מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבים אחרי שאיבת ביציות שימור פוריותעדן28/03/2021
היי, לפני כארבעה ימים עברתי שאיבת ביציות לצורך שימור פוריות. השראת ביוץ עם דקפפטיל. הבטן עדיין נפוחה, החזה כואב ונפוח ואפילו האצבעות בידיים (יודעת לפי טבעות שלא עולות עלי פתאום).
כמו כן, יש כאבים בבטן, לא חדים מאוד אבל האזור לגמרי מורגש, מחמיר כשאני בשירותים וקצת מקרין לגב.
הגיוני? יתכן וכואב כי המחזור צפוי בקרוב? האם לגשת לבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ` דוד בידר28/03/2021הכאבים נובעים מגירוי יתר של השחלות ומעצם פעולת השאיבה.
אם לקחת רק דקפפטיל לביוץ הרי שהוסת תגיע מוקדם.
אם הכאבים לא מתגברים ,אז חוץ ממנוחה ושתיה אין צורך לעשות יותר מזה.
אם הכאבים יתגברו או יופיע חום וכדומה יש לפנות לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
עדן28/03/2021היי. תודה על המענה.
תוך כמה זמן צפוי שהכאבים יחלפו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
פרופ` דוד בידר28/03/2021כל יום צריכה להיות הטבה.
אחרי שבוע צריכים להרגיש טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצלי!
דנה29/03/2021הייתי בטוחה שאחרי ארבעה ימים אני כבר חוזרת לעצמי, אבל איפה... כאבי חזה איומים, הרגשה של אחת השחלות עם הקרנה לגב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות ivf הזרעה ללא הצלחהCh27/03/2021
שלום,
אובחנו בן סוגי ואני באי פוריות לא מוסברת. לאחר שביצענו את כל הבדיקות והכל יצא תקין.
ניסינו 3 טיפולי הזרעה 1עם כשורים ו2 עם זריקות -ללא הצלחה. כעת המליצו לנו לעבור לivf.
רציתי לשאול כמה שאלות
1. האם זה איבחון נפוץ? האם יש אילו בדיקות לא שגרתיות שבדרך כלל לא עושים ואולי מומלץ לעשות כדי להגיע לאבחון ספציפי יותר?
2. מהם מכוני/מחלקות הivf המומלצות בארץ אני לא מוצאת שום אתר שנותן מידע על כך.
3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדי לעמוד בדרישה לטיפול הפריה ממילא עברת את הבירור המתחייב חכן פעלי לפי המלצת הרופא שלך נתונים מהותיים עשויים להתגלות מעצם ההליך בהפריה חוץ גופית שיעשויים לשפוך אור נוסף בקשר לבעייתך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי פוריות ivf
Ch05/04/2021האם יש מכוני ivf מומלצים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כולם ברמה מצויינת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/04/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות וכדורים בשבוע שלישי בהריוןיעל26/03/2021
שלום פרופ'
שבוע 6+3, בחילות והרגשה רעה. כמעט לא מתפקדת. מתקשה מאוד לאכול. התחלתי דיקלקטין עם השפעה חלקית בינתיים.
מתקשה מאוד לבלוע את כל הכדורים שצריכה לכן פונה אליך בשאלה על מה ניתן לותר.
ברור שתמיכה ודיקלקטין נשארים.
1. האם אפשר להמיר פרנטאל לחומצה פולית בלבד?
2. נוטלת כבר חצי שנה יוביקוונול. האם הפסקה או נטילה אחת ליומיים שלושה ולא באופן יומי עלולה לגרום לנזק לעובר?
3. נוטלת כחצי שנה אומגה 3 (צמחונית, לא אוכלת דגים). אני לאחר שתי הפלות, הרופא חשב שאין צורך בקלקסן. נוטלת אומגה 3 במחשבה שמדלל מעט את הדם ועוזר להתפתחות העובר. האם הפסקה זמנית או נטילה אחת לכמה ימים עלולה לגרום נזק או חלילה הפלה?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בשלב זה של ההיריון נטילת פרינטל בלבד תספק את כל צרכייך וצרכי ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל28/03/2021תודה על ההתיחסות.
האם אפשר לקחת כמה ימים רק חומצה פולית במקום פרנטל? נטלתי פרנטל בשנה האחרונה כך שמאמינה שיש קצת מאגרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי החזרהאירנה26/03/2021
שלום פרופסור , שבוע אחרי החזרה אני קיבלתי דימום בהתחלה ממש כתמים אחרי יומיים יותר חזק אבל פחות ממחזור
המשכתי עם נירות עד הבדיקת בטא
ככה ביקש רופא שלי
בדיקה יצא שלילי
אני כבר שבוע עם דימומים קלים
האם זה מחזור ? או שאני עוד צריכה לקבל מחזור כי הפסקתי תמיכה ? מה זה יכול להיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מדובר בווסת אלא תגובה מקומית או פציעה מקומית של צואר הרחם בעקבות ההחזרה או התמיכה המקומית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא ודופק הריון ספונטני- פוליצסטיתחלי26/03/2021
היי ד"ר, הריון ספונטני, לא ברור מתי וסת אחרון כי אני פוליציסטית. ממה שזכור סביבות 10/2. בבדיקה ב22/3 בטא 15,000. אתמול ב25/3. שק הריון 13 מ"מ, נצפה שק חלמון ועובר אך לא דופק. כידוע לי עם בטא כזו כבר צריך להיות דופק. האם יש סיכוי שההריוו כן תקין?? נשלחתי לבדיקה נוספת בעוד שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במקומך לא הייתי מבטל לגמרי את הסיכוי גם להיריון תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת amh היכן כדאי לבצעמיכל26/03/2021
שלום פרופ' יקרים, האם לדעתכם מעבדת רוזנבלט אמינה לבדיקת amh? אם לא, היכן כדאי לבצע?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר26/03/2021בכל המעבדות הבדיקה מהימנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקלקטיןיעל26/03/2021
שלום פרופ
1. האם ניתן לקחת דיקלקטין יחד עם אוטרגוסטן ודופסטון (הכל פומית) באותו הזמן? או שצריך להפריד בינהם?
היות וגם דיקלקטין וגם אוטרגוסטן מצריכים קיבה ריקה יהיה נוח יותר לקחת אותם יחד.
2. במידה ואחרי היום הראשון אני רואה ששני כדורים לא מספיקים אפשר כבר למחרת להוסיף מנה או שחובה לקחת יומיים רק בערב לפני ההחלטה על התקדמות?
תודה על הכל וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.אפשרי 2.אפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון 4 ימים לפני וסת תקין?רוית26/03/2021
שלום
הרופא שלח אותי לבדיקות כדי לראות אם בייצתי
4 ימים לפני וסת פרוגסטרון 7.2, אסטרודיל 981
האם הפרוגסטרון לא נמוך מידי? קראתי שצריך להיות בין 10-80 בימים של אחרי ביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטווח התקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון קורונה וטיפולי פוריות לאחר חיסון שניאילנה26/03/2021
שלום,
אני לאחר חיסון שני. כמה זמן לאחר קבלת החיסון השני מומלץ להמתין עד להתחלת טיפול ? ההמלצה לנשים הרות היא להתחסן בשליש השני הרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
פרופ` דוד בידר26/03/2021אין צורך להמתין.
אין הוראה להתחסן משליש שני
אםשר להתחסן בכל מצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים או שאיבה בת 36.5יעל26/03/2021
פרופ' אשכנזי שלום, אני בת 36.5 עברתי 3 הפלות ; הריון לא תקין (התפתח שק הריון בלבד). הריון יחיד שנפל בשבוע 11 והריון תאומים שנפל גם הוא בשבוע 11 והושג ב - IVF. ברשותי נותרו 2 עוברים מוקפאים בלבד. אני חרדה מאוד : במידה ואני מחזירה את 2 העוברים המוקפאים לרחם (הם בקשית אחת ולכן נאמר לי להחזיר את שניהם), וחלילה מתרחשת שוב הפלה ! - אני נשארת ללא עוברים ! ואז : עד שאגיע לשאיבה יחלוף עוד זמן ואם מדובר במספר שאיבות הגיל עולה ועולה !! האם לא כדאי לשאוב עכשיו ?! שאני עוד בת 36 וחצי וליצור עוברים כעת *לפני* החזרת המוקפאים ? אני מרגישה חרדה עצומה שאגיע לתרומת ביצית. כי ככל שהגיל עולה איכות הביציות נמוכה ושיעור הפלות עולה. תודה יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם עברת בירור הפלות מקיף הייתי מחזיר בראש ובראשונה את העוברים המוקפאים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי בת 43 לאחר לידהמירב25/03/2021
שלום רב,
בת 43, ילדתי לפני שנה וחמישה חודשים (טיפול הפריה שביעי).
הנקתי עד לפני כחודשיים (יש לי עדיין חלב), וטרם קיבלתי וסת.
רופא הנשים של"ח אותי לבדיקות, עד שאגיע אליו, רציתי לדעת על מה מעידות התוצאות הבאות:
אסטרדיול 929
LH- 7.9
פרולקטין- 90.9
פרוגסטרון- 15.5
ANDROSTENEDIONE- 8.20
DHEA- 3.12
האם הבדיקות מעידות על- כך שאני מתקרבת לגיל הבלות או על איזושהי בעיה אחרת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר26/03/2021הבדיקות מראות שאת אחרי ביוץ וזה לא פרופיל הורמונלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לרוץ 10 ק"מ שעתיים לפני החזרה ?טלי25/03/2021
חברה אמרה לי שעדיף שלא כי זה עלול לגרום לרחם להתכווצויות בסמוך כל כך להחזרה ... עובר יום 3...
אם אכן כך ויש סיכון אוותר...
אשמח לדעתכם,
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר25/03/2021אם זו הדרך היחידה שלך להגיע לבית החולים להחזרה, אז אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות היסטרוסקופיה הבחנתית לאחר גרידהאלין25/03/2021
פרופסור שלום,
היות והנני לאחר גרידת תאומים עקב הפסקת דופק, עברתי היסטרוסקופיה הבחנתית לפני חזרה לסבב IVF.
תוצאות בדיקת היסטרוסקופיה הבחנתית תקינות,
מלבד דבר אחד: ״ פיות החצוצרה מימין תקינה, פיות החצוצרה משמאל עם הידבקות״. בת 41,5 יחידנית, בריאה, ללא בעיות פריון (על הנייר).
כידוע לי חצוצרה סתומה אינה מפריעה בטיפולי IVF, אך מצד שני במידה ויש נוזלים בחצוצרה זה בהחלטת לא מאפשר השתרשות ההפריה.
יש לציין שמאז הגרידה עשיתי שני סבבים ללא הריון.
האם זה נכון לבדוק את העניין נוזל בחצוצרה לעומק לקראת סבב הבא?
כיצד ניתן לבדוק שאין נוזל בחצוצרה?
בתודה מראש וחג אביב שמח!
אלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט הגיוני וסביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומה בשבוע 11 להריוןמלי25/03/2021
שלום פרופסור
אני בשבוע 11 להריון יום ראשון עשיתי אולטרסאונד וגנילי שהיה תקין ראו שק הריון ודופק אך יום למחרת ביום שני בערב הופיע לי הפרשה חומה בהירה זה היה חד פעמי ולאחר מכן לא הופיע יותר
אך אתמול בצהריים הופיע לי שוב פעם בניגוב בכמות ממש מועטה הפרשה חומה וגם זה היה חד פעמי
יש לי שבוע הבא ביום שלישי שקיפות עורפית אתה ממליץ ללכת לבדוק את זה או לחכות לשקיפות ?
והאם זה מסוכן ויכול להעיד על התפתחות לא תקינה של ההריון אני די בלחץ מזה ?
שאר התסמינים של ההריון ממשיכים לי כרגיל אני עדיין סובלת מבחילות והקאות כמו שהיה לי עד עכשיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הראה שהמצב אינו חמור,ולכן נראה שניתן להמתין עד לבדיקה בשבוע הבא,בכל מקרה של הימרה בדימום יהיה צורך להיבדק לאלתר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה כללית רעה בחילות ועייפותיעל24/03/2021
שלום פרופ'
שבוע 6+2 כבר תקופה בחילות ועייפות שמחמירות עם הזמן.
בימים האחרונים החמרה בהרגשה הכללית. ביומיים האחרונים בנוסף לבחילות הרגשה כללית רעה מאוד, חולשה קיצונית, סחרחורות בקימה, קושי לעמוד. ממש לא מצליחה לתפקד. גם בלילה מתעוררת מההרגשה הרעה.
בדקתי הערב ל"ד במכשיר ביתי - 85/56
האם ההרגשה הזו תקינה להריון? ואם לא, על מה מעיד ומה ניתן לעשות?
איך אפשר לשפר את המצב? לא יכולה להמשיך להרגיש כך ולא לתפקד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה
פרופ` דוד בידר25/03/2021אילו תסמיני הריון ויש השים שסובלים יותר בשליש הראשון של ההריון.
אחרי שבוע 12 המצב ישתפר.
בשלב זה את צריכה לגשת למיון ולקבל טיפול תומך על ידי עירוי נוזלים ותוספות לעירוי שישפרו את הרגשתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)