טיפול בחרדות ודיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בחרדות ודיכאון
    יעל
    26/05/2015

שלום וברכה,
    אני סובלת מחרדות מזה כשלוש שנים כתוצאה מזה שאחותי חטפה אפילפסיה והמראה של ההתקפי אפילפסיה של אחותי החמירו אצלי את המצב אך אפשר להגיד שתמיד מאז שאני זוכרת את עצמי היו לי חרדות אך כיום החרדות זה משהו שממש משפיע לי על החיים ומלווה אותי במהלך כל היום שלי, מלווה במחשבות, מיגרנות כאבי ראש בחילות סחרחורות ועוד , החרדה הרצינית היא שאולי קיימת בגופי המחלה הידועה חלילה.
    אף פעם לא טיפלתי באופן רציני וכעת החלטתי לקחת את עצמי בידיים.
    אני מאוד מתלבטת בין לקחת כדור (כגון ציפרלקס וכד') שמעתי שזה מאוד משפר את איכות החיים אך חוששת מאוד מאוד מתופעות הלוואי ומהשלכות ומהתמכרות לכדור, חשבתי גם על טיפול פסיכולוגי על מנת לטפל בשורש הבעיה אך אני יודעת שזה מצריך המון סבלנות ועבודה עצמית ולאורך זמן ואינני יודעת אם באמת יניב תוצאות.

אשמח מאוד לעצתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בחרדות ודיכאון

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות ודיכאון - תגובה

שרון לויט
    28/05/2015

היי יעל,
    קודם כל, ניתן לשלב בין שני הטיפולים (תרופתי ופסיכולוגי), וממש אין צורך לבחור רק באחד מהם ולא באחר.
    לגבי טיפול פסיכולוגי, יש לפנו לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), המניב את התוצאות הטובות ביותר בטיפול בחרדות. זהו טיפול שאורך מספר חודשים, ונותן לך כלים מעשיים להתמודדות, הכולל תרגול ושיעורי בית בין הפגישות, שבסופו של דבר פותרים את הבעיה מן השורש ולא רק משפרים את מצב הרוח באופן מלאכותי.
    אם יש לך שאלות נוספות על דרך הטיפול וכיצד הוא עוזר- אשמח לענות.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו