מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלותלימור24/03/2013
שלום רב,
ראשית, ברצוני להודות לכם על המענה לשאלותינו בפורום זה.
אני בת 36 ובעלי בן 38, מטופלת בהפריות בעקבות בעיית זרע OTA בשל אשך טמיר.
שאלותיי:
1. האם יש איזשהו טיפול בבעית הזרע לאור האמור, לציין שבדיקת דופלר אשכים היתה תקינה (אין וריקוצלה)?
2. בטיפולים יש מיעוט הפריות (כ 30%), האם זה נובע מכך שהזרע לקוי או שיש בעיה גם בביציות?
3. בטיפול האחרון נשאבה אצלי ביצית אחת בלבד, האם זה אומר שהרזרבה השחלתית נמוכה? FSH בסביבות 10.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2013שלום לימור
1.רצוי לבצע בדיקת הלוספרם של הזרע על מנת לבחון את מצב ה-DNA של הזרע כדי להסביר במידה לא מבוטלת את הסיבה להפריה נמוכה,ניתן בתנאים מסויימים להוסיף ויטמינים ונוגדי חמצון על מנת להשיג אפקט חיובי לגבי הזרע .בתנאים שימצא שישנו שיעור הגבוה מ-30% בשברים ב-DNA של הזרע ,ניתן לבצע בחירה סלקטיבית של זרעים לצורך הפריה מיקרומניפולציה-ICSI
2.שיעור ההפריה ואיכות העוברים הינו בהחלט פונקציה גם של איכות הביציות
3.הרזרבה השחלתית שלך הינה בגבול הרצוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרעמיטל24/03/2013
שלום,
אשמח לקבל חוו"ד על תוצאות בדיקת הזרע כדלקמן:
צבע צהבהב
צמיגות normal
pH 7.8
נפח 2.5 מ"ל
ריכוז 6^10 31X למ"ל
תנועה 48%
תנועה פרוגרסיבית 35%
מקומית 13%
ללא תנועה 52%
לויקוציטים 6^10 0X למ"ל
אגלוטינציה שלילית
Total motile count 37.5 X 10^6
בדיקת מבנה לפי WHO
תאים תקינים 2%
פתולוגית ראש 83%
פתולוגית זנב 15%
תודה,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקת זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2013שלום מיטל
הזרע באופן כללי תקין להוציא את בדיקת המורפולוגיה המדגימה חריגה והיא קטנה מערכי המינימום הרצויים (4% )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת דקאפפטילדנה24/03/2013
שלום אני מזריקה היום פעם ראשונה דקאפפטיל 0.1
המזרקים מגיעים מוכנים האם עליי להוציא את האוויר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרקת דקאפפטיל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2013רצוי להוציא את בועת האויר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקאפפטיל
באהבה25/03/2013היי,
כשהלכתי לראשונה לאחות בקופ״ח, היא אמרה לי שאין צורך להוציא את בועת האוויר.
לטענתה, הבועה יוצאת אחרי החומר, וכביכול חותמת את ההזרקה.
לא יודעת אם זה נכון או לא, אבל ככה הזרקתי במשך כל התקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים מוקפאיםשיר24/03/2013
על סמך מה מחליט הרופא המטפל על הפשרת המוקפאים בנוכחות האישה או לפני שהיא מגיעה למחלקה? תודה. חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים מוקפאים - תגובה
פרופ' שלמה משיח24/03/2013אם ברור שהאישה אמנם תגיע להחזרה, עדיף להםשיר ללא נוכחותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לכימיקליםמיטל24/03/2013
בהריון לאחר IVF
חודש 4 ברוך השם
1. אתמול ישבתי בטנדר של בעלי ושהוא התניע יצא עשן עם ריח של דלק ונכנס לאוטו כי הדלת היתה פתוחה ממש ל5 שניות הרחתי ומהר שאפתי אויר נקי. יכל להיגרם נזק לעובר?
2. בעבודה היום יצא לי להריח כמה פעמים חומרי ניקיון (נוזל רצפות בעיקר וספריי חלונות) יש עם כך בעיה?
המון תודה לכם צדיקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה בנוגע לכימיקלים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2013ליה שלום
אין כל בעיה אם האירועים שתארת ,לא נגרם שום נזק לעובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבטא24/03/2013
האם תזמון יחסי מין משפיע על מין העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/03/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאבטא24/03/2013
שלום,
אני 17 יום אחרי ביוץ (מתוזמן באוביטרל) - התקבלה בטא 301.
טופלתי בגונל והזרעות ובהזרעה היו 4 זקיקם בגדלים19-21.
האם יש סיכוי להריון מרוב עוברים? תאומים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר24/03/2013לדעתי אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסים להרותשיראל24/03/2013
שלום, אני ובעלי מנסים להרות כבר 11 חודשים לפני חודשים הייתי אצל הרופאה שנתנה לי דופסטון לסידור המחזור וחודש שעבר נתנה לי ביום ה15 למחזור אוטרוגסטן .
היא טוענת שעקב מחזור לא סדיר איני מצליחה להרות ... עשיתי בדיקות דם שיצאו בסדר גמור ובעלי עשה בדיקת זרע ואצלו גם הכל תקין ...
אז השאלה שלי זה למה היא נתנה לי אוטרוגסטן ? הבנתי שזה מבטל ביוץ אם הוא לא היה כבר בחודש הזה. האם זה נכון?
הרופאה לא הסבירה לי בכלל מה זאת התרופה הזאת ...היא לא סימפטית במיוחד...
ומה הלאה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסים להרות - תגובה
פרופ` דוד בידר24/03/2013את צריכה לפנות למי שמבין על מנת שיטפל בעניין הביוץ שלך.
לא ברור לי מהו הטיפול שנתנה הרופאה.היא הייתה צריכה לתת לך הסבר אך בכל אופן מה שקיבלת לא פותר את בעיות הביוץ והטיפול צריך להיות אחר.
דרך עקב דופסטון ואוטרוגסטן זה פרוגסטרון והם לא גורמים לביוץ אלא מונעים אותו וגורמים לוסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחג שמח
שיראל24/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין ביום השביעיאריאלה24/03/2013
שלום,
הרופאה שלי יצאה לחופשה ולכן ייצא שאם אצטרך מחזור חדש של איקקלומין, איאלץ להתחיל אותו רק ביום השביעי לוסת. האם מקובל וניתן להתחיל איקקלומין ביום השביעי לוסת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איקקלומין ביום השביעי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2013שלום מיקה ,במידה ומחזורי הוסת שלך נמשכים יותר מ-30 יום ,הרי שתוכלי להתחיל עם האיקכלומין גם ביום ה-7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובהענת24/03/2013
שלום רב,
בעלת שחלות פוליציסטיות. היו היום ה-14 למחזור לאחר איקוקלמין. נצפו 3 זקיקים של 20 מ"מ. קיבלתי זריקת אוביטרל.
הבעיה היא שהרירית 6 מ"מ. אם אני אקח מהיום פרוגינובה האם זה יכול עוד להציל את המצב? אם כן, כמה כדורים לקחת/מתי להפסיק?
תודה רבה מראש וחג שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגינובה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/03/2013רירית 6 זה מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץרויטל24/03/2013
שלום
לאחר מחזור ב 13.3 היום ה 12
למחזור טבעי ללא הורמונים
E2-630
פרוגסטרון 3.13
איפה אני עומדת מתי יהיה ביוץ ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
פרופ' שלמה משיח24/03/2013לפי בדיקות הדם אי אפשר לדעת מתי יהיה הביוץ. מה עם הא.ס.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא לא רצה לבצע אמר שאין צורך
רויטל24/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הוא לא רצה לבצע אמר שאין צורך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2013רויטל,ניבוי הביוץ רק על סמך בדיקת הדם אינו מדוייק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץרויטל24/03/2013
שלום
לאחר מחזור ב 13.3 היום ה 12
למחזור טבעי ללא הורמונים
E2-630
פרוגסטרון 3.13
איפה אני עומדת מתי יהיה ביוץ ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2013ניבוי הביוץ רק על סמך בדיקות דם אינו מדוייק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין ביום השביעיאריאלה24/03/2013
שלום,
הרופאה שלי יצאה לחופשה ולכן ייצא שאם אצטרך מחזור חדש של איקקלומין, איאלץ להתחיל אותו רק ביום השביעי לוסת. האם מקובל וניתן להתחיל איקקלומין ביום השביעי לוסת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איקקלומין ביום השביעי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2013שלום מיקה ,במידה ומחזורי הוסת שלך נמשכים יותר מ-30 יום ,הרי שתוכלי להתחיל עם האיקכלומין גם ביום ה-7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיימת סכנה בריסוס הבית בהריון?אני24/03/2013
שלום רב,
האם קיים סיכון בריסוס עצמי של הבית נגד ג'וקים/נמלים, בתחילת ההריון?
אציין כי שמתי מגבת על האף והפה בזמן הריסוס, ופתחתי את כל חלונות הבית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תגובתכם
באהבה24/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם קיימת סכנה בריסוס הבית בהריון? - תגובה
פרופ' שלמה משיח24/03/2013אצריך לדעת באיזה חומר משתמש המדביר. בד״כ אין סכנה ובפרט שפתחת את החלונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
באהבה24/03/2013זה לא מדביר.
זה אני שהדברתי עם חומר ביתי (רייד) - ריססתי במספר מקומות בבית, והיה ריח... פתחתי חלונות, אך בוודאות נשמתי מהחומר...
יש לי ממה לדאוג?
התחלתי להילחץ אחרי המעשה. לא חשבתי לפני!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2013אין כל סיכוי שנגרם נזק להריון בתנאים שהצגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המרגיעה
באהבה25/03/2013ותודה לכם על זמינותכם!!!
לכל הרופאים המדהימים כאן ולכל בנות הפורום - חג פסח שמח וחופשה נעימה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המרגיעה - תגובה
פרופ` דוד בידר26/03/2013אם יש לך בן זוג שתמיד הוא ירסס ואת תסתובבי בקניות כשלוש שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחחחח גדול!!!!!!!!
שיר26/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסורים יקריםkoktit24/03/2013
האם יש סיכוי להריון כאשר ה-FSH החודש היה 19.3, אבל לפני שבוע באולטראסאונד ראו זקיק 19 מ"מ לקראת ביוצץ ורירית 10 מ"מ?
*
שאלה נוספת, במידה ולא, אני רוצה לגשת להזרעה או IVF (בעיית גיל), האם צריך לחכות שה-FSH ירד (הוא משחק אצלי, פעם נמוך ותקין ופעם גבוה) ואז לקבל זריקות כלשהו (זה מה שאמר הרופא)? באילו זריקות מדובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסורים יקרים - תגובה
פרופ` דוד בידר24/03/2013בערכים כאלה חבל על הזמן ויש צורך בתרומת ביציות.
אין דבר כזה שכאשר ה -FSH יורד אז המצב משתפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתון נוסף שאולי ישנה את דעתך...
koktit24/03/2013ה-FSH שלי משחק כבר כמה שנים.
בכל בדיקה (אקראית) הוא בעל ערך אחר.
בשנתיים האחרונות הריתי 3 פעמים, הריונות ספונטניים ביותר (כניסה מיידית מניסיון אחד).
ההריון האחרון היה תקין לחלוטין והופסק מסיבות אחרות לחלוטין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)