מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם הבדיקות תקינות ?נינה14/04/2008
שלום ד"ר,
אני בת 28, ולקראת IVF ראשון.
האם TSH 0.61 mU/L , כאשר הטווח הוא 0.35-5.5 הוא תקין , או שנמוך מידיי?
והאם FSH 6.9 תקין לגילי?
תוד מראש,
נינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקות תקינות
פרופ' שחר קול14/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי...איריס14/04/2008
באיזה יום של המחזור ניתן לבצע פרופיל הורמונלי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימורי שלום
פרופ' שחר קול14/04/2008פרופיל בסיסי ביום 2 או 3 או 4 למחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןדנה14/04/2008
שלום רב,
אני נמצאת 15 ימים לאחר שאיבה ו-11 ימים אחרי החזרה.
היו שני זקיקים ושניהם נשאבו (ללא הרדמה), התקבלה רק ביצית אחת.
הזריקות היו - דקפפטיל 0.1 ומנוגון (פרוטוקול קצר).
התמיכה שאני מקבלת היא נרות אנדומטרין פעמיים ביום.
השאריות של נר האנדומטרין שיוצאות ע:"ג התחתונית, יוצאות בגוון חום בהיר, מהיום הראשון ועד עכשיו. ככה אין שום הפרשה כלשהיא, רק בעקבות הנר.
האם זה מעיד על בעיה כלשהי בתמיכה? או בעיה אחרת? - בשאיבה הייתי ללא הרדמה כאמור ובסיום נאמר שאני מדממת ומבצעים ניקוי שקצת כאב - האם יש קשר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול14/04/2008אין בעיה בתמיכה. ההפרשה היא תקינה במסגרת הטיפול עם אנדומטרין.
מציע כבר היום לבדוק בטא בדם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינון וכאבי גרוןשרית14/04/2008
שלום!
אני מספר ימים לאחר החזרת עוברים מוקפאים אני מנוזלת ,כאבי גרון וקצת כאבי אוזניים,
אין לי חום האם זה משפיע על הסיכוי להשתרשות??????????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול14/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםשרית14/04/2008
שלום ותודה מראש!
אני בת 25 לאחר IVF אחד שנכשל והחזרת מוקפאים שגם לצערי לא הניבה דבר,
לפני פחות משבוע החזירו לי 3 עוברים מוקפאים:
שניים בעלי-4 תאים שלפני ההפשרה הם ניו בעלי 7-8 תאים
ועובר אחד בעל 6 תאים שלפני ההפשרה היה 7-8 תאים
*האם יש סיכוי להריון מעוברים כאלו
*האם מניסיונכם ראיתם מיקרים של עוברים מופשרים לא ממש טובים ובכל זאת הושג הריון במיוחד אלה ששרדו רק 50% מהתאים?
*האם זה ששני הטיפולים הקודמים לא צלחו זה אומר משהו על העוברים?
(אציין שבטריים היו עוברים יפים בני 8 תאים,בעיית זרע,רירית מעל 10)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול14/04/2008בוודאי. כל עובר המוחזר לרחם יכול להניב הריון.
מכיוון שאת צעירה הסיכוי שלך להריון בשורה התחתונה הוא מצויין.
אם לא במחזור זה - במחזור הבא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לגלולותנועה13/04/2008
אני בת 21, משתמשת בגלולות יסמין כבר שנה כי באולטרסאונד ראו שיש לי שחלות פוליציסטיות (מקווה שלא טעיתי בשם... ראו פשוט הרבה זקיקים במקום אחד) והרופא שלי אמר לי להשתמש בהם כדי לסדר לי את המחזור.
רציתי לדעת אם הבעיה של השחלות פוליציסטיות והעובדה שבלי גלולות המחזור שלי לא מסודר בכלל יפגע לי בפוריות ותהיה בעיה כלשהי להיכנס להריון? גלולות גם יכולות להזיק?
תודה רבה!
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה שלום
פרופ' שחר קול14/04/2008קשה לתת תחזית לטווח כה ארוך.
בשלב זה בחייך מומלץ להמשיך עם הגלולות.
הגלולות לא יזיקו לפוריות עתידית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר ישי המשך שאלהדנית13/04/2008
מודה על תשובתך הנרחבת אך עדיין לא הבנתי, האם זרע מתרומה כבר עבר תהליך של הפרדה מהנוזל שלו? כך שזה לא רלוונטי לגבי?(ההזרקה לנרתיק)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שפספסת אותי
דנית15/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fsh dcuvעדי13/04/2008
שלום,
אני בת 35 עם 2 הריונות טבעים ותקינים מזה 3 שהים מנסב להכנס להריון. בשנה וחצי האחרונות 2 הפלות טבעיות, וגרידה עקב הריון לא תקין( אין דופק ). בבדיקה אחרונה FSH יצא גבוה מאוד 15.3
מה הסיכוי בעתיד להריון ? רופא הנשים המליץ על שני טיפולי הזרעות עם GONA F 150יח, האם אין סיכון בהריון נוסף לא תקין ? האם יש סיכוי כלשהו להפריה ?
לתשובתך הכנה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
פרופ' שחר קול14/04/2008תמיד רצוי לדעת רמת ה - FSH עם רמת האסטרדיול במקביל.
קיים סיכוי טוב להריון בעתיד.
רצוי להזדרז...
ההמלצה - טובה. רצוי להשלים הברור.
קיים סיכון די גבוה להריון נוסף שלא יהיה תקין ויסתיים בהפלה.
לא בטוח שהפריה חוץ גופית היא הפתרון בשלב זה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד שאלהשירי13/04/2008
יש לי fsh 12.7
ESTRADIOL 240 ביום השלישי למחזור
אבל כל חודש יש לי ביוץ אני מרגישה אותו טוב מאוד כי יש לי כאבים חזקים ומחזור כל 28 יום .
האם לערכים הגבוהים של הבדיקות יש משמעות כאשר הביוץ והמחזור עדיין סדירים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילי שלום
פרופ' שחר קול14/04/2008כן. רמת ה - FSH מרמזת על תגובתיות נמוכה של השחלות לגירוי תרופתי.
בעקיפין אולי גם על איכות הביציות, אם כי הגיל הוא מנבא טוב יותר לכך.
אם את חפצה בהריון יש להזדרז...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךמיכל13/04/2008
ד"ר שלום,היום נודע לי שאכן אני בהריון,אך ישנו דימום כמו מחזור .בבדיקת הא.ס לא נראה הריון,לכן ישנו סיכוי שהריון זה או לא מתפתח או הריון חוץ רחמי.
אני ממש מודאגת האם אצטרך לעבור הפלה ? כירוגית או טבעי?
ביום שלישי יש לי בדיקת דם נוספת,האם זה בטוח לא הריון בריא ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול14/04/2008מוקדם לקבוע.
יש להמשיך מעקב הכולל בדיקות דם לבטא וכן בדיקות א.ס.
שום דבר לא בטוח בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מודאגת
מיכל14/04/2008תודה על התשובה, אך שאלתי אם בסוף חלילה אצטרך לעשות הפלה,איזו סוג זה יהיה? טבעי או גרידא? אני בשלב התחלתי כ"כ.האם אח"כ אוכל להיכנס מהר להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל שלום
פרופ' שחר קול15/04/2008המהלך העתידי יקבע את הטיפול המתאים.
קשה מאוד לתת תחזית כעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מודאגת
מיכל15/04/2008היום עשיתי שוב בדיקת דם ויצא בטא 143 (לעומת לפני יומיים שהיתה 50),האם זה בסדר ?
היה לי דימום מיום שישי עד יום שלישי.כרגע אין כלום.
עדיין ישנו חשש?
האם אוכל להיות שקטה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל שלום
פרופ' שחר קול15/04/2008העליה היא תקינה.
מציע להמשיך ולעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת עדיין
מיכל17/04/2008שלום,היום הייתי בבדיקת דם וא.ס,בטא 163 א.ס לא רואים כלום.עובי רירית 7 ס"מ האם זה בסדר?
האם זה הריון חוץ ריחמי?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
מיכל17/04/2008תיקון,בטא עלתה מ 141 ל 337 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל שלום
פרופ' שחר קול18/04/2008אם יש הכפלה (או יותר) כל יומיים - סיכוי להריון תקין הוא טוב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתחסוי13/04/2008
עד מתי בהריון צריך להמשיך לנטול חומצה פולית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במשך כל ההריון.
פרופ' שחר קול14/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לדופסטוןחסוי13/04/2008
האם ע"פ עובי הרירית (12.7) ניתן לדעת מתי יגיע המחזור ללא נטילת הדופסטון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול14/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאחסוי13/04/2008
האם מותר לשתות ולאכול לפני בדיקת בטא? האם שתיה לא מדללת את הדם ולא מאפשרת בדיקת בטא מדוייקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול13/04/2008שתיה ואכילה לא ישפיעו על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש בעיה או שפוספס מועד הביוץ?גל13/04/2008
תאריך 3.4.08
E-2 95
prog 2.3
תאריך 7.4.08
E-2 301
prog 2.8
תאריך 10.4.08
E-2 482
prog 3.0
תאריך 13.4.08
E-2 303
prog 6.5
נצפו 2 זקיקים : בשחלה ימין בגודל 19 ובשחלה שמאל - בגודל 14.
ללא שום טיפול. טבעי. נעשה לאחר מחזור IVF שבו למרות מתו 6 מונוגון היה רק זקיק אחד בו הייתה בצית שהופרתה והוחזרה ולא נקלטה.
בהנחה שהמעבדה לא טעתה. האם פפסתי את הביוץ או שיש כאן בעיה הורמונאלית. אשמח לשמוע דעתכם, כי הרופא שלי יצא לחופש והייתי שמחה לעבור את החג עם מידת אופטימיות... (אני בת 42.)
תודה רבה לתשובתכם!!!! וחג שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל שלום
פרופ' שחר קול13/04/2008יחידות???
כנראה שתהליך הביוץ החל ב - 13.4 כאשר הביוץ בפועל אולי יהיה מחר.
קשה לדעת לפי הנתונים הקיימים.
רצוי לבדוק פרוגסטרון עוד 3 - 4 ימים כדי לוודא עליה.
יש לזכור כי מחזורים ללא ביוץ הינם די שכיחים בגיל 42* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי במה התכוונת בשאלתך יחידות?
גל14/04/2008זו מעבדה חדשה של כללית האם הערכים מוזרים לך או הנתון בפורמט הנוכחי? אשמח לתשובתך,יום נעים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגל שלום
פרופ' שחר קול14/04/2008יש לוודא האם היחידות בפיקומול לליטר או פיקוגרם למיליליטר - לגבי אסטרדיול
לגבי פרוגסטרון - האם ננומול לליטר , או ננוגרם למיליליטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי13/04/2008
איך מחשבים את שבועות ההריון? אם צריך לעשות א.ס בשבוע 7 אז זה בעצם כאשר מסתיימים 6 שבועות ואז במהלך אותו שבוע או לאחר 7 שבועות מלאים? שאלתי היא האם כאשר אומרים שאני נמצאת בשבוע חמישי וחצי אז זה כבר נחשב שבוע 6? האם א.ס אפשר לעשות כבר בתחילת שבוע שבייי ז"א כבר לאחר 6 שבועות מלאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול13/04/2008גיל ההריון מחושב לפי תאריך הווסת האחרון, או לפי הזמן שחלף בשבועות מיום ההפריה ועוד שבועיים.
ניתן לבצע א.ס 4 שבועות לאחר ההפריה, או 6 שבועות לאחר הוסת האחרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)