מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יש סיכוי ללא טיפולים ?שירקן05/10/2008
הי ! אני בת 25 יש לי תאומים שנולדו לאחר גונל F+אוביטרל+הזרעה .האבחנה היתה : תת פוריות על רקע בלתי מוסבר .שאלתי היא : האם אוכל להכנס טבעי להריון ללא צורך בטיפול ? האם יש כדורים שיכולים לעזור מבלי להזדקק לזריקות ??....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים?
פרופ' שחר קול06/10/2008כן!!!
אם את מבייצת באופן סדיר - אין צורך בטיפול תרופתי כלשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלירז04/10/2008
האם מותר להשתמש במכשיר חשמלי להורדת שיער מהרגלים ומבית השחי? (אני בשבוע 13)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
לירז04/10/2008שכחתי לצין שאני משתמשת בטלק להפחתת הכאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת הפריההילה04/10/2008
11.9.08 התחלתי לקחת דקה פפטיל, בתאריך 29.9.08 הוספתי לדקהפפטיל גונל אפ. ( 22.9.08 ווסת). בגלל החג מתי אמורה להיות השאיבה? האם זה בסדר כל כך הרבה זמן דקהפפטיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה שלום
פרופ' שחר קול06/10/2008השאיבה - כ - 13 ימים מתחילת הגונל.
אין נזק בנטילת דקפפטיל מ- 18 יום לפני הגונל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם רירי בצואהרונה04/10/2008
נושא: דם רירי בצואה נמצאת בשבוע 8 לפני דופק, בטיול בחו"ל למשך 4 שבועות בתאילנד. בחילות...כאבים בחזה,,,הקאות וכל החבר'ה. בלילה האחרון כאבה לי מאוד הבטן (קיבה), ובבוקר שילשלתי. בניגוב הצואה היה לי ריר שקוף ובו מעט דם. התופעה לא חזרה על עצמה מאז, אינני מדממת מהנרתיק. מה דעתך? לדאוג? קשור לתקינות הריון או סימפטום של משהו מוכר? אשמח לדעתכם. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונה שלום
פרופ' שחר קול04/10/2008לא נשמע כסיבוך הריון, אלא ממזון מזוהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפלטליה04/10/2008
שלום ד"ר ,ברצוני להבין מהי בדיקת פיפל ומתי מומלץ לעשותה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה על הפיפל
טליה04/10/2008האם מומלץ לקחת משכך כאבים לפני הבדיקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטליה שלום
פרופ' שחר קול04/10/2008מדובר על "גרוד עדין" של רירית הרחם, נעשה ללא הרדמה, ללא כאבים. הבדיקה אורכת כחצי דקה..
יש לשקול לאחר כישלונות חוזרים ב - IVF למרות תגובה שחלתית טובה, ועוברים באיכות טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ד"ר קול, זריקת אוביטרל????מירי04/10/2008
הייתי אמורה להזריק היום בחצות זריקת אוביטרל(לפי ההנחיות שלך), ביום ראשון בצהריים ההזרעה, לצערי בסיבות כאלה ואחרות לא הצלחתי להזריק בחצות אלה קרוב לאחת בלילה האם זה משנה במשהו????????????? תודה על התשובה ושבת שלום.............
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא משנה בכלל.
פרופ' שחר קול04/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ושבת שלום ונעימה
מירי04/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרדיול ופרוגסטרוןיונה ז03/10/2008
שלום, אני בחורה בת 25 בעלת שחלות פוליציסטיות ולאחר גרידה לאחר IVF - תאומים ללא דופק עוברי. טרם קיבלתי ווסת (8 שבועות לאחר גרידה) ולכן ביצעתי בדיקות: פרוגסטרון- 50 אסטרדיול- 1050 האם בייצתי החודש? האם הווסת אמורה להגיע, ומתי? תודה רבה, יונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונה שלום
פרופ' שחר קול04/10/2008כן, היה ביוץ, וצפוי וסת, או הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה-כמה זמן להמתין?
דנה04/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה10 ימים. אם לא יגיע מחזור - בדיקת
פרופ' שחר קול04/10/2008הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי יחסים?שרי03/10/2008
שלום כעבור 3 ימים של דימום חזק אחרי שהיה מחזור ב15/9 עשיתי בדיקת ביוץ ויש פס כהה ופס בהיר האם זה הגיוני דימום וביוץ?ואם כן אז מתי יחסים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליבי שלום
פרופ' שחר קול03/10/2008דימום חזק לא אופייני ליום הביוץ.
יש מקום להערכה רפואית של מקור הדימום וסיבתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות אחרי החזרת בלסטו'בקרוב אמא03/10/2008
בת 34 בטיפולי IVF כבר כשנה עקב בעיית כמות ואיכות הזרע אצל בעלי, כבר עברנו 5 החזרות מוקפאים וטריים וגם בלסטו' אחד שנכשלו. (לא ברור מדוע, איכות העוברים הייתה טובה ורירית הרחם הייתה טובה גם היא) ב-24.9 הוחזרו שני בלסטו' וכבר כשלושה ימים יש לי כאבים (דקירות) באזור הבטן התחתונה. עליי לציין שגם בהחזרות קודמות היו כאבים בשבוע השני להחזרה. 1. מדוע יש כאבים מסוג זה האם מהאוטרוגסטן או לפני וסת 2. הוצע לנו לנסות פיפל (במידה והחזרה זו לא תצליח אנו חושבים על זה) האם זה לא מסוכן? היית ממליץ? 3. האם עבודות בית יכולות לפגוע בהשתרשות העוברים בשלב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא שלום
פרופ' שחר קול03/10/20081. כאבים לאחר IVF אינם נדירים, וקשורים לעוצמת הגירוי השחלתי. אוטרוגסטן אינו גורם לכאבים.
2. סיכונים אפסיים, ממליץ.
3. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלי ונסיעה לחו"למאיה02/10/2008
היי, אני בת 31, בירור פריון תקין, זרע של בעלי בינוני. היום קיבלתי מחזור אחרי הזרעה חמישית כושלת ללא טיפול הורמונלי. התור שלי לרופא נקבע רק ליום ראשון. משיחה עם הרופא מחודש שעבר המליץ להתחיל הזרעות בשילוב טיפול הורמונלי. אני מאוד רוצה להתחיל את הטיפול ההורמונלי כבר בחודש הזה, אבל יש קצת בעייה בתאריכים, ואשמח לדעת אם קיים פרוטוקול שנוכל לעמוד בו: הבעיה היא שבעלי לא יהיה בארץ בימים 10-17 באוקטובר (בשבוע הזה אני אוכל לעשות מעקב זקיקים אבל לא תהיה אפשרות להזרעה) ואני מצטרפת אליו מיום 18-22 באוקטובר (בארבעת הימים האלה לא נוכל לעשות מעקב ולא הזרעות..). על איזה פרוטוקול היית ממליץ לנו בחודש זה? האם אפשר לדחות את הביוץ...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול03/10/2008עדיף לא "לעגל פינות" .
מציע להתפנות לנושא הטיפול ולבצע אותו בדיוק כנידרש, בלי תימרונים הורמונליים מיותרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעניין ביוץדנה02/10/2008
אני בת 37, ילדתי בעבר אחרי הריון תקין ולידה רגילה. המחזור שלי סדיר למדי ונמשך כ-25, 26 יום בדרך כלל. בניסיון להיכנס להריון שוב אני משתמשת בערכת ביוץ הבודקת דגימות רוק. הערכה לאיתור ביוץ מראה עלייה ברמות האסטרוגן באמצעות צורה של שרכים. החודש אני רואה שרכים כאלה על הדיסקית כל הזמן - התחלתי לראות אותם ביום הרביעי של המחזור ואני רואה אותם מאז מדי יום כבר עשרה ימים. מאחר שביוץ נמשך רק יום יומיים, מה יכולה להיות הסיבה לרמה גבוהה של אסטרוגן במשך זמן ממושך כל כך? האם זה יכול ללמד על בעיות בפוריות? ובכלל, על מה זה מעיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול03/10/2008לא ניתן להגיע לאבחן על סמך הקיט הביתי.
אם יש חשד לבעיה הורמונאלית כלשהי - עדיף לאבחן ע"י בדיקות דם וא.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוש הבדיקהעינב02/10/2008
שלום לכם , עברתי הזרעה לפני 18 יום יש איחור במחזור בדיקת הדם HCG-B Qualitative (B) היום הייתה 9 מה זה אומר?? אשמח לתשובה תודה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינב שלום
פרופ' שחר קול03/10/2008יש תחילה של הפרשת הורמון ההריון (בהנחה שלא קיבלת "תמיכה" הכוללת הורמון זה).
הרמה נמוכה יחסית ללוח הזמנים, לכן מחייבת המשך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אחכה בסבלנות
עינב03/10/2008עד כמה שזה אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לצום בהריוןלירז02/10/2008
שלום, אני בשבוע 12 להריון שעלה לי ביוקר. ע"י תרומת ביצית ונסיונות רבים. וסוף סוף הצליח. האם אפשר לצום ביום כיפור? מה בדבר שתיה? אוכל?מה עלי לעשות . אשמח לקבל יעוץ ושיהי שנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירז שלום
פרופ' שחר קול03/10/2008עדיף לפנות בשאלה לגורמים המבינים בהלכה: רבנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לירז04/10/2008האם מבחינה רפואית אפשר לצום? האם מסכן את העובר? מה מומלץ ע"י הרופאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירז שלום
פרופ' שחר קול06/10/2008מבחינה רפואית - אין בעייה, כל זמן שדואגים לא להתייבש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצום בהריון
רעות05/10/2008ביום ג' יום לפני כיפור אני מקבלת תשובה אם נקלטתי או לא בע"ה הלוואי...!!! בכל אופן ביררתי נשים בתחילת ההריון צריכות לצום בכל מקרה הנה מס' של רב שמבין יותר ממני(: 050-8841212 הרב צרפתי בהצלחה!! צום קל ומועיל לך, לנו ולכל עם-ישראל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לרעות ושאלה לרופא
לירז05/10/2008תודה לרעות אך בכל זאת רציתי לדעת מה דעת הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים בהריוןלירז02/10/2008
שלום שנה טובה, אני בשבוע 12 ורציתי לשאול מה בדבר קיום יחסי מין. אני מאוד חוששת שזה יפגע. (בהרבה מאמצים השגתי את ההריון ע"י תרומת ביצית. אני בת 45).האם אפשר לקיים יחסים מלאים? האם הריגוש לא מזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר, לא יזיק.
פרופ' שחר קול03/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בטא - שלישיתsarit02/10/2008
ההודעה הקודמת: "ביום חמישי סיפרתי כאן, לשאחר 5 שנות IVF נקלטתי טבעי.. (מחזור אחרון ב 25.08) ביום חמישי (25.09 ) עשיתי בדיקת דם, והתוצאות היו: בטא -75 פרוגסטרון - 106.6 יום ראשון (28.05) עשיתי בדיקת חוזרת, והתוצאות ממש לא משהו, עלייה לא תקינה (הרי אמור להיות הקפצה של מינימום 1.5 ליומיים, לא? ) בטא - 147 פרוגסטרון - 93.7 ( ירידה:-( ) " היום, ה 2.10, ביצעתי בדיקה שלישית בהמלצך, והתוצאות הן: בטא -568. פרוגסטרון - 72.1. (שוב ירידה) הבטא מראה סימניים חיובים, עלייה של יותר מ 1.5 ליומיים (נראה לי שזה מעודד, לא? ), אבל הפרוגסטרון בירידה. יש לציין כי אני לא לוקחת תמיכה. האם יש לשקול לקיחת תמיכה? האם כדאי לבצע שוב בדיקה ביום ראשון הקרוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
פרופ' שחר קול03/10/2008לצערי, תמיכה לא תעזור.
יש סיכוי לראות שק הריון ביום א הקרוב.
כמובן שחייבים לשלול אפשרות של הריון חוץ רחמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)