מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטא שלא הכפילה אתיאוש22/03/2019
לפני יומיים 98, היום 120.
אין סיכוי שזה ימשיך תקין, נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
יאוש22/03/2019יומיים לפני כן היה 38.
38> 98> 120* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למרבה הצער מתקבל הרושם שישנה בעיה עם התפתחות ההיריון הנוכחי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גוף והריוןרבקה21/03/2019
שלום רב
חודש שעבר הבחנתי עליה בחום השחר מהביוץ ועד המחזור.ביום המחזור עצמו חום השחר ירד מ36.8 ל36.4 וביום הזה קיבלתי אחרי כמה שעות.
שאלתי, חום השחר בתחילת הריון גם גבוה? או שבמשך היום במידה ומודדים הוא גבוה?
אני יודעת שזו שיטה ישנה אבל האמת די מוכיחה את עצמה.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעקבות עליית הורמון הפרוגסטרון גם בעקבות ההיריון החום נשמר בערך גבוה יותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו סקירת מערכות יכולה לאבחן טוב יותר אם קיים ARSA?ריטה20/03/2019
במקרה של ARSA
האם סקירת מערכות מורחבת באופן פרטי (תלת מימד) יכולה לגלות אותה יותר בברור מאשר סקירת מערכות מאוחרת בקופה (דו ממדי)
או שבשתיהן תנתן אבחנה לחשד לARSA?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ARSA (Aberrant Right Subclavian artery)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/03/2019ARSA (Aberrant Right Subclavian Artery) מהווה פחות מאחוז ממומי הלב או כ 1 ל 1000 עוברים. כלי הדם הנ"ל יוצא מחלקו השמאלי של קשת אבי העורקים ועובר לכיוון יד ימין דרך החזה. ב80% מהמקרים הוא עובר מאחורי הוושט (צינור האוכל). ב 15% בין הוושט לקנה הנשימה וב 5% לפני קנה הנשימה. גם במקרים של קשת אבי עורקים ימנית וקשת אבי עורקים כפולה ייתכן שכלי דם יעברו כמו ב ARSA מאחורי הקנה או הוושט.
הברור הטרום לידתי המומלץ במידה ועולה חשד להפרעות במהלך קשת אבי העורקים וכלי הדם היוצאים ממנה כולל:
סקירת מערכות מדוקדקת עם דגש על מבנה מערכת כלי הדם בחזה והקשר שלהם לוושט ולקנה
-אקו לב עובר לשלול מומי לב
-ייעוץ גנטי
-בדיקת מי השפיר לפי המלצות היועץ הגנטי
לסיכום:ARSA היא אנומליה נדירה של כלי הדם היוצאים מקשת אבי העורקים. לרב מדובר באנומליה שאין לה משמעות עתידית. אם זאת יש לוודא שאין אנומליות נוספות בכלי הדם, הלב ואיברים נוספים ושהחומר התורשתי תקין. לאחר הלידה מומלץ להיות במעקב רופא ולשים לב האם מתפתחים תסמינים המעידים על בעיה הזקוקה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש הפרשה קשה לאחר החזרת עוברים.עינת20/03/2019
היי, עברתי ביום שבת החזרת מוקפאים, אני עם קרינול ופעמיים ביום כדורים. יצא לי הרגע מן גוש גדול יחסית. צהוב/ לבן קשה כמו מסטיק עם נקודות/ הפרשות חומות בתוכו, קצת נלחצתי שזה העובר שיצא.
האם תקין? תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין הדבר נובע מהקרינון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה:)
עינת20/03/2019תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה ואי קבלת וסתר.20/03/2019
שלום,
קבלתי וסת בפעם האחרונה ב24.1. (יוצא שכמעט חודשיים לא קבלתי וסת).
יש לי ציסטה שבדיוק לפני שבוע היתה בגודל 46 והיום בגודל 42 מ"מ.
בבדיקות דם מהיום הe2- 498 (בשבוע שעבר היה 888)
האם לאור ירידת ערכי הe-2 אני אמורה לקבל וסת בקרוב? האם הציסטה עשויה להיספג לבד בקרוב?
מתי כדאי לעשות בדיקות א.ס ודם נוספות?
תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט אפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בסיכון לגירוי יתר?מישהי19/03/2019
שלום ד"ר,
כתבתי קודם לכן: בת 42. באולטראסאונד כ18 זקיקים. (רק חלקם מעל 15 ממ כשהגדולים 17.5 ממ). בבדיקות דם היום- מצ" ב קובץ. האסטרוגן הכפיל עצמו בהשואה לאתמול. אתמול היה 7977 ואילו היום כבר 13551. נתבקשתי להזריק מנופור גם היום. (במינון 300) וגם להזריק 2 דקפפטיל ואוביטרל אחד. שאיבה מתוכננת לחמישי בבוקר. חוששת מאד כי מרגישה רע: בטן נפוחה מלאה נוזלים, כאבים בצידי הבטן (כואב אפילו בהליכה או ירידת מדרגות), שלשולים מידי פעם. האם לא מסוכן להזריק אוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנתונים שלך בהחלט מצביעים על סיכון מוגבר לגירוי יתר,וחזקה על הרופא שלך שהוא לקח את כל הגורמים בחשבון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מישהי20/03/2019תודה דר.
דיווחתי לרופא על הרגשתי והוא עדיין ביקש שאזריק גם את האוביטרל נוסף על 2 הדקפפטיל וגם להזריק עוד מנופור במינון 300.
כמו כן ביקש שאתחיל לקחת תמיכה של 300 אוטרוגסטן ביום לקראת החזרה מתוכננת בשאיפה של בלסטוציסט. ורק אם ארגיש רע ההחזרה תידחה והעוברים יוקפאו.
האם זה סביר או לקח סיכון? והאם נכונה האמירה שמפאת גילי-42 הסיכון לגירוי יתר נמוך מאד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני מבייצת?? טרום שאיבהמישהי19/03/2019
הי,
מודאגת מאד. בת 42. לפני שאיבה. (מתוכננת ליום חמישי). בטן נפוחה מאד, כאבים, שלשולים. בבדיקות אולטראסאונד הרבה זקיקים (כ18) אבל הכי גדולים 17.5 ממ. לא פוליסטית. מצרפת ב.דם מהיום. האם אני מבייצת? הערכים היו נמוכים בהרבה אתמול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדובר בתגובת יתר,הנלקחת בחשבון ע׳י הרופא בעת השריית הביוץ עם אוביטרל,או דקפפטיל לפי שיקולו המקצועי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה בגיל כמעט 44 וחציאלון19/03/2019
שלום לך.
אשתי עשתה פרופיל הורמונלי עדכני בווסת(יום 4)לצורך הערכת הכדאיות בביצוע הפריה שניה.הקודמת והראשונה היתה לפני 8 חודשים.בעוד חודש ימלאו לה 44 וחצי שנים.
FSH יצא 6.12
LH 3.22
פרוגסטרון 0.5
אסטרדיול 219
פרולקטין 406
TSH 2.07 .בהפריה הקודמת נשאבו 6,הוחזרו 3 אחרי 72 שעות(הופרו 4 ואחד לא שרד)ובטא מקסימלית היתה 90 הריון כימי
AMH לפני שנה היה 0.99
ב-3 שנים אחרונות 5 הריונות לא תקינים כשהאחרון זה הכימי מההפריה.(ה-4 הקודמים היו ספונטניים ברובם ורק אחד עם אוביטרל בלבד)
לפני 9,12 שנים הריונות תקינים וספונטניים שנקלטו בקלות
האם בנסיבות הנ"ל כדאי לבצע הפריה פעם שניה שזה יהיה הטיפול האחרון בהחלט או שזה מיותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתון נוסף להערכת כדאיות ביצוע הפריה נוספת
אלון19/03/20195 המחזורים האחרונים שלה הם בני 3 שבועות בלבד למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהטיפול המוצע על ידי הרופא
אלון19/03/2019הטיפול המוציע הפעם הוא פרוטוקול ארוך שמתחיל עם דקפפטיל ביום 15
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשללו סיבות להפלות חוזרות
אלון19/03/2019ב2015 צילום רחם תקין
ב2017 בדיקת קרישיות ובדיקות גנטיות של 2 בני הזוג תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למרות הסיכוי הנמוך עדיין לא הכול אבוד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעות תמיכה בפרופ' בידר למען חזרתואלון19/03/2019
שלום לכל מי שבפורום.
נא להמשיך ולכתוב הודעות תמיכה למען חזרתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזו תמיכה? וגינלית, פומית, או בזריקות?
גלית19/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' דוד בידר- התייעצותר.19/03/2019
פרופ' בידר,
גם אני התייעצתי איתך לאורך השנים במסגרת הפורום לא מעט.
אני יכולה להעיד שבכל הפעמים שהשבת לי - צדקת.
התשובות שלך תמיד מקצועיות וכנות ואתה כותב את האמת ללא מורא.
אני מאוד מבקשת שתשקול בשנית את החלטתך לעזוב את הפורום כי אתה עושה כאן עבודה חשובה מאוד ועוזר מאוד לנשים כאן, שמרביתנו מצויות בתקופה מאוד קשה בחיים שלנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיבתו של פרופ׳ בידר לאלתר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/03/2019פרופ׳ בידר התרצה וישוב לפעול ולתרום את תרומתו החשובה לפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' אשכנזי-בעניין פרופ' בידראלון18/03/2019
שלום לך.
התכתבתי איתו בנייד והוא הסביר שמכיוון שמטופלת מהפורום גרמה לו לעוול בכך שטענה שהוא פוגע בנשים כי הוא אמר לה את האמת ושהיא חושבת שהוא לא מתאים לפורום-הוא כנראה לקח את זה קשה וניפגע ועזב.אני גם חושב שנעשה לו עוול מכיוון שהיה משקיע המון מזמנו ומנסיונו ימים ולילות וחגים וסופי שבוע וזו התודה רבה שהוא קיבל.ממש לא יפה(בלשון המעטה).
מכיוון שרשמתי לו שלי אישית הוא מאוד חסר הוא הציע לערוך משאל בפורום בעניין חזרתו ואם הוא יראה תמיכה הוא יחזור אבל טכנית איך לערוך את המשאל הוא רשם לי לשאול אותך כמנהל הפורום.יש לך הצעה איך לערוך את המשאל הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ידעתי על ההשתלשלות הזו,אנסה לדבר אל ליבו שישוב לתרום את תרומתו החשובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה ללא החזרה- מתי וסתלנה18/03/2019
שלום,
בתאריך 7.3. עברתי שאיבה. ללא החזרה. לפני השאיבה קבלתי שני דקפפטיל.
בתאריך 13.3 התחיל דימום שנמשך יום וחצי וצבעו היה שחור.
היום בצעתי בדיקות דם כדי להתחיל סבב לקראת החזרה ולהפתעתי הערכים בבדיקות הדם:
E2: 357
Progesterone: 10.6
Lh:4
במעקב זקיקים יש זקיקים קטנים, ציסטות ורירית הרחם בעובי 4.5 מ"מ.
1. מהו ההסבר האפשרי לדימום שהחל ב13.3. להבנתי הוא איננו הוסת.
2. אתה יכול להעריך בעוד כמה ימים צפויה להגיע הוסת לפי ערכי בדיקות הדם? מדוע היא מתעכבת? הבנתי שאחרי שאיבה הוסת אמורה להגיע לאחר שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.זוהי תגובה לאופן השריית הביוץ עם דקפפטיל המחולל תגובה לוטאלית מוחלשת,2.הערכתי שההתאפסות תתרחש עד שבוע ממועד הבדיקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אחרי החזרה בסבב טבעימיה18/03/2019
שלום פרופ׳ אני 6 ימים אחרי החזרת מוקפא יום שלוש 12 תאים על בסיס שני אוביטרל (אחד לתזמון ביוץ לפני ההחזרה ואחד ביום ההחזרה) בלבד (ללא תמיכת פרוגסטרון).
בימים האחרונים הפרשות צהובות מרובות.
היום:
Progesterone 47.9
e2 865
האם תקין? האם צריך להוסיף תמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתקבל הרושם שהכול תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה הקודמת
מיה18/03/2019האם ה-e2 לא נמוך מידי בהתחשב שקיבלתי 2 אוביטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בטווח הסביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להסיק כי כימי?כימי18/03/2019
9 ימים אחרי החזרת עובר בן 3 ימים.
בטא 40
פרוגסטרון 50
אסרדיול 380
ניתן להסיק מהאסטרדיול הנמוך כי ההריון כימי? וגם הפרוגסטרון נשאר גבוה רק בגלל התמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לטעמי כל האופציות עדיין פתוחות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן נעלם פרופסור בידר?דנית17/03/2019
שלום רב.
לאן"נעלם"פרופסור בידר אם מותר לשאול?עזב את הפורום?
נכנסתי לפורום ודמותו היתה חסרה לי.
הייתי רגילה לראות את דיוקנו ואת תשובותיו שלפעמים גם היו מתובלות בהומור ונוכחותו תחסר לי בפורום.
מישהי יודעת האם יש לו פורום אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופ׳ בידר היה בחו״ל וכנראה ישוב לפעילות בימים הקרובים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)