מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלמה לאחר שבר בקרסולשיר01/04/2015
שלום לכולם,
שמי שיר בת 19 ואני חיילת, לפני כחודשיים שברתי את הפטישון החיצוני weber b בבסיס בזמן קורס , הייתי כ-6 שבועות עם גבס ללא דריכה ב10.3 הורדתי את הגבס,
וב16.3 התחלתי פיזיותרפיה וכיום אני מסוגלת לנוע ללא עזרת קביים אך אני הולכת בצליעה ובעזרת סד לקרסול..
יש לי מספר שאלות:
1.אני אמורה להיכנס לקורס ב25.5 ולכן רציתי לדעת אם יש אפשרות לדעת מה הצפי לחזור לפעילות מלאה?
2.אם שברתי (פעם ראשונה) את הקרסול יש סיכוי שהשבר יחזור ? או במקום השבר יהיו כאבים או "תופעות לוואי" בהמשך השנים?
3.לאחר השיקום אוכל לחזור לעשות ספורט באופן מלא ללא הגבלות?
4.לאחר זמן עמידה ממושך יש לי כאבים קלים בקרסול , רציתי לדעת איך אפשר למנוע או להרגיע את האזור?
5.הרגל עדיין נפוחה , ניתן לעשות משהו בעניין?
תודה מראש לעונים !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה לאחר שבר בקרסול - תגובה
אורן דיסקין01/04/2015שיר שלום
לא ציינת את תדירות הפיזיותרפיה שאת מקבלת. בכדי להתקדם יש צורך באינטנסיביות של המפגשים וכן בתרגול עצמי לפי הנחיות הפיזיותרפיסט המטפל.
באופן עקרוני לא אמורות להיות בעיות בהמשך והשבר לא אמור לחזור על עצמו למעט מצב של חבלה חוזרת שתפגע בדיוק באותו המקום.
לגבי הכאבים סביר שיהיו עדיין כאבים.
לגבי הנפיחות יש צורך דחוף להקטין אותה ולפזר אותה מאחר וגם היא תורמת לכאבים .
תומך קרסול - יש מגוון רחב ויש צורך להתאים את התומך ליכולת ולמצב בו את נתונה. תומך מסוג אייר-קסט מתאים לתחילת השיקום אך פחות להמשך מאחר והוא מסורבל יותר ולעיתים כבר רק מפריע (יש צורך לבחון את המצב באופן מעשי ולא תאורטי באתר זה). ייתכנו ''כאבים '' בשינויי עונות אך לא לאורך זמן.
ייתכנו התנפחויות לאחר מאמצים ממושכים ונשיאות משקל ממושכות.
מקווה שעניתי על כל שאולתיך, בהצלחה,
לבריאות אורן דיסקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?