פריצת דיסק - תרגילים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריצת דיסק - תרגילים
    גילעד
    28/06/2011

שלום,
    אובחן אצלי בלט דיסק אחורי ולטרלי עם לחץ על השק ולחץ על הפורמינות הנוירולית ב L4-L5. ובנוסף בלט דיסק אחורי ולטרלי עם לחץ על השק ועל מוצא העצבים ההיקפיים ב L5-S1..
    כיום לאחר כחודשיים אין לי שום כאבים. מבחינת הרופא - טיפול שמרני - פיזיוטרפיה.
    שאלתי: הייתי אצל 2 פיזיוטרפיסטים ושניהם נתנו לי תרגילים לגב אך נראים כמנוגדים !
    הראשון נתן תרגילים כדוגמת: שכיבה על הגב על כדור גדול או מעין שכיבות שמיכה אך עם השארת הישבן צמוד לריצפה- כך שנוצרת קשת בגב לכיוון הבטן.
    השני נתן לי תרגילים שיוצרים קשת בדיוק בכיוון ההפוך, כדוגמת רכיבה על אופניים או שכיבה בצורת עובר.
    מה הכיוון הנכון במצבי?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק - תרגילים

הוספת תגובה

• פריצת דיסק - תרגילים - תגובה

אורן דיסקין
    29/06/2011

גילעד שלום
    אכן מבלבל. עפ"י גישה אחת (מקנזי) התרגילים בהם אתה מקער את הגב (הקשתה לאחור) הם הנכונים אך אפילו הוא מסייג את התרגול בכך שלפעמים צריך לבצע דווקא קימור לכן בכדי ליצור סדר- מאחר ואין לך כאבים ואני שמח בשבילך,עבוד לפי התרגול של קיעור אך הוסף גם תרגילי מתיחה לשרירי הירך האחוריים.
    לבריאות אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו