מידע רפואי
פורומים
- בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- פסיכותרפיה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- שימור פוריות
- רפואת ספורט
- סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
- גניקולוגיה - רפואת נשים
- גמילה מעישון, גמילה מאכילה רגשית
- יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- הפרעות שינה ועייפות
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- דלקת בעפעפיים ויובש בעינייםיוני28/11/2018
מה הפתרון המומלץ למי שיש לו יובש בעיניים שנגרם עקב דלקת בעפעפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעפעפיים ויובש בעיניים
ד``ר אנדרו פינק28/11/2018יש הרבה טיפולים. היום אני רואה תוצאות מצוינות עם שלוב של טיפול במרפאה עם IPL, ביחד עם קומפרסים חמים בבית (עם מסכות המוציאות חום, לא סתם מגבת עם מים פושרים) וטיפול אנטי-דלקתי תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום העין אחרי שנים של הרכבת עדשותגלי27/11/2018
במשך קצת יותר מ-15 שנה הרכבתי עדשות, בהתחלה עדשות קשות ואז החלפתי לרכות. לאחר קרע בקרנית הפסקתי עם העדשות כמעט לחלוטין, רק באירועים מיוחדים. מאז שהפסקתי עם העדשות, קרוב ל-4 שנים, יש לי יובש קל בעיניים שמדי פעם מורגש יותר. האם זה בגלל כל השנים האלה של עדשות? יש איך לשקם את העין לאור הנזק שכנראה הצטבר עם השנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום העין אחרי שנים של הרכבת עדשות
ד``ר אנדרו פינק28/11/2018גלי שלום
יובש בעיניים נגרם על ידי הרבה דברים כולל גיל, שינוים הורמונליים אצל נשים, עורך חיים וגם עדשות מגע. דלקת של בלוטות בעפעפיים הסיבה הכי נפוצה. יש טיפול לבעיה הזו כולל קומפרסים חמים וIPL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העין דוחה את העדשהאביטל26/11/2018
בכל פעם שאני מנסה להרכיב עדשות מגע העיניים שלי מתייבשות בתוך שנייה ומתחילות לצרוב, כאילו העין דוחה את העדשה. יש פתרון לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העין דוחה את העדשה
ד``ר אנדרו פינק26/11/2018אביטל שלום
יש צורך לבדוק את ההתאמה של העדשה, ולהתייעץ עם האופטומטריסט שלך. שינוי של סוג העדשות עוזר לפעמים. בדיקה על ידי רופא עיניים מומלץ לברר למה יש לך עיניים יבשות ואח"כ יציע לך טיפול לפי הצורך. עיניים יבשות תופעה שכיחה לאחר הרבה שנים של הרכבת עדשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש אחרי טיפול כימותרפיהדוד25/11/2018
עשיתי טיפולי כימותרפיה בטיפות עקב גידול בעין, מאז יש לי יובש כרוני שלא עובר. לאור מצבי, יש מה לעשות בעניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש אחרי טיפול כימותרפיה
ד``ר אנדרו פינק26/11/2018דוד שלום
נדיר שמישהו מגיע למרפאה עם יובש בעיניים שאין מה להציע בכלל כדי לשפר את המצב. גם בדרך כלל יש יותר מסיבה אחת ליובש. יש מגוון רחב של טיפולים היום מסתם טיפות להרטבה לטיפולים מתקדמים כמו IPL. גם תלוי מה שכבר ניסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעיניים, תחליפי דמעות ונזק לקרניתויקי22/11/2018
יש לי יובש חמור בעיניים, הרופאה נתנה לי טיפות עיניים שאותן אני שמה בערך פעם בחצי שעה. האם זו תדירות גבוהה מדי? האם כזה יובש יכול לגרום לנזקים לקרנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים, תחליפי דמעות ונזק לקרנית
ד``ר אנדרו פינק23/11/2018ויקי שלום
פעם בחצי שעה יותר מדי מפני שבקצב הזה את שוטפת החוצה כל הדמעות הטבעיות יחד עם המרכיבים החיוניים שלהם. בנוסף במידה ואת משתמשת בטיפות עם חומר משמר, חומר הזה עלול להיות טוקסי לעין.
לדעתי עם את צריכה להשתמש בתחליף דמעות יותר מ2-3 פעמים ביום, יש צורך לטיפול נוסף. יש מגוון רחב של טיפולים לעיניים יבשות היום כולל שינוים בעורך חיים, טיפולים בבית וטפולים מתקדמים במרכזים רפואיים כולל BLEPHEX ו IPL. כדאי לחזור לרופא עיניים שלך ולהתייעץ לגבי טיפולים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעיניים וניתוח קטרקטמיכה21/11/2018
האם העבודה שהעיניים יבשות משפיעה על הניתוח ועל בחירת העדשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים וניתוח קטרקט
ד``ר אנדרו פינק21/11/2018מיכה שלום,
לעתים קרובות ניתוחי קטרקט גורמים ליובש בעיניים לכן מאד חשוב לזהות יובש ולטפל בזה לפני הניתוח. היובש עצמו מקשה על מדידת העין, פעולה חשובה כדי לחשב את המספר של העדשה המושתלת. גם יש נטיה לא להשתיל עדשות מתקדמות כמו עדשות מולטיפוקליות בעיניים יבשות. כמובן חשוב להתייעץ עם המנתח שלך על הסוגיות האלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילה לסירוגין ויובש בעינייםאביה20/11/2018
אופטומטריסט זיהה אצלי אקסופוריה ואמר שהבעיה גורמת לי ליובש, מה אפשר לעשות במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה לסירוגין ויובש בעיניים
ד``ר אנדרו פינק21/11/2018לא ידוע לי שאקסופוריה יכולה לגרום ליובש אבל שני התופעות עלולות לגרום לקשיים בקריאה ויש קשר נוירולוגי ביניהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יורדות דמעות בכלללי19/11/2018
סובלת מעיניים יבשות כבר כמה שנים, כבר כמה חודשים שהמצב החמיר ובכלל לא יורדות לי דמעות, יש איך להחזיר את הדמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יורדות דמעות בכלל
ד``ר אנדרו פינק19/11/2018לי שלום
כנראה את סובלת מעיניים יבשות בצורה קשה. רוב האנשים עם עיניים יבשות דווקא לא סובלים מאשר מחסור בדמעות אלה דמעות לא איכותיות עקב דלקת של בלוטות הדמע בשולי העפעפיים. יש טיפולים כשחסר דמעות כולל תחליף דמעות, פקקים לחסום את היציאה של מעט הדמעות שישנן, וטיפות אנטי-דלקתיות מגבירות את כמות הדמעות. טכנולוגיה חדשה שעדיין לא הגיעה לארץ עובד על ידי גירוי של עצבים בתוך לאף כדי ליצור יותר דמעות. יש להתיעץ עם רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין הריון ליובש בעינייםמאיה18/11/2018
האם יש קשר בין הריון לבין יובש בעיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין הריון ליובש בעיניים
ד``ר אנדרו פינק18/11/2018ישנו קשר עקב שינוים הורמונליים. עיניים יבשות שכיחות במשך הריון. בד"כ המצב משתפר אחרי הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש לא עובר אחרי ניתוח לייזרעומר15/11/2018
אני כבר כמה חודשים אחרי הסרת משקפיים בלייזר ועדיין יש לי יובש, כמה זמן אחרי הניתוח זה עוד אמור להימשך? יש המלצה לטיפות חזקות יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש לא עובר אחרי ניתוח לייזר
ד``ר אנדרו פינק18/11/2018עומר שלים
יובש אחרי ליזזר תופעה ידועה. לפי הספרות קורה אצל 30% אחרי לייזר אבל רק 1% ממשיך להתלונן באופן משמעותי לאחר שנה. ז"א המצב משתפר לבד עם הזמן. יש הרבה טיפות, וסוגים שונים וטיפולים אחרים כולל פקקים לחסום את הניקוז של הדמעות. גם לעתים יש גורמות נוספות שמחמירות את היובש כמו דלקת עפעפיים, שימוש לא נכון של המחשב וכול'. מומלץ שתחזור למכון לייזר שלך ליעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעיניים בעקבות דמעתאנה14/11/2018
רופא עיניים אמר שיש לי דמעת, הביא לי טיפות שגרמו ליובש קשה. בלי הטיפות - דמעת, בלי - יובש. מה עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים בעקבות דמעת
ד``ר אנדרו פינק18/11/2018אנה שלום
סיפור קצת מבלבל. כדאי לחזור לרופא שלך ולברר מה האבחנה המדויקת ולהגיד שהטיפול לא עזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לחץ דם ויובש בעינייםאיתי24/10/2018
לאבא שלי יש יתר לחץ דם ועל כן הוא התחיל לקחת תרופות להורדת לחץ הדם. מאז הוא מתלונן על יובש מעיק בעיניים. האם יש קשר בין הדברים? מה עושים במקרה כזה? מחליפים תרופות או מטפלים באופן נפרד בעיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לחץ דם ויובש בעיניים
ד``ר אנדרו פינק12/11/2018ישנן תרופות רבות כולל תרופות להורדת לחץ דם שגורמות לעיניים יבשות כתופעת לוואי. מה לעשות מאד תלוי בחומרה של בעיית הלחץ דם, והיובש בעיניים שנגרם. במידה ואי אפשר להחליף את הטיפול ללחץ דם, יש לטפל בעיניים. מומלץ כמובן להתייעץ עם הרופאים המטפלים בכל תחום לפני כל שינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על מכשיר IPLאוריאן11/11/2018
הגעתי לפורום שלך בעקבות בעיה כרונית של יובש בעיניים. רופא העיניים שלי מעולם לא אמר לי שום דבר על IPL ואני רואה שאתה מזכיר את זה די הרבה וגם אנשים שואלים שאלות. מה זו הטכנולוגיה הזו והאם היא מתאימה לכל אחד? למה לא שמעתי עליה עד עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר על מכשיר IPL
ד``ר אנדרו פינק11/11/2018אוריאן שלום,
(IPL (INTENSE PULSED LIGHT מכשיר שמשתמשים בו כבר 20 שנה לטיפול במחלות עור. טיפול בIPL לעיניים יבשות קיים ובפיתוח עם מחקרים רבים כבר 10 שנים בחו"ל, אבל הגיע לארץ רק לפני כ6 חודשים. הטיפול משתמש בעוצמה של הבזקי אור על מנת להפעיל ולפתוח בלוטות הדמע בשולי העפעפיים. ברוב המטופלים הסובלים מעיניים יבשות, מקור הבעיה הוא אי תפקוד הבלוטות האלו. לכן הטיפול יכול לעזור להרבה מאד אנשים עם עיניים יבשות אם כי לא לכולם. כמובן יש לעבור בדיקת התאמה, ולשלב אותו עם טיפולים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים מתעייפות באמצע היוםלוטן08/11/2018
באמצע יום העבודה העיניים של מתעייפות ומתחילות לשרוף. האם זה בגלל יובש? יש טיפות מומלצות במיוחד או טיפול אחר שיכול לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים מתעייפות באמצע היום
ד``ר אנדרו פינק11/11/2018לוטן שלום.
כדי לענות אני צריך קצת יותר מידע וכמובן לבדוק אותך. אם עינייך שורפות, יובש בהחלט עלול להיות אחת מהסיבות לשקול. יש לברר למה עיניים יבשות ובד"כ יש יותר מסיבה אחת. במרכז לעין יבשה יש מגוון רחב של טיפולים מהטיפות הרגילות לטכנולוגיה מתקדמת כמו IPL, בנוסף לייעוץ התנהגותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה ושיעול. קשר לטיפות עיניים סיסטייןרוית04/11/2018
לפני כשבועיים התחלתי להשתמש בטיפות עיניים סיסטיין כל יום. במקביל ובמיוחד בשבוע האחרון יש לי שיעול וקוצר נשימה, האם יתכן קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה ושיעול. קשר לטיפות עיניים סיסטיין
ד``ר אנדרו פינק07/11/2018רוית שלום
לא ידועה לי ולא רשומה בספרות תופעת לוואי כזו לסיסטיין. תנסי להפסיק אותן, ואח"כ להתחיל אותן שוב, כדי לראות אם יש קשר. גם כדי להתיעץ עם רופא משפחה אז יתכן שאין קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?