מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי כתפיים...דרור05/02/2014
שלום אני בחור בן 24 בריא, שומר על אורח חיים בריא מבחינת תזונה. מתאמן 3-4 פעמים בשבוע בחדר כושר זה כ3 שנים. בשנה וחצי האחרונות אני סובל מכאבים בכתף שמאל ובזמן האחרון גם בכתף ימין. לפני כחצי שנה גם גיליתי שיש לי עקמת קלה בגב וטופלתי ע"י כירופרקט להקלת כאבים שהיו באזור. יש לציין שלפני 3 שנים שקלתי 89 קילו ולא עסקתי בפעילות גופנית שנים עד שלקחתי את עצמי בידיים והגעתי למשקל 72 קילו עליו אני שומר עד היום. הכאב בכתפיים התחיל משהו כמו לפני שנה וחצי, הייתי 3 פעמים אצל אורטופד במהלכם הוא שלח אותי לבצע פיזיותרפיה שהקלה על הכאב לחודש-חודשים בלבד לאחרים חזרו הכאבים, לפני כמה חודשים ביקרתי שוב אצל האורטופד ששלח אותי לבצע בדיקת US, ממצאי הבדיקה העלו כי *טנדינוסיס קל מימין ומשמאל . - Supraspinatus Tendon*, לדברי טכנאי הUS יש דלקת קלה בשני הצדדים ולא משהו חמור. הבעיה שזה באמת לא כאבים חמורים, אני ממשיך לבצע את האימונים במשקלים גבוהים כמובן עם טכניקה נכונה ותקינה, אבל בכל מקרה אני חש כאבים בעת ביצוע תנועות מסויימות במיוחד בהרמת היד למעלה או אחורה לכיוון הגב. אני מחפש דרך בטוחה להיפטר מהכאבים האלה ולחזור להיות בריא כי יש תקופות שהכאב עולה וזה מתסכל. כמו כן אני רוצה להשתפר בספורט אותו אני מבצע וזה גם מכשול לא קטן. לאחרונה מצאתי מידע באינטרנט שיכול להיות קשר כלשהו בין כאבי הכתף לעניין העקמת. אבל טיפלתי גם בעקמת וגם בפיזיותרפיה בכתף, כמו כן ביצעתי תרגילים בחודשים האחרונים בכוחות עצמי בבית אותם למדתי בפיזיותרפיה, יש שיפור אבל לא משמעותי.
יש איזה כדור שיכול לחולל ניסים ולעזור לי להיפטר מהרעה החולה הזאת?
תודה על תשומת הלב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי כתפיים... - תגובה
אורן דיסקין06/02/2014דרור שלום
אין לפיזיותרפיסט את הסמכות להורות לך ליטול תרופות.זו אפילו עבירה על החוק. עליך לקבל מרשם מאורטופד לצורך בעיה זו.
ייתכן שבאימונים שלך אינך מבצע מספיק נכון את התרגילים ולכן מופיעים כאבים.כמוכן ייתכן שאתה מצליח להרים משקלים כבדים אך ללא שליטת מרכז גוף מספקת ולכן הכתפיים נושאות ייתר על המידה ומכאן נגרמות דלקות הגידים בכתפיים.
יש לעבוד גם על תנועתיות של עמוד השדרה לדוג' ב'פילאטיס' וכן על חיזוק שרירי ליבה בכדי להקל על עבודת הכתפיים.
לבריאות אורן דיסקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?