מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מטומה נרחבת ליד השקלולי02/05/2021
אני נמצאת בשבוע 5+6 לפני שבוע הרופאה התעקשה שאעשה הריון צעיר והטכנאית כשעשתה לי לא ראתה כלום ואמרה לי עוד מוקדם ומאז הבדיקה נהיה לי כאבים אתמול הלכתי למוקד והרופא ראה שק אבל על ידו מטומה נרחבת השאלה זה מהבדיקה או מה הסיבה של המטומה והאם מסוכן והאם יש טיפול בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה
פרופ` דוד בידר02/05/2021ההמטומה הייתה צריכה להיות מאובחנת גם על ידי הטכנאית וזה לא נגרם בגלל הבדיקה שלה.
המטומה מאחורי השליה היא מין היפרדות קלה של השליה או הריון לא תקין.
אם יראו דופק אזי זה טוב ו ההמטומה תיספג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאים אחרי סרטן שחלות וסרטן שדאמאל02/05/2021
לרופאים היקרים שלום
אני שנה אחרי טיפולים אגרסיביים במיוחד לאחר גילוי סרטן שחלות מסוג lmp נקרתו שתי השחלות הסרטן היה נקודתי רק בתוך השחלות , וסרטן שד מסוג her2 קבלתי טיפולים כימוטאפיים וביולוגיים כ מקובל כולל הקרנה והוצאת הגוש בשלמותו , ללא כריתת שד "ניתוח קטן" כעט יש לי 6 עוברים מוקפאים .
האם ניתן למחלימות להחזיר את העוברים לרחם ??
ולקבל את ההרמונים שנדרשים כי הרי אני בלי שחלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת
פרופ` דוד בידר02/05/2021יש לקבל אישור מה אונקולוגיה ואז אפשרי לטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf ללא הורמונים בת 39דורית02/05/2021
שלום רב
אני בת 39,רווקה,מעוניינת להרות באמצעות תרומת זרע.עברתי בדיקות מקיפות כולל בדיקות דם,צילום רחם וכו' הכל יצא תקין.בהמלצת רופא פוריות אמר לנסות ישר הפרייה בגלל הגיל ואני לא מעוניינת בהזרקת הורמונים אלא בהליך טבעי ושאיבת ביציות עצמוניות.האם ניתן לבצע דבר כזה והיכן? בנוסף שמעתי על טיפול מסוג IVM שבו מבשילים ביצית מחוץ לרחם,היכן ניתן לבצע זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ivf
פרופ` דוד בידר02/05/2021ניתן לעשות
תתקשרי לרופא שמבין בטיפולים אילו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטומה נרחבת ליד השק שבוע 6 הריוןיסמין01/05/2021
שבוע 6 עשיתי אולטרסאונד והרופא מצא המטומה נרחבת לצד השק ונמצא שק בתוך הרחם זה מסוכן ואיך אפשר לטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה
פרופ` דוד בידר01/05/2021צריך לבדוק אם יש דופק.
אם יש דופק ההמטומה תיספג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטומה
יסמין01/05/2021ומתיי רואים דופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטומה
יסמין01/05/2021האם מסוכן בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטומה
פרופ` דוד בידר02/05/2021צריכים לראות דק עוד 5 ימים
המטומה יכולה להיות קשורה בהפלה.
אם יראו דופק הסיכויים להפלה קטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם וויכוח/ריב רציני עלול לפגוע? שבוע 13 עם 2 עובריםלילי01/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם
פרופ` דוד בידר01/05/2021לא פוגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מין לאחר הזרעה ולאחר שאיבהנטע01/05/2021
שלום,
אשמח לדעת האם מותר לקיים יחסים לאחר הזרעה ? ולאחר שאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
פרופ` דוד בידר01/05/2021לאחר הזרעה אין מניעה
לאחר שאיבה אין מניעה אחא אם כואב ויש דימום.
לאחר היזרה להימנע 3 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בגלל תסביב שחלתי ומשככי כאביםחלי30/04/2021
שבוע שעבר, שבוע 10 להריון
תסביב פתאומי של הטפולה. עברתי ניתוח אך עד שהכניסו אותי לניתוח נתנו לי בטווח של 10 שעות
זריקת וולטרן, טרמאל ופרמין בוריד ואופטלגין.
מלחיץ אותי כל המשככים שנתנו לי ואני חוששת להריון ולעובר (כמובן שלא הייתה ברירה כי כבר איבדתי הכרה מהכאבים)
האם יש סיבה לדאוג מכל החומרים האלו? ממש מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
פרופ` דוד בידר01/05/2021לא ישפיע על העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית / זרע מעל גיל 54 בחו"ל.אנונימית נחמה30/04/2021
שלום,
האם אישה יכולה לרכוש עוברים / זרע באופן פרטי בחו"ל, והיא מעל גיל 54?
האם ישנה אפשרות להחזרה בחו"ל?
הרי מבחינת החוק בישראל אישה בגיל 54 ויום אינו מאפשר לאישה זכויות בכל נושא טיפול פוריות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומה
פרופ` דוד בידר01/05/2021יש אפשרות בחו״ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטה במגמת ירידה- הריון כימיהודיה29/04/2021
שלום,
בת 29 נקלטתי להריון ובעת מעקב בדיקת הדם, נראה שלא היתה עלייה כמו שצריך-
ראשונה-34, שנייה-55, שלישית-73, רביעית-69.
הרופאה אמרה שמדובר בהריון כימי ולכן להמתין לקבלת המחזור.
ממתינה כבר שבוע וטרם קיבלתי.
שאלתי היא מתי אני אמורה לקבל? והאם יש מה לעשות כדי שלא יקרה שוב הריון כימי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חזרי על הבדיקה ,אם הבטה לא התאפסה יש לשלול גם אפשרות של היריון מחוץ לרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנוגע לאבחון שבוע הריוןדנה29/04/2021
היי, צריכה את עזרתכם בבקשה כדי להבין שבוע הריון,
מחזור אחרון ב17/3, ביוץ מאוחר באותו החודש ולכן החזרה הייתה ב11/4 של עובר יום 5.
בטא ראשונה ביום ה13- 817
בטא שנייה ביום ה17- 4495
אני לא מצליחה להבין איזה שבוע אני???
הרופא אמר לי שעליה תקינה ולעשות אולטרה סאונד דופק בעוד 3 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 5
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא שלישית-
דנה02/05/2021עשיתי עוד בטא על דעת עצמי.ההמתנה עד הדופק קשה.
בטא אחרונה לפני 5 ימים 4495 והיום בטא 20833, האם הכפלות תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפוס בטה לאחר הריון כימיליאור28/04/2021
ערב טוב,
בטה יצאה 46 ויומיים למחרת החלה לרדת בבודדים, כמה ימים לוקח לה להתאפס? והאיפוס הוא רק כשמקבלים את המחזור, נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בד״כ אם ההתאפסות מתרחשת תוך 7-10 ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא ובדיקת הריון- ערכי בטאיסמין28/04/2021
מחזור אחרון 16/3 לקחתי איקלומין ב19/4 בטא 25
ב21/3 73 וב26/4 524 ופרוגסטרון 54.3 וב28/4 1149 ופרוגסטרון 54.8 זה תקין ואיזה שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא ובדיקת הריון
יסמין28/04/2021מה לא תקין בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עשית כנראה טעות בציון התאריכים 23.3 ?
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא ובדיקת הריון
יסמין28/04/2021למה נבטא לא תקינה יש הכפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תקין אם חודש מרץ יוחלף באפריל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלים בתחילת הריון- האם מותר תמריםיסמין27/04/2021
צהריים טובים מותר לאכול תמרים בתחילת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהריים
פרופ` דוד בידר28/04/2021כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא האם עלייה תקינהמורן27/04/2021
Ivf
ווסת 25.3
החזרה 12.4
25.4 בטא 203
27.4 בטא 383
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוא
פרופ` דוד בידר28/04/2021לא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע לא תקין?
שיר28/04/2021מדובר על ערך שקרוב להכפלה
הערך גבולי יש להמשיך במעקב כדי לבסס אבחנה בטוחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בביציות מוקפאות וזרע תורםלאה26/04/2021
שלום רב, בת 40 , לפני 5 שנים ביצעתי הליך הקפאת ביציות, כעת מעוניינת להשתמש בהם עם מנת זרע תורם.
הוקפאו 26 ביציות, האם עליי לרכוש מנת זרע אחת ומהיכן כדאי ? האם ניתן להפשיר ולהקפיא בשנית? קצת אובדת עצות ואשמח להרחבה בנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש
פרופ` דוד בידר26/04/2021מנת זרע אחת תתאים לטיפול אחד לאחר הפשרת חלק מהביציות.
תקני 2 מנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בביציות מוקפאות עם זרע תורם
לאה26/04/2021תודה על המענה המהיר פרופסור. לא מובן מאליו.
האם ההחלטה על היקף הביציות שיופשרו נתונה להחלטתי ? ביצעתי שני סבבים, 12 ו 14.
והאם בהנחה ויוםשרו 12 ביציות ויורכבו 12 עוברים, ניתן להקםיא אותם בשנית?
תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות
המשך ערב נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש
פרופ` דוד בידר27/04/2021אם את מתכוננת להחזרת עוברים עדיף להפשיר כמות קטנה, למשל 4 ביציות ואם הן תצאנה בסדר להפרות אותן בלבד ולהחזיר עובר.
הקפאה חוזרת היא פחות טובה אך אפשרית, עדיף כל הזמן לעבוד על טריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)