ניתוח לשחזור ACL+ מיניסקוסים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח לשחזור ACL+ מיניסקוסים
    רועי
    30/06/2014

שלום רב, אני נמצא כחודש ימים לפני ניתוח לשחזור ACL ומיניסקוסים (ישנה גם פגיעה חלקית בMCL - בעצם מה שקרוי unhappy Triad).

אני עוסק בספורט בצורה חצי מקצוענית, רציתי לשאול האם יש צורך לקחת טיפולי פיזיוטרפיה לפני הניתוח או שתרגילים של החיזוקים לאזור שריר הירך, תאומים מספיקים?

האם בפציעה שכזו עדיף לעשות שיקום בצורה פרטית ואולי מעט אינטנסיבית יותר (מבחינת הספק, לא זמן שיקום) או שגם טיפול פיזיוטרפי מבוקר בקופ''ח (מכבי) יעשה את העבודה?

רב תודות מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח לשחזור ACL+ מיניסקוסים - תגובה

אורן דיסקין
    01/07/2014

רועי שלום,רצוי מאד לפנות לפיזיותרפיה לפני הניתוח לצורך הגעה למצב טרום הניתוח בו טווחי התנועה יהיו מלאים או קרובים לכך והברך תהייה רגועה מבחינת כאבים ולא נפוחה. כמוכן תקבל מידע שיעזור לך להבין לקראת מה אתה הולך, ומה עליך לעשות לאחר הניתוח.
    לצערי, ברב קופות החולים אין תשומות זמן מספקות לטיפול כהכנה לניתוח או לטיפול שלאחר מכן.
    בהצלחה בניתוח
    אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה.

רועי
    01/07/2014

מה להערכתך צריכה להיות תדירות הטיפולים לפני ניתוח (אני לא מדבר על תרגילים שאני מבצע בבית), פעם - פעמיים בשבוע או שצריך אפילו יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה. - תגובה

אורן דיסקין
    01/07/2014

הי רועי, מס' הטיפולים בשבוע תלוי במצבך הנוכחי.יש צורך לבצע הערכה בכדי לענות על כך.יתכן שפעם בשבוע או אף פעם בשבועיים וייתכן ש3 פעמים בשבוע.
    לבריאות אורן דיסקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי התנוונות של הברך

רועי
    01/07/2014

שכחתי לציין שכיום אני בן 26, האם כשמבצעים ניתוח לפציעה שתיארתי זה מחייב החלפת מפרק ברך עתידית (בגיל 55-60) או שלא בהכרח?
    אם זה כן מחייב ניתוח להחלפת ברך בגיל שכזה, הייתי אשמח אם תוכל לפרט בקצרה מדוע.

רב תודות, רועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי התנוונות של הברך - תגובה

אורן דיסקין
    02/07/2014

רועי שלום.
    נכון לעכשיו אחת הסיבות בגללן האורטופד משחזר רצועה היא למנוע נזק סחוסי כזה שיחייב החלפת מפרק בעתיד. לכן אין שום סיבה לחשוב שבוודאות יוחלף לך מפרק הברך בעתיד. מצב זה ייתכן אך אין בספרות המקצועית סימוכין כי מי שעבר שחזור רצועה צולבת בהכרח יחליף מפרק כשיגיע לגילאי 55-60 או אף מבוגר יותר. בד''כ החלפת המפרק נעשית לקראת גיל 70.
    לבריאות
    אורן דיסקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שוב

רועי
    02/07/2014

ומה לגבי המיניסקוסים? דינם כשל הרצועה הצולבת או שהמצב שונה איתם? כלמור, הם לא יכולים כן לגרום לצורך בהחלפת מפרק ברך בעוד נניח כי הרצועה הצולבת תקינה גם בטווח הרחוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו