פורום יובש בעיניים, יש לך עיניים יבשות? - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש בליפימיקס שעבר תוקפו
    קרן
    17/10/2017

שלום רב
    אני משתמשת בליפימיקס ליובש בעיניים. לאחרונה קשה להשיג את הטיפות בארץ. האם ניתן להשתמש בטיפות שכתוב עליהן תאריך אחרון 5/2017 ? הטיפות נשמרו במקרר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם שוחט
    29/10/2017

על פי ההוראות אין להשתמש בטיפות אחרי תאריך הפג תוקף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם לדחות את הניתוח?
    גוני
    22/10/2017

יש לי תור לניתוח בעוד כמה ימים. קמתי הבוקר עם עיניים יבשות מאוד, שמה טיפות אבל הן לא ממש עוזרות. האם לדחות את מועד הניתוח או שאפשר לנתח גם אם המצב לא ישתפר?

לקביעת תור
    סגירה
    האם לדחות את הניתוח?

הוספת תגובה

תמונה

• שלום גוני

ד``ר עמי הירש
    22/10/2017

פני לרופא המנתח וצייני זאת בפניו.ישנם אמצעים אחרים מלבד טיפות להכנת עין יבשה לנתוח לייזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פתרון טבעי ליובש בעיניים
    קטיה
    05/09/2017

אני סובלת מיובש בעיניים שלא עובר כבר כמה שבועות, רופא העיניים אמר שהכל בסדר ונתן לי דמעות שעוזרות לזמן קצר. יש לך אולי פתרון טבעי שיכול לעזור לי?

לקביעת תור
    סגירה
    פתרון טבעי ליובש בעיניים

הוספת תגובה

תמונה

• פתרון טבעי ליובש בעיניים

רומי חוכמה, נטורופתית מוסמכת ואירידולוגית
    05/09/2017

היי,
    יובש בעיניים יכול להיווצר בגיל המעבר או בעיה של חומציות/דלקת בגוף. לכן לדעתי צריך לעשות ניקוי רעלים כדי לנטרל את החומציות עם צמחים שמתאימים ולאזן הורמונלית עם צמחים שמכילים פיטואסטרוגנים.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עיניים יבשות ושפשוף ממושך
    מרים
    13/06/2017

נער בן 14 כל הזמן משפשף את העיניים ואומר שהן יבשות. יש לו טיפות אבל הוא לא שם אותן. ממה זה נגרם ומה זה יכול לגרום?
    תודה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם שוחט
    19/06/2017

את הסיבה ליובש לא ניתן לקבוע ללא בדיקה. אם אכן מדובר ביובש, ולא בבעיה אחרת, והוא לא רוצה לשים טיפות, אפשר לנסות הרטבה במים.

יש להמנע משפשוף העיניים בכל מחיר!!! עלול להגרם נזק בלתי הפיך!!! צריך לטפל בסיבה שגורמת לו לשפשף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפות לטיפול בעיניים יבשות
    דן
    17/03/2017

שלום רב
    בן 68 כמה שנים כבר 4-5, סובל לעיתים מעיניים יבשות לפי הגדרת רופא העיניים.
    בביקור הראשון נתן טיפות לא השתמשתי .מסתדר עם מים ולא נמצא במיזוג או רוח. אחרי שנה שנתיים ב ביקור שגרתי אמר :שאשתמש בטיפות אחרת יתדרדר המצב .
    בינתיים נשאר קבוע חוץ מימי חמסין או שנמצא ברוח הרבה זמן. חוזר הביתה העיניים "שורפות "-- שוטף הרבה פעמים באותו ערב ולמחרת הכל נרגע. רוב הזמן נמצא בבית . ושוטף פעם בבוקר ופעם ואחה"צ למניעה .
    האם1) הטיפות "מרפאות " או מתקנות המצב ?או הם להרגעת המצב בלבד להקלה.?
    2)האם עלול להיגרם נזק , הרעה ? אם לא משתמש בטיפות?
    ורק שוטף במים?
    3)האם בערב אחרי צפייה ממושכת בטלויזיה קצת צורב -ולא שטפתי וישר הולך לישון האם מזיק לעין?
    או רצוי כן לשטוף לפני שינה ?
    4)קראתי שיש יובש מרגישים כאילו חול? תוכלי לפרט להסביר מה התחושה ?
    אני שואל כי לפעמים (פעם פעמיים בחודש )אני מרגיש כאילו ריס בעין . ממצמץ ומחפש אותו עם ראי -ולא רואה כזה .
    ואחרי כמה שעות התחושה נעלמת .
    (כמו שלפעמים יש ריס ואז מוציא אותו בדרך זו מיד ).
    4)תודה לכל התשובות

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם שוחט
    20/03/2017

יובש יכול להתבטא בצורות שונות ורבות כגון צריבה, תחושת גוף זר ("חול" "ריס"), אודם, תחושת דלקת, הפרשה בזוית העיניים בהשכמה, קושי להחזיק העיניים פקוחות (בעיקר בסוף היום), טשטוש ראייה, התעייפות מהירה בקריאה/מחשב/טלביזיה, ואפילו התקפי דמעת ללא סיבה.
    יובש גורם לירידה בהגנת הקרנית ולחיכוך בין העפעף לעין. יובש מהווה גרוי כרוני לעין. הטיפות מסככות את העין, מקטינות את חיכוך בין העפעף לעין ויוצרות שכבת לחות המגנה על הקרנית. לכן מומלץ מאד להזליף טיפות בקביעות. הטיפות לא מרפאות, וברגע שמפסיקים להשתמש בהן מצב היובש מתחדש. המנעות מטיפות עלול לגרום לגרוי כרוני הולך ומחמיר עם אפשרות לשינויים בשטח פני העין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פענוח בדיקת שדה ראייה בגלל יובש ודלקות בעפעף
    ד``ר יורם שוחט
    19/09/2016

שלום,
    סובלת מיובש בעיניים ודלקות חוזרות של העפעף, ומקבלת פלקווניל כבר ארבע שנים עשיתי בדיקת שדה ראייה 2 מ 10. הבנתי שאם יש נזק קל בגלל הפלקווניל הוא הפיך וברגע שאפסיק הכל יחזור לקדמותו? ובכלל מה התוצאה אומרת האם זה תקין? או משהו שולי חוץ מהיובש הקשה בעיניים והדלקות אני לא מרגישה כי הראיה של נפגעה.
    קבעתי תור לרופא עיניים בעוד חודש וחצי ואני קצת בלחץ שמה לא הייתי מספיק קשובה בבדיקה למרות שביקשתי באמצע לנגב את העיניים ולעשות הפסקה רציתי לדעת מה התוצאות אומרות.
    עין ימין-
    MD +0.51 db
    PSD 1.64 db
    SF 1.90db
    CPSD 0.000db
    No Probability Values

עין שמאל :
    MD -0.98 db
    PSD 1.88 db
    SF 1.64db
    CPSD 0.91db
    No Probability Values
    מקווה שהעתקתי מה שצריך כי אין לי מושג מה עוד צריך להעתיק וכמובן שיש הציורים על המספרים .
    תודה

הוספת תגובה

תמונה

• פענוח בדיקת שדה ראייה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    23/09/2016

כדי לפענח שדה ראיה יש צורך לראות את הבדיקה. נזק הנגרם מפלאקווניל הפיך בשלבים המוקדמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• יובש בעיניים טיפול טבעי
    אני רק שאלה
    16/08/2016

שלום,
    הרופא הבחין אצלי יובש בעיניים מעדשות ונתן לי מירשם .
    האם במקום זאת אפשר להשתמש בטיפות עיניים טבעיות ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יובש בעיניים טיפול טבעי

הוספת תגובה

תמונה

• יובש בעיניים טיפול טבעי - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    20/08/2016

מכיוון שאיני יודע מה דרגת היובש בעינייך ומכיוון שאיני יודע באילו טיפות מדובר אין באפשרותי לענות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הבדל בקונטראסט + יובש בשתי העיניים
    מוחמד
    27/06/2016

שלום רב,

אני חולה קראטוקונוס מזה 10 שנים, עברתי לפני כמה שנים קרוס-לינקינג והשתלת טבעות, היום הראייה שלי טובה ונעזר במשקפיים במידה ורצה לראות fullHD :) .

לאחרונה אני מרגיש יובש בעיניים כשאני קם בבוקר,אני משתמש בטיפות עיניים של דמעות מלאכותיות וגם ג׳יל לפני שינה, אך היובש לא חולף. יש לציין כי אני עובד מול מסך מחשב בחדר ממוזג כ-10 שעות ביום, האם מדובר בתופעה רגילה או שיש לעבור בדיקה מסויימת ?

השאלה השנייה, מה הסיבה שעין שמאל רואה צבעים יותר טוב מימין, כלומר עין ימין רואה צבעים פחות חזקים, למשל כשאני מסתכל על אובייקט בצבע חום, עין ימין רואה אותו פחות חום מעין שמאל, האם יש קשר, חלילה, לסכנה כלשהי ?

תודה רבה,
    מוחמד.

הוספת תגובה

תמונה

• הבדל בקונטראסט + יובש בשתי העיניים - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    27/06/2016

בחדר ממוזג הלחות היחסית נמוכה וזה יכול להגביר יובש בעיניים. גם עבודה מול מחשב יכולה להגביר יובש (חפש בגוגל תסמונת מחשב-ראיה). לפעמים החלפת סוג הטיפות ו/או הגברת תכיפות ההזלפה יכולה לעזור. בכל מקרה, לאור כל מה שעברת ממליץ לפנות לרופא עיניים ולא לעשות נסיונות עצמיים.
    לגבי ההבדל בראיה בין שתי העיניים יש לפנות לרופא לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קרנית דקה או לא? ויובש בעיניים
    אביטל
    02/05/2016

היי,
    אני שוקלת לעשות ניתוח לייזר
    המספרים שלי גבוהים -7 ויש לי 2 שאלות:
    1) בבדיקת התאמה אמרו לי שיש לי קרנית דקה.המליצו לי לעשות טיפול עם טיפות הרטבה שבוע ולחזור. במיפוי שלאחר הטיפול אמרו שהקרנית תקינה וניתן לנתח.
    השאלה אם צריך להתייחס לעובי הקרנית לפני הדמעות מלאכותיות או אחרי?
    2) יש לי תופעה של יובש בעיניים ואי סבילות לעדשות מגע. אבל כשאני מרכיבה משקפיים אני בסדר אולי רק בבוקר קצת שורף לי.אמרו לי שאחרי ניתוח התופעה מחריפה ואז זה חוזר למצב שיש לי היום. השאלה כמה זה מחריף ואם זה נסבל בכלל או שאני חצי שנה לא אוכל לתפקד...
    תודה לעונה!

הוספת תגובה

תמונה

• במקרה שלך לא הייתי עושה את הניתוח

אולה
    02/05/2016

לא מכירה אותך, אבל אם יש לך יובש בעיניים וקרנית דקה מדי לא ממליצה לך לעשות את הניתוח. את מסכנת את העיניים שלך, קיימות הרבה מחלות הנובעות מקרנית דקה (עיוות קרנית וכו), בנוסף ביובש הניתוח לא מומלץ, היובש יכול רק להחמיר (יותר טוב לא יהיה).
    נכון שיהיו מכונים שיסכימו לקבל אותך וגידו לך שאת ל בסיכון, אצליהם הכל עניין של כסף המוסר נעלם מזמן. כדאי לך לבדוק לעומק את הנושא ולקרוא על זה באינטרנט, יש רבה חומר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קרנית דקה או לא? ויובש בעיניים - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    05/05/2016

שלום רב
    אין קשר בין טיפות הרטבה לעובי קרנית אבל יש קשר לביצוע המיפוי של הקרנית. אם אמרו לך שתקין כנראה שהתכוונו לצילומים.
    כנראה שהיובש נגרם מהעדשות.
    אם הקרנית דקה או גבולית ויש יובש מהעדשות היית שוקל ביצוע PRK או LASEK

בברכה,
    ד"ר אורי מלר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קרנית דקה או לא? ויובש בעיניים

ד"ר אורי מלר
    05/05/2016

שלום רב
    אין קשר בין טיפות הרטבה לעובי קרנית אבל יש קשר לביצוע המיפוי של הקרנית. אם אמרו לך שתקין כנראה שהתכוונו לצילומים.
    כנראה שהיובש נגרם מהעדשות.
    אם הקרנית דקה או גבולית ויש יובש מהעדשות היית שוקל ביצוע PRK או LASEK.

בברכה,
    ד"ר אורי מלר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• יובש
    מינה
    22/10/2015

שלום רב,
    אשמח מאוד לעזרה…..אני בת 39, ובבסיס (גיל צעיר) העיניים שלי היו תמיד יבשות מהרגיל, ולכן שמתי עדשות עם מרכיבי לחות חזקים יותר. לפני כחצי שנה, פעם ראשונה כשהייתי עם עדשות בים העיניים לפתע- החלו לצרוב, לא יכולתי להסתכל בשמש. הסרתי במהירות את העדשות, והצריבה נמשכה כך זמן מה, ולאחר מכן נהיה יובש בעיניים, בעיקר בבקרים. רופאת עיניים נתנה לי רלסטט וטיפות סיסטיין. היא מרה שיש לי יובש (אם איני טועה) מתחת לעפעפיים.
    וכעת לשאלותי :)
    1. העיניים במצב טוב יותר בהרבה. אך עדיין יש חוסר נעימות עם העדשות שלי.האם עדשות יומיות מיטיבות (ומומלצות)יותר עם עין יבשה מאשר דו שבועי או משהו אחר? ואיזה סוג? האם שמעת על עדשת מגע סקלרלית? והאם זה מתאים לי?

2. ראיתי המלצות על ניתוח לייזר למישהו עם עיניים יבשות. אך הרופאה שלי אמרה לי כי למי שיש בעייה כמו שלי ל מומלץ הניתוח כי היובש יוקצן לרמת פגיעה קשה באיכות החיים. מהי גישתך?

תודה רבה מראש על הסבלנות!!!

לקביעת תור
    סגירה
    יובש

הוספת תגובה

תמונה

• יובש - תגובה

פרופ` אירית בכר
    26/10/2015

במצב של יובש קבוע בעיניים לא מומלץ לעבור ניתוח לייזר לתיקון הראיה וכן לא מומלץ להשתמש בעדשות מגע. עברי למשקפיים לתקופת מה ולאחר מכן אם אינך יכולה להסתדר כלל ללא עדשות מגע, השתמשי בהם למספר שעות מצומצם ביום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• יובש
    מינה
    22/10/2015

שלום רב,
    אשמח מאוד לעזרה…..אני בת 39, ובבסיס (גיל צעיר) העיניים שלי היו תמיד יבשות מהרגיל, ולכן שמתי עדשות עם מרכיבי לחות חזקים יותר. לפני כחצי שנה, פעם ראשונה כשהייתי עם עדשות בים העיניים לפתע- החלו לצרוב, לא יכולתי להסתכל בשמש. הסרתי במהירות את העדשות, והצריבה נמשכה כך זמן מה, ולאחר מכן נהיה יובש בעיניים, בעיקר בבקרים. רופאת עיניים נתנה לי רלסטט וטיפות סיסטיין. היא מרה שיש לי יובש (אם איני טועה) מתחת לעפעפיים.
    וכעת לשאלותי :)
    1. העיניים במצב טוב יותר בהרבה. אך עדיין יש חוסר נעימות עם העדשות שלי.האם עדשות יומיות מיטיבות (ומומלצות)יותר עם עין יבשה מאשר דו שבועי או משהו אחר? ואיזה סוג? האם שמעת על עדשת מגע סקלרלית? והאם זה מתאים לי?

2. ראיתי המלצות על ניתוח לייזר למישהו עם עיניים יבשות. אך הרופאה שלי אמרה לי כי למי שיש בעייה כמו שלי ל מומלץ הניתוח כי היובש יוקצן לרמת פגיעה קשה באיכות החיים. מהי גישתך?

תודה רבה מראש על הסבלנות!!!

לקביעת תור
    סגירה
    יובש

הוספת תגובה

תמונה

• יובש - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    26/10/2015

לגבי סוגים של עדשות מגע אנא העלי את שאלתך בפורום אופטיקה ומשקפיים.

לגבי ניתוח לייזר ויובש בעיניים - חלק גדול מהפונים לניתוח להסרת משקפיים עושים זאת עקב אי-סבילות לעדשות מגע, ובמקרים רבים הסיבה היא יובש. בבדיקת ההתאמה לניתוח לייזר נבדקת גם דרגת היובש, ובמקרים רבים ניתן לבצע ניתוח אם לא מדובר ביובש ניכר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה