מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוטוקול ארוך של IVFלולי12/04/2008
שלום,
מאיזה יום לווסת מתחילים פרוטוקול ארוך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טלטל
ד''ר דוד ישי12/04/2008מהיום ה 21 למחזור מתחילים בדיכוי ההורמנלי. כשבועיים אח"כ, אם מושג דיכוי, מתחיל הטיפול עם הזריקות לגרוי השחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות והריוןחסוי12/04/2008
שלום רב.
אני ובעלי נסענו לחו"ל ושם התברר ששכחתי את הגלולות שלי בארץ.
הספקתי ליטול 17 גלולות (כלומר נותרו לי 4 גלולות בחפיסה בארץ.).
כעבור יומיים קיימנו יחסים.
האם יש סיכוי שאכנס להריון?
לציין שאני נוטלת גלולות מספר שנים, ומקבלת מחזור באופן סדיר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי12/04/2008יש סיכוי אבל הוא נמוך ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר קול המקסיםאמאני12/04/2008
יש לי שאלה מאוד מטרידה אותי והאמת מפחדת מהתשובה אני כל כך מתענינת בהפריה חוץ גופית והרבה קוראת ושואלת על הנושא הזה לפי מה שקראתי בהרבה מקומות אחרי הטיפול הרביעי הסיכוי גודל להצלחת הטיפול ואני כבר עברתי 8 טיפולים מתוכם 3 שאיבות ו 3 הריונות כימיים וזו ההחזרה ה9 נכון שזה הרבה ושעדין אין לי ילדים זה מדאיג נכון?
ועוד שאלה האם עליה קטנה בחום של הגוף מעידה על הריון האמת קראתי את זה בהחזרה שעברה ובדקתי היה החום בין 36,8 ו 37,4 והיה הריון ובדקתי בשאר הימים החום היה 36,5 האם זה נכון בתחילת ההריון חום הגוף עולה קצת?
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמאני היקרה
פרופ' שחר קול12/04/2008יש לך סיכוי טוב להצליח בעקר כיוון שאת צעירה.
החום עולה בהשפעת הפרוגסטרון. בין אם מופרש ע"י השחלה באופן ספונטאני לאחר ביוץ רגיל, או בין אם ניתן ע"י תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הלאה? איקוקלומין או זריקותשולי12/04/2008
שלום רב,
תודה על התייחסותך.
בת 29. מקבלת 3 חודשים איקוקלומין (עקב מחזור לא סדיר). הביוץ מגיע ביום ה- 21 ורירית הרחם נפגעה עקב הטיפול (4 מ"מ).
בדיקות הןרמונליות תקינות\ בדיקת PCT ,בדיקת זרע תקינה.
הרופא המטפל אמר כי למרות עובי הרירית יש סיכוי להריון והוא ממליץ על המשך טיפול באיקוקלומין.
רציתי לדעת מה דעתך? האם כדאי להמשיך באיקוקלומין או לעבור לזריקות. שמעתי שהזריקות יותר יעילות אך הטיפול הוא יקר (למדינה) ולכן לא ממהרים לתת אותו.
תודה
שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולי שלום
פרופ' שחר קול12/04/2008אם הרירית כה דקה רצוי לשקול מעבר לזריקות.
מחיר התרופות אינו שיקול כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנה להפלהמישיל12/04/2008
שלום.. עברתי החזרת עוברים ב- 13.3. בבדיקת בטא אחרונה ב- 3.04, הערך היה 6600. אני מקבלת estrofem 2mg פעמיים ביום ו- 4 פעמים ביום utrogestan 200mg. אתמול הרגשתי כאבים בבטן תחתונה (דמויי כאבי מחזור) והיה לי דימום (הייתה לי הפרשות סמיכות מוזרות)- האם יש סכנה להפלה???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול12/04/2008כל דימום בהריון נחשב לסיכון להפלה, או בלשון הרופאים: הפלה מאיימת.
ניתן לבצע מחר בדיקת א.ס. כדי לדעת מה קורה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין גבוהחסויה11/04/2008
בוקר טוב,
בת 34. אי פריון ראשוני מסיבה לא ידועה. בדיקת זרע תקינה, למעט מורפולוגיה נמוכה- בדיקה1- 2%, בדיקה 2- 10%. מזה כ-5 שנים ידוע על פרולקטין גבוה, בסביבות 700( הבדיקות בוצעו ביום ה-3 למחזור ולאחר 3 שעות ערות). מחזורים סדירים, ביוצים תקינים- לפי בדיקות דם ואולטראסאונד.
אין הפרשת חלב מהשד, אך מיום הביוץ ועד קבלת הווסת כאבים הולכים ומתגברים בשד אחד בלבד, ואילו בשד השני רגישות אך ורק מספר ימים לפני הווסת.
לציין , כי התופעה לעיל החלה לפני כשנתיים ואילו קודם לכן היה מדובר ברגישות בימים הסמוכים לווסת ותו לא. במקביל, רמות הפרולקטין לא השתנו בשנים אלו.
שאלותי להלן:
1. האם יכול להיות שרמות הפרולקטין הן מקור הסיבה לאי הפריון, למרות המחזורים הסדירים?
2. האם יש מקום לבצע בדיקות נוספות?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול11/04/2008אם יש ביוץ סדיר, לרמת הפרולקטין אין משמעות מבחינת הפריון.
רצוי בדיקת שד יסודית ואולי בדיקות דימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להגיע לשבוע 41 42 ו..ימית11/04/2008
שלום לכולם!
השאלה שלי היא , האם בהפריה חוץ גופנית כאשר יודעים את התאריך שנכנסתי להריון
האם עדין אפשר להגיע לשבוע 41 ו42 האם זה נורמלי או מסוכן והאם כדי לעשות זירוז??
תודה !! ימית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימית שלום
פרופ' שחר קול11/04/2008מקובל להמליץ על זירוז אם מגיעים לשבוע 42
הריון לאחר IVF אינו שונה מבחינה זו בהשוואה להריון ספונטאני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני IVF ראשוןחסויה10/04/2008
שלום רב,
בשל בעיות רפואיות מועמדת להפרייה במחזור טבעי.
1. נאמר לי כי בשל ההנחה כי תישאב ביצית אחת יעשה שימוש במיקרומניפולציה על מנת למקסם את סיכויי ההפרייה. מצד שני, הבנתי כי קיים סיכוי כי הביצית תינזק בשל תהליך זה. שאלתי- האם קיימת דרך אחרת על מנת לנסות ולהבטיח הפרייה.
2. האם יש מקום לשקול לבצע את השאיבה ללא הרדמה, או שמא מדובר בסיכון רב מידי בשל ההנחה כי מדובר בביצית אחת בלבד.
רב תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול11/04/2008אם הזרע תקין, ניתן לבצע IVF רגיל בלי מיקרו.
עדיף הרדמה כללית, אם אין הוראת נגד להרדמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - IVF ראשון
חסויה11/04/2008ערב טוב ד"ר קול,
ראשית, תודה על המענה.
שנית, הזרע- תקין מבחינת כמות ותנועתיות, אך המורפולוגיה נמוכה- בבדיקה 1- 2% ובבדיקה 2- 10%.
אם כך, האם יש עדיפות למיקרומניפולציה או ניתן להסתפק בהפרייה רגילה?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי שלום
פרופ' שחר קול12/04/2008עקרונית ניתן להסתפק בהפריה רגילה.
הבעיה היא מה יקרה אם לא תהיה הפריה תקינה?
כולם יצטערו שלא עשו מיקרו...
לכן, כדי להימנע מהתסכול והאכזבה האפשריים נהוג ללכת ישר על מיקרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון***10/04/2008
האם עישון של לא יותר 4-5 סיגריות בשבוע יכול לפגוע בפוריות האישה?
שמעתי שמועות שעישון פוגע ברירית ומכיוון שהרירית שלי אינה "מצטיינת" (לא יותר מ-7.6 מ"מ) רציתי לדעת האם עישון בכמות כזאת (שאינה גדולה יחסית) יכול להזיק???
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול10/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגיה לא תקינה + וריקוצלהדימא10/04/2008
שלום רב,
אובחן אצלי וריקוצלה דרגה 2, מבחינתי אסימפטומטי לחלוטין. לנוכח זאת ספירת הזרע ותנועתיות תקינים אך המורפולוגיה היא 2% תקינים עם 96 % פגמים בראש.
אני ובת זוגתי מתכננים הריון ראשון לפחות בעוד שנתיים, אני בן 28.5 היום.
1. האם יש קשר בין וריקוצלה לבין מורפולוגיה ( כאמור ריכוז ותנועתיות תקינים )
2. האם מומלץ ניתוח בשלב זה ( לפני שניסינו ספונטנית )
3. מהי השבחה ומהן דרכי טיפול/שיפור שלא באמצעות כירורגיה
4. האם כניסה ספונטנית להריון עשוייה להיות מסוכנת עקב חשש להפריה עם תא זרע שאינו תקין
מורפולוגית
5. מי הגוף אליו עלי לפנות על מנת לקבל ייעוץ אינדיבידואלי
תודה רבה לכם על התשובות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימא שלום
פרופ' שחר קול10/04/20081. יתכן, יש תאוריה כזו.
2. לא
3. "השבחה" - אין דבר כזה. זה המצאה של יחסי ציבור. בעצם מדובר על שטיפת הזרע, סירכוזו, הוספת נוזל ביולוגי, והזרקת הזרע לרחם.
יש ניתוחים לתיקון וויקוצלה.
4. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב מחזור-מודאגתמיכל10/04/2008
שלום, אני אחרי טיפול איקקלומין,דקסמטזון וזריקת אוביטרל(מטופלת ב IVF ),עשיתי בדיקת דם להריון ויצא שלילי. עשיתי את זריקת אוביטרל ביום שלישי לפני שבועיים וחצי,עדיין לא קיבלתי מחזור .האם זה תקין?האם אפשר להתחיל טיפול חדש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול10/04/2008לא תקין. יש לברר האם היה ביוץ?
מה הסטטוס ההורמונאלי כעת?
מה רואים בבדיקת א.ס.?
מציע לא להתחיל טיפול חדש לפני שמבררים המצב לאשורו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיכל11/04/2008מה זה בדיקת א.ס ?
למה הכוונה סטטוס הורמונאלי,אני בעלת שחלות פוליצסטיות.לא נותנים את הזריקה רק לאחר בדיקה כי אכן מתקיים ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל שלום
פרופ' שחר קול11/04/2008א.ס. = אולטרסאונד
מכיוון שאת לאחר מחזור גירוי , עם שיבוש בלוח הזמנים הצפוי, עדיף לוודא המצב הורמונאלי לפני שמחליטים איך להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר קול היקר,איריס10/04/2008
שמעתי עליך רבות ושמך הולך לפניך,
אני בת 37 עם ילד בן 13.
מאז לא מצליחה להכנס להריון מלבד פעם אחת שהסתיימה בהפלה לפני כשלוש שנים.
האם בגילי עליי לעבור דרך הזרעות, השבחות וכו' או שיש באפשרותי "לקצר" את הדרך ולהגיע כמה שיותר מהר להפריה חוץ גופית???
אין לי מושג מה עליי לעשות קודם, אני מאוד לחוצה במיוחד מגילי המתקרב ל-40 ומודעת לכך שסיכויי הולכים ופוחתים עם הגיל.
איך אפשר להגיע להפריה בדרך הקצרה ביותר וכמובן בבית חולים אלישע (שקיבלתי בהמלצה חמה)??????
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איריס שלום
פרופ' שחר קול10/04/2008מציע להתחיל בברור מסודר, כולל פרופיל הורמונאלי, צילום רחם, בדיקת זרע.
להחליט על הטיפול הרצוי רק לאחר השלמת הברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותחסוי10/04/2008
1. האם בטא 60 ביום ה15 לביוץ בערך זה תקין?
2. האם כאבים בשחלות מאז הביוץ זה אופייני להריון צעיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליטל שלום
פרופ' שחר קול10/04/2008בטא = 60 זה תקין. רצוי לעקוב ולראות קצב העלייה.
כאבים בשחלות אינם מאפיינים הריון צעיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי10/04/2008האם לפי רמת הבטא ניתן לדעת כבר בכמה עוברים מדובר?
ואם הכאבים בשחלות לא מאפיינים הריון אז ממה הם יכולים לנבוע? אני סובלת כאבים אלו וכן מכאבים דמויי מחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליטל שלום
פרופ' שחר קול10/04/2008רמת הבטא אינה יכולה לנבא את מספר העוברים.
אם יש כאבים בשחלות רצוי להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי10/04/2008האם הכאבים בשחלות יכולים חלילה להעיד שמשהו לא בסדר בהתפתחות ההריון?????? ממה הם יכולים לנבוע??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליטל שלום
פרופ' שחר קול11/04/2008לא, אין קשר לתקינות ההריון אלא לסיבוכים אפשריים של השחלות.
למשל גירוי יתר, או סבוב השחלה סביב צירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןגלית10/04/2008
שלום,
תודה רבה על הייעוץ שלכם,
תאריך מחזור אחרון04.03.08 אתמול ביצעתי בדיקת בטא שתוצאתה 6461 ברצוני לדעת באיזה שבוע אני? והאם התוצאה תקינה כמו כן מתי ניתן לראות דופק עוברי?
בתודה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול10/04/2008מ - 4.3 חלפו 5 שבועות ויומיים.
התוצאה יכולה להיות תקינה. המספר עצמו חסר משמעות ללא התייחסות לדינמיקת העלייה של הבטא.
דופק עוברי צפוי עוד שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימינינה10/04/2008
שלום רב,
האם בטא 11 לאחר איחור של 4 ימים בווסת מעיד על היריון כימי?
מדובר על חודש שבו נטלתי איקאקלומין+אוביטרל+הזרעה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול10/04/2008בטא 11 מעיד שמתחיל הריון.
רצוי להמשיך ולעקוב אחר עליית הבטא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)