התמודדות עם אלצהיימר אצל ההורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם אלצהיימר אצל ההורה
    דלית
    26/02/2019

אמי סובלת מאלצהיימר וחווה התקפי שכחה וחוסר התמצאות. כבר מספר פעמים הלכה לאיבוד בדרכה למכולת., לעיתים היא חוזרת להיות סוג של ילדה קטנה, פונה אליי בשמות אחרים כי בהתקפים האלה אני דמות אחרת ובזמן זה היא לא מזהה אותי כבת שלה. וזה הכי שובר אותי. אני מרגישה חוסר אונים, חרדה גדולה וכאב גדול. איך מתמודדים עם זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הורה עם אלצהיימר

ד``ר תמרה אליזוב פישל
    21/03/2019

שלום דלית,
    אני ממש מבינה את הכאב שלך - זה באמת סבל נוראי לראות שאמך לאת לאת נעלמת לך. קודם כל הדבר החשוב ביותר זה לדאוג שיש מי להשגיח אליה ולשמור על בטיחות שלה ויתכן שאת צריכה לחשוב - עם כל הכאב - על עזרה נוספת ( פרטנית או מערכתית) בהתאם לצרכים שלה . יש לציין שבמידה שהיתה החרפה אקוטית במצבה ההתמצאות חשוב לבדוק שלא מדובר בדלקת או מצב אחר שעלול לגרום לבלבול חריף אצל קשישים . חשוב להדגיש שבמצבים מתקדמים כמו אצל אמך , יש נטל פיזי ורגשי כבד מאד על המטפל העיקרי. חשוב מאד לדאוג לבריאות הנפשית שלך בין אם זה בשיחות או בקבוצת תמיכה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו