מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת בגיד בקסוליאיר02/06/2014
שלום וברכה
בן 39 (יש גם עודף משקל), מזה כמה חודשים עושה פעילות גופנית 3-4 פעמים בשבוע על מכשיר הליכה למשך שעה.
סובל מנטיה לכאבים בשוקיים, אך למדתי ללכת עם הכאבים.
בימים האחרונים סובל מכאבים בחלק הפנימי של הקרסול ברגל ימין, עם מעט נפיחות, תחושה של חוסר יציבות בקרסול עם נטיה פנימה.
אציין שלפני כשבוע כשירדתי מדרגות בשלב כלשהו כמעט נפלתי ועצרתי את עצמי עם הרגליים בצורה שהכאיבה לי, אך אינני זוכר בוודאות אם התופעה התחילה אז או כבר לפני כן.
הייתי היום אצל אורטופד כף רגל, נבדקתי ידנית על ידיו, והחשד הוא לדלקת בגיד, והומלץ לי על פיזותרפיה, חבישה אלסטית, אטופן 600 מ"ג לשלושה שבועות, ואם לא יהיה שיפור לאחר מספר שבועות לבצע US ולחזור לביקורת.
באבחנה נרשם : TIBIALIS TENDINITIS right poterior at the level of mild.
רציתי בבקשה לשאול כמה שאלות:
1. האם על סמך בדיקה ידנית בלבד ניתן לזהות דלקת בגיד?
2. האם יש סיכון בנטילת אטופן 600 מ"ג למשך שלושה שבועות?
3. האם הפגיעה בגיד יכולה היתה להיגרם מעומס הליכה (4 שעות בשבוע)? הליכה על מכשיר הליכה ישן עלולה להיות בעייתית/הרסנית יותר מאשר הליכה בחוץ?
4. אם אני סובל מעודף משקל (גובה 1.80, משקל 100) הליכה של שעה 4 פעמים בשבוע במהירות של 5-6 קמ"ש, זה נחשב לעומס חריג על הקרסוליים ושוקיים? זה בפני עצמו עלול לגרום לדלקות?
4. הרופא אמר לי שאין מניעה מלהמשיך לעשות הליכות, ממה שידוע לי בדרך כלל כשיש דלקת מומלץ מנוחה, האם במקרה זה זה הפוך? (הומלץ גם גרב אלסטית, זה לא פעולה הפוכה מאשר להמשיך במאמצי הליכה?)
5. מעבר לכאב, יש לי לפעמים תחושת נימול/זרם/צריבה באיזור, האם זה מתאים לדלקת בגיד?
אשמח מאוד לקבל מענה על השאלות הנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בגיד בקסול - תגובה
אורן דיסקין07/06/2014יאיר שלום.
אנסה להשיב לשאלותיך אך אין כמו פגישה פנים אל פנים בכדי לבדוק אותך וענות על שאלותיך. תשובותי תהיינה כלליות לכן אני ממליץ לקבל הפניה לטיפול במכון הפיזיותרפיה.
א.הליכה של 4 פעמים בשבוע כשעה בכל פעם זה בסדר גמור למי שרגיל בכך או שהגיע לכך בהדרגה ללא כאבים , פעילות אירובית ממשוכת מעל 30 דק' ביום תורמת לשריפת השומנים גם לאחר ההליכה במהלך היום.אם תוסיף לכך תזונה נכונה והתמדה תוכל להשיג את יעדיך מבחינת המשקל. חשוב להבין שזהו בעצם עניין חשבונאי פשוט = שריפת(הוצאת) יותר קלוריות מאשר אלו שנכנסות.
ב. גרב אלסטית או תמיכה כלשהי אחרת במידה ומקלה על הכאבים תאפשר לך להמשיך לשרוף קלוריות ובכך לסייע בתהליך הורדת המשקל ובכך גם להקל על הקרסול.
ג. ייתכן שהנפילה שלך גרמה לנזק כלשהו אשר מכאיב לך בעת ההליכה,ייתכן שהתומך לקרסול ייקל עליך.
ד. 600 מ''ג אטופן ל3 שבועות זה די הרבה איני רופא לכן אסור לי להמליץ לך לגבי נטילת התרופות.
ה. אבחון נעשה גם ע''י מישוש ובדיקה ידנית .
ו.הליכה על הליכון טובה יש כאלו המעדיפים נוף מתחלף על פני הליכה במקום וזה מאד אישי. נסה לגוון וראה מה טוב ועדיף לך יותר.
ז. לגבי הנימול והשריפה איני יכול לענות ולכן אני שוב ממליץ על פניה למכון הפיזיותרפיה
לבריאות אורן דיסקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?