתדירות גבוהה יותר, לפעמים כמה פעמים ביום. האם זו עוד תופעה של ההריון (כמו כל דבר אחר שאומרים לי...)? אם כן, יש מה לעשות עם המצב בזמן ההריון ואם המצב ישתפר לאחריו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דפנה
ד``ר אנדרו פינק22/10/2018ישנו קשר בין הריון ועיניים יבשות עקב השינוים הורמונאליים. תמשיכי להשתמש בטיפות ליובש לפי הצורך ולא להתיבש. במידה וזה לא מספיק, תתיעצי עם רופא עיניים. בסוף ההריון בדרך כלל המצב משתפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרכבת עדשות ויובש בטווח הארוךנגה21/10/2018
רוצה לעבור לעדשות מגע במקום משקפיים אבל אמרו לי שבטווח הארוך זה יכול לגרום ליובש ושלא כדאי, זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרכבת עדשות ויובש בטווח הארוך
ד``ר אנדרו פינק21/10/2018נכון אבל זו לא סיבה לא להתחיל להרכיב עדשות בכלל. כל עוד את מקפידה על סטריליות, בדיקות שיגרתיות פעמיים בשנה כדי לשלול סימנים מוקדמים של יובש, ולא מגזימה עם שעות הרכבה, רוב אנשים מסתדרים. מומלץ להתיעץ עם אופטומטריסט שמתמחה בעדשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים יבשות ואדומות כל הזמןיעל18/10/2018
העיניים של הבן שלי יבשות ואדומות ונוסף על כך הוא לא מפסיק לשפשף את העיניים שאני מניחה שלא מועיל למצב. מה הפתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים יבשות ואדומות כל הזמן
ד``ר אנדרו פינק21/10/2018אצל ילדים חשוב לשלול אלרגיה וזיהום של עפעפיים על ידי טפיל בשם דמודקס. גם זה בריא לשפשף עיניים הרבה. מומלץ בדיקה על ידי רופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה של העיניים כשיש דמעותענת17/10/2018
כשיורדות לי דמעות העיניים שלי ממש צורבות, זה לא עובר עד שאני שוטפת את הפנים וגם זה לא תמיד עוזר. יכול להיות שיש בעיה בבלוטת הדמעות או משהו כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה: צריבה של העיניים כשיש דמעות
ד``ר אנדרו פינק17/10/2018ענת שלום
לא נשמע כמו בעיה בבלוטת הדמעות. כנראה יש לך רגישות יתר בעיניים. כדאי לברר אצל רופא עיניים. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עיניים מדם עצמידניאלה16/10/2018
סובלת מיובש קשה בעיניים, קראתי קצת וראיתי שיש אפשרות להכין מהדם טיפות עיניים. האם זה באמת עובד? איך אפשר לעשות את התהליך הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות עיניים מדם עצמי
ד``ר אנדרו פינק16/10/2018יש כזה דבר, נקרא סירום, למקרים קשים עם נזק משמעותי לעיניים. יש צורך בהפניה מרופא של קופ"ח לבית חולים. אם זאת מה האבחנה המדויקת שלך? חשוב לטפל במקור הבעיה. למה עינייך יבשות? יש הרבה טיפולים אחרים כולל טיפולי בית, IPL ואחרים, שאפשר לנסות לפני או במקביל לטיפול עם הסירום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים יבשות בסוף היוםמורי15/10/2018
אני עובד על מחשב, כשאני מסיים את יום העבודה העיניים שלי גמורות - יבשות, אדומות וצורבות. מכיר את הטריק של לעשות מנוחה לעיניים מהמחשב ומיישם אותו, אבל לא באמת עובד. אשמח לעצה מועילה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים יבשות בסוף היום
ד``ר אנדרו פינק15/10/2018תופעה מאד ידועה כתוצאה משימוש לא טוב של המחשב, והתאדות יתר של דמעות בדרך כלל באווירה מוזג. יש צורך למצמץ יותר, להשתמש בתחליפי דמעות, ולשקול משקפיים אטומים שמגנים על העיניים. גם ביקור אצל רופא עיניים מומחה עיניים יבשות יכול לזהות בעיות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קם בבוקר עם עיניים יבשותעמי11/10/2018
כשאני קם בבוקר העיניים שלי ממש יבשות, זה עובר אחרי כמה שעות אבל עד אז זה ממש כואב. יש דרך לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קם בבוקר עם עיניים יבשות
ד``ר אנדרו פינק15/10/2018יובש בבוקר בדרך כלל כתוצאה מדלקת בעפעפיים שגורמת לעיניים יבשות. אבל גם יש צורך לשלול בעיות עם סגירת העיניים ודברים אחרים יותר נדירים. מומלץ להתחיל קופרסים חמים לעפעפיים לפני שינה ולהתיעץ עם רופא עיניים אם אין שיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?