מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטא נמוכהאורית10/10/2008
האם בטא 6 שנמדדה 13 יום לאחר אוביטרל מעידה על הריון כימי או נובעת מהאוביטרל? השאלה אולי נשמעת קטנונית אבל היא חשובה לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית שלום
פרופ' שחר קול10/10/2008קשה לקבוע. זה די בתחום שגיאת המעבדה.
לכן במצב כזה יש לחזור על הבדיקה לאחר יומיים (אם לא מגיע וסת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןרוית10/10/2008
היי, שאלה נוספת לי... עברתי 6 טיפולי הפריה IVF ללא הצלחה. לאחר כל טיפול ניתן לי אוטרוגיסטן עבור תמיכה. 9 כדורים ליום. האם זה נורמאלי ? מדוע כ"כ הרבה? תודה, רווית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוית שלום
פרופ' שחר קול10/10/2008לדעתי ניתן להסתפק במינון של 600 מ"ג ליום.
מינון של 900 מ"ג ליום לא יגרום לנזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF מספר ששרוית10/10/2008
שלום, שמי רווית בת 33. לקראת IVF שישי. בעלי נולד ללא צינורות זרע כך שלא הייתה ברירה אחרת אלא לפנות לטיפולי הפריה. מספר שאלות- 1. מה ההבדל בין פרוטוקול ארוך לקצר? עד כה קיבלתי ארוך.. 2. האם הפריה שישית זה סביר? מדוע אין הריון למרות שאצלי הכל תקין ואני מגיבה יפה לטיפול? 3.לאחר שאיבת ביציות ( 17 ) היו לי כאבים במשך כשבוע באזור הבטן התחתונה,רגישות גבוהה באזור. האם זה נורמאלי ? האם כאבים מסוג כזה יכולים לגרום לאי קליטת העוברים? אשמח לתשובתך, סופ"ש מהנה רווית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוית שלום
פרופ' שחר קול10/10/2008
1. קשה לקבוע ולייעץ בלי לראות כל הנתונים, בעיקר נתוני המעבדה. אם מושגים עוברים "יפים" יש לשקול "פיפל".
2. כאבים כאלה הם די שכיחים, ולא ישפיעו על תוצאות הטיפול. יש לשלול סיכון של גירוי יתר שחלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים??לי10/10/2008
רק עכשיו שמתי לב שההודעה שלי מראש השנה לא נקלטה אז בהודעה זו בישרתי כי אני בהריון והודתי לך ד"ר קול על המתנה היפה שנתת לי לשנה החדשה :-) אני מאמינה שבאלישע כבר הספיקו לעדכן אותך, ובעקבות כך היה לי היום חיוך מרוח על הפנים. ביום רביעי אני מוזמנת לבדיקת דופק , וקרציה שכמותי כמובן שאין לי סבלנות לחכות עד אז הנה תוצאות הבטא, שאלתי היא האם שני העוברים נקלטו??? החזרה - 14.9 בטא ראשונה - 176 - 28.9 בטא שנייה - 1458 - 2.10 בטא שלישית - 13096 - 10.10 נראה כי הייתה בהתחלה הכפלה כפולה ואח"כ כבר לא. נכון שאני לא צריכה להתעסק בספקולציות ולהמתין עד יום רביעי , אבל בכל זאת מחכה לתשובה אה... ושתהיה שנה טובה לי :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי שלום
פרופ' שחר קול10/10/2008מדובר בניחוש.
לא במידע מבוסס.
אין טעם בהמשך מעקב בטא.
בדיקת א.ס. תגלה בדיוק כמה שקי הריון נקלטו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב בקבלת מחזרשרית10/10/2008
אני אחרי IVF שהסתיים בהריון שאחרי שבוע התפוגג. יומיים אחרי ירידת הבטא (שעמדה על 90) קיבלתי מחזור. אני אמורה להתחיל מחזור נוסף של טיפול עם קבלת המחזור הבא אך הוא לא מגיע ועברו כבר 6 שבועות מהקודם. יש לי בד"כ מחזור סדיר. האם טבעי שמחזור שני אחרי הריון שהתפוגג יגיע באיחור? האם עלי להמתין למחזור או אולי לפנות לרופאים?
פרופ' שחר קול10/10/2008יש לברר מה היה פרוטוקול הטיפול, ובעיקר האם היה שימוש באגוניסט ארוך טווח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שרית10/10/2008האם יכול להיות שממש דילגתי על מחזור שלם או שאני צפויה לקבל בקרוב? אם עשוי לגרום לבעיה בטיפול הבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוית שלום
פרופ' שחר קול11/10/2008לפרוטוקול הטיפול יש השלכה לגבי המשך השליטה על הציר ההורמונאלי.
לכן, כפי שכתבתי, חייבים לדעת בדיוק מה קיבלת, מינוונים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמאופטיה
שרית11/10/2008האם עצם העובדה שהתחלתי לקחת תרופות המאופטיות עשוי לגרום לשינוי זה? נאמר לי שאין סיכוי שהם יזיקו או ישבשו תהליכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוית שלום
פרופ' שחר קול11/10/2008הומאופטיה מבוססת על הטענה שלמים יש זיכרון.
לא ממש משכנע...
מים מאוד מאוד מאוד יקרים לא יזיקו ולא יועילו.
הם בוודאי יועילו ליצרן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםאפרת10/10/2008
שלום אני בדרך כלל מבייצת אבל יש לי בעיה עם הרירית . גודל הרירית הגדולה שהייתה לי היא 5 -6 ולפני חודש אחרי שנה של מעקב זקיקים 8 . החודש הרופא שלי נתן לי אסטרופם 2 מ"ג 1 ביום ואמר לי לקחת את הכדור ביום ה 8 של המחזור ולהיות במעקב . לפני שנה רופא אחר נתן לי פעם אחד אקקלומין 1+אסטרופם 1 ליום ואת האסטרופם אמר לי לקחת ביום השני של המחזור האם הרופא לא טועה ? אסטרופם ביום ה8 של המחזור והוא גם לא אמר לכמה ימים לקחת? תודה אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת שלום
פרופ' שחר קול10/10/2008לא ממש משנה.
לדעתי האישית - אם את מבייצת איקקלומין לא מתאים לך, בעיקר אם הרירית דקה.
לדעתי, תוספת אסטרופם אינה משמעותית.
חשוב לזכור כי רבים מאוד חולקים על דעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרופם
אפרת10/10/2008שבת שלום הייתי מאוד רוצה לדעת את דעתך לגבי שרבים חולקים על דעתך? לגבי שאלתי אני פשוט צריכה לעשות הזרעה עם אוביטרול יש לי זקיקים יפים 20 . 24 אבל הרירית דקה והרופא שלי נתן לי אסטרופם 2מ"ג כדור ליום ביום ה8 למחזור כדי לעבות את הרירית אני עדיין לא קיבלתי מחזור . אני בת 27 שנתיים ללא הצלחה עשיתי צילום רחם היה תקין וגם בדיקת זרע תקין . האם יש פיתרון אחר לעבות את הרירית? בתודה אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרת שלום
פרופ' שחר קול10/10/2008מציע לחדול מהשימוש באיקקלומין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרופם
אפרת10/10/2008ולגבי שדעתך תוספת אסטרופם אינה משמעותית מה זה אומר? מה האפשרויות שלי ? (לעבות את הרירית) האם יש דרך אחרת ?תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרופם
אפרת10/10/2008אני בלי אקקלומין רק עם אסטרופם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
פרופ' שחר קול10/10/2008אסטרופם בלבד עלול למנוע את הביוץ.
כדי ליעץ לגבי רירית דקה יש לדעת את כל המידע הרלוונטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרופם
אפרת10/10/2008איזה מידע רלוונטי ? האם יש אפשרות אחרת לעבות את הרירית בלי לפגוע בזקיקים (ביוץ) ?הרפואה לרוב לא ברורה איך אני יהיה בהריון בקצב הזה ? בתודה אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע
פרופ' שחר קול11/10/2008מידע רב נידרש:
סדירות מחזור
גרידות קודמות.
ניתוחים
מחלות במשפחה
נטילת תרופות
רגישות לתרופות
פרופיל הורמונאלי
צילום רחם
היסטרוסקופיה
בדיקת זרע
טיפולי פריון עד כה: תרופות, פרוטוקול, מינונים.
והרשימה עוד ארוכה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקורשמחה10/10/2008
שבת שלום! הינני מטופלת בטיפולי פוריות בהדסה הר הצופים בירושלים, ברצוני לדעת היכן ניתן לעשות את הדיקור הסיני שעוזר לקליטת הפריה חוץ גופית. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור סיני ופוריות
גלית10/10/2008בעקרון את יכולה להיות מטופלת אצל כל מטפל'/ת בדיקור, כולם צריכים לדעת לטפל בבעיות פוריות. כמובן שרצוי לפנות למי שיש עליו המלצות וכמה שיותר נסיון. אני יכולה להמליץ לך על משהי אך היא נמצאת במרכז. דרך אגב דיקור זה מצוין גם לפוריות הגבר! שנה טובה ופוריה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת מבולבלתמירי10/10/2008
ביום ראשון עשיתי הזרעה שניה, לפי מה ששמעתי (או יותר נכון קראתי) שלמרות שיש דימום ביום ה-11 או ה-12 להזרעה רצוי לעשות בדיקת בטא, האם זה נכון????? היות וזה לא מה שעשיתי בהזרעה הראשונה (בכל מקרה לא יכול היה להיות הריון, הידבקויות בשחלה השמאלית). המחזור שלי הוא סדיר מאד,די דליל וקצר אז איך אני יכולה לדעת שזה מחזור או דימום של השתרשות?????? תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי שלום
פרופ' שחר קול10/10/2008דימום ביום 11 להזרעה הוא מחזור, לא השתרשות.
יש להדגיש כי מקדישים חשיבות מוגזמת ל"דימום מהשרשה", שהוא נדיר, ומועט מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, חסכת לי דקירה לחינם.
מירי10/10/2008במידה ויגיע המחזור, מקווה שלא........ שוב תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לפוריותשרה10/10/2008
שלום רב, מצ"ב תוצאות בדיקות דם שעשיתי ביום החמישי למחזור כחלק מבדיקות פוריות, אודה על קבלת חוות דעת בגין הבדיקות והמלצות מה לעשות. ברצוני לציין שאני לוקחת חצי כדור פארילק פעמיים בשבוע בגלל שהפרולקטין גבוה כבר במשך חדשיים. הפרולקטין בבדיקה קודמת לפני כחדשיים היה בסביבות 1100 , האם אני צריכה להגדיל את המינון? - IU/L <10 BETA-HCG - pmol/L 263 ESTRADIOL (E-2) - nmol/L 3.0 PROGESTERONE 15- 0.3 nmol/L 3.1 17-OH-PROGESTERONE - IU/L 8.3 LH - IU/L 5.8 FSH 1 619- 59 mU/L 958.5 PROLACTIN 3- 0 nmol/L 2.0 TESTOSTERONE- TOTAL 2 4.2- 0.35 mU/L 2.58 TSH 180- 24 104 SHBG 6.0- 0.02 1.92 FREE ANDROGEN INDEX פירוט הערות מציין הערה 1 שינוי שיטה ונורמות 2 5.06.08 ערכי יחוס השתנו ב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרה שלום
פרופ' שחר קול10/10/2008התוצאות תקינות פרט לפרולקטין.
האם בוצע ברור של עודף פרולקטין?
האם יש ביוץ עצמוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך טיפולדנה09/10/2008
שלום אני בת 43.אמא לשנים ,מנסה כשנה וחצי הריון נוסף. פרופיל הורמונלי תקין. אחרי שלוש הזרעות(בלי הורמונים). שני הריונות (אחד באופן טבעי, אחד כתוצאה מהזרעה). הריון ראשון לא התפתח ונפל השבוע רביעי בשני לא ראו דופק השבוע שישי. איך ממשיכים ? הורמונים? ivf? האם אפשר הפריה ללא הורמונים אם אין צורך? אודה לכם על תשובתכם 
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול09/10/2008IVF אינו מונע הפלות טבעיות.
שכיחות הפלות טבעיות תלויה בגיל האישה, ולא בצורת השגת ההריון.
אם 3 הזרעות הניבו הריון אחד, והריון שני - טבעי (שלצערי לא התסיימו בלידות), הרי אין כל יתרון בלעבור ל - IVF.
מציע להמשיך בדיוק באותו טיפול שקיבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 8 ומיקום הרחםרונה09/10/2008
ד"ר נכבד.. ראשית, זה הזמן להודות לכם על עבודת הקודש שלכם, אתם באמת אנשים נדירים עם המוווווון סבלנות. מאחלת לכם שנה טובה, גמר חתימה טובה. אני נמצאת בחו"ל, חוזרת עוד מס ימים. אהיה בשבוע 8, ואז אהיה צפויה לראות דופק...אמן. שאלתי- בני בן ה- 3 נתן לי מכה עם ידיו ומשקלו על ביטני התחתונה (נזרק עליי), כאב לי למספר שניות, אך לא משהו מייוחד . האם ייתכן כי בשל כך לא אראה דופק, או שההריון פסק בשל כך? אני כבר מתחילה לדמיין שהבחילות פסקו, שאולי החזה כבר פחות כואב...בקיצור- אשמח לדעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונה שלום
פרופ' שחר קול09/10/2008לא, הארוע לא אמור להשפיע על מהלך ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמר חתימה טובהמימי08/10/2008
רציתי לאחל לכל בנות הפורום וכמובן לרופאים הנפלאים גמר חתימה טובה ושנה מוצלחת מקודמתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה מימי גמר חתימה טובה גם לך
ד''ר דוד ישי08/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גופיף צהוברונית08/10/2008
רצוני לדעת מה זה גופיף צהוב בברכת חתימה טובה רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונית
ד''ר דוד ישי08/10/2008הגופיף הצהוב הוא הזקיק שנשאר לאחר הביוץ ותפקידו להפריש הורמונים שמתחזקים את רירית הרחם ואת העובר ( אם יש הריון )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת ביתאליאן08/10/2008
שלום ד"ר, שלום בנות, עשיתי החודש טיפול בגונל+אוביטרל +הזרעה. להלן תאריכים של כל שלב: אוביטרל - 25/9הזרעה - 26/9. היום (8/10) 12 יום לאחר ההזרעה עשיתי בדיקת ביתא והתוצאה שהתקבלה היא 69. האם זה הריון? או האם אלה שאריות של האוביטרל? בבקשה תענו לי........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
Timi08/10/2008בתא מעל 25 זה הריון. מזל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליאן
ד''ר דוד ישי08/10/2008זה בהחלט הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלודה רבה על המענה, ושאלה נוספת....
ליאן09/10/2008אני כ"כ שמחה , אני רק מקווה שתהיה הכפלה יפה. תודה רבה על המענה. האם הערך של הביתא תקין ליום ה- 12 אחרי הזרעה? ואיזה שבוע זה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליאן
ד''ר דוד ישי10/10/2008ערך הבטא תקין. השבוע הוא שבוע 4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ופוריותמירה08/10/2008
שלום רב, בעקבות כאבים כרוניים באזור האגן והמפשעה שאולי קשורים לׁPMDDהתחלתי לטול גלולות (יסמין). רופא אחד (מוסמך ואמין ביותר!) הזהיר אותי מפורשות כי נטילת גלולות בגילי (40 ללא ילדים) יכולה לפגוע בפוריות בכך שהן מפרות את המאזן ההורמונלי וכי בתום השימוש בהן, יתכן שהמאזן לא יחזור לקדמותו מה שלא יאפשר כניסה להריון או שתהליך חזרת האיזון ההורמונלי הדרוש להריון יתעכב ובגילי עיכוב כזה משמעותי (זאת בשונה מנשים צעירות שעכוב כזה עדיין לא ימנע מהם הריון עתידי). מאידך רופא אחר, (אף הוא מוסמך ואמין)) אמר לי כי אין שום בעיה וכי תוך חודש מהפסקה בשימוש בגלולות המערכת מתאזנת, (אגב, עד כה סברתי כי זה אורך כחצי שנה). רק התחלתי לטול את הגלולות אך איני יכולה להתעלם מאזהרותיו של אותו רופא (שאני מדגישה - מאוד איכפתי ומסור ולא היה מזהיר אותי ללא בסיס). אני מאוד חוששת לאור שתי הגישות הסותרות הללו - איני רוצה לגרום לי נזק בלתי הפיך בפוטנציאל הפוריות. היכן האמת? ושאלה נוספת: האם שובו של מחזור חודשי בתום השימוש בגלולות הוא אינדיקציה מספקת לחזרתה של המערכת לתפקוד או שעל מנת לוודא שיתרחש ביוץ מומלץ גם לבצע בדיקות דם? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירה שלום
פרופ' שחר קול08/10/2008אני סבור כי הרופא השני צודק.
גלולות מכילות מרכיבים סטרואידליים המסולקים מהגוף בתוך יומיים שלושה לאחר סיום הנטילה. לכן אין סיבה פרמקולוגית לחשש מהשפעות לטווח ארוך על מה שמכונה "איזון הורמונאלי" (לא ברור לי מה זה).
הנזק הכבד ביותר הניגרם לפוטנציאל הפוריות מקורו בגיל האישה. זהו נזק שאינו הפיך, ואין לו תקנה. פוטנציאל הפוריות יורד בחדות לאחר גיל 35, ולמעשה מתאפס לקראת גיל 44 - 45. שימוש בגלולות נגד הריון אינו מונע את הירידה הזו, ואינו מאיץ אותה.
גיל האישה הוא הפרמטר העיקרי בניבוי היכולת להרות, ולהביא את ההריון לסיום מוצלח (ילד בריא בבית).
מחזור סדיר מרמז על ביוץ סדיר, ביוץ סדיר אינו מהווה עדות ליכולת הפריון, בעיקר לנשים מבוגרות יחסית (ראי לעיל).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)