מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רירית 11 מ"מ אין ציסטותקארין09/04/2008
טוב אז ככה היה לי IVF ראשון בטא יום א אחרי היא יצאה שלילית
הרופא אמר שאם לא יהיו ציסטות היום (היום השלישי למחזור)אז נתחיל היום פרוטוקול קצר.
אז אין ציסטות אך הרירית היום (היום השלישי למחזור)בעובי 11 מ"מ מה זה אומר מתחילים טיפול או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוב אז דיברתי עם הרופא אבל
קארין09/04/2008הוא אומר שהיא עבה ואי אפשר להתחיל כבר את הטיפול שאני אגש מחר לראות אם היא יורדת או לא..
יש סיכוי שעד מחר הרירית תרד ב 4מ"מ 5 מ"מ יש סיכוי תוך יום?
מה המקסימום אחרי המחזור שמתחילים פרוטוקול קצר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקארין שלום
פרופ' שחר קול09/04/2008מציע חודש הפסקה בין גירוי שחלות ל - IVF שלא צלח לניסיון נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירוי שחלות???????????
קארין09/04/2008מי אמר גירוי שחלות אני??????
לא היה לי גירוי שחלות.
שאלתי מה זו רירית 11 מ"מ ביום השלישי למחזור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסברין שלום
פרופ' שחר קול09/04/2008אני משער שעברת IVF לאחר שקיבלת זריקות להגדלת מספר הביציות. זו הדרך המקובלת לבצע IVF.
אולי אני טועה, ובוצע משהו אחר.
רצוי לקבל את מלוא הפרטים לגבי הפרוטוקול שקיבלת, זריקות, מינונים לוחות זמנים, תוצאות בדיקות דם ועוד כדי להבין מה קורה.
באופן מאוד כללי רירית של 11 ממ ביום 3 למחזור - לא תקין.
יש לדעת את מרקם הרירית באולטרסאונד וכן יש לדעת את ערכי ההורמונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהקרן09/04/2008
שלום רב,
מהי האישה שלכל אישה נותנים סוג תמיכה אחרת אחרי ההחזרה?
לפי מיטב ידיעתי זריקת הגסטון דיי כואבת! אז למה בכל זאת נותנים אותה?
האם יש לה יתרונות על תמיכה אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
פרופ' שחר קול09/04/2008טיפולי הפריה חיבים להיות אישיים, ומותאמים לצרכי כל מטופלת באופן אינדיבידואלי.
יש חלופות טובות לגסטון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם השרשה?mk08/04/2008
שלום רב,
בתאריך ה- 13.3.08 קיבלתי מחזור , המחזור בדר"כ מגיע בין 29 ל- 30 יום שלפעמים מתחיל בהפרשות חומות עם מעט דם ולאחר מכן הדימום מתחזק . בתאריך ה- 4.4.2008 הופיעו הפרשות חומות ודימום קל וכך גם ביומיים שלאחר מכן . בתאריך ה- 8.4.2008 כבר לא היו הפרשות ודימומים. כמו כן מרגישה דקירות בשחלות ורגישות בחזה. שאלותי הן: 1. ממתי סופרים את ימי המחזור מהדימום הקל או החלש ( לפעמים גם יש הפסקות בין הדימומים).2. האם יש סיכוי שאני בהריון? האם אילו תופעות השרשה?
תודה רבה ,
אודה לתשובתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי08/04/2008את המחזור מתחילים לספור כאשר מתחיל דימום ממש. יכל להיות שמדובר בהשרשה של הריון צעיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון???יסמין08/04/2008
דוקטור שלום,
שאלתי היא כמה זמן מרגע שנקלטים להיריון צריכים להתחיל תופעות ?
כגון בחילות, כאבים,וכו' ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יסמין
ד''ר דוד ישי08/04/2008זה משתנה מאד בין אישה לאישה. בגדול התופעות מתחילות כשבוע לאחר הבדיקה החיובית להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיריון - המשך....
יסמין09/04/2008כלומר אם ביצעתי הזרעה ,אז רק אחרי 12 יום בבדיקת דם יתחילו התופעות לוואי? במידה וכמובן זה הצליח(בע"ה)
כי אחרי כמה ימים של ההזרעה היו לי כאבים בפיתמות וכאבים בבטן התחתונה אבל זה כאב שמגיע בפולסים ,לא כל הזמן, אז זה אומר שיש סיכוי עדיין?
(הגעתי לסף ייאוש , מחפשת כל דרך לדלות קצת מידע, עד אשר יעברו ה 12 יום שנמשכים כנצח!!!)
תודה על העזרה והתמיכה, יסמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שפיספסת אותי..............
יסמין12/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יסמין
ד''ר דוד ישי12/04/2008כמובן שיש אפשרות שאת בהריון. אבל מה שאת מנסה לעשות זה לא לקבל מידע אלא לנסות להתלות בכל מיני תחושות לא ספציפיות. חכי בסבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה אשמח לתשובה מהירהחסוי08/04/2008
ב 30 לחודש ביום ראשון שעבר עברתי החזרה החזירו לי 2 עוברים
היום זה היום ה- 10 מההחזרה השאלה היא מתי אני יכולה לעשות בדיקת הריון
והאם בבדיקה ביתית תצא תוצאה אמינה.
השאיבה לא בוצעה לי אם זה עקרוני לספירה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאת
ד''ר דוד ישי08/04/2008את הבדיקה צריך לעשות 12 יום לאחר ההחזרה בדם. בשתן כדאי להמתין עוד יום יומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שדייםעינת08/04/2008
הוחזרו לי 2 עוברים ב - 2 לאפריל, לפני כשבוע.
אני לוקחת 3 פעמים ביום 200 מל' אוטרוגסטאן,
ו4 כדורי אסטרופן ביום. ב- 13 בדיקת דם.
החל מלפני יומיים אני חשה כאב בצידיי השדיים,
מזכיר כאבי גדילה.
וחשה כאילו והן מלאות יותר.
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
האם יש לבדוק משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עינת
ד''ר דוד ישי08/04/2008הכאב והגודש בשדיים יכולים להיות קשורים לתרופות שאת לוקחת ואולי להריון צעיר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררות בזמן נטילת איקקלומין ופרוגיחסוי08/04/2008
שלום,
הנני לאחר חמישה ימים עם כדורי איקקלומין וכעת נוטלת פרוגינובה.
אתמול התחיל קירור קשה.
האם ניתן לקחת דקסמול / אקמול להקלה ?
האם יכול להזיק לטיפול?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי08/04/2008את יכולה לקחת אקמול ללא חשש ואם תקפידי להוריד חום אם יש ולשתות הרבה , גם ההצטננות לא תפריע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןמאושרת08/04/2008
שלום לכם
אתמול עברתי הזרעה לאחר לקיחת אובטרל ביום ראשון ב16:00.
מהבוקר יש לי הרגשת חולשה, הקאתי (פעם אחת) ויש בחילות ובטן נפוחה.
צד ימין שלי כואב כמו כאבי ביוץ אבל חזק.
ביום ראשון הE שלי היה 2078 (קפץ מיום חמישי שהיה 680) וUS זוהו 2 זקיקים אחד 17 ואחד 19 ועוד כמה קטנים.
האם תופעות אלו נורמליות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי08/04/2008קצת אי נוחות בצד השחלה המבייצת זה סביר. אבל , כאבים חזקים עם נפיחות הבטן והקאה זו כבר תלונה חריגה שדורשת בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא08/04/2008
שלום לך
בוא ניקח מצב שבו:
ביום ראשון מקיימים יחסים (הזרע נשאר במצב שיכול להפרות נגיד כ 48 שעות)
ביום שני שוב יחסי מין ובערב מתבצע ביוץ
איזה זרע סביר להניח שיפרה את הביצית
האם הזרע "שמחכה" לביצית
או הזרע ה"טרי" יותר אשר נכנס לפני כמה שעות
כלומר במצב של ביוץ לאיזה זרע יש יותר סיכוי להפרות לישן אשר ממתין לה או לחדש שרק הגיע...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום א
ד''ר דוד ישי08/04/2008אין אפשרות לדעת. אני לא חושב שהדבר נבדק אי פעם אם יש בכלל אפשרות לבדוק כזה דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה חמישיתמירי08/04/2008
שלום רב! ביום חמישי ,עברתי הזרעה וזאת תהיה אחרונה [אם הטיפול לא יצליח והלוואי שיצליח] הזרעה שלישית עם גונל 112.5 .אתמול היו לי כאבי בטן ,בבטן התחתונה ,האם זה קשור לכשלון ההשרשה ? ממה נבעו הכאבים בבטן? אני מקבלת תמיכה אנדומטרין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מירי
ד''ר דוד ישי08/04/2008כאבי בטן יכולים לנבוע מסיבות רבות, כשלון בהשרשה היא לא אחת מהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני יומיים קיבלתי שלילי אחרי IVFקארין08/04/2008
ראשון.
אתמול קיבלתי מחזור אני הולכת מחר לעשות אולטראסאונד לראות שאין ציסטות
ואם אין ציסטות אז אני מתחילה פרוטוקול קצר מחר .
היה לי פרוטוקול ארוךקודם לכן..
אין בעיה להתחיל סיבוב שני כ"כ מהר?
האם ישסיכון רציני בהחלפת הפרוטוקול?זה באמת יכול לעזור לבייציות מגוררות שינוי הפרוטוקול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קארין
ד''ר דוד ישי08/04/2008לא אמרת מתי היה סיבוב ראשון אז אני לא יכול להתיחס לשאלה. אין סיכון בהחלפת פרוטוקול. אני לא בטוח שהפרוטוקול השונה, ישנה את הבייציות . אבל אני מקווה שהוא יהיה לך טוב יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתית לאחר אוביטרלרונה08/04/2008
ביצעתי בדיקת הריון ביתית לאחר 13 יום מהאוביטרל.
יצא שלילית :-(((
טרם קיבלתי מחזור.
האם ביצעתי מוקדם מידי? או שמא אפסו הסיכויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונה
ד''ר דוד ישי08/04/2008לא הייתי סותם את הגולל על האפשרות של הריון. תחזרי על הבדיקה בעוד יומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםחסוי07/04/2008
ערב טוב.
א. יש לי סוג של דלקת פרקים (קלה/נינונית) , כאבים בפרקים בעיקר בחילופי עונה ובחורף. בשיגרה-הכל בסדר איתי (פעילה, מתעמלת, חיונית) אך כאשר מופיעים כאבים - אני לוקחת אחת לכמה זמן כדורים כגון ארקוקסיה או אטופן.
שאלותי:
א. האם דלקת פרקים עלולה להפריע/להשפיע על כניסה להריון???
ב. האם ניתן לקחת הכדורים שציינתי בימים בהם אני נוטלת אקיקלומין/מזירקה אוביטרל/נרות אנדומטרין???? (אני יודעת שיש תרופות מפחות שונות שאסור לקחת....)
ג. האם לאחר ההזרעה (תורם מבנק הזרע) , כאשר יש סיכוי שאני בהריון (עוד לא יודעים) - אפשר לקחת אטופן??? או אדויל לשיכוך הכאבים (במידה ויהיו)???
ד. האם עלי לציין הבעיה בפני הרופאים בבנק הזרע? או שזה לא קשור בכלל.....
תודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול09/04/2008דקלת פרקים אינה משפיעה על הטיפול, או על הסיכוי להרות.
לגבי שימוש בתרופות בהריון - מציע לפנות ליעוץ טרטולוגי כדי לקבל תשובות מוסמכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורחסוי07/04/2008
שלום ד"ר
המחזור שלי בד"כ אינו סדיר, כלומר הוא מגיע מדי חודש עם איחור של 2-5 ימים. החודש הוא מאחר בשבועיים. ביצעתי הבוקר בדיקה ביתית להריון והתשובה שלילית. שאלתי היא האם האיחור נובע מכך שלא היה ביוץ החודש או שיש סיבות נוספות? חשוב לציין כי יש לי תופעות של בחילה, גודש בחזה וחולשה. יש לי תור בשבוע הבא לרופא נשים שלי, אך בינתיים אשמח לשמוע את דעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול07/04/2008סביר כי הביוץ אינו סדיר, ולכן האיחור בהופעת הדימום.
רצוי לברר המצב ההורמונאלי באופן יותר מסודר.
בדיקה ביתית שלילית אינה שוללת בוודאות הריון צעיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון FSHלימור07/04/2008
שלום רב,
אני בת 37, אין לי ילדים
אנחנו מעוניינים להכנס להריון.
רציתי לדעת, מה רמת הורמון FSH שיש בממוצע לבנות גילי?
FSH יצא 8.6
האם ניתן לפי סטטיסטיקה לדעת כמה זמן עוד אשאר פורייה?
אשמח על תשובתכם המהירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור שלום
פרופ' שחר קול07/04/2008התוצאה טובה.
לא ניתן לנבא עד איזה גיל הפוריות תשמר.
מציע לנסות ולהשיג הריון ללא דיחוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לימור08/04/2008תודה על התשובה המהירה.
אנחנו מנסים למעלה מחצי שנה, האם כדאי להגיע לרופא פוריות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול09/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)