חזרה לעבודה אחרי דיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לעבודה אחרי דיכאון
    יריב
    14/02/2019

אני מתאושש מתקופה ממושכת של דיכאון, מנסה למצוא עבודה ומתקשה כששואלים אותי על פער הזמנים שבו לא עבדתי. גם ככה המצב הזה קשה לי וזה רק מחמיר אותו, לא יודע מה לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה אחרי דיכאון

הוספת תגובה

• קושי למצוא עבודה אחרי תקופה של דכאון

ד``ר תמרה אליזוב פישל
    17/02/2019

שלום יריב ,
    המסלול בדרך חזרה לחיים ״רגילים״ אחרי תקופת דכאון מאד מורכב אבל אני מברכת אותך על נכונות שלך להשתקם ולא לוותר . יש המון סיבות לפערים בקורות חיים - מחופשת מחלה לחופשת לידה ואף משום סיבה - ולפעמים צריכים לקבל עזרה מאנשים מקצועיים לערוך קורות חיים ולתרגל אותך להתראיין . כמובן תלוי בכמה זמן אתה כבר לא עובד - כדאי לך אולי לפנות לביטוח לאומי לברר האם אתה זכאי לקבל עזרה במציאת עבודה או קורסים מקצועיים שישפרו את הסיכויים שלך לחזור לשוק עבודה . במידה שאתה זכאי לקבל שירותים נוספים כמו סל שיקום ( 40 % ומעלה של נכות נפשית - סעיפים 33או 34) תוכל לקבל ליווי נוסף במציאת עבודה .
    יש גם מקרים שבהם הקושי למצוא עבודה ולחזור למסלול נובע מתגובה חלקית לטיפול תרופתי ושינוי קל יכול לשפר את המוטיבציה והביטחון עצמי אצלך . יתכן שמבחינת דכאון , מצבך מאוזן אבל נשארת עם תכנים של חרדה או פגיעה בערך עצמי ובמקרה הזה מומלץ לפנות לגורם מקצועי שיכול ללוות אותך ולתת לך כלים להתגבר על החרדה , ואולי אף על הימנעות , סביב מציאת עבודה ושיקום חייך.
    מאחלת לך בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו