מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוביטרלאנונימית13/11/2010
שבוע טוב לכל הרופאים,
שאלותיי:
1) באיזה גודל זקיקים צריכים להיות ברגע הזרקת האוביטרל כדי שיבייצו (בוודאות או קרוב לודאות) ויכילו ביציות בשלות?
2) האם האוביטרל עוזר במשהו לעיבוי הרירית?
תודה רבה על כל עבודתכם הקדושה. זה ממש עוזר למי שבתהליך הקשה הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל - תגובה
פרופ` דוד בידר13/11/2010בגודל 18-20 מ"מ.
האוביטרל לא מעבה רירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טייסים ובעיות פוריותשני13/11/2010
שלום
הכרתי בחור שהיה בעברו טייס כ- 20 שנה. הוא התוודה בפני שבשל העובדה שהיה טייס זמן רב, ובגלל הלחץ שיש בטיסות קרב - הזרע שלו נפגע ולא בטוח שיכול להוליד ילדים. הוא טוען שהסיכוי של טייסים (ושלו) ללדת בנות הוא גבוה יותר בשל הפגיעה בזרע.
האם יש אמת בדבריו?
אציין שיש לו שני בנים מהתקופה שטרם היה טייס. הוא בן 42 כיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טייסים ובעיות פוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר13/11/2010יש כזו שמועה שיש יותר ביות לדעתי זה שטויות.
ותגיד לו שתמיד יוכל להביא ילד אם ירצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל - ?אור13/11/2010
האם אוביטרל שבוע אחרי הזרעה יכול לגרום להריון כימי?
האם אוביטרל אחרי שבוע ממועד ההזרעה יכול לשבש בדיקת הריון אחרי 12 יום מהזרעה?
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל - ? - תגובה
פרופ' שחר קול13/11/20101. כן
2. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ממש קצרה-באופן סטטיסטימאיה13/11/2010
שלום
מה אומרות הסטטיסטיקות לגבי ההזרעה?
הכוונה שלי באופן כללי:
באיזה מס' הזרעה מצליחים להכנס להריון?שנייה?שלישית?רבעית?חמישית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ממש קצרה-באופן סטטיסטי - תגובה
פרופ' שחר קול13/11/2010כ - 15% סיכוי לכל ניסיון.
תלוי בעיקר בגיל האישה.
ככל שצעירה הסיכוי טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך בקלקסן? ועוד*13/11/2010
שלום רב,
מאז ינואר האחרון עברתי שתי הפלות בהפרש של 4 חודשים . ב6 חודשים אחרונים אין סימן להריון. עברתי שני מחזורי איקקלומין , כשאחד מהם עם הזרעה. ב3 לנובמבר התחלתי טיפולי גונאל F עם 2 הזרעות רצופות - אולם קיבלתי היום מחזור(היום ה-10 לאחר ביוץ).
בעלי עבר בדיקות זרע והכל תקין. כמו כן, אני עשיתי צילום רחם וגם היסטרוסקופיה שיצאו תקינות. מה שכן העלה שאלה אצל הרופא שלי אלו תוצאות בדיקות קרישיות הדם. הוא חשב שצריך יהיה קלקסן אך רופאת ההמטולוגית מתלבטת. התוצאות שלי
FACTOR V LEIDEN - הטרוזיגוט.
PTT FOR FACTOR 29 SEC 24-33
FACTOR VIII 128 %ֵ 60-160
PROTHROMBIN (FII) GENOTYPE נורמלי
נבדק הפולימורפיזם G 20210A
ACL-IgG 1.7 U/ML 0.0 -15.0
ACL-IgM 1.7 U/mL 0.0-15/0
B2GLYCOPROTEIN (IgG) 0.8 U/ML 0.0-15.0
B2 GLYCOPROTEIN IgM) 5/8 U/ml 0.0 - 15.0
anti THYROID PEROXID 653
THYROGLOBU LIN ab 53/80
ישנם עוד בדיקות שעשיתי וכמו כן נשלחתי לעשות קריוטיפ .
מה עוד ניתן לעשות כדי להבין למה הגוף שלי מתעקש לא להיכנס להריון?
תודה ליאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש צורך בקלקסן? ועוד - תגובה
פרופ' שחר קול13/11/2010מציע יעוץ המטולוגי, שכן לרוב נותנים קלקסאן להטרוזיגוטים של ליידן.
לגבי הריון: לא כתבת את הגיל ואת נתוני הזרע.
יש לזכור כי כ - 30% מהזוגות המטופלים במרפאות הפריון הם "בלתי מוסברים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-
*13/11/2010ראשית, תודה על התגובה המהירה.
אני בת 30.5 ובעלי בן 33 .
תוצאות בדיקת הזרע-
VOLUME ML- 4.5
CONCECNTRATION ML-74
TOTAL CONCENTRATION ML-333
MOTILE SPERM %- 55
TOTALE MOTILE SPERM% -183.15
MOTILITY AFTER 4H%- 45
NORMAL FORMS%- 6
ABNORMAL FORMS%-94
HEAD DEFECT%- 91
MID PIECE DEFECT%-3
ROUND CELLS ML-2
פשוט העתקתי את התוצאות של הבדיקה הלפני אחרונה.(לא של הטיפול האחרון.
הבעיה היא שבהמטולוגיה גם הרופאה מתלבטת, מה לדעתך עליי לעשות?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- - תגובה
פרופ' שחר קול13/11/2010יש לברר בדיוק איך קרו ההפלות: באיזה שבוע? האם נראה כבר דופק?
אם מדובר על הפלות מוקדמות מאוד - כנראה לא קשור לקרישת יתר.
אם צילום הרחם בוצע לאחרונה, יש לנסות עוד מחזור - שניים של גונל והזרעות. אם לא יושג הריון - מציע להמשיך ב - IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך -תיאור ההפלות
*13/11/2010הי,
הפלה ראשונה -נראה שק הריון שמוקם קרוב לצוואר הרחם והמתנו שיצליח להיקלט אך לצערנו בסופו של דבר נפל .
הפלה שנייה- עדיין לא היה שק , לפני שבוע 5. (לא כימי)
האם ליידן 5 מסביר את הממצאים הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הסבר על הפלות
*13/11/2010הפלה ראשונה- שק הריון ללא דופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הסבר על הפלות - תגובה
פרופ' שחר קול13/11/2010לא, אלו לא הפלות אופייניות לבעיות קרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 10 ימים להחזרת 2 עוברים.אני13/11/2010
הי,
החזרה ב.4.11.10, היום בבקר בדיקה ביתית רגישה (יס אור נו פרופשונאל), המזהה בטא מעל 10, שני קווים יפים וברורים. והרגשה של הריון. (לאחר 3 הריונות ולידות), ההפריה בגלל בעיות זרע של בעלי.
ב16.11 בדיקת דם.
האם ניתן לסמוך על בדיקת הדם?
זה לא שאריות של אורביטול, כי שבוע לאחר ההחזרה עשיתי בדיקה כזאת ולא היה פס כלל, בנוסף גם בדיקת דם בטא מ6 ימים לאחר ההחזרה הייתה שלילית.
מה נחשב בטא טוב ביום שלישי (13 ימים להחזרה?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 10 ימים להחזרת 2 עוברים. - תגובה
פרופ' שחר קול13/11/2010נשמע אמין.
ביום שלישי בטא יהיה הרבה מעל 100!...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי אישפוז עקב גירוי יתראביבית13/11/2010
שלום,
11 ימים אחרי החזרה
אתמול השתחררתי מבית חולים עקב גירוי יתר שחלתי
היום חל שיפור משמעותי וכמעט שכל הסימנים של הגירוי נעלמו מלבד כאבי מחזור שכואבים כבר כארבעה ימים
1. האם יתכן שיפור ניכר בגירוי יתר אם אני בהריון או שזה מעיד שאני לא
2. האם קרינון דוחה קבלת מחזור
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי אישפוז עקב גירוי יתר - תגובה
פרופ' אלכס סימון13/11/2010שלום
1. קרינון אומנם דוחה מחזור
2. איני חושב שצריך לנבא הריון או לא הריון על סמך שיפור בגירוי יתר שחלתי. צריך להמתין 12-14 יום מהחזרה ולבצע בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתחסויה13/11/2010
לאחר טיפול גונלף חיזוק ביוץ ולפי הסימנים למרות שאני ביום ה- 18 כאבי מחזור גב וכו
אני מאמינה שהטיפול הבא יהיה הפריה האם אני יכולה לבצע פיפל עוד יומיים שלוש או לחכות למחזור ולטיפול ,האם הפיפל יזיק במקרה ויש הריון ...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת - תגובה
פרופ' אלכס סימון13/11/2010לא סיימת את הטיפול במחזור זה. כשלון טיפולי יחשב רק אם יגיע וסת. פיפל עלול להזיק להשרשה אם מתקיימת עכשיו. יתר על כן, אין הוכחות ממש בררות עם עבודות מבוקרות גדולות המעידות שהפיפל נחוץ או משפר השרשה. זו המצאה ישראלית ומשמשים בה רק בישראל אם כי הומצאה כבר מעל ל - 3 שנים. אז מה, כל העולם מטומטם שלא גילה את ההמצאה? או שמא אין בפיפל הזה ממש? שלא תביני אותי לא נכון, גם אני משתמש בפיפל בחזקת לא יועיל לא יזיק.
מתוכנית תרומת הביציות שלנו בהדסה, מצאנו שאין הפיפל מעלה את שיעור ההריונות הגבוה ממלא בתוכנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות למסירהאפרת13/11/2010
שלום בנות,
לאחר IVF מוצלח , ומאחלת לכולכן בהצלחה, נשארו לי התרופות הבאות
GONAL F מזרק אחד של 450 מל
דקפפטיל 8 מזרקים
צטרוטיד 2 מזרקים
אמדומטרין
אשמח למור אותם, מי שמעוניינת אנא צרו קשר 0544-888014
שבת שלום
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מאזור פתח תקווה
אפרת14/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות למסירה
אפרת17/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 10 ימים אחרי החזרה - חזרה לפעילות ספורטיביתפרופ` דוד בידר13/11/2010
פרגנל כתמיכה ניתן לי ביום ההחזרה ו3 ימים לאחר מכן.
ביום שלישי אושפזתי עקב גירוי יתר והחליפו לי את הפרגניל בנרות אנדומטרין
שוחחרתי בחמישי
אני סובלת מההחזרה מניחות ורגישות בחזה, קשיי נשימה וכאבים בבטן התחתונה המזכירים כאבים בזמן מחזור (כאבים אלו גם מרגע ההחזרה)
1. מה לעשות עם התסמיניםשל גירוי יתר? הם לא עברו- לחזור לבית חולים?
2. מדוע החליפו לי את הפרגניל בנרות אנדומטרין?האם יש סיכוי שזה יפגע בהריון?
3. כמה ימים מההחזרה אמורה להיות ההשתרשות ?
4. שמעתי ממס' בנות שלאחר ההחזרה הופיע להם מדי פעם דימומים - האם דימום מעיד על השתרשות או להפך ??? (הכוונה לדימום חד פעמי ולא מחזור)
5. האם אני יכולה לחזור לפעילות גופנית- הליכה מהירה ספורטיבית ?? זה לא יפגע בעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 10 ימים אחרי החזרה - תגובה
פרופ' אלכס סימון13/11/20101. לא לפעילות גופנית בשלב זה
2. אם הכאבים הוחמרו מאז שחרורך מבית החולים, אזי עלייך לפנות שוב לבדיקה
3. התופעות של הגירוי יכולות לנבוע מהטיפול בפרגניל או לחילופין מהריון מתפתח. האנדומטרין ניתן לתמיכה במקום הפרגניל שהביא לתופעות שאת מתארת.
4. ניתן לדעת אם הרית 12-14 יום לאחר ההחזרה. וזה ממש עוד מעט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה- שאלה נוספת
בהריון13/11/2010מתי אמורה להיות ההשתרשות? ואם לא היתה האם היה צריך להוופיע דימום? או שתופעות הלוואי אמורות להעלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
כמעט אמא14/11/2010דרך אגב- חזרתי לאשיפוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה - תגובה
פרופ' אלכס סימון14/11/2010אני מניח שבצעו בדיקה להריון.
אז שתפי אותנו בתוצאה
לא צריך להופיע דימום בהשרשה. לעיתים נדירות אם קיים דימום, משייכים אותו להשרשה אולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
כמעט אמא14/11/2010לצערי טרם בוצע... אושפזתי שוב אתמול והרופאים טוענים שיש להמתין עד יום חמישי
בינתיים הכאבי גב הולכים וגוברים וגם הקשיי נשימה
כמו כן עליתי עוד 2 קילו
למרות זאת הפרופסור טען בבוקר כי מצבי יחסית טוב ומחר אשוחרר
אני משתדלת לנקוט באופטימיות זהירה ולקוות שאכן הבאט תהיה חיובית
בינתיים אני עם תמיכה של אנדומטרין
האם נרות אלו יכולות גם להגביר תוספעות לוואי או שהתופעות יכולות להעיד על הריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי - תגובה
פרופ' אלכס סימון15/11/2010לדעתי ההתחושות אותן את מתארת קשורות לגירוי הייתר של השחלות. אינן קשורות לאנדומטרין. אופטימיות זהירה, זו המילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשו לי בטא
כמעט אמא16/11/2010194!!!!!!!!!!!!!!
אני בהריון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב
פרופ' אלכס סימון16/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה כייף לשמוע - בשורות טובות-כנסי
מוקפאים יפים16/11/2010עקבתי אחרי ההודעות שלך עם הפרופסור - כייף אני לא מכירה אותך ועדיין כל כך מאושרת בשבילך. הלוואי שבקרוב אשמח גם בשבילי.
איזה הפרייה הזו ראשונה שלך?
אני עברתי החזרת 2 עוברים ביום שישי האחרון אמרו לי שהם יפים וטובים (הקפיאו 7).
הבטן קצת נפוחה - לא משהו מדאיג... מחכה נשארו לי עוד 8 ימים :) וזה קשה!!!!
הלוואי שימשיך לך קל ובריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
בהריון16/11/2010זה אכן טיפול ראשון
השתחררתי היום מאישפוז שני - גירוי יתר קל .
איכות עוברים טובה מגדילה את סיכויי ההשתרשות.
לדעתי את יכולה לעשות אחרי 10 ימים כבר בדיקה
גם אני עם נרות אונדומטרין
שיהיה לך בהצלחה - והכי חשוב תהיי רגועה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמעט אמא....מזל טוב!!!!!
חסויה16/11/2010עוד תשעה חודשים כבר יהיה כתוב.... כבר אמא בע"ה!. תשמרי על עצמך, בשורות טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
בהריון17/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השבחה ושטיפת זרעסתונית הבשן12/11/2010
א. מה ההבדל בין השבחה לשטיפה?
ב. האם ייתכן שיש בנקי זרע שעושים שטיפה לפני הזרעה ויש כאלה שלא (באסה"ר אמרו לי שלא עושים,כי פוגע בזרע- הייתכן?)
ג. האם בIVF עושים השבחה,או שאין בכך כל צורך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השבחה ושטיפת זרע - תגובה
פרופ' אלכס סימון13/11/2010א. אני מניח כי כל ביצ חולים משתמש בשיטות הכנה דומות. בשטיפה כניראה הכוונה באסף הרופא לכך שהם מניחים את הזרע בנוזל גידול ומסרכזים. את מה שמתקבל בתחתית המבחנה לאחר הסרכוז הם מאפשרים להזריק לרחם. בהשבחה הסרכוז נעשה עם מצע נוזל מיוחד שמפריד בין תאים טובים לכאלו שאינם טובים. מזריקים רק את הטובים. הבעיה השיטה גורמת לאובדן הרבה מאוד תאים ש"ניתפסים" במצע הגידול המיוחד ולא מגיעים לתחתית המבחנה. אם לא רוצים לאבד תאים ומוכנים להזריק תאים ללא תנועה ומורפולוגיה לא תקינה לרחם יחד עם התאים הטובים, משתמשים בשטיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מחזור ללא מחזוראישה לחוצה12/11/2010
ערב טוב
אני בת 26, נשואה לפני שנתיים ללא ילדים עם הריון ספונטני אחד שהסתיים בהפלה בשבוע 7.
מחזור סדיר בד"כ (28-30).אני אחרי 4 טיפולי הזרעה שנכשלו והחודש הפסקה וצילום רחם שיצא תקין.
היום הוא היום 35 למחוזר, כאבי מחזור שהתחילו מהיום 15 למחזור.כאבים חזקים.
ביום 33 למחזור בדיקת דם שלילית.
רופאת הנשים היום נתנה לי לעשות עוד בדיקת הריון ביום ראשון.
האם אכן יש טעם לחזור על הבדיקה שיצאה שלילית?האם יכול להיות אכן שאני אהיה בהריון למרות התוצאה השלילית ביום רביעי?
ואם אין הריון מה הסיבות לכאבים כל כך מוקדמים החודש?האם יש בדיקות שאוכל לבצע כדי לברר את הסיבה?
תודה וסליחה על אורך השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מחזור ללא מחזור - תגובה
פרופ' אלכס סימון12/11/2010השרשה מאוחרת יכולה להביא לבדיקה חיובית ביום ראשון גם אם היתה שלילית ביום רביעי. כל זמן שאין דימום, אין משמעות ל"כאבי מחזור" . כדאי אולם להוסיף לבדיקה גם רמת אסטראדיול ורוגסטרון על מנת להבין טוב יותר מה קורה במחזור זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת זרעאלון12/11/2010
בן 29
התנזרות 3 ימים
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטעא - אין מדדים בשאלה
פרופ' אלכס סימון12/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכווונה באין מדדים..?
אלון13/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אין התייחסות...?
אלון13/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הכנסת מדדים לשאלה
מיקי13/11/2010במקום קישור תדביק את המדדים עצמם ויענו לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא ממש מבין במדדים
אלון14/11/2010לכן פשוט הוספתי קישור עם סריקה של התוצאה..למה זה לא מספיק..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הכנסת קישור
חסויה14/11/2010ההודעה ששלחת ריקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה סליחה כן הכנסת קישור
חסויה14/11/2010אולי הרופא לא ראה...
אולי כדאי לך להעתיק לו את המדדים החשובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מדדים בקישור
אלון14/11/2010פרופ שלום רב. המדדים מצורפים לקישור ששלחתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש חשש לגירוי יתרשלומית12/11/2010
בת 40. IVF שני (בראשון נשאבו 15 ביציות - 10 הפריות).
לאחר 9 ימי פיוריגון:
שחלה ימנית זקיקים בגודל: 16, 16, 15, 15, 14, 14, 11, 10 ועוד קטנים.
שחלה ימנית זקיק אחד בגודל 10 ועוד קטנים.
e2 - 6414
p - 2.4
אמורה להזריק עוד יומיים (175 פיוריגון) וביום לאחר מכן (ראשון) לקחת 2 אוביטרל לקראת שאיבה ביום שני.
1. האם הזקיקים לא קטנים מדי בשביל להחליט כבר על מועד שאיבה ?
2. האם e2 לא גבוה מדי ?
3. האם יש חשש לגירוי יתר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש חשש לגירוי יתר - תגובה
פרופ' שחר קול12/11/20101. לא
2. לא
3. חשש קל. אוביטרל אחד אמור להספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים והפרשות אחרי הזרעהאדוה12/11/2010
שלום לכולם,
אני 12 ימים לאחר הזרעה החודש טופלתי בעזרת זריקות הורמונים ולא כדורים.
מאז ההזרעה יש לי הרגשת אי נוחות בבטן כמו לחץ עדין באזור הבטן התחתונה.
היום בבוקר הופיעו לי הפרשות חומות/טיפה אדומות אך ללא כאבי בטן או כאבי גב שבדרך כלל יש לי כאשר אני אמורה לקבל מחזור, רק האי נוחות בבטן עוד שם.
הרופאה שלי נתנה לי לקחת אוטרוגסטן 3 פעמים ביום למשך 3 ימים ולעשות בדיקת דם+זקיקים ביום ראשון על הבוקר.
אני מנסה לא להיות עצובה וכבר להספיד את הסבב הזה אבל אני לא יודעת מה לעשות ומה לחשוב...
האם יש סיכוי שזה לא מחזור ושאכן נקלט??
אשמח לתשובתכם
שבת שלום וסופ"ש מהנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים והפרשות אחרי הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/11/2010ההרגשות זה עקב הגירוי השחלתי בעקבות זריקות ההורמונים
ההפרשות החומות לא אומרות בשלב זה כלום והתמיכה מיותרת לחלוטין.
יש לחכות בסבלנות ולעשות בדיקת דם להריון ולא צריך בדיקת אולטרסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בפיענוח תוצאת הבדיקות
אדוה14/11/2010אני 14 ימים לאחר הזרעה החודש טופלתי בעזרת זריקות הורמונים ולא כדורים.
ביום שישי הופיעו לי הפרשות חומות/אדומות. פניתי לרופאה שנתנה לי לקחת אוטרוגסטן 3 פעמים ביום למשך 3 ימים.
היום בבוקר עשיתי בדיקת דם Estradiol(E2) Urgent - התוצאה שקיבלתי היא 238.
האם זה אומר הריון או שבגלל ההורמונים או האוטרוגסטן המס גבוה??
אשמח לתגובתכם
תודה מראש
אדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בפיענוח תוצאת הבדיקות - תגובה
פרופ` דוד בידר14/11/2010בדיקת ה E2 לא אומר כלום. היית צריכה לעשות בטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש עוד סעיף
אדוה14/11/2010בתוצאות יש גם בסעיף Progesterone Urgent את הערך 31.9
גם זה לא נחשב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש עוד סעיף - תגובה
פרופ` דוד בידר14/11/2010לא. זה רק מראה שהיו תהליכי ביוץ ולא יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)