קשיי התמודדות עם פיברומיאלגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי התמודדות עם פיברומיאלגיה
    עליזה
    18/02/2019

אני חולת פיברומיאלגיה ואני מתקשה להתנהל כמו שהייתי בעבר, לפעמים אני כל כך כואב לי שאני לא יוצאת מהמיטה. אין לי מספיק מילים לתאר איך זה משפיע לי על מצב הרוח, מאישה פעילה הפכתי לבטטה ומאוד קשה לי עם זה. אשמח לקבל עזרה בנושא. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה

ד``ר תמרה אליזוב פישל
    19/02/2019

שלום עליזה,
    אני בהחלט שומעת את עוצמת הכאב שלך , מבחינת פיזי וגם נפשי . פירומיאלגיה , בלעיתים קרובות, מלווים בתסמינים דכאונים וחרדתים ,הפרעות בשינה ואף בקשב וריכוז. זה ידוע גם שתכנים דכאונים עלולים להחמיר את תפיסת הכאב אצל חולי פיברומיאלגיה - וכפי שאת יודעת הכאבים גם משפיעים לרע על מצב רוח. בנוסף יש קשר דו-כיווני בין כאב ושינה, כך שהפרעה בשינה מחמירה כאבים וכאבים מפריעים לשינה.
    טיפול נכון בפיברומיאלגיה, כולל התייחסות לבעיות השכיחות הנלוות כגון דכאון, חרדה והפרעות שינה. טיפול מוצלח בדכאון יכול לשפר לא רק מצב נפשי ירוד אבל גם יש עדות שזה יכול להפחית עוצמת כאבים אצל חולי פיברומיאלגיה.
    ממליצה במקרה שלך הערכה פסיכיאטרית כדי לדאוג שאת מטפלת גם בגוף וגם בנפש .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו