כאבי גב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב
    תמיר
    26/11/2011

שלום,
    אני בן 40 במשקל תקין וכושר טוב מאד (ריצות+ אימונים בחדר כושר).
    לפני כחודש החל לכאוב לי הגב עקב הרמת משא כבד.
    פניתי לאורתופד שאמר לי כי הכאבים אמורים לחלוף ונתן לי כדורי אתופן (לעשרה ימים). אמר לי שלא מדובר בפריצת דיסק (אין הקרנה לרגליים) ובכל זאת מסר לי הפניה לצילום סיטי, אך המליץ שאעשה זאת רק אם הכאב לא יחלוף (סכנת קרינה).
    בינתיים נחתי, חדלתי מאימונים כושר כמה ימים והמצב השתפר. אט אט שבתי לאימונים (עם הריצות הרגשתי בסדר ובאימוני הכח די נזהרתי- עשיתי רק מה שלא כואב).
    למרות כל זאת, הכאב עדיין שם, בווליום נמוך יותר, אך שם. לעתים הוא עובר מהאזור התחתון לאמצעי, מהמרכז לצד שמאל. בימים האחרונים הוא אף התגבר מעט.
    מעוניין לשמוע את חוות דעתכם בנוגע לדיאגנוזה, לאימוני הכושר (להמשיך? להפסיק שוב?) ובנוגע לסיטי (האם כדי בכל זאת לעשות?).

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב

הוספת תגובה

• כאבי גב - תגובה

אורן דיסקין
    27/11/2011

תמיר שלום
    ככלל פעילות גופנית אשר גורמת לכאב או מגבירה כאב קיים היא לא רצויה. לכן במידה ואין בעיה בריצה המשך בכך. חד"כ מאפשר מגוון תרגילים עשה את אלו שלא מפריעים לך ואת אלו שמפריעים לך אל תעשה. לגבי איבחון קשה מאד לאבחן דרך האתר ויש צורך לבדוק אותך במרפאה לבחון אילו שרירים ומפרקים מעורבים ולנסות לפי זה לעזור לך,כך שהמלצתי לך היא לפנות למכון הפיזיותרפיה.
    בנוגע לCT אמנם זוהי בדיקה עם קרינה אך היא אינה מסכנת חיים. מצד שני במידה ואין הקרנות לרגליים של כאבים או תחושת נימול או ירידה בכוח שרירי הרגל והשוק אין צורך דחוף לבצע אותה
    לבריאות אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות אורן!

תמיר
    28/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו