מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גלולות והתחלת טיפולשני24/03/2013
לרופאים שלום,
עפ"י הוראת הרופא לקחתי גלולות במשך שבועיים, בעקבות פרוטוקול ארוך, כשהכדור האחרון נלקח ביום חמישי האחרון (21.3). היום הייתי אמורה להתחיל את סבב הזריקות בדקא.
בעקבות בדיקת דם שמאחרת להגיע (פרולקטין), הרופא אמר לי להמשיך לקחת גלולות מהיום עד אחרי החג ואז להגיע שוב אחרי החג.
האם היומיים האלה שלא לקחתי גלולות, יכולות לשבש את הטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות והתחלת טיפול - תגובה
פרופ` דוד בידר24/03/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי טרבינאפין ופוריותkoktit24/03/2013
בעלי נוטל כבר 4 חודשים כדורי טרבינאפין נגד פטרת ציפורניים.
האם יש מצב שהם יכולים לפגוע באיכות הזרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדורי טרבינאפין ופוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2013מסקירת הספרות העדכנית לא נמצא מאמר המצביע על פגיעה באיכות הזרע בעקבות לקיחת התכשיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הבטן בהריון...לילך24/03/2013
אני בהריון (שבוע 11).
עד איזה שבוע מותר לישכב על הבטן?
האם קיימת אפשרות ששכיבה על הבטן תתפגע חלילה בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שינה על הבטן בהריון... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2013אין כל בעיה עם שכיבה על הבטן במהלך כל ההריון,אין שום סיכוי שהעובר יפגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים נכבדים אבקש את עצתכם הכנהשי24/03/2013
אני בתחילת הריון לאחר ivf (שבוע 9) שמוגדר בסיכון (רחם כפול) וגם עברתי הפלה בהריון הקודם. האם לדעתכם ניתן להמשיך את מעקב ההריון אצל הרופא המטפל (מומחה בעל שם ארצי בתחום הפוריות וההפרייה,) או שמא עליי לעבור לרופא מומחה "להריון בסיכון גבוה" אני מאד סומכת על הרופא שלי ואין ספק שהוא רופא מצויין ועם זאת מפחדת לקחת סיכונים.
אשמח לדעתכם.
תודה רבה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה שוב??
שאלה24/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופאים נכבדים אבקש את עצתכם הכנה - תגובה
פרופ' שלמה משיח24/03/2013הכי נכון זה להתייעץ עם רופאך. אין ספק שהוא ידריך אותך נכונה אם צריך לפנות למומחה אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות תמיכהקרן24/03/2013
שלום. רציתי לשאול למה אחרי שאיבה מתחילים את תרופות התמיכה רק יום אחרי השאיבה ולא ביום השאיבה עצמו,האם רירית הרחם לא מתחילה להתפרק בלי תמיכה למשך יממה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תרופות תמיכה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/03/2013תרופות התמיכה נלקחות למחרת השאיבה בין היתר לאחר שברור שנתקבלו עוברים,בכל מקרה הערך של התמיכה שולי ומוגבל ולא ישנה אם נלקח מיום השאיבה או לאחריו,רמות האסטרוגן והפרוגסטרון לאחר השאיבה מספיק גבוהות כדי לשמר את תפקוד הרירית לטווח הקצר והרירית לא מתפרקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם להריוןמירי23/03/2013
שלום רב!
אחרי טיפול באסטרופם ואיקקלומין עשיתיבדיקת דם להריון כ7-8 ימים לאחר הביוץ. התוצאה היתה שלילית 0.22 וכעת אני באיחור ועדיין לא הגיע המחזור. האם יתכן שאני בהריון בכ"ז ותוצאה שלילית שבוע אחרי הביוץ היתה כוזבת או שאם יש הריון בדיקת הדם היתה מראה כבר אז עליה בהורמון?
תודה!!
מתוחה מאד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת דם להריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/03/2013בדיקת הדם להריון אינה צפויה להיות חיובית שבוע לאחר הביוץ,בכל מקרה לאור האיחור כדאי לבצע בדיקת דם להריון אולי תופתעי לטובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! הלואי... חגשמח!
מירי24/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לשכב על הבטן?וולא23/03/2013
שלום
אני 6 ימים אחרי החזרת עוברים .. ואת השאלה שלי : אפשר לשכב על הבטן או רק על הגב או הצד??!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לשכב על הבטן? - תגובה
פרופ' שלמה משיח23/03/2013אפשר בודאי לשכב על הבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלחת חמהשיר22/03/2013
שלום לרופאים הכי מקסימים. מותר להקלח במים חמים אחרי ההחזרה של העוברים? תודה חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלחת חמה - תגובה
פרופ' שלמה משיח22/03/2013כן בודאי שאפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf ואיכות הזרעמירי22/03/2013
שלום רב,
ביצעתי 4 הזרעות מתרומת זרע, כולל טיפולים עם הורמונים שלא הצליחו, לצערי. כנראה שאנחנו לקראת IVF.
שאלתי היא כזאת: במידה וחס וחלילה הזרע שרכשתי מהבנק זרע איננו תקין ולא יכול להזריע, האם בטיפול במסגרת ה- IVF יוכלו לגלות זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ivf ואיכות הזרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/03/2013אכן ב-IVF תבוא לביטוי יכולת הזרע להפרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ אשכנזירונית22/03/2013
שלום פרופ אשכנזי היקר,
פניתי אליך לפני מספר ימים לאחר שדיממתי יומיים לאחר הזרעה שעברתי. אשמח לשמוע דעתך, כמובן שבערבון מוגבל במסגרת ייעוץ בפורום באינטרנט.
נתונים יבשים: הזרעה ביום ראשון. דימום ביום שלישי עד חמישי
ביום שישי צילום א"ס, שהראה ציסטה בגודל 22 + נוספים בגודל 13+14
עובי הרירית 6 בלבד!
הרופא חשב שאכן מדובר בוסת אבל אז תוצאות הדם הראו שאני לאחר ביוץ ולא מדובר בוסת.
האם ייתכן ועדיין יתקיים הריון אם עובי רירית כזה? כמה עובי רירית צריך להיות בשלב כזה? (יום 18 למחזור. יום 6 לאחר הזרעה)
מה יכול להיות מקור דימום אם לא מדובר בוסת וכן לא ראו פצע בבדיקה וגינלית?
ברור לי שתשובתך מוגבלת אבל אשמח לשמוע אותה בכל זאת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפרופ אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/03/2013דעתי היא שהדמם נגרם בעקבות ההזרעה דבר המתבטא ברירית דקה יותר מהצפוי לשלב אחרי הביוץ,הסיכוי להריון בתנאים אלו נמוך יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוסיםטל22/03/2013
הי מה משמעות התוצאןת תחילת הריון cmv igg 8 רשום גבולי , cmv igm שלילי .הבנתמ שזה תקין זה אומר בוודאןת שהמחלה היתה בעבר הרחוק רחוק ולכן זה נמוכ הרמה8? זה בוודאןת לא יכול להיות שהיתהמחלה שלא נדע בטווח הקרןב?מה פשר הגבולי אז אם אומרים שמחוסניפ לתמיד?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
וירוסים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2013הצעתי לבצע בדיקה חוזרת באווח של שבועיים ,אם הערך הגבולי ישאר האי שבאמת מדובר בהדבקה בעבר ומידת החיסון נחלשה,יחד עם זאת ערך גבולי כזה יכול להיות גם בתחילת החשיפה לוירוס לפני התגובה המליאה של מערכת החיסון ולכן ה-IgG גבולי נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופ אשכנזי בהמשך בדיקה נוספת דחוף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/03/2013הממצאים מדברים על הדבקה בעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום- צוואר רחםלירי22/03/2013
לפני כחצי שנה עברתי סי.טי בטן ואגן ןהממצא היחידי היה: "הרחם מעט מוגדל ומראה צביעה בולטת והטרוגנית. צוואר הרחם מעובה".
* על מה זה מעיד? מה משמעות הדבר בכניסה להריון או בכלל?
** עברתי 2 הזרעות שלא הצליחו. האם זו הסיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום- צוואר רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2013הממצאים אינם מצביעים על לירוי ברור שמפריע לך להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהbs22/03/2013
שלום...
רציתי לשאול, מאיזה בטא בערך אמורים לראות דופק עוברי?
יום רביעי עשיתי בדיקת בטא והייתה 1162, ואתמול עשיתי א.ס וראו רק שק הריון קטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' שלמה משיח22/03/2013זה לא הבטא שקובעת מתי ניתן לראות דופק, אלא גיל ההריון: ניתן לראות דופק משבוע 6-6.5 מחושב מאז הוסת האחרונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2013ערך ביטה גבוהמ5000-10000 אינו ערובה לדופק עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
bs22/03/2013תודה על תשובתכם המהירה
פשוט הווסת לא סדירה אצלי (אובחנתי לפני כמה שנים עם שחלות פוליצסטיות ) ורק אחרי הלידה ה-3 (כולם iui) קיבלתי כל חודש, אומנם באיחורים קלים אבל כל חודש
הייתי אמורה להתחיל טיפול iui ובמקביל נקלטתי, ווסת אחרונה הייתה ב30.1 וב22.2 עשיתי א.ס והיה זקיק של 14 מ"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/03/2013בהנחה שבייצת ב-24-25/2 הרי שדופק עוברי צפוי ביום א הקרוב24/3 בצעי אולטרסאונד נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
bs23/03/2013תודה רבה , שבת שלום וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעותמיכל אשכנזי22/03/2013
אני מטופלת אצל ד"ר הורביץ ערן , ואני אחריי 2 הזרעות שלא צלחו, האחרונה אף הייתה כפולה.
אני רוצה לשאול אותכם האם הגיוני שנשלחתי להזרעה כאשר הנתונים היו כאלו:
הזרעה ראשונה : רירית 7 זקיק 12 וEstradiol 864 וProgesterone 6 .
וההזרעה הכפולה : רירית 6 זקיק 16 וEstradiol 930 וProgesterone 1 .
פשוט התוצאות האלו לא הגיוניות לביצוע הזרעה לדעתי, ובכל זאת נשלחתי. אני ממש לא יודעת מה לעשות כי אני יודעת שיש המלצות מאוד טובות על הרופא הזה.
אבל לא יודעת זה מוזר.
הפרופיל ההורמנאלי שלי, נבדק ביום השלישי או הרביעי למחזור:
FSH - 12.9
Prolactin - 240
Estradiol (E2) - 201
Progesterone - 0.8 nmol/L -מ ןטק
Testosterone Total - 1.5
DHEA-S - 1.99
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2013את השיקולים לביצוע ההזרעות בתנאים שציינת יש לשאול את הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני מטופלת שלו
רויטל24/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעות - תגובה
פרופ` דוד בידר24/03/2013הפרופיל ההורמונלי שלך בעייתי ולכן הטיפול צריך להיות במסגרת הפריה חוץ גופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HATCHINGמיכל21/03/2013
שלום ,
הרופא המליץ לבצע שיוף של מעטפת העובר HATCHING
מה המשמעות ?
מתי מבצעים זאת ? והאם יש סיכונים בהליך כזה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HATCHING - תגובה
פרופ` דוד בידר22/03/2013לעובר המוחזר לרחם יש מעטפת שנושרת ההשרשה.
המטרה זה לעשות חור קטן במעטפת במחשבה שזה ישתרש יותר טוב.
רוב העבודות היום לא מראות יתרון לטכניקה זו.
אין שום סיכונים בתהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)