מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תמיכה הורמונאלית אחרי החזרהמישקה07/05/2021
עשיתי החזרת בלסטוציסט לפני כמה ימים. הרופא רשם לי 3 פעמים ביום אוטראגוסטן ו4 כדורים אסטרופם
אני לא זוכרת לקחת את האוטרגוסטן בצהריים, כמה זה פוגע בסיכויי ההצלחה?
בנוסף, הבוקר אני לא זוכרת אם כבר לקחתי את האסטרופם או לא, מה עדיף? לקחת עוד פעם ואז לקחתי יותר מידי או לדלג ואז יצא שלקחתי פחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר07/05/2021לא קרה כלום ששכחת ויש להמשיך הלאה לפי ההוראות.
את צריכה לטפל בבעיה של השיכחה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות זקיקים או חוסר תגובהרחלה06/05/2021
שלום וברכה
התחלתי סבב. היו די הרבה זקיקים בתחילת הוסת. אבל גם בסבב הקודם שהיו בתחילתו הרבה, וגם עכשיו לדעתי לא מתפתחים הרבה מהזקיקים.
בסבב הנוכחי התחלתי עם 450 גונל. ביום 7 לוסת ניצפו 2 זקיקים בגודל 11 ו2 זקיקים בגודל 14.e2באזור 5000.
האם זו לא צמיחה איטית מדי או חוסר תגובה?
האם האסטרידול מרמז שעוד קטנים עתידים להתפתח?
הרופא הנמיך לי את המינון בבת אחת ל300.
האם לא עלול לפגוע באיכות או בגיוס הזקיקים?
מצד שני האם 450 שזה מינון גבוה לא עלול בעצמו לפגוע בזקיקים?
אני יודעת שצריכה לסמוך עליו אבל מצד שני ידוע לי שהוא מאוד זהיר ולכן יתכן שמנמיך את המינון למרות שלזה לא הכי מתבקש.
אודה לתשובות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנתונים מרמזים על סכנת גירוי יתר ולכן הפחתת המינון מתבקשת לטובת הטיפול ולטובת איכות הביציות והבשלתן
פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי08/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאמור הנתונים מצביעים על סכנת גירוי יתר ולכן הפחתת המינון מתבקשת על מנת להבשיל את הזקיקים לרמה נאותה העשויה להפיק ביציות איכותיות יותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון גבוה
רחלה08/05/2021כלומר מינון גבוה אכן פוגע בביציות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאשר הוא לא נדרש לטיפול מאוזן וראוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות זקיקים או חוסר תגובהרחלה06/05/2021
שלום וברכה
התחלתי סבב. היו די הרבה זקיקים בתחילת הוסת. אבל גם בסבב הקודם שהיו בתחילתו הרבה, וגם עכשיו לדעתי לא מתפתחים הרבה מהזקיקים.
בסבב הנוכחי התחלתי עם 450 גונל. ביום 7 לוסת ניצפו 2 זקיקים בגודל 11 ו2 זקיקים בגודל 14.e2באזור 5000.
האם זו לא צמיחה איטית מדי או חוסר תגובה?
האם האסטרידול מרמז שעוד קטנים עתידים להתפתח?
הרופא הנמיך לי את המינון בבת אחת ל300.
האם לא עלול לפגוע באיכות או בגיוס הזקיקים?
מצד שני האם 450 שזה מינון גבוה לא עלול בעצמו לפגוע בזקיקים?
אני יודעת שצריכה לסמוך עליו אבל מצד שני ידוע לי שהוא מאוד זהיר ולכן יתכן שמנמיך את המינון למרות שלזה לא הכי מתבקש.
אודה לתשובות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
פרופ` דוד בידר07/05/2021התחלת מינון 460 הוא גבוה וניתן במקרים של רזרבה שחלתית חלשה.
לא נהוג לרדת ל300.
לא ציינת שם, פרופיל הורמונלי ובדיקות דם כתוצאה מהזריקות ככה דקה לענות באופן יותר נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים בדם אחרי ביוץ- האם הריון?תמר06/05/2021
שלום רב פרופסור יקר,
הדימום הווסתי שלי התחיל ב- 21/04,
הביוץ שלי התקיים ב- 02/05 .
קיימתי יחסים שלושה ימים לפני הביוץ ובערב הביוץ .
מדדים בדם ביום ה- 04/05 היו :
E2 =340
LH= 5.4
PROGESTERON = 25
מדדים מהיום :
E2= 1309
LH- 7.4
PROGESTERON - 51
האם לפי מגמת העלייה הזו ניתן להגיד שהכיוון הוא הריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים בדם אחרי ביוץ
תמר06/05/2021מתקנת :
אסטרודיול בבדיקה השניה : 591* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים
פרופ` דוד בידר06/05/2021אין לקבוע ״מגמה״ להריון לפי בדיקות אילו.
אילו תהליכי ביוץ רגילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם משזף בהריוןליאת06/05/2021
שלום פרופ'
אני בשבוע 21 ורציתי לדעת האם המרכיבים יכולים להיות מסוכנים לשימוש בהריון?
מדובר בקרם משזף ללא שמש .
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרפת בכתוב את הצילום
שוב אני06/05/2021שלום שוב ..
אני מצרפת בכתוב את הצילום מסך למעלה
אולי יותר קל לקרוא ככה
ingredients: Water Dihydroxyacetone, Caprylic/C Triglyceride, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Ethylhexyl Steareth-2, Steareth-21, Dimethicone, Phenoxyethanol & DMDM Hydantoin, Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Panthene Palmitate, Glycerin, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol Methylparaben & Ethylparaben & Propylparaben, Fragrance (Pro-Vitamin B5), Latic Acid, Hekyl Cinnamal, Linalool
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיזוף
פרופ` דוד בידר06/05/2021לא נעשו מחקרים בנושא זה לכן ממליץ לא להשתמש בצורה זו של שיזוף בהריון.
אפשר ללכת לים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמידה
שוב אני06/05/2021במידה וכן השתמשתי בהריון מה הנזק שיכול להיגרם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמידה
פרופ` דוד בידר07/05/2021לא חושב שיהיה נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר ביוכימי ראשון בדיקות דםיעל05/05/2021
שלום,
מתוכננת לעשות בדיקת דם לסקר ביוכימי ראשון (שבוע 12). סובלת מבחילות והקאות, משתדלת לשתות אך מאוד קשה לי ולא מתקרבת לשום המלצה שהיא מבחינת כמות שתיה יומית. האם דם מרוכז כתוצאה מהתייבשות/התייבשות חלקית עלול לשבש את תוצאות הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומה כפולה - ביצית וזרע תהליך בחו"לירושלמית05/05/2021
האם ניתן לבצע תהליך שכזה בחו"ל לאישה מעל גיל 55 ?
תרומה כפולה = ביצית וזרע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופסטון ו deha- הפסקה בטיפולי פוריותSharona05/05/2021
היי.
בעקבות גירוי יתר קל של הרירית הטיפולים שלי הופסקו לשלוח חודשים וקיבלתי דופסטון
1. האם יכול להיות שזה לא יעזור ואני לא אוכל לחזור לטיפולים ?
2. לניצול זמן יעיל של ההפסקה (: אני מקבלת גם dhea לשלושה חודשים.
האם יכולה להיות התנגשות בין הדופסטון לדאה והם לא יהיו יעילים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופסטון
פרופ` דוד בידר05/05/2021אין התנגשות בין התרופות ולצערי לא הבנתי מה הטיפול שאת מקבלת לגירוי קל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית שבוע 12- תוצאותיעל05/05/2021
שלום פרופ',
שבוע 12 בדיוק, ביצעתי היום שקיפות עורפית. הכל תקין לגמרי לדברי הרופאה.
כמה שאלות -
1. העובר מתאים ל-12+3 כלומר גדול ב-3 ימים. מדובר בהריון ivf כך שאין ספק לגבי גיל ההריון. עד כה בבדיקות האולטרסאונד העובר היה תואם לגיל ההריון או קטן ביום. האם העובדה שפתאום גדול ב-3 ימים יכולה להעיד על בעיה?
2. הרופאה ציינה שהשליה בקיר האחורי. האם זה תקין?
3. מה הסיכוי שמין העובר שנאמר לי היום הוא אכן נכון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות
פרופ` דוד בידר05/05/20211.אין בעיה בהפרש של 3 ימים.
2. אין דום בעיה עם שליה בקיר אחורי.
3.רופא שמזהה את מין העובר אומר זאת ב 100 אחוז. אני לא יודע את מיומנות הרופא שביצע את האולטרה סאונד, אבל רוב הסיכויים שזה נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר דקאפפטיל ושאיבת ביציותדני05/05/2021
היי פרופסור
לקחתי דקפפטיל 0.2 ביום חמישי בלילה 29.4.
ביום שבת 1.5 עשיתי שאיבת ביציות
בעקבות שאיבה של 26 ביציות, הוחלט שלא תבוצע החזרה החודש עקב חשש לגירוי יתר.
כמה זמן מנטילת דקפפטיל אני צריכה לקבל מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` דוד בידר05/05/2021תוך זמן קצר, 4-6 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך למענה
דני05/05/2021ובמידה ועבר כבר 8 ימים וטרם הגיע הווסת
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למרות מתן הדקפפטיל המקצרת את השלב לאחר הביוץ(שלב לוטאלי )המחזור עלול להתעכב גם לאחר התקופה שצויינה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור
פרופ` דוד בידר06/05/2021פשוט לחכות
זה יגיע, כל יום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 6 מטומה בלי דימוםרונית04/05/2021
שבוע 6 מטומה בלי דימום זה מבשר טוב או אין קשר הכוונה מטומה עם דימום כמו מטומה בלי דימום והאם יש טיפול בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה
פרופ` דוד בידר04/05/2021כבר כתבתי, תלוי אם יש דופק או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב US ונטילת פרוגילטון- התאמת ריריתגל03/05/2021
שלום פרופ', אני במעקב רירית חידושה ועיבוי.
אני נוטלת פרוגילטון. נשארו לי שלושה כדורים אדומים לסיום החפיסה וביום הנ"ל בצעתי US
עובי רירית 7 מ"מ סוג 3.
1. האם הרירית מתאימה ליום הבדיקה?
2. באיזה יום אני צריכה לעקוב אחר הרירית בכדי לודא שהיא נשטפה?
3. לאחר מיכן באיזה יום לעקוב שוב בכדי לראות שיש התעבות?
אשמח להסבר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב אולטרה סאונד
פרופ` דוד בידר04/05/2021לא בודקים רירית תחת לקיחת פרוגילוטון.
אין לזה משמעות.
.את הרירית צריך לבדוק במחזור טבעי או בזמן הכנת רחם על ידי תרופות לפני החזרת עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין היום כמה פעמים נטילת אנדומטריןטלי03/05/2021
היום לקחתי אנדומטרין במקום קרינון כי גירד לי והרופא החליף לי. אך לקחתי את הראשון בסביבות 12 ולא בבוקר האם אני צריכה לקחת היום עוד פעמיים למשל בשעה הקרובה או עוד פעם אחת?.
שואלת כי אנדומטרין צריך לקחת כל יום שלוש פעמים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין
פרופ` דוד בידר04/05/2021המינון הנכון דל האנדומטרין לפי הוראות היצרן הוא פעמיים ביום.
אם הרופא שלך החליט על 3 ביום אז תקחי היום ב 16:00 ובערב סביב 21:00
ואחר כך בוקר צהריים וערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין הוראות שימוש- והליכה ישר אחרידנה03/05/2021
רציתי לדעת האם שלוקחים אנדומטרין גם צריך קצת ללכת אחרי כמו קרינון או לא ?
שלוקחים ישר אפשר כבר לשבת או איך נותנים לתרופה להיות הכי יעילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר החדרת התכשיר אפשר להתנהל כרגיל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטוס רירית טרם ביוץ שחלות פוליציסטיותאנונימי03/05/2021
שלום רב,
שנה לאחר גרידה עם רקע של שחלות פוליציסטיות.
זקיק 21 ועובי רירית 6.7 (צויין מבנה סדיר) טרם ביוץ.
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גבולי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)