מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיכוי להרות באופן טבעיליזה17/03/2019
שלום
אני ליזה בת 35 מנסה להכנס להריון ראשון .
עשיתי בדיקות דם הורמונליות ולהלן התוצאות
fsh=15.3
lh=5.6
progesteron=1.4
E2=472
לאור התוצאות האם יש לי סיכוי להכנס להריון טבעי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנתונים מחייבים התיעצות עם מומחה פריון לאור בדיקת ה-FSH הייסית גבוהה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות אחרי שאיבה- התייעצותאדווה17/03/2019
שלום רב, עברו 5 ימים משאיבת ביציות (15) והבטן שלי עדיין נפוחה וקשה. חוץ מכאבים קלים לפעמים בתזוזה אין לי תלונות נוספות. לוקחת רק אנדומטרין כרגע.
זה גורם אמנם לחוסר נוחות אך האם זה תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בשלב זה התגובה הנה בגדר הסבירות הצפויה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד איזה שלב זה נחשב תקין?
אדווה18/03/2019תודה על תשובתך
כי נכון לעכשיו עדיין אותו מצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל החמרה מהמצב הנתון תהיה ראויה חביקורת רפואית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק ריק לאחר שאיבהצ16/03/2019
בת 45, ביום שישי עברתי שאיבה לראשונה עד היום לא עשיתי, הרופא אמר שהזקיק שנשאב היה ריק. יש לציין שטופלתי במינון נמוך צטרוטייד 0.25 ומנפור 225 ואוביטרל, מעבר לזה לא קיבלתי הורמונים אחרים. רציתי לדעת האם יכול להיות שהזקיק היה ריק בגלל מיעוט ההורמונים?האם יכול להיות שהיה כשלון בשאיבה עצמה? אודה על מתן הסבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתי האפשרויות קיימות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר סדירות במחזור וכניסה להריוןלירז16/03/2019
היי דר שלום רב,
אשמח אם תוכל לעזור לי.
הפסקתי ליטול גלולות(לאחר כ9 שנים) באמצע אוקטובר מיד לאחר המחזור החודשי. אני ובעלי התחלנו לנסות להכנס להריון . כמעט יום כן יום לא במידת היכולת.
מאז שהפסקתי קיבלתי מחזור למשך של 5 ימים פעם אחת אחרי 36-37 ימים.
פעם שניה אחרי 28 יום.
פעם שלישית אחרי 36-37 יום.
פעם רביעית היה מעין דימום קל מאוד חום כהה אחרי 22 יום בלבד, אך למשך של יום יומיים.
מאז עברו 37 ימים ועד היום ולא קיבלתי מחזור. עשיתי בדיקת הריון והיא יצאה שלילית -למרות שאני מאוד מתוסכלת כי אני אפילו לא יודעת מתי נחשב אצלי איחור.
עשיתי בדיקה של שתי ערכות ביוץ כל יום באותה שעה במשך אחד מהחודשים הללו ולא מצאתי את הביוץ.
בנוסף ביקשתי מהרופאה בדיקות דם הורמונליות ולפני כ3 שבועות אלו היו התוצאות÷
Dehaso4 -6.26 umol/L
Estradiol (E2) 194.93
FSH 7.10
Insulin 3.7
Prolactin 159.39
Testastorone 1.76
TSH 2.10
Ferritine 81.63
Hemoglobin 13.6
Free testas 6.39
Androstenedione 7.44
הרופאה אמרה שהתשובות תקינות ועלי להתנהל כרגיל, אך איך אפשר לנסות להכנס להריון כשאין לי מושג אם יש ביוץ ומתי הוא והאם חוסר במחזור זו לא בעיה שכדאי לבדוק עם עוד בדיקות ? מה כדאי לברר?
תודה רבה וסליחה על האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי סדירות במחזור אינה קשורה בהכרח בהפרעה הורמונאלית,בכל מקרה אם תתקשי חהרות יהיה מקום לשקול אפשרות של השריית ביוץ תרופתית ותזמון הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי ביום 3פיפה16/03/2019
צריכה לחדש בדיקת דם לפרופיל. בחודש שעבר היה פרוטוקול ארוך עם דקפטטיל, כך שסביר שעכשיו יהיה דיכוי. אני יכולה בכז לעשות פרופיל הורמונלי החודש או שלא יהיה אמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ישקף את הסטטוס האמיתי שלך היות ויתכן שהשפעת הדיכוי חא פגה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסים להרות עם עיכוב שפיכהיעל16/03/2019
בן זוגי מעוכב שפיכה וכעת מנסים להכנס להיריון ללא הצלחה. שנינו לא צעירים והזמן לא לצידנו.
מה ניתן לעשות? למי לפנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפנות למומחה פריון לצורך תזמון והזרעה ייעודית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסים להרות עם עיכוב שפיכהיעל16/03/2019
בן זוגי מעוכב שפיכה וכעת מנסים להכנס להיריון ללא הצלחה. שנינו לא צעירים והזמן לא לצידנו.
מה ניתן לעשות? למי לפנות?
ראי תשובתי להלן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי ביוץ וקיום יחסיםרבקה16/03/2019
שלום רב
רציתי בבקשה לשאול,בעת קיום יחסים בסיום, מרבית הזרע יחסית יצאה החוצה מסביב לאזור. למרות שהוא לא מיהר לצאת.
האם אפשר לנסות להכניס אותו באמצעות האצבע לנרתיק?( נמצא בסביבת הנרתיק)
האם נהוג לעשות דבר כזה?( סליחה מראש על השאלה)
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין צורך היות וגם כמות מזערית שנשארת בנרתיק עושה את העבודה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזור 10 ימים לאחר שאיבהדורית15/03/2019
בת 41, בפעמיים האחרונות שעשיתי טיפול IVF קיבלתי מחזור 10 ימים לאחר השאיבה. האם מעיד על בעיה תזמונית בטיפול?
יש לציין כי העוברים שהופרו לא התפתחו לבלסטוציסטים ולא היתה החזרה (אני מעדיפה להחזיר רק בלסטוציסטים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם קיבלת תמיכה מספקת ברי שאין בעיה,המחזור צפוי להגיע 12-14 יום ממועד הזרקת האוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליות בנרתיק חוששת מאדאמא15/03/2019
פרופ' שלום, אני בשבוע 34 בהריוני השני
לאחרונה מרגישה נפיחות למטה וראיתי גושים לא כואבים ולא מגרדים ללא הפרשות מיוחדות בצבע סגול כהה בתוך העור. קראתי קצת והבנתי שזה דליות .
האם זה מפריע למהלך לידה רגילה ? האם יש בדיקות שעליי לבצע ? מהם הנזקים האפשריים ? האם חולף?
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדבר לא מהווה בעיה,בכל מקרה הצוות בחדר לידה יהיה מודע לעניין בעת ביצוע חיתוך הדופן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדליות בנרתיק חוששת מאד
אמא17/03/2019פרופ תודה כל המענה.
האם הדליות מחייביות חתך יזום ?
( לידה ראשונה היה חתך יזום )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הלידה עצמה כרוכה בפעולה שאמורה חהיות מבוקרת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לivf אחרי הפלה טבעיתמילי15/03/2019
שלום נכנסתי להריון אחרי ivf אך לצערי הוא היה לא תקין ועברתי הפלה טבעית שלמה. כעת ממתינה למחזור ראשון אחרי. האם ניתן לחזור לטיפול במחזור הנוכחי או שצריך לחכות מחזור נוסף?
להמתין מחזור אחד עד להתאפסות המערכת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין והכתמות קדם וסתיותעדי14/03/2019
שלום רב, במסגרת טיפולי פוריות שכחתי לספר לרופא שהיו לי הכתמות קדם וסתיות מזה שנים (ושהבנתי שיש קשר לאי ספיקת הגופיף הצהוב. )
לאחר החזרת עובר קיבלתי אנדומטרין 3 פעמים ביום. האם טיפול זה מספיק במצב זה או מקובל להוסיף עוד תמיכה?
התמיכה סבירה למדי גם בנסיבות המקרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם 300 יחידות ממנופור 1200 ו300 יחידות ממנופור 600 אותו הדבר?סיה14/03/2019
נשאר לי 300 בבקבוק של מנופור 1200 ויש לי בקבוק של 600 מנופור אני צריכה 375 , האם מותר לי לקחת 300 מהמונופור 1200 ולהוסיף 75 מהבקבוק של ה 600 כדי להגיע ל 375 או שהריכוזים הם שונים ועדיף לזרוק את השארית הנותרת?
300 יחידות הנן מינון זהה ללא קשר לבקבוק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לי מאוד
סימה15/03/2019שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בגיל 44 שתי הפלות בעברשירי14/03/2019
בת 44 ללא הריונות בעבר. עברתי שלושה סבבים ושלושה הריונות. בשניים מתוכם היה דופק בשבוע 6 ולא היה דופק בשבוע 8. אני יודעת שזה קשור לפגמים כרומוזומים בגלל הגיל. אני תוהה האם כדאי להמשיך בתהליך (לא מעוניינת בתרומת ביצית) או שאין סיכוייים. כי ההריונות נקלטים (למעט המוקפאים שגם הם בלסטו). כי כל פעם להכנס להריון ולהפיל זה גם לא פשוט או שאולי בכל זאת יש סיכוי אם יש להריון תקין. תודה
סיכוייך להפלה עם כניסתך להיריון גוברים על הסיכוי חהיריון תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בגיל 44 שתי הפלות בעברשירי14/03/2019
בת 44 ללא הריונות בעבר. עברתי שלושה סבבים ושלושה הריונות. בשניים מתוכם היה דופק בשבוע 6 ולא היה דופק בשבוע 8. אני יודעת שזה קשור לפגמים כרומוזומים בגלל הגיל. אני תוהה האם כדאי להמשיך בתהליך (לא מעוניינת בתרומת ביצית) או שאין סיכוייים. כי ההריונות נקלטים (למעט המוקפאים שגם הם בלסטו). כי כל פעם להכנס להריון ולהפיל זה גם לא פשוט או שאולי בכל זאת יש סיכוי אם יש להריון תקין. תודה
ראי תשובתי להלן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)