מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצותבר17/08/2011
שלום שוב.
אני תושבת הצפון כרגע והנני סובלת מפריצות דיסק צוואריות בחוליות c4567 מזה כ4 חודשים
טופלתי במשככי כאבים למשך כחודש אך לאחר הפסקת נטילת התרופות הכאב הופיע יותר והחמיר עד כדי חולשה ביד השמאלית וכאבי תופת בשכמה ובכתף המקרינים ליד
התחלתי לטפל בפיזוטרפיה כחודשים לאחר ההתקף רת הכאב ירדה ב50 אחוז ובנוסף הייתי עם צווארון ספוג במשך 8 שבועות + בחודש האחרון לאחר שהורדתי את הצווארון המצב החמיר מעט ונהיה לי מעין נוקשות שרירים וכאבים בצוואר שלא היו לפני וחלק מהכאבים חזרו שוב ביד ובשכמה
הפיזוטרפיסטית טיפלה בי עד כה במשיר לחיצום ומגנטים לפתיחת בצקות בלחיצות עדינות באזור הצוואר שכמות ורגליים
בנוסף הזהירה אותי לא להרים ראש/י כלפי מעלה כדרך חיים, לא לסחוב שקיות, תיק רק באלכסון, לא נעלי עקב , לשתות רק מקש ועוד אזהרות מגבילות הפכתי למעין חצי מוגבלת עקב ההרגשה והבקשות
היום ניגשתי לפיזוטרפיה במכון של קופ"ח ( הקודמת היתה פרטית ) והציעו לי את שיטת מקנזי שכבר בטיפול הראשון נתבקשתי לעשות תרגיל בו אני מרימה את ראשי בישיבה עד המקסימום שסנטרי מוכנס פנימה והחזרת ראשי בחזרה עד לגובה העיניים.
נתבקשתי לבצע תרגיל זה במדשך 5 ימיטם בבית מידי שעה
תרגיל זה נוגד את כל ההנחיות שקיבלתי עד כה , לא להרים את ראשי כלפי מעלה, לא להביט כלפי מעלה וכו'
היתכן הבדלים ? האם אני יכולה לעשוות לעצמי נזק בלתי הפיך? אני בחרדות ומצד שני ממשיכה לסבול
ראשית אני מצטערת מראש על אורך המכתב אך אודה לעצתכם הדחופה
תודה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
דני ליבנה18/08/2011לקבוע מהו הטיפול היעיל אפשרי כמובן לאחר בדיקה קשה לענות דרך אתר ,בעקרון בטיפול רפואי ובכלל בפיזיוטרפיה בפרט ישנה יותר מגישה טיפולית אחת וגם לפעמים ישנו שוני בגישה הטיפולית ,בבחינתך אם הטיפול הראשוני עזר תתמידי בו במידה והוא לאהועיל אין סיבה לא לגשת לגישה טיפולית שונה שאולי כן תועיל מהקודמת לאחר כל טיפול צריך לבצע הערכה לוהרגיש שינוי ,לטובה במידה ואין יש לבדוק טכניקות טיפוליות אחרות
דני ליבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?