מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שימוש באסטרופם - החזרת עובריםיעל17/01/2017
אני נמצאת בפרוטוקול החזרת עוברים.
בשלושה שבועות האחרונים אני נוטלת אסטרופם במינון 2 מ"ג - 2 כדורים בבוקר ו- 2 בערב.
העוברים הוחזרו ביום ראשון.
בשבועיים האחרונים אני חשה בעצבנות ובדכאון. שהחריף ביומיים האחרונים.
האם יש קשר לנטילת הכדורים?
אם כן - מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם
פרופ` דוד בידר17/01/2017התופעות הן מהכדורים.
מינון האסטרופם גבוה ומספיק שניים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה של עוברים לבלסטוציסטיםליאת17/01/2017
שלום
בת 27 ביום ראשון נשאבו 12 ביציות אתמול אמרו לי ש9 הופרו...
הריון קודם צלח אחרי החזרה של 2 בלסטוציסטים
מי מחליט אם העוברים מספיק טובים כדי לגדל אותם עד יום 5?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלסטוציסט
פרופ` דוד בידר17/01/2017אפשר לבקש מרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התרחש ביוץ לפי הבדיקות?גלי17/01/2017
ביצעתי בדיקות דם ביום ה28 למחזור וזאת לאחר שנצפה זקיק בקוטר 23 ביום ה26 למחזור.
התוצאות הן: אסטרידיול 112.6 pg/mL
PROGESTERONE 4.58 ng/mL
LH 13.4 IU/L
FSH 6.14 IU/L
האם התרחש ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר17/01/2017קשה לדעת מהתוצאות אך הערכים מרמזים על תהליך ביוצי כל שהוא ויש לחזור על הבדיקות בעוד יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר גדול לעומת שבוע הריוןטלי17/01/2017
שלום רב
אני אחרי החזרת בלסטו' יום 5 בתאריך 22.11.16 (שאיבה 17.11.16)
הייתי בבדיקת מעקב לפני 12 יום בשבוע 9+0 ועובר תאם בדיוק לשבוע 9+0. היום שבוע 10+5 ועובר מתאים ל 11+1. האם עובר גדול ב - 3 ימים יכול להעיד על בעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מעיד על שום בעיה,צריך לדעת שלא לכל העוברים יש גודל זהה לחלוטין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, הרגעת אותי מאוד
טלי18/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי בדיקת פאפציפי17/01/2017
שלום רב,
רציתי לשאול האם קונדילומות/פפילומות (בספק כרגע), אך האם הם יכולים להפריע להחזרת עוברים ולהשרשה והאם הם לא פוגעים בעובר? כמו כן האם בזמן הריון ניתן לבצע ביופסיה והאם ניתן לבצע בדיקת פאפ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קונדילומות אינן פוגעות בהליך ההחזרה או ההשתרשות,תיתכן הדבקה של העובר בזמן הלידה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים גבוהים בבדיקת הידרוקסי פרוגרסטרוןטל17/01/2017
שלום רב למנהלי הפורום,
אני בת 27, בריאה, ומעוניינת להיכנס להיריון. מאחר ולא קיבלתי מחזור לאחר הפסקת גלולות במשך כחודשיים, הגניקולוגית שמטפלת בי שלחה אותי לבדיקת הידרוקסי פרוגרסטרון שערכיו יצאו גבוהים - 8.6 ולכן הפנתה אותי לאנדוקרינולוג.
שאלותיי הן - האם החלטתה היא נכונה? לאן יפנה אותי האנדוקרינולוג? האם כדאי לחזור על הבדיקה? ובאופן כללי האם יש סיבה לדאגה בהקשר של הפוריות? מה הטיפול בגין ההפרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לעיתים רמה גבוהה של הידרוקסי פרוגסטרון קשורה בפגם אינזימתי שניתן לאיתור וטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
טל17/01/2017תודה על המענה.
אז כיצד ממשיכים מכאן? מדובר בטיפול של אנדוקרינולוג בלבד? כיצד העניין ניתן לאיתור וטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חזקה על האופא שלך או האנדוקרינולוג שיעשו את הבדיקות הנדרשות ואת הטיפול המתבקש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון אוביטרל והזרעה מוקדמתיולי16/01/2017
שלום,
היום בבוקא בדיקת זקיקים ודם אחרי 5 ימי גונאל75 יום 10 למחזור:
אסטרדיול 1208
Lh 2
פרוג. קטן מ2
זקיקים:11,14,17
הונחתי להזריק מחר בלילה (שלישי) אוביטרל והזרעה רביעי בבוקר. אני לא מבינה את זה.. האם ההזרעה לא תהיה מוקדמת מדיי יחסית לאוביטרל? מה הסיכוי שהזקיק של 14 מחר בלילה כבר יהיה רלוונטי לאוביטרל? האם לא שווה לחכות יום נוסף בשביל ששני זקיקים יהיו ברי הפריה או שיש סיכוי שהביוץ של הזקיק הגדול יתפספס ככה?
הייתי שמחה לשמוע חוות דעת נוספת.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההתנהלות חייבת להיות על פי הזקיק המוביל שעשוי לגדול ביום מתן האוביטרל לגודל של 19-20 מ"משלכל הדעות נחשב לעיתוי מתאים למתן אוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
יולי17/01/2017אני מבינה. ובכל זאת עם הערכים האלה של היום האם יש סיבה לאוביטרל היום והזרעה מחר בבוקר כמו שאמרו לי או יותר הגיוני ביום חמישי?
זקיקים 15,18
Lh 2.5
E2 1422
Prog קטן מ2
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט קיים היגיון טיפולי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לחול אחרי החזרהדנית16/01/2017
שלום רב,
האם מותר לטוס לחופשה בחול כ10 ימים אחרי החזרה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה שבוע אני - יחסי מין לא מתאימים לתאריך ביוץ צפוי?דנה16/01/2017
בדר"כ יש לי מחזור טבעי מאוד סדיר של 28 יום, כאשר הביוץ לפי מעקב הזקיקים היה ביום ה 15. עשיתי הזרעות שלא צלחו והפסקתי כמה חודשים..
מחזור אחרון היה ב 30 בנובמבר. קיימתי יחסי מין רק ב 23 בדצמבר ולא היה כלום בתאריכים אחרים. חשבתי שסתם הוסת מאחרת ועשיתי בדיקת הריון ביתית רק בחמישי האחרון 12 בדצמבר ויצא קו חלש אבל בהחלט חיובי.
איזה שבוע אני? לפי מחזור זה יוצא לי 6 שבועות ו 5 ימים, אבל לפי שהיה יחסי מין רק ב 23 בדצמבר (סה"כ לפני 3 שבועות 3 ימים) ושיצא קו חלש זה לא נשמע לי הגיוני.
האם עצם זה שהביוץ התארך על אף שהוא בדר"כ סדיר עשוי להשפיע על הצלחת ההריון? לפי איזה תאריך אני קובעת את הבדיקות? זה נראה כאילו הפרש של מעל שבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברור הוא שגיל ההריון מתחיל שבועיים לפני ה-23/12
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלטי עם זריקות גונל 150 ccד``ר אליעזר גירש16/01/2017
שלום רב
אני בת 38 אחרי שנתיים ניסיון להיכנס להריון התחלטי טיפול ivf.(יש לי ילדה בת 7 הריון רגיל ,לידה רגילה).כל הבדיקות דם והורמונים תקינות.טיפול ivf מומלץ על ידי רופא לפיי בדיקות זרע של בעלי לא תקינות.התחלטי עם זריקות גונל 150 cc אתמול יום 7 של זריקות בבדיקות דם יצאה פרוגסטרון 8 .רופא אמר שזה לא תקין ולהפסיק עםגונל.לא קיבלתי הסבר למה לא תקין.
תוכלו להסביר מה בעיה?למה יצאה לא תקין (בעיה אצלי או בטיפול)בנוסף הזמין אותי ביום רביעי לעשות זריקה ח"פ שלא ברור מה משמעות שלה ולמה מצעים אותה.
אודה אם תוכלו לבהיר לי את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לוטאיניזציה מוקדמת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/01/2017עליה מוקדמת של הפרוגסטרון לפני הבשלת הזקיקים לקראת השאיבה קשורה בתגובה הורמונאלית לקויה העלולה לפגום באיכות הביציות,איכות ההפריה,והעוברים שיתקבלו,כדי לנטרל את התופעה הרופא עשקול טיפול בתכשירים שיתנו לכך מענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקת זרעקטי16/01/2017
אני ובעלי בתחילת טיפולי פוריות או יותר נכון ברור למה לא מצליחים להכנס להריון כבר המון זמן , כבר יש לי ילד אחד שגם בו לקח לנו מעל שנתיים אך הצלחנו טבעי .
אצלי נראה שהכל תקין . מצרפת תוצאות של בדיקת זרע של בעלי
הערכים שנראים לא תקינים הם ככה:
תנועה כללית- 40% ( כתוב שצריך להיות מעל 40)
תנועה פרוגרסיבית 26% ( כתוב שצריך להיות 32 ומעלה)
תאים עגולים 2 מליון (כתוב שצריך להיות מתחת למליון)
תאים תקינים 1% ( כתוב שצריך להיות מעל 4%)
פתלוגיית ראש 99%
פתולגיית צוואר 0%
פתולגיית זנב 0%
אשמח למענה כי התוצאות נראות מלחיצות ואני לא רוצה שהוא ילחץ לחינם אלא שיהיו לי תשובות עד התור אצל הרופא שלי . תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הזרע לוקה בעיקר במדד המורפולוגיה (מבנה)של תאי הזרע-המצב מחייב פנייה למומחה פריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באגן והפרשות חומותפרופ` דוד בידר15/01/2017
שלום
היום שאבו לי 12 ביציות
יש לי כאבים חזקים באיזור האגן והפרשות חומות
האם תקין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ` דוד בידר16/01/2017זה תוצאה מהשאיבה.
אם הכאב יתגבר יש להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים ובדיקת דםטל15/01/2017
בת 42 לקראת הזרעה מתרומת זרע
כעת סבב שלישי ( הראשון על מחזור ספונטני והשני עם מנופור):
היום- יום מחזור 12 (3.1.17 וסת אחרונה )
רירית 10.5
שחלה ימנית 2 זקיקים בגודל 13 ו- 12 מ"מ
שחלה שמאלי 1 זקיק בגודל 13
בדיקות דם:
E2 - 2829
progsterone- 1
לאחר מנופור 150 במשך 8 ימים (מתאריך 7.1 )
הרופא אמר לי להמשיך עם הזריקות ולהגיע שוב למעקב בעוד יומיים.
האם רמת ה- E2 לא חריגה מדי לעומת גודל הזקיקים ?
בהזרעה הקודמת לאחר אותו מינון של מנופור לא היה ערכים כאלה גבוהים ואילו רק זקיק אחד התפתח..
אשמח לשמוע דעתך ומתי ביוץ האם לפי גודל הזקיק או לפי בדיקת הדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים
פרופ` דוד בידר16/01/2017הבדיקות בסדר ובינתיים התהליך הולך בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב זקיקים
טל17/01/2017תודה, בהמשך לתשובתך, היום יום 14 למחזור
רירית 11.7 ממ ללא נוזל
E2 - 6157
פרוגרסטרון - 4.3
שחלה ימנית : 17 , 16, 12
שחלה שמאלית : 20, 16, 11 , 11
הרופא אמר לי להזריק חצי אוביטרל (125) היום בסביבות 22:00-23:00 והזרעה ביום חמישי בבוקר.
אשמח לחוות דעתך ? האם הזקיקים יכולים עוד ליתפתח לאחר מתן האוביטרל או שהרופא מסתכל רק על הזקיק בגודל 20 ולכן נתן את ההנחיה להזריק אוביטרל היום בערב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב
פרופ` דוד בידר17/01/2017זה הסדר מה שנאמר לך על ידי הרופא המטפל
זקיקים מ16 ומעלה הם טובים ויש לך 4 כאלה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טל17/01/2017תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בתוצאות בדיקת פיפלענת15/01/2017
שלום רב, מנסה להכנס כבר שנה להריון ללא הצלחה
בעקבות דימומי וסת שנמשכים כשבועיים, הרופא לקח לי בחודש שעבר בדיקת פיפל, והגיעה התוצאה הבאה:
בדיקה מאקרוסקופית:
קטעי רקמה בנפח 0.7 סמ"ק
בדיקה מיקרוסקופית:
Mucus, keratin debris and proliferative endometrium
מה זה אומר? והאם יש לזה קשר לדימומים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בבדיקה אן כל ממצא פתולוגי היסטולוגי הקשור בדימומים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאים אחרי הפלהעמל15/01/2017
חודש שעבר היתה לי הפלה ספונטנית וירידה חדה בבטא
קבלתי ציטוטק לריקון הרחם היום ביצעתי בדיקת בטא .. והבטא שלילי 0
האם אוכל לעשות החודש עם הווסת הקרובה החזרת עוברים מוקפאים ??
או עדיף להמתין לווסת הבאה??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר16/01/2017את יכולה להתחיל בוסת הקרובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)