מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפסקת גלולות עם שחלות פוליציסטיות - מומלץ?פוליציסטית 2903/01/2017
שלום רב,
אני בחורה בת 29, עם שחלות פוליציסטיות מאובחנות מגיל 21.
הייתי רוצה להכנס להריון בעוד כחצי שנה.
מה ההליך של כניסה להריון במקרה של שחלה פוליציסטית?
האם קודם מפסיקים גלולות ומחכים למחזור טבעי או שיש מתחילים עם כדורים?
חשבתי להפסיק גלולות ולא ברור לי אם זה מומלץ או שיגרום לנזק בפוריות.
שורה תחתונה - אשמח לדעת מה ההליך המומלץ כשרוצים להכנס להריון עם שחלה פוליציסטית.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להפסיק את הגלולות והצנהל כרגיל,אם תהיינה הפרעות במחזור יהיה צורך להתיחס בהתאם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך fsh האם תקין?מאיה03/01/2017
דר שלום,
בת 30, פוליציסטית, עשיתי פרופיל הורמונלי ביום השלישי והתקבל ערך fsh 9.5 ( ערך lh 9.8).
האם זה תקין? האם זה מצביע על רזרבה שחלתית נמוכה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטווח התקיןבשלב זה אין אינדיקציה לרזרבה שחלתית נמוכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות CLEXANE לאחר הפלותאני02/01/2017
הפלתי פעמיים בשבועות מוקדמים (הריון והפלות ספונטניות). בעקבות ההפלות עשיתי בירור של קרישיות יתר ויצא cardiolipin IGM ו Betaglycoprotein IGM מחוץ לערכי הנורמה (אבל לפי הרופאים זה נחשב גבולי) וכל השאר היה תקין.
כרגע בהריון ספונטני שוב. רופאי נשים והמטולוג לא סגורים האם באמת צריך לטפל עם קלקסן ואספירין ובאיזה מינון (1 לק"ג משקל או פחות) או האם מיותר מכיוון שההפלות היו בשליש ראשון והתוצאות היו גבוליות.
האם יש איזשהו המלצה לכאן או לכאן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במצבים אלו הייתי שוקל מתן קליקסן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת שבוע 6, שק הריון + חלמון, ללא הד עוברי וללא דופקסיגל02/01/2017
שלום רב, אני אחרי החזרת בלסטוציסט ב 07.12 על ביוץ טבעי, בטא חיובית ב-21.12. הגעתי לאולטרסאונד ראשון ב-26.12 ונצפה שק הריון בגודל 2.2 מ"מ בערך+שק חלמון.
היום 02.01 געתי שוב לאולטרסאונד (שבוע אחרי) ונצפה שק הריון בגודל 18×10 מ"מ אך לא נצפה הד עוברי או דופק. האם יש עוד סיכוי להתפתחות תקינה של ההריון הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיזרי על הבדיקה בעוד 3 ימים כדי לבסס אבחנה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, כעת נודע לי שהבטא היום 16,000
סיגל02/01/2017האם נתון זה מהווה מדד חיובי בשלב הזה או שאינו רלוונטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשיכי במעקב לפי המלצת הרופא המטפל שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה בין מחזורי טיפול.01/01/2017
שלום,
1. האם הפסקה בין מחזורי טיפול היא הכרחית? מדוע?
2. אם כן האם מדובר על 45 ימי הפסקה? אם כן ממתי סופרים? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המירווח בין שאיבה לשאיבה נועד לאיפוס השחלה,ומוכנות נפשית וגופנית לטיפול נוסף
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומיטרין אחרי החזרת מוקפאיםגילה01/01/2017
ערב טוב
היום הוחזרו לרחם שלי 3 עוברים שהופשרו
המחזור טיפול היה טבעי
היום הרופא ביקש לעשות בדיקת דם לוודא שרמת הפרוגרסטרון
טובה שאם לא נקח תמיכה של אנדומטרין
לצערי עקב תקלה לא התקשרו לתת לנו הוראות
מה כדאי לעשות?
לחכות למחר או להתחיל לקחת אנדומטרין
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא יכול להזיק שבכל מקרה תקחי את הטיפול התומך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוצעה החזרה ביום שלישי. היום 6 ימים לאחר החזרה ביצעתי בדיקות דםעדי01/01/2017
והערכים הם: פרוגסטרון 86.6 NMOL/L
אסטרדיול 1482 PMOL/L
LH- 1.8 IU/L
האם הערכים תקינים והאם יש בערכים אלה להעיד על השרשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכים תקינים,אולם לא ניתן לנבא מהם עדיין לגבי השתרשות או לא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעת בתחילת הריוןטלי01/01/2017
שלום
שבוע שעבר כשהייתי בשבוע 8 עשיתי חיסון שפעת בהמלצת רופא פוריות שלי. היום קראתי באינטרנט כתבה שמותר לעשות את החיסון רק משבוע 12. האם נגרם נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור כל 21 יוםליר01/01/2017
שלום. אני בת 31 ובעלי בן 34. לא נמצאה כל בעיה אצלי או אצל בן זוגי. טיפול IVF ראשון - 10 ביציות 5 הופרו (באיכות טובה). פעם אחת הוחזרו טריים ופעם אחת הוחזרו מוקפאים- ללא הצלחה. כרגע בעיצומו של טיפול IVF שני- 7 ביציות 6 הופרו (באיכות טוב)- הוחזרו 2 טריים בשישי. המחזור שלי מאוד קצר, כל 21 יום. האם יתכן שזאת הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות יאז בעקבות ציסטה (טיפולי פוריות)שירי01/01/2017
שלום,
אני עוברת טיפולים מסוג IUI
לאחרונה נוצרה ציסטה ונאמר לי לקחת גלולות , בחרתי בגלולות יאז.
לצערי בגלולות יאז יש 24 גלולות פעילות , בניגוד לסוגים אחרים בהם ישנן 21 גלולות. האם אוכל לקח 21 גלולות, ולא את כל ה24?
חבל לי על הימים המיותרים... ייתכן והציסטה כבר ירדה (היו לי דימומים במשיך השבוע השני של הנטילה, ייתכן שזו הציסטה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
פרופ` דוד בידר01/01/2017יכולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת ביציות בהרדמה מלאהשני01/01/2017
שלום , רציתי לשאול מדוע בזמן שאיבה עושים הרדמה מלאה? הרי בזמן לידה או בניתוח קיסרי עושים אפידורל שמרדים רק את החלק התחתון של הגוף... אשמח לשמוע תשובה...תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מבצעים הרדמה מליאה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר שוקולד בהריוןשירה31/12/2016
האם שוקולד מותר בהריון וממה כדאי להמנע??
מותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה ע"י ציטוטק להריון שלא התפתחעמל31/12/2016
לאחר הריון שלא התפתח
הטא ירדה ל 660 נתנו לי ביום ה'
4 כדורי ציטוטק וגינלי והשאירו אותי להשגחה 4 שעות
לאחר מכן שוחררתי הביתה ..
מאז החדרת הכדורים יש לי כאבים חזקים בבטן תחתונה שבא והולך אך ללא דם משמעותי ממש כמות זעירה ביותר (נקודות)
והיום 4 כדורי הצטוטק נפלטו לי ראיתי אותם על הבד לא נמסו ולא כלום !!!!! מדובר לאחר 24 שעות מעת החדרתן
ועדיין אין דימום
האם תקין ?? האם מצריך בדיקה ??
האם תקינה פליטת הכדורים ????!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ייש להמתין לפחות עוד 24-48 שעות ולבצע ביקורת נוספת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל בהריון, האם מותר או אסורדסי30/12/2016
שלום פרופ',
האם מותר לאכול גבינה בולגרית, פטרוזיליה, כוסברה ובזיליקום בזמן הריון.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאכלים בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/12/2016גבינה בולגרית-רצוי להימנע מגבינה בולגרית בגלל אפשרות של חידק הליסטריה החי גם בתנאי מליחות גבוהה
פטרוזיליה-רצוי להימנע בגלל חומר פעיל הקרוי אפיול העלול לעורר התכווצויות
כוסברה-אפשר לצרוך אותה בהמהלך ההיריון ובעיקר לקראת סופו ובהנקה.
בזיליקום-אשפר בהחלט לצרוך אותו בהיריון בגלל שהוא עשיר בויטמין E,ריבופלבין,וניאצין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה ובעניין גבינה בולגרית
דסי01/01/2017תודה רבה על תשובתך פרופ' אשכנזי,
לגבי בולגרית, האם תשובתך תשתנה אם מדובר גבינה בולגרית מחלב מפוסטר אשר נרכשה סגורה בסופר?
ומה לגבי כדורי מוצרלה במים?
שוב ממש תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדאבוני חיידקי החיסטריה יכולים לכונן בגבינה למרות המליחות,הערכתי דומה למוצרלה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית מועד הזרת הגונלדנה29/12/2016
היי אם הזרקתי את זריקת הגונל הראשונה ב8 וחצי בערב ואני מעוניינת לבצע לבסוף ב21:30 עד כמה זה קריטי ממחר להזריק ב21:30?
לא בעייתי בכלל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)