מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהמיכל17/06/2013
אם ביצעתי הזרעה עם זרע תקין ולקתי גונאל להשרות ביוץ בגלל חוסר ביוץ
עכשיו אני מבינה שהזרע הוזרק לרחם הוא בטח פגש בביצת והפרה אותה
אז למה אומרים שזה רק 20 % ולא בטוח , הרי שיש זרע תקין שפגש בביצית בתיזמון ביוץ בטוח לא מבינה את זה אשמח להסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/06/2013לדאבוננו היעילות של הטבע אינה 100% ,ולא כל ביצית מופרית,ולא כל ביצית הינה תקינה גנטית ,לא כל עובר שנוצר מתפתח לבלסטוציסט ,ולא כל בלסטוציסט משתרש ,ולא כל עובר שהשתרש מתפתח,כך שאנו נשארים עם כ-20% סיכוי ,לעומת המחזור הטבעי שהינו בעל פוטנציאל התעברות של 8%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץאילנית17/06/2013
שלום ותודה על התייחסותכם
רציתי לשאול האם זה הגיוני שהיום היום ה15 למחזור ועדיין הבדיקה מראה שאין ביוץ ואם כן אז עד מתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/06/2013יש להמשיך ולעקוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות - דחוף בבקשהשיר17/06/2013
שלום,
אודה לכם אם תאמרו לי לגבי תוצאת בדיקת הזרע המצורפת האם תקינה במאה אחוז? אם לא מה חלש בה.
האם ניתן עם תוצאות אלה להיכנס להריון טבעי לחלוטין או שמא יש לכם המלצה אחרת?
תודה רבה,
שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות - דחוף בבקשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/06/2013שיר שלום
בדיקת הזרע תקינה ומאפשרת התהוותו של הריון גם באורח ספונטני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות פיורגון- דימום קל כבר יומייםשיר16/06/2013
שלום. אני כמה ימים לפני הזרעה, מזריקה פיורגון מידי יום. מאתמול התחיל לי דימום קל יחסית.. האם זה נורמלי? מה זה יכול להיות? אשמח מאוד לעזרה! תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקות פיורגון- דימום קל כבר יומיים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/06/2013מספר ימים לפני ההזרעה לא אמורה להיות הפרשה דמית ,רצוי להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דופק העוברשירית16/06/2013
שלום,
אני נמצאת בשבוע 5+ 4 ימים "(לאחר זריקות+הזרעה)
שאלתי היא: מדוע אחות ההריון בקופה אמרה לי לקבוע תור לאולטראסאונד דופק רק לתאריך 26.6? אין אפשרות לבצע את הבדיקה לפני כן ולהסיק מסקנות?
אני פשוט במתח היות והריון קודם הסתיים בהפלה טבעית בשבוע 9 ומקווה שהפעם הכל יעבור בשלום כמו שצריך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת דופק העובר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/06/2013שלום
בתאריך זה אמור להיות בהסתברות גבוה דופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה...
שירית17/06/2013תודה. ובשל היותי חששנית עד אז אין לי כל אינדיקציה לדעת שהכל בסדר?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ועוד שאלה... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/06/2013כל עוד שעליית הביטה היתה תקינה את לוקחת את הטיפול התמיכתי הנדרש ,ואינך מדממת יש לצפות בשיעור גבוה של הסתברות שההריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו...
שירית17/06/2013תודה. עלייך הבטא היתה תקינה, תודה לאל אינני מדממת אך אינני לוקחת תמידה לטיפול (הרופא המטפל לא ציין שאני צריכה...) למה כוונתך? שוב, תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנא התייחסתוכתם בבקשה לשאלתי
שירית17/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נא התייחסתוכתם בבקשה לשאלתי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/2013לעיתים יש הנוהגים להוסיף טיפול הורמונלי תמיכתי בהריונות המושגים לאחר טיפול פריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונאל fרונה16/06/2013
אני התחלתי אתמול את תהליך הטיפול הראשון שלי ב ivf
השאלה שלי לגבי הזרקות גונאל היא שאני קניתי כבר את הגונאל f אבל הנחו אותי היום שאני צריכה להתחיל בגלולות עד 7.7 , האם קורה משהו לתרופה של הגונאל אם אני מחזיקה אותה אצלי עד שאני מתחילה את הטיפול בה ( כמעט חודש) ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גונאל f - תגובה
פרופ' שלמה משיח16/06/2013לא קורה כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון לאחר אוביטרלהילה16/06/2013
שלום רב,
שאלתי לעניין בדיקת הריון לאחר אוביטרל.
האם יש הבחנה בין בדיקה ביתית לבין בדיקת דם לעניין מס הימים שיש
להמתין עד לביצוע הבדיקה מיום קבלת האוביטרל?
האם תוצאת בדיקה ביתית 16 ימים מהזריקה, אמינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הריון לאחר אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/06/2013בדיקת הדם רגישה יותר וודאית יותר מהבדיקה הביתית,בכל מקרה הבדיקה הביתיצת אמורה להיות אמינה לאחר 16 יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוךעמית16/06/2013
צהריים טובים לכל הרופאים,
קבלתי פרוטוקול חדש (ארוך) שבואני אמורה להתחיל גונל F (375)מהיום השלישי למחזור ורק אחרי זה להתחיל עם צטרוטייד.
בפורוטוקל הקודם שגם היה ארוך קודם כל התחלנו עם דקפפטיל (במקום צטרוטייד) ורק לאחר 13 יום התחלתי פיורוגון. לא אמורים להתחיל קודם כל עם דיכוי ואחרי זה להזריק הורמונים??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול ארוך - תגובה
פרופ' שלמה משיח16/06/2013הפרוטוקול שאת מתארת עם צטרוטייד הוא פרוטוקול קצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים לאחר איקקלומיןיעל16/06/2013
בת 30 – מעוניינת להיכנס להיריון – אך משום שיש לי בעיות בביוץ – התחלתי טיפול עם איקקלומין.
היום – 4 ימים לאחר סיום נטילת האיקקלומין עשיתי בדיקת מעקב זקיקים בא נראו:
רירית בעובי 6. זקיקים בימין בקטרים: 17, 16 ו2 זקיקים בקוטר 12.
זקיקים בימין בקטרים: 23, 20 ו17.
מה תוצאות אלו אומרות? האם זה תקין שיש כל כך הרבה זקיקים?
מה המשמעות של זקיקים בקוטר של 20 ו 23?
והכי חשוב –מתי אמור להתרחש ביוץ? אני מבינה שהזקיקים של ה 17 מראים כי ייתכן ויהיה ביוץ היום או מחר - אבל ערכתי בדיקת ביוץ ביתית- אתמול והיום ולא נראו שני פסים.... איני יודעת מתי הזמן האיידיאלי לקיום יחסים עם בעלי על מנת להיכנס להיריון....
אני מאד מודאגת מכך שגם עם התרופה לא יתרחש ביוץ....אשמח מאד לחוות דעת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים לאחר איקקלומין - תגובה
פרופ' שלמה משיח16/06/2013הזקיקים בגודל 20 או יותר מוכנים לביוץ. ניתן לחכות לביוץ ספונטני או לתת זריקת אוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון אחרי אוביטרליעל16/06/2013
שלום,
ביום 3.6.2013 לקחתי 2 זריקות אוביטרל, וביום 15.6 ביצעתי בדיקת הריון ביתית (בשתן) והופיע פס בעוצמה בינונית. למחרת (היום, 16.6) חזרתי על הבדיקה והופיע שו פס, אבל הפעם הוא היה ממש חלש - האם התוצאה היא אכן חיובית או שיתכן שאלו עדיין מהשפעת 2 האוביטרל שקיבלתי (12-13 ימים לפני כן)?
בדיקת הריון אחרי אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/06/2013לאחר 12-13 יום לא אמורה להיות השפעה לזריקות האוביטרל שנתנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון אחרי אוביטרליעל16/06/2013
שלום,
ביום 3.6.2013 לקחתי 2 זריקות אוביטרל, וביום 15.6 ביצעתי בדיקת הריון ביתית (בשתן) והופיע פס בעוצמה בינונית. למחרת (היום, 16.6) חזרתי על הבדיקה והופיע שו פס, אבל הפעם הוא היה ממש חלש - האם התוצאה היא אכן חיובית או שיתכן שאלו עדיין מהשפעת 2 האוביטרל שקיבלתי (12-13 ימים לפני כן)?
בדיקת הריון אחרי אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/06/2013לא קיימת השפעת אוביטרל על בדיקת ה-HCG לאחר שתים עשרה יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםשני16/06/2013
שלום וברכה
עשיתי בדיקת דם ביום ה21 למחזור
התוצאה - progesterone : nmol/L 5.6
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בבקשה תשובה?
שני16/06/2013אשמח מאוד אם מישהו יכול לענות לי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת דם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/06/2013הבדיקה אמורה לשקף קיומו של ביוץ ואיכותו ההורמונלית-במקרה הזה רמת הפרוגסטרון נמוכה ויתכן שלא התרחש ביוץ כלל ,או ביוץ בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעשני16/06/2013
שלום ,
לאחר שנה וחצי של נסיונות, בעלי עשה בדיקת זרע אשמח לדעת מה זה אומר, והאם יש עוד סיכוי שניכנס להריון טבעי? אציין כי יש לו ויריקוצלה
להלן התוצאות:
כללי- נפתח 2.0מ"ל , צמיגות לא תקינה , PH 7.6 , צבע תקין , אגלוטינציה אין.
ספירת זרע - ריכוז 10^6 * 6.5 , מס' זרעונים כללי: 10^6 * 13
30% תנועה , 3% תנועה טובה , 20% תנועה בינונית , 7% תנועה איטית.
מורופוגיה - תאי זר תקינים 4%.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/06/2013הזרע גבולי בכל המדדים ובעיקר בספירת הזרע והתנועתיות שלו,כדאי לבצע השבחות והזרעות בנתונים כאלו של הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה בהריוןאא16/06/2013
ד"ר שלום רב,
עברתי טיפול IVF עם הזרקת גונאל אף, אך ללא דיכוי.
אני בהריון שבוע 7 ועדיין לוקחת 3 פעמים ביום אנדומטרין.
האם זה תקין? כי קראתי קודם בפורום זה, שמי שלא עברה דיכוי לא צריכה תמיכה..
האם נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמיכה בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/06/2013בכל מקרה רצוי להמשיך בתמיכה עד שבוע8-9
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל16/06/2013
בת 30 שחלות פולצסטיות 2 הריונות ספונטים ברקע
בגלל חוזר ביוץ לקחתי גונאל +אוביטרל הוזרק יום חמישי 7 בבוקר הזרע תקין אבל הומלץ לעבור הזרעה -נעשתה יום שישי 12 בצהרים
כמה אחוזים יש סיכוי להריון??מתי אוכל לעשות בדיקה??
האם התהליך היה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/06/2013תהליך תקין לחלוטין ,סיכוייך הינם בגבולות ה-20% להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)