מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החמרת המצב במזג אוויר קראדם22/01/2019
יש לי יובש קל שהולך ומחמיר במזג האוויר הנוכחי, הטיפות כבר בקושי עוזרות. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרת המצב במזג אוויר קר
ד``ר אנדרו פינק30/01/2019אדם שלום?
ברוחות חזקות יש אידוי יתר של הדמעות. אפשר להשיג משקפיים שעוטפים ומגנים יותר טוב על העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים וצריבה בעין שמאלאביבה שביט20/01/2019
קיבלתי טיפול לעיניים - משחה בלילה וטיפות 3 פעמים ביום.
אחרי מספר ימים יש לי תחושה של גוף זר בעין והעין צורבת, רגישה לאור ואני מתקשה לקרוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים וצריבה בעין שמאל
ד``ר אנדרו פינק23/01/2019בלי יותר פרטים קשה לדעת מה קורה. אולי אלרגיה לטיפול? תמיד כשיש החמרה במצב עם טיפול, מומלץ לחזור לאותו רופא שרשם את הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של חול בעינייםאילן20/01/2019
שלום ד"ר, אחת לכמה ימים יש לי כאילו התקפת חול בעין. זה לא יומיומי ומופיע בעיקר כשאני נכנס למקום סגור אחרי שהייתי בחוץ. זה עובר אחרי שאני משפשף את העיניים ויורדות קצת דמעות. מה גורם למצב זה ואיך מטפלים בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה של חול בעיניים
ד``ר אנדרו פינק23/01/2019שלום אילן
כנראה העין מתייבשת אולי בגלל מזגן או מאוורר חימום. קשה להגיד בלי יותר פרטים. מומלץ בדיקה על ידי רופא אם ימשיך להפריע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בעין יבשה עקב סינוסיטיסשלו15/01/2019
סובל מעיניים יבשות כנראה בגלל סינוסיטיס, מה אפשר לעשות עם זה עד שאני מחלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בעין יבשה עקב סינוסיטיס
ד``ר אנדרו פינק15/01/2019לא ידוע לי שסינוסיטיס יכול לגרום ליובש בעיניים. וירוס או אלרגיה יכולים להשפיע על הסינוסים ועל העיניים בו זמנית. גם גירוי של העצבים בתוך האף, הוא טיפול חדש לעיניים יבשות. לכן קשה לי להמליץ על טיפול ומומלץ להיבדק על ידי רופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמעות ויובש בחשיפה לשמשאביתר13/01/2019
אם אני לא מרכיב משקפי שמש אז ישר מתחילה לי תחושת יובש בעיניים ואני מתחיל לדמוע. זה עובר כשאני נכנס לבניין או למקום מוצל. זה נחשב לפוטופוביה? איך מטפלים בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמעות ויובש בחשיפה לשמש
ד``ר אנדרו פינק15/01/2019אם הבעיה מסתדרת עם משקפי שמש או כשאתה לא חשוף לשמש, נראה לי שזה מצב תקין. יש אנשים קצת יותר או פחות רגישים לשמש. זה נורמלי. כדאי להתחיל להרכיב משקפי שמש גם לנוחות וגם לבריאות העין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן השפעה של טיפות עינייםאושרה10/01/2019
התחלתי להשתמש בטיפות restasis, בתוך כמה זמן הן מתחילות להשפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה של טיפות עיניים
ד``ר אנדרו פינק11/01/2019עד 3ח'. אז לא לוותר עם אין השפעה בהתחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי יובש אחרי ניתוח לייזרחיה08/01/2019
הסרתי משקפיים בלייזר לפני שנה, ההחלמה הייתה טובה ואני מאוד מרוצה, הדבר היחיד שעוד מלווה אותי מאז הניתוח הוא תחושה של יובש בעיניים, זה לא תמיד מורגש אבל כאילו יש התקפי יובש שמאוד דומים לתחושה שהייתה לאחר הניתוח עצמו. אני מניחה שיש קשר בין הדברים? יש מה לעשות נגד זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי יובש אחרי ניתוח לייזר
ד``ר אנדרו פינק08/01/2019חיה שלום
בנסיון שלי התופעת לוואי הכי שכיחה אחרי טיפול לייזר היא יובש בעיניים.עם זאת נדיר שנמשך באופן משמעותי ליותר מ3חודשים אחרי הטיפול אבל אכן יובש עלול לגרום לסימפטומים שלך. גם יש בעיות אחרות שיכולות להסביר אותם. כדאי להיבדק על ידי רופא עיניים ואם אפשר תוך כדי התקף. כך אפשר יהיה לעזור לך עם טיפול מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של עיניים נוקשותרפאל06/01/2019
כבר כמה זמן יש לי תחושה כאילו העיניים שלי נוקשות, כאילו היו אבנים. אמרו לי שזה נשמע כמו יובש בעיניים, זה נכון? מה זה עוד יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה של עיניים נוקשות
ד``ר אנדרו פינק07/01/2019רפאל שלום!
יש מספר מחלות עיניים עם סימטומים דומים לעיניים יבשות אז אבחנה של עיניים יבשות לא תמיד פשוטה. הסימטומים חלק חשוב מהאבחנה הנכונה, אבל גם בדיקה קלינית וגם שימוש של מיכשור איבחון משחקים תפקיד משמעותי. יש לשלול מחלות כמו אלרגיה, בעיות אחרות עם פני השתח של העין וסוגים שונים של עיניים יבשות עקב גורמים רבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ארוך טווח לדלקת עפעפייםעידו03/01/2019
יש לי דלקת עפעפיים כרונית, יש טיפול ארוך טווח שימנע ממנה לחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ארוך טווח לדלקת עפעפיים!
ד``ר אנדרו פינק06/01/2019קשה להתפטר לצמיתות מדלקת עפעפיים אבל אפשר להקל באופן משמעותי על ידי טיפולים במרפאה כמו IPL, קומפרסים חמים בבית, טיפול תרופתי ושינוים בעורח חיים. כדאי להתיעץ עם רופא עיניים שיכול להמליץ על טיפולים שמתאימים לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לטיפות עיניים במרשםארינה01/01/2019
משתמשת באופן קבוע בתחליפי דמעות הילוקומוד ללא מרשם, אני חושבת שזה מפסיק להשפיע, האם כדאי לעבור לתחליפי דמעות אחרים או לטיפות במרשם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לטיפות עיניים במרשם
ד``ר אנדרו פינק06/01/2019ארינה שלום!
אם את מקבל הקלה מספקת מהילוקומוד, אין צורך לעבור למשהו אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים נהיות יבשות יותר עם הגילעדנה30/12/2018
אני בת 62, אני שמה לב שבכל שנה העיניים שלי נהיות יבשות יותר והטיפות שאני משתמשת בהן כבר פחות ופחות עוזרות, יש המלצה על טיפות חזקות או משהו אחר שקשור ליובש בגלל גיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים נהיות יבשות יותר עם הגיל
ד``ר אנדרו פינק06/01/2019עדנה שלום!
יש הרבה טיפולים לעיניים יבשות בנוסף לטיפות תחליף דמעות. מומלץ לבקר רופא עיניים כדי לברר למה יש לך עיניים יבשות ולקבל טיפול בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעפעפיים ויובש בעינייםרודי27/12/2018
כנראה שיש לי דלקת עפעפיים כרונית שחוזרת שוב ושוב, האם זה באמת גם גורם ליובש? איך מטפלים בשני המצבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעפעפיים ויובש בעיניים
ד``ר אנדרו פינק30/12/2018דלקת בעפעפיים הסיבה הכי נפוצה לעיניים יבשות-נמצאת אצל יותר מ80% של סובלי עיניים יבשות. יש בלוטות דמע בשוליים של העפעפיים שסתומות ולא מתפקדות.
היום אני רואה תוצאות מצוינות עם שלוב של טיפול במרפאה עם IPL, ביחד עם קומפרסים חמים בבית (עם מסכות המוציאות חום, לא סתם מגבת עם מים פושרים) וטיפול אנטי-דלקתי תרופתי. גם יש לעתים צורך בשינוים באורך חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש ממושך אחרי בכימוריה26/12/2018
אחרי שאני בוכה אז העיניים שלי יבשות במשך כמה שעות, טיפות לא ממש עוזרות. זו לא בעיה יום יומית אבל זה מעיק כשזה קורה, מה עושים עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש ממושך אחרי בכי
ד``ר אנדרו פינק30/12/2018מוריה שלום
אין לי תשובה חד משמעית לשאלה שלך. לעתים קרובות עיניים אדומות וגרויות לאחר בכי, במיוחד אם יש נטיה לשפשף אותן. בכל מקרה לא נשמע לי משהו מדאיג, אם כי לא נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים יבשות ועודף דמעותמיכאל25/12/2018
מצד אחד יש לי עיניים יבשות ומצד שני אני כל הזמן דומע, איך זה הגיוני השילוב הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים יבשות ועודף דמעות
ד``ר אנדרו פינק30/12/2018מיכאל שלום!
יש מספר הסברים. יש אנשים שסובלים מבעיה עם האיכות הדמעות, לא הכמות. יש מצב שהגירוי מהיובש גורם לשטיפה של דמעות אבל דמעות לא איכותיות. ויש אחרים שהבעיה בעצם לקוי בניקוז הדמעות .ההצטברות הדמעות בעיניים גורמת לדלקת והרגשה דומה לעיניים יבשות. יש לעבור בדיקה על ידי רופא עיניים כדי להגיע לאבחנה מדויקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעיניים ללא סיבהשגיא23/12/2018
מזה 15 שנה יש לי יובש בעיניים אשר מורגש במיוחד בלילה. אני משתמש בטיפות עיניים לאורך כל היום ובסביבות ה-4 פעמים בלילה. הרופאים לא מצאו מקור ליובש, אני חושש מהשימוש המרובה בטיפות העיניים, יש חלופה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים ללא סיבה
ד``ר אנדרו פינק23/12/2018נדיר ש"אין סיבה" לעיניים יבשות. בדרך כלל ההפך, יש כמה סיבות. בשנים האחרונות האיבחון וגם הטיפול התקדמו מאד וברוב הגדול המקרים אין צורך לסבול כמו שאתה מתאר. יש טיפולים חדשים שאני מבצע שרק הגיעו לארץ השנה, שבטוח לא ניסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)