מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זו שוב אני-מינון איקקלומיןאריאלה20/06/2013
לא הבנתי מהתשובה שלך האם מעכשיו עוד 3-4 סבבים של איקקלומין כי זה ״התאפס״ בהפלה או שכבר מיציתי את הסבבים כשנכנסתי להריון שנפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זו שוב אני-מינון איקקלומין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/06/2013הייתי מנסה עוד טיפול אחד עם איקכלומין לפני המעבר לטיפול בזריקות עם גונדוטרופינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFאורית20/06/2013
היי,
ביום חמישי לפני שבוע שאבו לי 7 ביציות מתוכן הופרו 2 ביציות טובות ועוד 2 במצב 'סביר'.
ב-16/06 הרופא המטפל החזיר לי עובר 1 (חוששת מתאומים) וב-18/06 הזרקתי אוביטרל.
יש לי 2 שאלות: אני בת 39.5 - האם סך הביציות שהצליחו להפרות אצלי אומר משהו על מצב הפוריות שלי?
ושאלה נוספת - מתי הכי מוקדם ניתן לעשות בדיקת דם להיריון?
תודה רבה,
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2013שיעור הפריה סביר,יש לבצע בדיקה להריון ב-28/6
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל וביוץקרן20/06/2013
אם הזרקתי בהוראת הרופאים אוביטרל, ביום ראשון ב-12 בלילה, ממה שאני מבינה הביוץ צפוי להיות 36 שעות אחרי, משמע יום שלישי ב-12 בצהריים.
זומנתי להזרעה ביום שני בצהריים.
יודעת שהזרע יכול לחכות לביוץ, יחד עם זאת כיון שזו תרומת זרע, זה זרע קפוא.....האם זה עדיין רלוונטי?
והאם אכן הביוץ חייב להיות בתזמון שציינתי או שיש אפשרות שבאופן טבעי יכול גם לפני? האם זריקת האוביטרל בכל מקרה מקבעת את הביוץ לבדיוק 36 שעות לאחר ההזרקה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוביטרל וביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2013אמנם האוביטרל מקבע את הביוץ,אולם טווח הביוץ עשוי להיות מוקדם בהרבה מ 36 שעות ,היות ובטיפולי פריון מחכים להבשלת הזקיק לגודל טרום ביוצי אימננטי ,מועדי ההזרעות שנקבעו לך מצויינים,עדיפים שתי הזרעות על פני אחת כדי לכסות היטב את טווח הפוריות האופטימלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת התבלבלתי ....תעזרו לי לעשות סדרשירן20/06/2013
אני לפני החזרת מוקפאים.
נאמר לי היום להזריק ביום שבת אוביטרל ומיום שני לקחת אסטרופם דרך הפה ואוטרוגסטן וגינאלית ולבוא להחזרה ברביעי...
קצת התבלבלתי כי זריקת הביוץ תקפה ל36 שעות, אבל בעצם העוברים שלי הם בני יומיים או שלושה ימים .... בקיצור נראה לכם הגיוני לפני שאשתגע עד ראשון כשהמרפאה תפתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קצת התבלבלתי ....תעזרו לי לעשות סדר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2013תיכנון הטיפול במחזור טבעי מגובה בתמיכה הורמונלית לאחר הביוץ לעוברים שהוקפאו ביום 2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןלימור20/06/2013
שלום,
בתאריך 28.5 עברתי שאיבה. ב 30.5 הוחזרו 2 עוברים.
11.6 בטא 143 (12 ימים אחרי החזרה)
13.6 בטא 455
20.6 בטא 5387
האם העליה תקינה? מתי אוכל לבצע us לכל המוקדם כדי לראות שק הריון דופק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2013העליה תקינה ,יכולה לבצע בדיקת אולטרסאונד כבר ביום א הקרוב לקביעת נוכחות של שק/שקי הריון תוך רחמיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למסירה עט גונאל חדש.גל20/06/2013
למי שמעוניינת יש ל עט גונאל למסירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניינת
עמית20/06/2013מאיפה את?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתח תקווה
גל20/06/2013פתח תקווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין ניתן לבוא לקחת?
עמית07/07/2013יש לך מייל/טלפון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץקרן20/06/2013
לאחר מעקב זקיקים ביום ראשון, הונחתי להזריק אוביטרל באותו יום (ראשון) ב-24:00 בלילה, ובוצעה הזרעה ביום שני בצהריים.
מה שמדאיג אותי, הוא שאתמול, יום רביעי, היה לי את הריר....שמסמן את הביוץ.
האם בוודאות פיספסנו וההזרעה היתה מוקדמת מדי?
האם נוכחות הרקמה הרירית, בהכרח אומרת שבאותה עת מתבצע הביוץ ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה שאלה בנושא ביוץ
קרן20/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר21/06/2013אם הזרקת אוביטרל כאשר היה זקיק גדול וגם בדיקות הדם היו מתאימות אז הביוץ בטוח היה ביום ג בצהריים.
אם לא עשית מעקב כמו שציינתי אז הכל בנוי על הנחה שהכל אולי תקין והאוביטרל ניתן נכון ובזמן, מה שלא בטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
קרן21/06/2013אכן נעשה מעקב זקיקים, אולטראסאונד והורמונים.
היו שני זקיקים גדולים 22, 23, ושניים של 16. (טיפול בגונאל אף).
לאור הנתונים, האם הזרעה ביום שני כמתואר, עדיין נותנת סיכוי להריון? כמה זמן הזרע (זרע תורם, שהוקפא) יוכל לחכות לביוץ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/06/2013ההזרעה נעשתה במועד,לטעמי הייתי מבצע הזרעה נוספת ביום ג,בכל מקרה הזעה עם זרע תורם לאחר הפשרה יעילה לפחות ל-24 שעות שבהם לתאי הזרע יש פוטנציאל הםרייתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר23/06/2013לא ציינת את ערכי ההורמונים אך אם היו בסדר אז הביוץ היה ביום ג.
גם אם עשית הזרעה ביום ב יש סיכויים אך עדיף היה לעשות ביום ג גם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתנועה20/06/2013
היי
אני שבוע 29 לאחר הפריה חוץ גופית
כל הלילה לא הצלחתי להירדם בגלל תנועות עובר מרובות שמרגיש לי כמו רטט וגלים בבטן שאני שוכבת על הצד והמון
וגם עכשיו כשאני שוכבת על הצד יש המון תנועות
האם זה אומר משהו? שהעובר אולי במצוקה או לא מרגיש טוב.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מודאגת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2013יש להתייחס לזה כחריג במידה ומדובר בתופעה חדשה שהופיע הלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נועה20/06/2013מה הכוונה? על מה זה מעיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/06/2013אם התופעה לא מוכרת ולא שגרתית כדאי להתייחס אליה ולהיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות- דחוף!נופר20/06/2013
אני שנה מטופלת ivf ואתמול חזרתי על הבדיקות של היום ה3 למחזור ואלו התוצאות אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי האם הם בסדר? אלו הם הבדיקות שהיו נראות לי גבוהות מעט.כל השאר תקינות.
שם הבדיקה | יחידות | גבול תחתון תוצאות הבדיקה גבול עליון |
כימיה בדם
Glucose (B) | mg/dl | (
70 *
99 )
100
|
RPR (qualitative) | | לחץ לתוצאות
|
אנדוקרינולוגיה
TSH | mIu/l | (
0.35 *
0.64 )
5.5
|
Prolactin | mIU/l | *
411
|
LH - Luteinizing Hormone | IU/l | *
6.5
|
FSH | IU/l | *
5.5
|
Estradiol (E2) | pmol/l | *
315
|
Progesterone | | לחץ לתוצאות
|
Testosterone Total | | 1.5 nmol/L -קטן מ
|* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקות- דחוף! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2013בדיקות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מותר ומה אסור לעשות אחרי החזרהאורנה20/06/2013
בוקר טוב לכולם
לפני שבוע החזירו לי עוברים , האם מותר ללכת לים , לשטוף ריצפה, לעשות פדיקור ( שמים רגלים במים פושרים ) ,. בכלל עדיף להתרחץ במים לא חמים , נכון ?
אשמח לקבל כל מידה
שבוע הבא יש לי בדיקה להריון .
יום טוב לכולם ושבוע מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה מותר ומה אסור לעשות אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2013מותר לעשות הכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני שאיבה ראשונה -שאלות של מתחיליםטל19/06/2013
מטופלת עם פיורגון וצטרוטייד. פרוטוקול קצר. מתכוננים לשאיבה ראשונה.
היום בדיקת דם:
E2: 24325
LH: 0.93
Prog: 4.54
כמו כן ב US נצפו יותר מעשרה זקיקים בכל שחלה, אך מעט בשלים (17-22 מ"מ)והרבה קטנים (10-14 מ"מ)
ולכן הוחלט לתת הזדמנות לקטנים גם להבשיל. ולבצע את השאיבה רק ביום ראשון (בעוד 4 ימים).
בינתיים להמשיך צטרוטייד ולהפסיק עם הפיורגון. יום שישי 2 זריקות של דקאפפטיל לביוץ.
מספר שאלות:
1. כבר כמה שעות שהרגישות בשחלות ונפיחות של הבטן נעלמו כאילו לא היו. שום רגישות.
האם הגיוני? האם מרמז על משהו שהשהתנה? וזאת עוד לפני שעת ההזרקה- (זאת אומרת מבחינת הגוף עוד לא "פספסתי" פיורגון)
האם הרגישות והנפיחות בבטן הן מדד?
2. האם המתנה לשאיבה רק ביום ראשון זה לא מאוחר מידי? האם הזקיקים שהיום היו קטנים ימשיכו לגדול למרות שאני מפסיקה עם הפיורגון? האם הזקיקים שהיום היו גדלים עדין יהיו רלוונטים עד יום ראשון?
3. האם רמות גבוהות של E2 הינן פוגעות באיכות הביציות?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפני שאיבה ראשונה -שאלות של מתחילים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2013מדובר בגירוי יתר שחלתי,וכל הפעולות הננקטות הן ברירות מחדל עקב התגובה העודפת שלך-coasting מספר ימים ללא מתן גונדוטרופינים ומתן דיכוי באמצעות צטרוטיד במטרה להוריד את רמות האסטרדיול לרמה נמוכה יותר,וגרימת ביוץ באמצעות GNRH על כל המשתמע מכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי ריריתענת19/06/2013
עברתי 5 הזרעות ללא הצלחה בכל ההזרעות עובי הרירית שלי הייתה בין 6.4 ל 6.9
עכשיו אני להתחיל טיפולי הפריה חוץ גופית..
מה עובי הרירית המינימלי שנחשב עובי רירית סביר ושלא מהווה מיכשול להשתרשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עובי רירית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2013כ-7 מ״מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך קוראים את התוצאה?רעות19/06/2013
בתוצאה המצורפת כתוב שהפרוגסטרון גדול מ40? או קטן מ40? זה דחוףףףף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדול
רוית19/06/2013גדול מארבעים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדול מ-40
דמעות זולגות19/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איך קוראים את התוצאה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2013גדול מ-40
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היה ביוץ ופספסתי את המועדד``ר אליעזר גירש19/06/2013
מחזור ראשון איקקלומין 50 מ״ג - היה ביוץ ופספסתי את המועד :-(
מחזור שני איקקלומין 100 מ״ג - לא היה ביוץ כי ניטרלתי בטעות עם בנפייבר
מחזור שלישי איקקלומין 50 מ״ג נקלטתי להריון אבל לא ידעתי ובטעות לקחתי בזמן הזה עוד סבב של איקקלומין 100 מ״ג
לצערי בשבוע שעבר עברתי הפלה עם ציטוטק כי לא היה דופק.
אני יודעת שיש רופאים שממליצים לקחת עד 3-6 פעמים איקקלומין ולא יותר (רופא אחד אמר אפילו 12).
האם לכל הריון? ז״א השאלה היא האם עכשיו ״המונה התאפס״ ומתחילים לספור מחדש את כמות הפעמים שמותר? אפשר שוב עוד 3-6? אני פשוט חוששת לעבור לזריקות ורוצה לנסות שוב משהו שכבר עבד בתקווה שימשיך לעבוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איקקלומין מינון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2013המלצתי היא להישאר בטווח 3-4 טיפולים עם איקכלומין בס״הכ, ולאחר מכן לעבור לזריקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור לי
יערה19/06/2013מעכשיו עוד 3-4 טיפולים? או שכבר ניצלתי את כולם בהריון שנפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא ברור לי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/06/2013הייתי מנסה עוד טיפול אחד עם איקכלומין לפני המעבר לטיפול בזריקות עם גונדוטרופינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי לאחר אוביטרלתומר19/06/2013
שלום,
האם לאחר נטילת איקקלומין ובימים שלאחר הזרקת אוביטרל לקראת הזרעה, יכולות להופיע תופעות שמזכירות הריון כמו בעיקר כובד בחזה (ומעט התקשות הבטן התחתונה, מעט בחילות)?
אם כן, כמה זמן לאחר הזריקה זה אמור להתמשך?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעות לוואי לאחר אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2013בהחלט תופעות אלו אפשריות ועלולות להימשך מספר ימים
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)