מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קם בבוקר עם עיניים יבשותעמי11/10/2018
כשאני קם בבוקר העיניים שלי ממש יבשות, זה עובר אחרי כמה שעות אבל עד אז זה ממש כואב. יש דרך לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קם בבוקר עם עיניים יבשות
ד``ר אנדרו פינק15/10/2018יובש בבוקר בדרך כלל כתוצאה מדלקת בעפעפיים שגורמת לעיניים יבשות. אבל גם יש צורך לשלול בעיות עם סגירת העיניים ודברים אחרים יותר נדירים. מומלץ להתחיל קופרסים חמים לעפעפיים לפני שינה ולהתיעץ עם רופא עיניים אם אין שיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזגנים מייבשים את העינייםיוסי10/10/2018
המזגנים בכל מקום ממש מייבשים לי את העיניים, חוץ מטיפות יש עוד פתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזגנים מייבשים את העיניים
ד``ר אנדרו פינק14/10/2018כנראה יש לך אידוי יתר של הדמעות עקב בעיה בבלוטות הדמעות הנמצאות בעפעפיים (בלפריטיס). הטיפול מבוסס בקומפרסים חמים לעיניים למרות שהטיפול הכי מתקדם היום נקרא IPL שמשתמש בעוצמה של הבזקי אור כדי לפתוח את הבלוטות הסתומות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות כשיש עיניים יבשותניב10/10/2018
אני מרכיב עדשות רכות באופן יומיומי כבר די הרבה שנים, בבדיקות שגרתיות רופא העיניים אמר עד עכשיו שהכל בסדר. בזמן האחרון העיניים שלי ממש יבשות ברגע שאני שם את העדשות. אני לא רוצה לעבור למשקפיים, יש איך לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות כשיש עיניים יבשות
ד``ר אנדרו פינק14/10/2018עדשות גורמות ליובש אצל הרבה אנשים. יש לבדוק את סוג העדשות, התאמתן בעין, לשלול דלקת ולחפש מקורות היבש ולטפל בהם. אפשר להשתמש בתחליפי דמעות ללא חומר משמר, ומומלץ תקופה בלי עדשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים יבשות אחרי בכיאליה10/10/2018
אני בוכה הרבה, או לפחות דומעת - רוח, צחוק, התרגשות. כל פעם אחרי שאני דומעת אז יש לי יובש בעיניים, שזה הגיוני בסך הכל אבל הבעיה היא שהיובש לא עובר הרבה זמן אחרי. האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים יבשות אחרי בכי
ד``ר אנדרו פינק14/10/2018אליה שלום
קשה להגיד מה בדיוק הבעיה. נשמע שיש לך עיניים רגישות, בעיה שעלולה להיות עקב הרבה סיבות, או בעיה בניקוז הדמעות. מומלץ בדיקה על ידי רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש כרוני טיפות לא עוזרותשרון10/10/2018
יש לי יובש כרוני בעיניים, הרופא תמיד מביא לי טיפות/ תחליפי דמעות אבל זה פשוט לא עוזר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש כרוני טיפות לא עוזרות
ד``ר אנדרו פינק14/10/2018שרון שלום.
תחליפי דמעות הם המינימום שאפשר לקבל ליובש בעיניים. היום יש מגוון של טיפולים כולל טיפול נגד דלקת ושיטות לשפר את התפקוד של בלוטות הדימע, כמו IPL. כדאי להתיעץ עם רופא מומחה לעיניים יבשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת תלות בטיפות עינייםיקיר08/07/2018
יש לי עיניים יבשות, שם טיפות. האם השימוש בטיפות הופך את העין לתלויה בהן? יש דרך למנוע את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
ד``ר אורי מלר08/07/2018לא, אין חשש מתלות. ניתן להשתמש ללא הגבלה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניעת תלות בטיפות עיניים
ד``ר אנדרו פינק14/10/2018יקיר שלום
שימוש בטיפות לא גורם לתלות. המקור של היובש גורם לתלות בטיפות, לכן חשוב לדעת למה העיניים שלך יבשות. בדרך כלל יש יותר מסיבה אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפור עיניים בעין יבשהמיכל29/06/2018
היתה לי דלקת שעברה ובאותה עת נמנעתי מאיפור בעיניים.שאלתי: אם מותר להשתמש באיפור עיניים כשיש תופעה של יובש בעיניים?
אחות במרפאה ייעצה לא להתאפר כי אין מספיק דמעות ושכבת שומן שמגנות על העין. יצאתי מהמרפאה אךשכחתי לשאול את הרופא.
האם כך הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפור עיניים בעין יבשה
ד``ר אורי מלר02/07/2018שלום רב,
אין מניעה מיוחדת אבל אם יש תחושה שזה לא עושה טוב הייתי מפסיק
תלוי לפי המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים יבשות עקב סיוגרןהדס נ11/06/2018
לקראת שעות אחר הצהריים העיניים שלי מוטרדות וכואבות יותר ויותר, עם הרגשה שהן שוקעות פנימה. מה הסיבה? איך אוכל למנוע זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
ד``ר אורי מלר13/06/2018בהחלט יתכן שמדובר ביובש בעיניים ויתכן שדרוש טיפול. אני ממליץ לפנות לבדיקה להתאמת טיפול בהתאם למצב
בהצלחה, ד"ר אורי מלר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש חוזר חצי שנה אחרי ניתוחנאווה29/05/2018
חצי שנה אחרי, מרוצה מאוד! גם היובש בעיניים השתפר אבל החמיר לאחרונה, אולי בגלל מזג האוויר? בכל מקרה המצב חמור ממש וטיפות לא עוזרות...
ד``ר אליה לוינגר29/05/2018יתכן והיובש על רקע מזג האוויר. בכל מקרה
אם אין שיפור ממליץ על בדיקת רופא.
בברכה, ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות כרומו קומוד לעיניים יבשותאפי27/05/2018
שלום רב, אני סובלת מיובש בעיניים מידי פעם ומשתמשת בסיסטיין באלאנס. ראיתי פרסום לטיפות עיניים בשם: כרומו קומוד. האם טיפות אלה מומלצות לשימוש יומיומי ובטוח ? יש לי גם תסמיני אלרגיה עונתיים וחשבתי להחליף ביניהם.
ובכלל מה הדעות לגבי טיפות אלה ?
תודה מראש,
אפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד``ר אורי מלר28/05/2018יש סוגים רבים של טיפות ליובש ולאלרגיה ורוב הסוגים טובים
לפעמים לאנשים מסויימים עוזר טיפול אחד ולאחרים עוזר טיפול אחר.
בד״כ מינון הוא של 4 פעמים ביום.
בברכה,
ד"ר אורי מלר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הטיפול היעיל לדלקת בלפריטיס?ואלרי19/05/2018
עפעף נפוח מדי פעם ב 2 העיניים. יובש.
וחוטם לבנבנים על הריסים. חשבתי שהחוטים בגלל הטיפות רפרש. פניתי לרופא שמצא בלפריטיס. קיבלתימהנחיה לקומפרסים.
הרופא לא בארץ ויחזור עוד חודש.
. האם זו דלקת שעוברת או כרוני. ומה הקשר ליובש בעיניים? מה הטיפול המקובל בבלפריטיס.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הטיפול היעיל לדלקת בלפריטיס
ד``ר אורי מלר21/05/2018שלום,
לא ניתן ללאבחן או להציע טיפול דרך פורום ולכן אני מציע לגשת ולהבדק
טיפולים אפשריים בבלפריטיס כוללים קומפרסים פושרים, משחות אנטיביוטיות, כדורי אנטיביוטיקה וניקוי קבוע של הריסים.
הטיפול מותאם לפי החומרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלונות חוזרות על עיניים יבשותליפז30/01/2018
ילד בן 8, ראייה תקינה, מתלונן לעתים קרובות על עיניים יבשות. המצב משתפר אחרי טיפות, אבל זה משהו שחוזר על עצמו שוב ושוב. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליפז
ד``ר קלודיט כרוב31/01/2018קודם כל צריך לבדוק אם מדובר ביובש אמיתי על ידי תבחין שירמר
רופא צריך לבצע את הבדיקה
יתכן שמדובר בדלקת אביבית שהילד מתרגם כעיניים יבשות
גם לכך נדרשת בדיקה של רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזר עם עיניים יבשותרועי17/12/2017
שלום,
יש לי מספ ר8- ועיניים יבשות. שאלתי, האם יש ניתוח שמתאים למי שיש יובש והאם יש סיכון גבוה יותר לעבור ניתוח במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רועי
ד``ר עמי הירש28/12/2017אם העיניים יבשות - זאת ניתן לקבוע רק בבדיקה ולא על סמך תחושה סובייקטיבית.
בעינייםעם יובש מוכח בבדיקה לא מומלץ לבצע נתוח לייזר אלא השתלת עדשה תוך עיינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזגן בעבודה ויובש בעינייםניא03/12/2017
שלום רב.
אני סובל מיובש בעיניים מזה זמן רב. לצערי אני עובד במשרד עם מזגן מרכזי שלצערי די קרוב אליי. מה לעשות נגד זה? לצערי המנהלת שלי רוצה אותו דולק כל הזמן,ואין חלון במשרד. שמעתי שכלי פתוח עם מים גורם לאיזון בלחות אם משאירים אותו פתוח במשרד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם שוחט12/12/2017מומלץ להמנע ממצב שבו זרם האוויר מהמזגן מכוון לפנים, בין אם באמצעות כיוון המזגן או שינוי מקום הישיבה בחדר. (ההמלצה על המנעות מכיוון המזגן לפנים נכונה גם ברכב).
כלי עם מים לא משפיע על הלחות בחדר.
שמוש בתחליף דמעות אמור להקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים יבשות אחרי ניתוחאוריאל26/11/2017
עשיתי ניתוח לפני כמעט שבועיים והעין שלי יבשה מאוד. זה תקין? גם אחרי שבועיים מהניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוריאל שלום
ד``ר עמי הירש03/12/2017תופעה בהחלט ידועה.התאזר בסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אריאל
ד``ר עמי הירש28/12/2017התופעה מאד שכיחה . אל חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)