מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בנק זרעאני09/11/2010
זקוקה לזרע לצורך IVF לצערי התורים הם בלתי אפשריים כאשר הזמן דוחק מאוד... מה באפשרותי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנק זרע - תגובה
פרופ' שחר קול10/11/2010ראי
אתר .bankzera
אין תורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- dhea האם לקחת כדור אחד של 75 או 3 שאני09/11/2010
של 25 ? האם זה נבדק במחקרים ? האם זה משנה במשהו מבחינת יעלות ותופעות לוואי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר dhea האם לקחת כדור אחד של 75 או 3 ש - תגובה
פרופ' שחר קול10/11/2010לא משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות ועובי ריריתרונית09/11/2010
שלום,
האם הדבקות משפיעה על עובי הרירית?
האם לאחר פתיחת הדבקות יש סיכוי שהרירית תחזור לעצמה? ואם כן
כמה זמן אחרי פתיחת ההדבקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות ועובי רירית - תגובה
פרופ' שחר קול10/11/2010כן, הדבקות יכולה להשפיע על העובי.
הרירית עשויה להשתפר לאחר הפרדת ההידבקויות, לפעמים זה יכול לקחת חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרניתגלינה09/11/2010
אם ביום ראשון 31/10 בערב קיבלתי זריקת אובטירול, יש לי תחושות של תחילת הריון.
האם ניתן לבדוק כבר בבדיקה ביתית אם הריתי או שזה מוקדם מידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה למענה
גלינה09/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה קורה עם שאלתי
גלינה10/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקרנית - תגובה
פרופ' שחר קול10/11/2010מציע להמתין 16 יום מזריקת האוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הפריה- מיואשתעדי09/11/2010
היי , ב18.10 בוצעה שאיבה וב21.10 בוצעה החזרה של שני עוברים. ב01.11דיממתי כמו מחזור רגיל ובבכל זאת ביצעתי בדיקת דם להריון ב03.11.10 והתקבלה תוצאה חיובית של 44 בטא. ב07.11.10 ביצעתי בדיקת דם נוספת והבטא כבר עלתה ל429. היום שוב דיממתי לא הרבה אבל היו קצת גושים. (אני לוקחת אוטרוגיסטן לתמיכה )
מה אני צריכה להסיק מהדימום הזה שהריון לא הצליח? ואם לא אז ממה הדימום הזה נובע ?:( יש לי תור לאולטראסאונד ב18.11 אבל המתח והסקרנות מתישים אותי
מחכה לתשובה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הפריה- מיואשת - תגובה
פרופ' שחר קול10/11/2010יתכן הריון תקין גם בנוכחות דימום.
ואולם, דימום מחייב מעקב יותר צמוד כדי לוודא שאכן ההריון ברחם, ולא מדובר על הריון חוץ רחמי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה מאוד
קרולין10/11/2010ד"ר שלום רב,
שאלה, העם בטיפולי IVF יכול להיות הריון מחוץ לרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הפריה- מיואשתעדי09/11/2010
היי , ב18.10 בוצעה שאיבה וב21.10 בוצעה החזרה של שני עוברים. ב01.11דיממתי כמו מחזור רגיל ובבכל זאת ביצעתי בדיקת דם להריון ב03.11.10 והתקבלה תוצאה חיובית של 44 בטא. ב07.11.10 ביצעתי בדיקת דם נוספת והבטא כבר עלתה ל429. היום שוב דיממתי לא הרבה אבל היו קצת גושים. (אני לוקחת אוטרוגיסטן לתמיכה )
מה אני צריכה להסיק מהדימום הזה שהריון לא הצליח? ואם לא אז ממה הדימום הזה נובע ?:( יש לי תור לאולטראסאונד ב18.11 אבל המתח והסקרנות מתישים אותי
מחכה לתשובה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הפריה- מיואשת - תגובה
ד''ר דוד ישי09/11/2010כמו שאת רואה בעצמך. הדימום אינו מעיד על כשלון הטיפול. לצערי , לא ניתן לדעת איך יתפתח ההריון עד שתעשי בדיקת אולטרסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות הורמונליות - LH I-FSHבטי09/11/2010
שלום ,
ערכתי בדיקות הורמונליות ביום ה-5 למחזור כחלק מבירור להפלות חוזרות .
רציתי לדעת האם התוצאות הבאות שהתקבלו תקינות כיוון שטווח הנורמה אינו מופיע בתוצאות ואני קצת מודאגת מהתוצאות שנתקבלו עבור רמות ה-LH. (לפי מה שהבנתי מרופא הנשים שלי היחס התקין צריך להיות 1:1 בין LH ו-FSH)
התוצאות שהתקבלו:
LH - 9
FSH - 4.3
PROGESTERONE -1.4
אשמח לתשובה מהירה
תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות הורמונליות - LH I-FSH - תגובה
ד''ר דוד ישי09/11/2010צודק הרופא שלך אם כי קשה לקבוע לפי בדיקה אחת. יחס כמו אצלך מתאים לנשים עם שחלות פוליציסטיות. מה שהכי חשוב בבדיקות שעשית הוע שרמת הFSH שלך תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - רמות FSH ו-LH
בטי09/11/2010בהמשך לשאלתי הקודמת - רציתי להוסיף מס' פרטים :
הבדיקות נעשו במחזור ראשון לאחר גרידה עקב הפלה טבעית .
בעברי 4 הריונות - כאשר ב-3 הראשונים נקלטתי להריון בחודש הראשון לנסיון ובהריון הרביעי לאחר כ- 5 חודשים .
הריון ראשון תקין , הריון שני - הפלה מלאכותית , הריון שלישי ורביעי - הפלות טבעיות בשליש הראשון .
שאלותיי הנוספות הן :
1. האם לאחר כל העבר המיילדותי שלי אין סיכוי שעלו על כך שיש לי שחלות פוליציסטיות ?
2. האם התופעה הנ"ל (שחלות פוליצסטיות) הינה בעיה מולדת / נרכשת ?
3. האם ציסטה בשחלה יכולה לגרום לתוצאות הנ"ל ?
4. אילו עוד סיבות יכולות לגרום לתוצאות הנ"ל והאם הן ברות טיפול ?
5. המחזור שלי החודש היה פחות חזק מהמחזורים בעברי והכיל דימום מועט - האם יש קשר ?
מתנצלת מראש על האורך וכמות השאלות אך לאור ההפלות הטבעיות האחרונות אני די לחוצה , אשמח לתשובה מהירה .
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות נוספות הרלוונטיות לשאלות
בטי09/11/2010TESTOSTERONE- TOTAL - 1.3 (טווח הנורמה- 0.01-3.5)
PROLACTIN - 180 (טווח הנורמה - 80-560)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקרנית ולחוצה - ממתינה למענה
בטי10/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-גונל Fאמירה09/11/2010
שלום , התחלתי השבוע להזריק גונל F
150 יחידות, מחזור אחרון היה ב-27 לחודש
אני מרגישה אי נוחות בבטן, רחם, מצבי רוח
האם זה נורמלי?כ"כ שאלה נוספת
האם מותר לקיים יחסי מין בזמן ההזרקות?
תודה מראש , והמשך ערב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה-גונל F - תגובה
פרופ` דוד בידר09/11/2010זה תוצאה מתיחלת גירוי שחלתי.
אפשר לקיים יחסים אך לא בזמן הזריקות אלא קצת אחר כך בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות עובריםעינב09/11/2010
פרופסור בידר היקר,
יש לי שאלה שדי מטרידה אותי אני בת 36+, אני אחרי הפרייה שנייה, ומחכה בקוצר
רוח לבשורות טובות ב"ה. האם תנועתיות של זרע 20% שנחשבת לנמוכה, ובעקבותיה
עשו מיקרומניפולציה לביציות שנשאבו, אמנם התקבלו עוברים יפים, האם תיתכנה השלכות
של תנועתיות להמשך התפתחות העובר או השתרשותו ברחם? והאם רירית של 6.5 היא
סבירה לקליטה?? אני שומעת דיעות סותרות לגבי עובי רירית , ואשמח לתשובתך.
תודה ,
נטע לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר09/11/2010לגבי הזרע והשרשה לא פוגע בכלום בהפריה חוץ גופית.
רירית מתחת ל 7 זה פחות טוב אך אם לא עברת גרידות או פעולות שחדרו לרחם אז גם 6.5 זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה לרירית
עינב09/11/2010פרופסור
תודה רבה על תשובתך, עברתי כחלק מתהליך הפריון צילום רחם לפני כשנה, והיסטרוסקופיה אבחנתית לפני כחצי שנה, (תקין) האם זה קשור? אני נוטלת אנדומטרין פעמיים ביום, ממחר 3 פעמים ביום , וממחר גם פרוגינובה 2 ביום , האם הללו תורמים לעיבוי הרירית?
נטע לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה לרירית - תגובה
פרופ` דוד בידר10/11/2010התרופות לא גורמות לעיבוי ופרוגינובה מיותרת.
עיבוי רירית נחשב עד למתן האוביטרל לאחר מכן כבר לא בודקים עובי רירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץשואלת09/11/2010
האם יכול להיות ביוץ בזמן מחזור?
אם כן - מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר09/11/2010אין ביוץ בוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחר בבוקר שאיבה באלישע - שאלת ביוץמוקפאים יפים09/11/2010
היי,
הזרקתי אוביטרל אתמול בשעה 22:45, לפי הנחיית הרופא.
אמרו לי להגיע בשמונה וחצי בבוקר החישוב אומר לי שהביוץ (שמתחיל 36 שעות אחרי ההזרקה) יתחיל בשעה 10:45 מחר.
אז מה, יעשו את השאיבה לפני הביוץ....? לא ברור לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחר בבוקר שאיבה באלישע - שאלת ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר09/11/2010אם הזרקת בערב הביוץ יהי רק אחרי יומיים כך שניתן לשאוב מ8 בבוקר ועד 12 בצהריים.השאיבה לפני שהבעציות עומדות לחרוג מהשחלה וזה קורה אחרי 38 שעות בערך אחרי האוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבהאני09/11/2010
שלום,
אני חמישה ימים אחרי החזרת עוברים, מאז השאיבה יש לי צריבה בשלפוחית השתן ובנרתיק, האם עליי להיבדק אצל רופא נשים או אפשר לגשת לרופא משפחה?
האם יכול לפגוע בסיכויי הצלחת הטיפול?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/11/2010בדרך כלל זה יכול להיות בגלל השאיבה.
יש רק לעשות תרבית שתן.
זה לא יפגע בסיכוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכח בטארוני09/11/2010
שלום.
רציתי לשאול איך גדלים ערכי הבטא. ב7.11 בטא 337, היום 9.11 בטא 824.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לראות הכפלה פי 2 לאחר יומיים
מודאגת09/11/2010ונראה תקין בהחלט :-)
מזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי בטא
רוני09/11/2010תודה רבה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכח בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר09/11/2010לפחות מכפיל את עצמו וכזה יותר זה הרבה יותר טוב כך שזה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותיסמין09/11/2010
אני פשוט בהלם ממה שקראתי עכשיו , בנות שיש להם שחלות פוליציסטיות יש להם 70% סיכוי להפלה ???? אז מה אני אמורה לעשות ???????? אני שבוע אחרי גרידה , הייתי בשבוע 12 והדופק של העובר נעצר בשבוע 8 ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
דנה09/11/2010הי!
רציתי לשאול אותך שאלה.... האם הרגשת משהו כשדופק נעצר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלות פוליציסטיות - תגובה
פרופ` דוד בידר09/11/2010מי אמר את זה. זה שטויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ טבעי לפני אוביטרל הזרעהמנסה להרות09/11/2010
שלום,
אני לפני תהליך הזרעה זקיק של 18 רירית 8 פרוגסטרון 2.1 אסטדיול 1620
הזרקתי אוביטרל בעשר בערב אתמול וההזרעה צפוייה להיות מחר בבקר. אבל כבר אתמול חשתי בהפרשה וגינלית חלבונית.מה קורה אם הביוץ התרחש לפני ההזרעה?(לא קיימנו יחסי מין אתמול)
מודאגת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ טבעי לפני אוביטרל הזרעה - תגובה
פרופ' שחר קול09/11/2010אם יחלפו שעות ספורות בלבד - עדיין יש סיכוי להריון.
לפי הפרוגסטרון הביוץ עדיין לא החל, כך שהלו"ז נראה סביר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)