מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקמת גברואי02/03/2008
שלום רב
אני בן 19 וחצי ואובחנה אצלי עקמת לפני כמה חודשים. (חבר שלי פשוט שם לב שגובה הכתפיים אצלי לא שווה)
עקמת ניכרת בת 60 מעלות בצורת S ה- HUMP(גבנון) הימני בולט
גובה הכתפיים לא שווה כל כך, הימנית גבוהה במידת מה מהשמאלית.
אני מסכים שזה מוזר שהדבר התגלה יחסית מאוחר, אך ברוך השם לא היו לי כל השנים הללו כאבי גב כלשהם, פעיל מאוד גופניות, ריצות, שחיות, אימונים, ברוך השם לא היה כלום. אני יודע שמגיעים בדר"כ מאבחנים לבי"ס היסודי לבדוק את הילדים, אך אני לא זוכר שאצלי היה. ואני גם לא יודע מאיזה גיל זה בכלל התפתח. גם בבית לא כזה פשוט לגלות את העקמת מכיוון שאני עומד זקוף, וזה בקושי בולט לעין.
הלכתי לאורתופד והוא ממליץ לעשות ניתוח. אני רוצה לשאול האם ניתן לעשות/ לשפר משהו בעניין לפני שאני חושב על ניתוח. האם כדאי עדיין לנסות טיפול אצל פיזיותרפיסט מומחה? האם טיפול כזה יכול לשפר את הדבר בצורה משמעותיות גם בגילי ושווה ללכת עליו? האורתופד אמר שניתוח משפר את זה ב-70%. ולגבי הניתוח, מה שיותר מוקדם יותר טוב.
שמעתי על שיטת שרוט, שיטת פילטיס, אני שואל בכללי- בכמה אחוזים שיטות אלו הצליחו לשפר עקמת? האם לגמרי או רק חלק? האם כדאי לי לחשוב על שיטות אלו?
אשמח לכל מענה ותשובה בנושא, מה שיותר מוקדם. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון עקמת
דני ליבנה02/03/2008שלום רב
תיקון עקמת בזויות המצוינות הינו תהליך די מורכב ישנם משתנים רבים שמשפיעים על איכות הטיפול ,לפני החלטה על ניתוח שהינה בלתי הפיכה ובמיוחד במצב שאתה עדיןלא סובל מכאבים משמעותיים ,יש מקום לנסות את שיטת שרוט שכל מי שעוסק בה מבין את נושא העקמת דבר שאני לא בטוח לגבי אלו שעוסקים בפילטיס ובמידה וטיפול שמרני לא יקדם אזאולי יש מקום לשקול טיפול ניתוחי
בהצלחה
דני ליבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב דני ליבנה
רואי03/03/2008אז אתה ממליץ קודם לנסות את שיטת שרוט, לפני מחשבה כלשהי על ניתוח
ברצוני לשאול, מניסיון שלך באופן כללי, האם אף בגילי מתאימה שיטת טיפול זו ובכמה שיטה זו יכולה לתקן עקמת ברמה כזו?
תוכל להפנות אותי בבקשה למומחים מסוימים שאתה מכיר אישית שעוסקים בעניין? (אתרים וכו')
בתוך איזה טווח של זמן אני יכול לומר לגבי הטיפול בשיטה זו, שיש תוצאות וכדאי להמשיך בשיטה, או לחילופין להפסיק ולחשוב על ניתוח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול שרוט
דני ליבנה06/03/2008שלום רב
בודאי שמומלץ לנסות טיפולים שמרניים לפני שהולכים לניתוח ,קשה לענות בצורה ספציפית משום שזה תלוי במצבך לא ראיתי צילום רנטגן במידה ואין תזוזה לאחר תקופה יש מקום לחלכת אולי לכיוון הניתוחי ישנה רשימה של מטפלי משרוט שהוסמכו אני אחד מהם
בהצלחה דני ליבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?