מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פוליפחיה14/06/2013
שלום,
לאחר ניסיון של מעל שנה וחצי להרוות,
עם דימומים בין ווסתיים כל חודש , נשלחתי לבירורים במרפאת פוריות ולצילום רחם.
בצילום רחם נמצאו חצוצרות פתוחות אבל נצא פוליפ.
השאלה שלי האם יש קשר בין הדימומים הבין ווסתים כל חודש ולפוליפ?האם הוא מפריע לביוץ?
קבעו לי ניתוח להסרתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוליפ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2013הקשר בין דימומים ופוליפ תוך רחמי אפשריים,הפוליפ אינו משפיע על הביוץ אלא על רירית המצפה אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעאמור14/06/2013
בדיקה ראשונה נעשתה השבוע לאחר שנה של נסיונות. התוצאות:ריכוז 3.5 למ"ל, מורפולוגיה 1%, כל השאר בטווח הנורמה. לפי הרופא אנחנו על הגבול בין הזרעה ל-IVF (האמנם?). מחזור הבא הזרעה ראשונה. באמת יש סיכוי עם נתונים כאלה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע - תגובה
פרופ` דוד בידר14/06/2013קודם כל הבדיקה הזו היא יחידה ולפי נתונים אלה צריך הפרית מבחנה.
אני ממליץ לחזור על בדיקת זרע ושהבן זוג יעבור הערכה ביחידה לפיריון הגבר.
במקביל אם בדיקה חוזרת יוצאת דומה כדאי לעבור הפריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה והמשך שאלה
אמור15/06/2013מה הסיכויים של ההפריות להצליח עם נתונים כאלה?
מה הסיכוי שהתוצאות יהיו שונות בבדיקה חוזרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה והמשך שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר16/06/2013בהפריה חוץ גופית הסיכויים טובים מאוד.
יש סיכויים שהבדיקה החוזרת תהיה שונה ואולי טובה יותר.
אך אם הבדיקה חוזרת דומהאז יש בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת עוברים קפואים מיחידת IVFשירה14/06/2013
עברתי שאיבת ביציות והפרייה חוץ גופית וכרגע יש לי עוברים מוקפאים באחד מבתי החולים בצפון. ברצוני לשחרר את העוברים לצורך הטסתם לחו"ל לפונדקאית.
כיצד מתבצע השחרור? האם ביכולתי לשחררם עצמאית?
אשמח לקבל מידע
תודה, שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת עוברים קפואים מיחידת IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר14/06/2013את צריכה לגשת ליחידה יחד עם בן הזוג ולחתום שאת רוצה לקחת את העוברים שלך ליחידה אחרת והם צריכים לתת לך אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שירה14/06/2013יש אפשרות שהיחידה IVF שלנו תשחרר אותם עם בקשה מיוחדת של יחידת IVF בגאורגיה ואנחנו אלה שנשחרר את העוברים ונטיס אותם מבלי להעביר אותם ליחידה אחרת בארץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר15/06/2013חייבים לשחרר לך את העוברים לפי בקשתכם.
לא חשוב לאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ותסמונת אפלהEliana14/06/2013
שלום רב לכולם,
אני בת 28, לפני שנה עברתי אירוע מוחי שבעקבותה התגלתה אצלי תסמונת אפלה (71). כיום אני בטיפולי פוריות ונותקלת קלקסן (60) פעם ביום. היה לי כבר הריון שלא התפתח, נפילה בשבוע 5. ברצוני לדעת האם לאור המצב בריאותי שלי בהריון אני אקבל שמירת הריון ומאיזה חודש?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון ותסמונת אפלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2013ללא ספק ההריון שלך יחשב להריון בר סיכון ובהתאם לכך יותנה מעקב ההריון וההוראות שתבלע ,בשלב זה מוקדם להתוות את ההוראות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה נוגדת דלקתעדי14/06/2013
שלום,
אני נמצאת בטיפולי הפריה. בעקבות כאבים בגב נתן לי אורתופד כדורים בשם ארקוקסיה שהינם נוגדי דלקת. בעלון לצרכן כתוב שאם אני מתכננת להיכנס להריון אין ליטול את הטבליות. מה עלי לעשות? במשך כמה זמן אסור לי אח"כ לנסות להיכנס להריון? (אני אמורה לקחת את הכדור למשך 20 ימים).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה נוגדת דלקת - תגובה
פרופ` דוד בידר14/06/2013הייתי מפסיק את הכדורים לפני החזרת עוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF ראשוןאורטל14/06/2013
לאחר החזרה של עובר בדיקת בטא 111
בדיקת בטא ביום ה 12
האם בטא תקינה? מראה על הריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF ראשון - תגובה
פרופ` דוד בידר14/06/2013מראה על הריון ובשלב זה זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
IVF ראשון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2013הבדיקה תקינה אולם עדיין אין זה מהווה ערובה להריון תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונופרשושי14/06/2013
מונופור החדש האם אפשר להכין מזרקים מראש או לשאוב כל יום מהאמפולה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מונופר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2013לא להכין מזרקים מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל גבוה בתחילת הריוןשירית13/06/2013
שלום,
אני בתחילת הריון (שבוע 5) לאחר טיפולים של כשנה וחצי (איקקלומין, זריקות, הזרעות).
לאורך השנים היו לי עליות וירידות במשקל. יש לי נטיה להשמנה ואני משתדלת להקפיד על תזונה מאוזנת. (פחות סוכרים, מעט פירות ) וכן פעילות ספורטיבית קלה.
כעת, אני שוקלת 80 ק"ג וגובהי 1.60... אני חוששת שמה זה משקל גבוה במיוחד ושעלול להשפיע לרעה חלילה על התפתחות הריון תקינה. האם יש מקום לחשש?
בהריון הקודם (לפני כ4 שנים) עליתי במהלך ההריון 20 ק"ג...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משקל גבוה בתחילת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2013נשים שסובלות מהשמנת יתר לפני כניסתן להריון מצויות בסיכון רב יותר לסיבוכים בהריון החושפות גם את העובר לתחלואה מרובה יותר. אצל נשים אלוקיימים סיכונים מוגברים לפתח סוכרת הריון, לחץ דם גבוה, סיבוכים בלידה וכן סיכויי הפלה גדולים יותר.במצצבים אלו קיימת גם תחלואה סב לידתית מוגברת -לידה ממושכת יותר ושיעור נתוחים קיסריים גדול יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנופורמירי13/06/2013
בת 39. לקראת אי.וי.אף שני. האם העובדה שנוגאל אף הוחלף במנופור יעלה את הסיכוי להיריון או שזה פשוט הורמון מסוג אחר?
אגב, האם מטופלות פריון בעולם המערבי מקבלות את אותם מוצרים כמו בישראל (גובאל מונופור וכו') או שיש להם חומרים אחרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מנופור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2013חזקה על הרופא שלך שבחר לך פרוטוקול הולם לאחר הטיפול הראשון שנכשלת ובמובן זה הבחירה שלו במנופור עשויה לשפר את התוצאה.
בעולם המערבי משתמשים באותם תכשירים הורמונליים כמו בישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בגרון בתחילת הריוןשירית13/06/2013
שלום,
אני בהריון שבוע 5 (לאחר הזרעה).
חשתי כאבי גרון חזקים ורופאת המשפחה ביצעה משטח גרון שתוצאתו:
THROAT CULTURE STREP.BETA HEMOLYTICUS NON A
יש לציין שאני סובלת מאד מדלקות בגרון.
הרופאה אמרה שמאחר והחיידק אינו אלים אז אם עברו הכאבים אין צורך בטיפול.
האם אכן כך?
הכאבים בגרון חלפו אך אינני רוצה שיהיה סיכוי חלילה שהדלקת תפגע בהריון.
מה דעתכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיידק בגרון בתחילת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2013הדלקת לא תפגע בהריון ,אין מקום לדאגה בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשתרינת13/06/2013
שלום, אני מחפשת רופא טוב שעוסק בתחום ה IVF באיזור הדרום, יש המלצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסור לאופר
nana16/06/2013פרופסור לאופר בהדסה עין כרם- האחד והיחיד. ניתן להגיע אליו דרך שר"פ בהדסה, שווה את ההשקעה, אפילו רק לחוות דעת ראשונית (למרות שממליצה עליו בחום לכל הטיפול כמובן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיזור המרכז אבל שווה פרופ' בידר
דניאל17/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון צעיר- בטא עולה ואסטרדיול יורדעדי13/06/2013
שלום,
11 יום לאחר ביוץ, תוצאת בדיקת הדם הייתה :
E2-367
פרוגסטרון 70
בטא - 12
עשיתי הבוקר שוב, 13 יום אחרי ביוץ והתקבלו התוצאות הבאות:
E2-276
פרוגסטרון 83.5
ובטא 51
ההכפלה מצוינת והפרוגסטרון גבוה, אבל למה האסטרדיול יורד? יש לזה משמעות.
יש לציין שזה הריון ספונטני.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון צעיר- בטא עולה ואסטרדיול יורד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2013עדי שלום
אין מקום להיות מוטרד מערך האסטרדיול -בהריון ספונטני הערכים אינם גבוהים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץשירן13/06/2013
ד"ר שלום,
בת 33 בעלת שחלות פוליציסטיות.
בחודשיים האחרונים מטופלת בפיוריגון, החודש החלטתי לעשות הפסקה .
היום , יום 18 למחזור נצפה זקיק 18 מ"מ רירית 9 , אסטרדיול 619 פרוגרסטרון 2.4.
מתי לדעתך צפוי ביוץ? האם כדאי לתת לגוף לבייץ לבד או להזריק אוביטרל?
ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2013הביוץ צפוי בטוו של יום יומיים,מאחר ומדובר בשחלות פוליציסטיות בהן הביוץ אינו סדיר הייתי ממליץ לך להזריק אוביטרל ב-14/6 ולקיים יחסים ב15,ו 16 לחודש,או לחילופין לבצע הזרעות תוך רחמיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאא13/06/2013
שלום,
החזירו לי שלושה עוברים.
ברוך ה', בטא ראשונה 1300
בטא שנייה 2900
האם זה בסדר? האם זה מעיד משהו על כמות העוברים? יכול להיות שנקלטו שניים? האם קורה שלא כל העוברים נקלטים, רק חלק מהם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2013ביטה גבוה למדי נקווה שנקלטו שני עוברים בלבד ולא שלושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
א14/06/2013מתי יהייה ניתן לדעת כמה נקלטו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לשאול
א14/06/2013יכול להיות שזה רק אחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2013בעוד כ-10 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים לאחר שאיבהכנרת13/06/2013
שלום,
לאחר שאיבה.
2 עוברים נוצרו בצורה "טבעית" ושלושה בעזרת הזרקה של הזרע לביצית.
האם יש בינהם הבדל? מבחינת הסיכוי והאיכות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים לאחר שאיבה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/06/2013לא.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)