מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפרופ' אשכנזי-בעניין פרופ' בידראלון18/03/2019
שלום לך.
התכתבתי איתו בנייד והוא הסביר שמכיוון שמטופלת מהפורום גרמה לו לעוול בכך שטענה שהוא פוגע בנשים כי הוא אמר לה את האמת ושהיא חושבת שהוא לא מתאים לפורום-הוא כנראה לקח את זה קשה וניפגע ועזב.אני גם חושב שנעשה לו עוול מכיוון שהיה משקיע המון מזמנו ומנסיונו ימים ולילות וחגים וסופי שבוע וזו התודה רבה שהוא קיבל.ממש לא יפה(בלשון המעטה).
מכיוון שרשמתי לו שלי אישית הוא מאוד חסר הוא הציע לערוך משאל בפורום בעניין חזרתו ואם הוא יראה תמיכה הוא יחזור אבל טכנית איך לערוך את המשאל הוא רשם לי לשאול אותך כמנהל הפורום.יש לך הצעה איך לערוך את המשאל הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ידעתי על ההשתלשלות הזו,אנסה לדבר אל ליבו שישוב לתרום את תרומתו החשובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה ללא החזרה- מתי וסתלנה18/03/2019
שלום,
בתאריך 7.3. עברתי שאיבה. ללא החזרה. לפני השאיבה קבלתי שני דקפפטיל.
בתאריך 13.3 התחיל דימום שנמשך יום וחצי וצבעו היה שחור.
היום בצעתי בדיקות דם כדי להתחיל סבב לקראת החזרה ולהפתעתי הערכים בבדיקות הדם:
E2: 357
Progesterone: 10.6
Lh:4
במעקב זקיקים יש זקיקים קטנים, ציסטות ורירית הרחם בעובי 4.5 מ"מ.
1. מהו ההסבר האפשרי לדימום שהחל ב13.3. להבנתי הוא איננו הוסת.
2. אתה יכול להעריך בעוד כמה ימים צפויה להגיע הוסת לפי ערכי בדיקות הדם? מדוע היא מתעכבת? הבנתי שאחרי שאיבה הוסת אמורה להגיע לאחר שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.זוהי תגובה לאופן השריית הביוץ עם דקפפטיל המחולל תגובה לוטאלית מוחלשת,2.הערכתי שההתאפסות תתרחש עד שבוע ממועד הבדיקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אחרי החזרה בסבב טבעימיה18/03/2019
שלום פרופ׳ אני 6 ימים אחרי החזרת מוקפא יום שלוש 12 תאים על בסיס שני אוביטרל (אחד לתזמון ביוץ לפני ההחזרה ואחד ביום ההחזרה) בלבד (ללא תמיכת פרוגסטרון).
בימים האחרונים הפרשות צהובות מרובות.
היום:
Progesterone 47.9
e2 865
האם תקין? האם צריך להוסיף תמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתקבל הרושם שהכול תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה הקודמת
מיה18/03/2019האם ה-e2 לא נמוך מידי בהתחשב שקיבלתי 2 אוביטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בטווח הסביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להסיק כי כימי?כימי18/03/2019
9 ימים אחרי החזרת עובר בן 3 ימים.
בטא 40
פרוגסטרון 50
אסרדיול 380
ניתן להסיק מהאסטרדיול הנמוך כי ההריון כימי? וגם הפרוגסטרון נשאר גבוה רק בגלל התמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לטעמי כל האופציות עדיין פתוחות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן נעלם פרופסור בידר?דנית17/03/2019
שלום רב.
לאן"נעלם"פרופסור בידר אם מותר לשאול?עזב את הפורום?
נכנסתי לפורום ודמותו היתה חסרה לי.
הייתי רגילה לראות את דיוקנו ואת תשובותיו שלפעמים גם היו מתובלות בהומור ונוכחותו תחסר לי בפורום.
מישהי יודעת האם יש לו פורום אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופ׳ בידר היה בחו״ל וכנראה ישוב לפעילות בימים הקרובים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להרות באופן טבעיליזה17/03/2019
שלום
אני ליזה בת 35 מנסה להכנס להריון ראשון .
עשיתי בדיקות דם הורמונליות ולהלן התוצאות
fsh=15.3
lh=5.6
progesteron=1.4
E2=472
לאור התוצאות האם יש לי סיכוי להכנס להריון טבעי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנתונים מחייבים התיעצות עם מומחה פריון לאור בדיקת ה-FSH הייסית גבוהה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות אחרי שאיבה- התייעצותאדווה17/03/2019
שלום רב, עברו 5 ימים משאיבת ביציות (15) והבטן שלי עדיין נפוחה וקשה. חוץ מכאבים קלים לפעמים בתזוזה אין לי תלונות נוספות. לוקחת רק אנדומטרין כרגע.
זה גורם אמנם לחוסר נוחות אך האם זה תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בשלב זה התגובה הנה בגדר הסבירות הצפויה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד איזה שלב זה נחשב תקין?
אדווה18/03/2019תודה על תשובתך
כי נכון לעכשיו עדיין אותו מצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל החמרה מהמצב הנתון תהיה ראויה חביקורת רפואית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק ריק לאחר שאיבהצ16/03/2019
בת 45, ביום שישי עברתי שאיבה לראשונה עד היום לא עשיתי, הרופא אמר שהזקיק שנשאב היה ריק. יש לציין שטופלתי במינון נמוך צטרוטייד 0.25 ומנפור 225 ואוביטרל, מעבר לזה לא קיבלתי הורמונים אחרים. רציתי לדעת האם יכול להיות שהזקיק היה ריק בגלל מיעוט ההורמונים?האם יכול להיות שהיה כשלון בשאיבה עצמה? אודה על מתן הסבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתי האפשרויות קיימות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר סדירות במחזור וכניסה להריוןלירז16/03/2019
היי דר שלום רב,
אשמח אם תוכל לעזור לי.
הפסקתי ליטול גלולות(לאחר כ9 שנים) באמצע אוקטובר מיד לאחר המחזור החודשי. אני ובעלי התחלנו לנסות להכנס להריון . כמעט יום כן יום לא במידת היכולת.
מאז שהפסקתי קיבלתי מחזור למשך של 5 ימים פעם אחת אחרי 36-37 ימים.
פעם שניה אחרי 28 יום.
פעם שלישית אחרי 36-37 יום.
פעם רביעית היה מעין דימום קל מאוד חום כהה אחרי 22 יום בלבד, אך למשך של יום יומיים.
מאז עברו 37 ימים ועד היום ולא קיבלתי מחזור. עשיתי בדיקת הריון והיא יצאה שלילית -למרות שאני מאוד מתוסכלת כי אני אפילו לא יודעת מתי נחשב אצלי איחור.
עשיתי בדיקה של שתי ערכות ביוץ כל יום באותה שעה במשך אחד מהחודשים הללו ולא מצאתי את הביוץ.
בנוסף ביקשתי מהרופאה בדיקות דם הורמונליות ולפני כ3 שבועות אלו היו התוצאות÷
Dehaso4 -6.26 umol/L
Estradiol (E2) 194.93
FSH 7.10
Insulin 3.7
Prolactin 159.39
Testastorone 1.76
TSH 2.10
Ferritine 81.63
Hemoglobin 13.6
Free testas 6.39
Androstenedione 7.44
הרופאה אמרה שהתשובות תקינות ועלי להתנהל כרגיל, אך איך אפשר לנסות להכנס להריון כשאין לי מושג אם יש ביוץ ומתי הוא והאם חוסר במחזור זו לא בעיה שכדאי לבדוק עם עוד בדיקות ? מה כדאי לברר?
תודה רבה וסליחה על האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי סדירות במחזור אינה קשורה בהכרח בהפרעה הורמונאלית,בכל מקרה אם תתקשי חהרות יהיה מקום לשקול אפשרות של השריית ביוץ תרופתית ותזמון הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי ביום 3פיפה16/03/2019
צריכה לחדש בדיקת דם לפרופיל. בחודש שעבר היה פרוטוקול ארוך עם דקפטטיל, כך שסביר שעכשיו יהיה דיכוי. אני יכולה בכז לעשות פרופיל הורמונלי החודש או שלא יהיה אמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ישקף את הסטטוס האמיתי שלך היות ויתכן שהשפעת הדיכוי חא פגה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסים להרות עם עיכוב שפיכהיעל16/03/2019
בן זוגי מעוכב שפיכה וכעת מנסים להכנס להיריון ללא הצלחה. שנינו לא צעירים והזמן לא לצידנו.
מה ניתן לעשות? למי לפנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפנות למומחה פריון לצורך תזמון והזרעה ייעודית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסים להרות עם עיכוב שפיכהיעל16/03/2019
בן זוגי מעוכב שפיכה וכעת מנסים להכנס להיריון ללא הצלחה. שנינו לא צעירים והזמן לא לצידנו.
מה ניתן לעשות? למי לפנות?
ראי תשובתי להלן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי ביוץ וקיום יחסיםרבקה16/03/2019
שלום רב
רציתי בבקשה לשאול,בעת קיום יחסים בסיום, מרבית הזרע יחסית יצאה החוצה מסביב לאזור. למרות שהוא לא מיהר לצאת.
האם אפשר לנסות להכניס אותו באמצעות האצבע לנרתיק?( נמצא בסביבת הנרתיק)
האם נהוג לעשות דבר כזה?( סליחה מראש על השאלה)
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין צורך היות וגם כמות מזערית שנשארת בנרתיק עושה את העבודה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזור 10 ימים לאחר שאיבהדורית15/03/2019
בת 41, בפעמיים האחרונות שעשיתי טיפול IVF קיבלתי מחזור 10 ימים לאחר השאיבה. האם מעיד על בעיה תזמונית בטיפול?
יש לציין כי העוברים שהופרו לא התפתחו לבלסטוציסטים ולא היתה החזרה (אני מעדיפה להחזיר רק בלסטוציסטים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם קיבלת תמיכה מספקת ברי שאין בעיה,המחזור צפוי להגיע 12-14 יום ממועד הזרקת האוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליות בנרתיק חוששת מאדאמא15/03/2019
פרופ' שלום, אני בשבוע 34 בהריוני השני
לאחרונה מרגישה נפיחות למטה וראיתי גושים לא כואבים ולא מגרדים ללא הפרשות מיוחדות בצבע סגול כהה בתוך העור. קראתי קצת והבנתי שזה דליות .
האם זה מפריע למהלך לידה רגילה ? האם יש בדיקות שעליי לבצע ? מהם הנזקים האפשריים ? האם חולף?
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדבר לא מהווה בעיה,בכל מקרה הצוות בחדר לידה יהיה מודע לעניין בעת ביצוע חיתוך הדופן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדליות בנרתיק חוששת מאד
אמא17/03/2019פרופ תודה כל המענה.
האם הדליות מחייביות חתך יזום ?
( לידה ראשונה היה חתך יזום )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הלידה עצמה כרוכה בפעולה שאמורה חהיות מבוקרת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)